Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Πανελλαδική συγκέντρωση

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα - Εργαζόμενων Νοσοκομείων

πηγή : https://sekonline.gr/


1 2 3

Ως εδώ με την λαομίσητη κυβέρνηση Μητσοτάκη! - Να τους διώξουμε, πριν μας πεθάνουν

AtE-Logo

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

Σάββατο 10/9, 6μμ, προσυγκέντρωση Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας (8:00-15:00) την Παρασκευή 9/9 και στην διαδήλωση που θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο στις 8:00 π.μ.

Όλες οι προβλέψεις των αστικών επιτελείων για ανάπτυξη μετά την πανδημία διαψεύστηκαν. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κρίση, χειρότερη από τις προηγούμενες. Οι τρομακτικές ανατιμήσεις στα βασικά είδη (ρεύμα, αέριο, νοίκια, τρόφιμα κ.ά.) κατακρημνίζουν τους πραγματικούς μισθούς, το βιοτικό επίπεδο. Η κατάσταση γίνεται αφόρητη με το ξεπούλημα των πάντων. Την ίδια στιγμή που το ρεύμα κόβεται σε χιλιάδες νοικοκυριά λόγω απλήρωτων λογαριασμών, τα «χρυσά παιδιά» της κυβέρνησης και των ιδιωτών παρόχων μετράνε κέρδη από την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και το χρηματιστηριακό τζογάρισμά της. Έριξαν τα λαϊκά σπίτια βορά σε τραπεζίτες και funds και τώρα τάζουν «παροχές» φτηνής στέγης. Pass και «επιδόματα», ψίχουλα ελεημοσύνης η μόνη «λύση» των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων, της ελίτ, του σάπιου καπιταλισμού μπροστά στην έκρηξη της φτώχειας!

Εδώ και 3 χρόνια, η κυβέρνηση εξαπέλυσε ορυμαγδό νεοφιλελεύθερων χτυπημάτων σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Όσο παραμένει στην εξουσία, η καταστροφή» αυξάνεται. Ο εργατοκτόνος ν. Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, χτυπάει την απεργία, τον συνδικαλισμό κ.ά. Οι νόμοι Κεραμέως καταργούν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, θεσμοθετούν δίδακτρα, τον ταξικό αποκλεισμό, την «Αγορά της Εκπαίδευσης». Έχει στρωθεί ο δρόμος πλήρους ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης σε υγεία, ασφάλιση, οτιδήποτε έχει παραμείνει δημόσιο.

Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μυρίζει θάνατο.

Τίποτα δεν έχει γίνει για την ενίσχυση του, παρά την αναγκαιότητα για αυτό που περίτρανα αναδείχτηκε στο διάστημα της πανδημίας. Αυτό βέβαια είναι αναμενόμενο στα πλαίσια της λαομίσητης και εργατοκτόνας πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Προωθεί την απαξίωση και εντέλει ιδιωτικοποίησή του ΕΣΥ ώστε να περιορίσει την πρόσβαση των εργαζόμενων σε αυτή αφού θα μπορεί κανείς στο τέλος τέλος να λάβει τις υπηρεσίες υγείας που θα μπορεί να πληρώσει.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις στον χώρο παρά τις δεκάδες χιλιάδες κενά, με χιλιάδες εργαζόμενους να βρίσκονται σε ομηρία με ανασφαλείς σχέσεις εργασίας (συμβασιούχοι, ΟΑΕΔ, εργολαβικοί, επικουρικοί, κ.λπ.)

Αυτός είναι ο λόγος που χιλιάδες συνάδελφοι παραμένουν σε αναστολή (εκδικητικά -όταν μάλιστα πλέον όλη η κοινωνία έχει επιστρέψει στην «κανονικότητα» κατά την κυβέρνηση) αλλά και ομηρία αφού δεν μπορούν να εργαστούν νόμιμα πουθενά όλο αυτό το διάστημα.

Αυτός είναι ο λόγος που ψηφίστηκε το «νέο» ΕΣΥ που φέρνει: κλείσιμο και ενοποίηση Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μετατροπή Περιφερειακών Δημόσιων Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας, νέα λουκέτα, νέες συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων. Φέρνει επίσης νέους κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις. Στο νέο ΕΣΥ παίρνεις μόνο ότι πληρώνεις από την τσέπη σου. Φέρνει νέα πεδία κερδοφορίας στην υγεία για τα τρωκτικά από την παραπέρα εκχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, σε εργολαβίες, ΣΔΙΤ. Φέρνει τα απογευματινά χειρουργεία των οποίων τα έξοδα θα επιβαρύνεται ο ασθενής κατά 30%. Φέρνει την υποχρεωτικότητα του οικογενειακού γιατρού κόβοντας την ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και την δωρεάν περίθαλψη.

Αυτός είναι ο λόγος που εν μέσω καλοκαιρού κατατίθεται υπουργική απόφαση που αδικεί και υποβαθμίζει τους ΔΕ συνάδελφους νοσηλευτές. Συναδέλφους που όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούν την νοσηλευτική, καλύπτουν ακόμη και ολόκληρα τμήματα μόνοι τους εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και μάλιστα με χαμηλότερο μισθό από τους ΤΕ/ΠΕ, τους υποβαθμίζει και τους αδικεί μετατρέποντάς τους σε βοηθητικό προσωπικό, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να τους μεταφέρει ακόμα και σε εργολάβους όπως έχει ήδη γίνει με την καθαριότητα, τους τραπεζοκόμους, τη φύλαξη, κάποια κομμάτια του διοικητικού και έπεται συνέχεια….

Όλα τα παραπάνω λοιπόν μεθοδεύει το ά(χ)ριστο επιτελείο της κυβέρνησης της ΝΔ για να μετατρέψει την υγεία από δικαίωμα των εργαζομένων που έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα, από κοινωνικό αγαθό για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους εργαζόμενους, σε εμπόρευμα. Μονάχα αυτό όμως δεν φτάνει για να ικανοποιήσει τις αιμοβόρες και αδηφάγες ορέξεις της. Με τις παραπάνω μεθοδεύσεις τακτοποιούν και την ανάγκη τους για φθηνό εργατικό δυναμικό στον χώρο της υγείας.

Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να παλέψουμε για την ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν ματώνουμε άλλο για τα συμφέροντά τους. Να εξεγερθούμε - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Μια είναι η λύση για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι αυτό τον πόλεμο. Ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας όλης της κοινωνίας με μπροστάρηδες τους εργαζόμενους στον χώρο. Μακριά από ατομικές λύσεις, μπορεί ο πόλεμος αυτός να κερδηθεί και να ανατραπεί η επίθεση της κυβέρνησης στην Υγεία.

Σε κάθε δομή Δημόσιας Υγείας, σε κάθε νοσοκομείο, να γίνουν γενικές συνελεύσεις και να δημιουργηθούν Επιτροπές Αγώνα που θα οργανώσουν την πάλη, με απεργίες και διαδηλώσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, των μισθών και των θέσεων εργασίας, για την προστασία των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων απέναντι στην επέλαση της κυβερνητικής χούντας. Για να επιβληθούν οι κοινωνικές και ανθρώπινες ανάγκες ενάντια στη δολοφονική βαρβαρότητα της «αγοράς» και του καπιταλισμού, της κυβέρνησης και των υπόλοιπων του πολιτικού θιάσου.

  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών - συμβασιούχων.
  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία
  • Κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
  • Όχι στο «νέο» ΕΣΥ. Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τους νοσηλευτές ΔΕ. Κατάρτιση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικής
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία.

«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» στην ΥΓΕΙΑ

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

τηλ.: 2310265730 e-mail: anteexpithesitexonergazoexmenon@gmexail.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17577


1 2 3

ούτε εθνικός - ούτε θρησκευτικός - ούτε υγειονομικός

Ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός!

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας να συγκροτηθεί ένα δυναμικό, ταξικό, αντικυριαρχικό μπλοκ,

ενάντια στην υποχρεωτικότητα, τις αναστολές, τη διάλυση του Ε.Σ.Υ...

hwcontraresthess.noblogs.org

*πρωτοβουλία υγειονομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς