Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 στις 19.00

Συνέλευση: έρχονται τα χαράτσια οργανώνουμε την άρνηση πληρωμών

έρχονται τα χαράτσια

οργανώνουμε την άρνηση πληρωμών

χτίζουμε δίκτυο αλληλεγγύης ενάντια στα κοψίματα του ρεύματος

τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 6976906286

Ανοιχτή Συνέλευση στο πρώην νεανικό σταυροδρόμι - Σινισιόγλου 22 κάτω τούμπα

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

Αποδεικνύεται πως η υστερία του συστήματος δεν έχει όρια στις επιδιώξεις του. Είναι δεδομένη πλέον, η ανελέητη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο όλων μας, με στόχο την πλήρη συντριβή και υποδούλωσή μας. Με αφορμή την δήθεν τακτοποίηση των δημοσιονομικών «ελλειμμάτων» προσπαθούν να μας εξαθλιώσουν. Κι από ότι φαίνεται δεν έχουν κανένα σκοπό να σταματήσουν, oύτε στους πενιχρούς μισθούς, ούτε στις απολύσεις. Τα χαράτσια διαδέχονται το ένα ,το άλλο, με πιο πρόσφατο τον φόρο ακίνητης περιουσίας που προσπαθούν να μας τον επιβάλλουν(εκβιάζοντας με κόψιμο του ρεύματος) μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού που υποτίθεται επιτελεί κοινωνικό έργο εδώ και χρόνια, υποκύπτει κάθε τόσο στον εκβιασμό της κρατικής πολιτικής βούλησης να λειτουργεί ως ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Ο τρόπος με τον οποίο πραγματώνεται αυτός ο εκβιασμός είναι με:

-Πάγια Δήμου-ΕΡΤ

-Νέα ανταποδοτικά τέλη για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και νέους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

-Αλλαγές ταξικού χαρακτήρα στην τιμολόγηση του ρεύματος (Ιανουάριος 2011: αύξηση 11% για τα μικρά νοικοκυριά- μείωση 8% και 9,2% αντίστοιχα σε βιομηχάνους και καταστηματάρχες)

-Η πολυδιαφημιζόμενη κοροϊδία των κοινωνικών τιμολογίων

-Προοπτική νέων αυξήσεων (19%) το άμεσο διάστημα

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Μείωση στους λογαριασμούς οικιακής χρήσης
  • Να πάψει η εμπορευματοποίηση της ΔΕΗ και ο φοροεισπρακτικός της ρόλος

Ζητάμε από τους εργαζομένους στη ΔΕΗ να ταχθούνε δίπλα στους κατοίκους - χτίζοντας μια σχέση αμοιβαίας αλληλεγγύης- και όχι δίπλα στην εργοδοσία. Να μην δεχτούν να παραλάβουν το νέο χαράτσι μέσω του λογαριασμού.

Κόμματα και συνδικάτα έδειξαν περίτρανα πια πως απέτυχαν. Δεν θα ανεχθούμε άλλη εξαπάτηση. Ήρθε η στιγμή να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Είναι απαίτηση των καιρών να σταματήσει ο ατομισμός και να στραφούμε στη συλλογική οργάνωση, στις συλλογικές διεκδικήσεις και συλλογικούς αγώνες. Καλούμε εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, φοιτητές και μετανάστες σε συμμετοχή στις ανοιχτές συνελεύσεις γειτονιάς με στόχο τη δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου αλληλεγγύης για όσα θέματα παρουσιάζονται.

ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΟΛΥ ( Μπ. Μπρεχτ)

Οι συνελεύσεις θα πραγματοποιούνται από Πέμπτη 3/11 και κάθε Πέμπτη στις 7μμ στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα (πρώην νεανικό σταυροδρόμι) Σινιόσογλου 22, Κ.Τούμπα

πηγή : http://www.yfanet.net/content/view/Ανοιχτή_Συ...