Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21.00

(!) Hip Hop Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης, για την υπόθεση σύντροφοι-συντρόφισσες

[ΕΚΤΑΚΤΟ] ΜΑΤ στην πλ. Πρωτομαγιάς-Το σημερινό HIP HOP live μεταφέρεται στις ΦΕΠΑ

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/η για την υπόθεση 'Σύντροφοι-Συντρόφισσες'

Πριν κάποια ώρα εμφανίστηκαν διμοιρία των ΜΑΤ μαζί με καπελάκηδες μπάτσους στην πλατεία Πρωτομαγιάς, με σκοπό να αποκλείσουν τον χώρο που θα γινόταν το σημερινό HIP HOP LIVE, για τα δικαστικά έξοδα των διωκόμενων αναρχικών για την υπόθεση 'σύντροφοι συντρόφισσες'. Η συναυλία μεταφέρεται στις ΦΕΠΑ, δίπλα στο εστιατόριο (είσοδος από ουλωφ πάλμε).

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Δυόμιση χρόνια μετά από την σύλληψη των συντρόφων και της συντρόφισσας, έπειτα από επανειλημμένες απορριπτικές αποφάσεις άρσης των περιοριστικών όρων του εκτοπισμένου συντρόφου Γ.Ι. καθώς και την απορριψη της αθωωτικής πρότασης της εισαγγελέως πλημμελειοδικών από το δικαστικό συμβούλιο πλημμελειοδικών σχετικά με την άρση των κατηγοριών και των περιοριστικών όρων των κατηγορουμένων, η δίκη της υπόθεσης "Σύντροφοι-Συντρόφισσες" ορίζεται για τις 6 Φλεβάρη 2023 στο Έ Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι 4 σύντροφοι δικάζονται υπό τον 187Α ΠΚ , χαρακτηριζόμενοι ως μέλη μίας υποτιθέμενης τρομοκρατικής οργάνωσης με την ονομασία "Σύντροφοι-Συντρόφισσες", ένα προσωνύμιο το οποίο όπως γνωρίζουμε , χρησιμοποιείται συχνά στο ευρύτερο αντιεξουσιαστικό κίνημα. Ο αριθμός των επιθέσεων για τις οποίες κατηγορούνται οι σύντροφοι έχουν πλέον πέσει από τις 57 στις 3, ενώ η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης έχει μετατραπεί σε απλή ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που φανερώνει τις άκαρπες προσπάθειες του κράτους να στήσει μια δικογραφία "φιάσκο" απέναντι σε όσους/ες αγωνίζονται με μόνο αποδεικτικό στοιχείο την πολιτική τους ταυτότητα.

Ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία 2,5 πλέον χρόνια έχει εξαπολύσει όλο του το μένος στον σύντροφο Γ.Ι ο οποίος βρίσκεται εξοστρακισμένος από την πόλη που εργαζόταν, σπούδαζε, κοινωνικοποιούταν και πολιτικοποιούταν , ενώ παράλληλα του έχουν επιβληθεί 9 περιοριστικοί όροι μεταξύ των οποίων η "Απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε δικύκλου οχήματος είτε ως οδηγός, είτε ως συνοδηγός" και η "συνεχής διαμονή και μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη που γεννήθηκε καθώς και η απαγόρευση εξόδου από αυτήν" παράλληλα με το πάγωμα των τραπεζικών του λογαριασμών. Το κράτος εν ολίγοις θέτει στο στόχαστρο όσες και όσους αγωνίζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η εσκεμμένη κατονομασία των προσωνυμίων "σύντροφοι, συντρόφισσες" και "αναρχικοί, αναρχικές" ως τρομοκρατική οργάνωση, δημιουργούν μια αστείρευτη δεξαμενή υπόπτων μέσα από τα δημόσια κείμενα με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να στοχοποιήσουν το καθένα και τη καθεμία που εξεγείρεται ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. Το κυνήγι του "εσωτερικού εχθρού" συνεχίζεται αδιάκοπα και η υπόθεση των 3 συντρόφων και της συντρόφισσας μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την πολιτική εξόντωση όλο και περισσότερων συντρόφων/ισσών. Αρκεί να αντιστέκεσαι, να χτίζεις σχέσεις που βασίζονται στη συντροφικότητα, να δείχνεις την έμπρακτη αλληλεγγύη σου ώστε να εκτοπιστείς ή να βρεθείς στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

Θέλουν να σπείρουν τον φόβο αλλά το μόνο που θα καταφέρουν είναι να θερίσουν θύελλες, μέχρι ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο.

Μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε τα συντρόφια μας πίσω.

Η αλληλεγγύη δεν είναι τίποτα άλλο από το σπάσιμο του φόβου της καταστολής, τη μη εγκατάλειψη κανενός και καμίας στα χέρια του κράτους.

κάλεσμα : Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/η για την υπόθεση 'Συντροφοι-Συντροφισσες'