Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 στις 19.00

Mικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης & υπεράσπισης των καταλήψεων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ (ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ)

** Κάλεσμα σε μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης και υπεράσπισης των καταλήψεων στις 19:00 , στην κατάληψη Mundo Nuevo.

Σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου, τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέκλυσαν το συγκρότημα και μετά από την εισβολή, πρόκληση φθορών και το σφράγισμα της κατάληψης, αποχώρησαν. Η κατάληψη είχε δεχτεί επίσημο έγγραφο με το οποίο γνωστοποιείται στους καταληψίες η επικείμενη εκκένωση του χώρου, την Τετάρτη στις 27/7/2022.

Είναι σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός,για άλλη μια φορά επιλέγει να ασκήσει πίεση στο κίνημα,μέσα από τα χτυπήματα στους χώρους μας και την καλλιέργεια ενός πνεύματος τρομοκρατίας,που απώτερο σκοπό έχει να κάμψει κάθε μορφής αντίστασης και να φιμώσει κάθε φωνή που υψώνεται κόντρα στον ζόφο που βιώνουμε καθημερινά.

Το Παλιό Νεκροτομείο, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από το 2016, αποτελεί έναν από τους χώρους συσπείρωσης του ανταγωνιστικού κινήματος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, με τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό να διοργανώνουν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, όπως οι τελευταίες κινήσεις, που έγιναν στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Η επίθεση στο κίνημα θα απαντηθεί δυναμικά στον δρόμο. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του κρατικού επιτελείου περί εκκενώσεων κάθε κατειλημμένου χώρου, έχουν ακουστεί αλλεπάλληλες φορές,με πιο πρόσφατη, το περίφημο Τελεσίγραφο του τότε υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Δεκέμβριο του 2019. Όπως τότε καλούμαστε και τώρα να υπερασπιστούμε τους χώρους μας, με διαρκή παρουσία στους δρόμους και να αντισταθούμε στις επιθέσεις του κράτους στις δομές αγώνα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κατάληψη Παλιό Νεκροτομείο και θυμίζουμε στο κράτος και τα τσιράκια του,πως κανένας δεν θα μείνει μόνος του στα χέρια της καταστολής και πως κάθε απόπειρα επίθεσης στους αγωνιζόμενους,από τα Εξάρχεια μέχρι την Αλεξανδρούπολη,θα απαντηθεί δυναμικά από το κίνημα.

Καλούμε σε Μικροφωνική-Συγκέντρωση υπεράσπισης των καταλήψεων στις 19:00 στην κατάληψη Mundo Nuevo.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,

ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

10,100,1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Καταληψη Mundo Nuevo

Κατάληψη Libertatia