Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στις 19.00

Ανοιχτή Συνέλευση Σπίτι των Γυναικών για την Ενδυνάμωση και τη Χειραφέτηση

Επόμενες ανοιχτές συνελεύσεις Πέμπτη 2 & 9 Ιουνίου στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής, 19:00

Το Σάββατο 28/5 πραγματοποιήθηκε η μηνιαία επίσκεψη της συλλογικότητάς μας στις κρατούμενες αδερφές μας στην Αμυγδαλέζα. Κάποιες τις συναντήσαμε για πρώτη φορά & άλλες τις αποχαιρετίσαμε, γιατί σε λίγες μέρες θα απελευθερώνονταν.

Κάνοντας λοιπόν ένα μικρό απολογισμό:
Αρχικά, τους τελευταίους μήνες έχουμε επιλέξει να αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας στο πλαίσιο εργαστηρίων ελεύθερης έκφρασης, γεγονός που σε κάθε επίσκεψη μας αφήνει με μια διαφορετική παρακαταθήκη και προσμονή.

Όμως, ακόμη, «Τίποτα δεν έχει αλλάξει», ήταν τα λόγια μιας κρατούμενης, όταν η κουβέντα έφτασε στο κομμάτι της σίτισης και της έγκαιρης περίθαλψης - ιατρικής βοήθειας όταν κάποια αρρωσταίνει.

Ακόμη πιο εξοργιστικό ήταν πως η μονογονεϊκή οικογένεια (πατέρας και παιδί 8 χρονών) που είχαμε πληροφορηθεί από αλληλέγγυο άτομο από τον προηγούμενο μήνα ότι ήταν φυλακισμένοι, βρισκόταν ακόμη εκεί, χωρίς καμία παροχή νομικής βοήθειας και απόρριψη των πολλαπλών αιτημάτων τους για συνέντευξη προς παροχή ασύλου. Κάποια από τα μέλη μας κατάφεραν το Σάββατο να τους συναντήσουν και να τους παραδώσουν βασικά είδη ανάγκης. Τελικά, μόλις την επόμενη μέρα απελευθερώθηκαν. Η ύπαρξη καν ξεχωριστού φράχτη-φυλακής μέσα στην Αμυγδαλέζα για οικογένειες και ασυνόδευτα ανήλικα είναι από μόνη της τόσο ντροπιαστική που μέχρι και οι ίδιοι οι θεσμοί που φτάνουν τους ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση έχουν καταγγείλει την ύπαρξη τους και την καταστρατήγηση της λεγόμενης «προστατευτικής» κράτησης.

Από πλευράς μας θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε υλικά, ηθικά και πολιτικά, μαζί με όλες τις υπόλοιπες αυτοοργανωμένες αλληλέγγυες ομάδες, ατομικότητες και καταλήψεις, τις κρατούμενες, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους και εντέλει το γκρέμισμα των κλουβιών που φυλακίζουν ανθρώπους απλώς και μόνο επειδή δεν έχουν χαρτιά.

ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛ@
ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΧΗ
ΌΧΙ ΣΤΑ ΚΈΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ

πηγή : https://www.facebook.com/spiti.gynaikon