Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στις 15.00

Ιστορίες που δεν φτιάχτηκαν ακόμη

Ενημέρωση για "Ιστορίες που δεν φτιάχτηκαν ακόμα"

αγαπητά ακροατά και συνοδοιπορίνια,

αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που αγκάλιασε αυτό το ραδιοφωνικό εγχείρημα, συμμετέχοντας με τον δικό του τρόπο, στέλνοντας υλικό, προτάσεις ή απλά ανατροφοδότηση. Είναι ότι πιο όμορφο να βλέπει κάποιο, πως ο χώρος που δημιούργησε για ελεύθερη έκφραση γίνεται χώρος όχι μόνο τις δικές μας ιδέες και φωνές αλλά και τις δικές σας και γι'αυτό ακριβώς παίζουμε το παιχνίδι που λέγεται ελεύθερο ραδιόφωνο.

Θα παρατηρήσατε πως τις τελευταίες μέρες δεν έχει υπάρξει καινούργια ιστορία, και δεν θα υπάρξει για λίγες ακόμα. Αυτό συμβαίνει καθώς έχουμε πολλές ιδέες, πολλή όρεξη και νέα άτομα να ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Ενάντια σε κάθε μορφή κάθετης ιεραρχίας και στην νοοτροπία της πίεσης για περιεχόμενο που είναι διάχυτη στην εποχή των social media, ενημερώνουμε πως οι Ιστορίες που δεν φτιάχτηκαν ακόμη θα πάρουν τον χρόνο τους για ένα -ελπίζουμε μικρό- χρονικό διάστημα. Σκοπός είναι να δοθεί χώρος στα άτομα που θέλουν να συμμετέχουν ώστε να ψάξουν και να ηχογραφήσουν το δικό τους υλικό, να μάθουν να ηχογραφούν και να επεξεργάζονται ήχο, να τους δώσουμε λοιπόν τον χώρο να εκφραστούν ελεύθερα και χωρίς πίεση, παίζοντας με τα εργαλεία του ραδιοφώνου, καθώς όλα ξέρουμε πως ο εγκέφαλος μαθαίνει κάτι σε 400 επαναλήψεις γενικώς αλλά μαθαίνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με 10-20 επαναλήψεις εάν αυτές γίνονται σε πλαίσιο παιχνιδιού. Οπότε αφιερώνουμε την επόμενη βδομάδα (??ίσως??μακάρι???) για να παίξουμε με τον ήχο και επανερχόμαστε σύντομα. Στο ενδιάμεσο θα παίζουν στον αέρα πέμπτη και κυριακή οι ήδη ηχογραφημένες.

Όλες οι ιστορίες που μας έχετε στείλει έχουν αποθηκευτεί μαζί με την αγάπη σας και περιμένουν να ηχογραφηθούν, ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές. Θα χαρούμε να ακούσουμε περισσότερες στο mail radiexo@1431amex.org και κάνουμε και ανοιχτή πρόσκληση για λαικά παραμύθια και ιστορίες, για "παραμύθια της γιαγιάς", ιστορίες προφορικού λόγου που δεν γράφτηκαν ποτέ γιατί ταξίδευαν μόνο με τον αέρα.

Για όποιο ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για το σταθμό και -γιατί όχι- να συμμετάσχει: https://www.1431am.org/about/

Οι πειρατές των 1431 ραδιοκυμάτων

πηγή : http://www.1431am.org/news/announcements/2022…