Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση υπεράσπισης ασύλου

Κάλεσμα σε συγκέντρωση υπεράσπισης ασύλου

Ο κατοχικός στρατός των δυνάμεων ΜΑΤ συνεχίζει να καταπατά το άσυλο. Η σχολή μας συνεχίζει να βρίσκεται υπό πολιορκία και καθημερινή παρακολούθηση από τις δυνάμεις καταστολής. Έχουν περάσει 9 μήνες από την εκκένωση του στεκιού στο βιολογικό και ακόμα και το κράτος έχει παρατήσει τον μύθο περί βιβλιοθήκης, ο οποίος εξαρχής ήταν πρόφαση για την μόνιμη εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημίου. Μέσα στους 9 αυτούς μήνες η πολιτική αντιπαράθεση έχει κλιμακωθεί, ομοίως και η καταστολή, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση στη συναυλία του Θανάση Παπακωσταντίνου στα πλαίσια ενός πολιτικού φεστιβάλ. Αποδέκτες της επίθεσης ήταν ολόκληρη η κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Οι εικόνες χάους που ακολούθησαν αποτελούν μια δυστοπική πολεμική εικόνα, όπου χάρη στην αλληλεγγύη του παρευρισκόμενου κόσμου και της διοργάνωσης δεν θρηνήσαμε θύματα. Έπειτα ακολούθησε μία εξεγερσιακή πορεία η οποία διεκδίκησε μαχητικά την επιστροφή της στο ζωτικό χώρο των φοιτητών, το δημόσιο χώρο του πανεπιστήμιου.

Η τοποθέτηση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, δεν αποτελεί έναν φετιχισμό του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αλλά μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση του κράτους για να επιβάλλει τις επιταγές του. Οι επιταγές αυτές περιλαμβάνουν ταξικούς φραγμούς, εμπόδια δηλαδή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα να εισέλθουν στην τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση μέσω της ΕΒΕ, εντατικοποίηση των σπουδών και εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου μέσω των διαγραφών, και κατά κύριο λόγο επίθεση στην πολιτικοποίηση εντός των πανεπιστημίων. Το κοινωνικό πρότυπο που θέλει να επιβάλλει το κράτος, είναι ένα πειθήνιο και πειθαρχημένο άτομο το οποίο εισέρχεται στη σχολή αποκλειστικά και μόνο για να σπουδάσει και να εξειδικευτεί πλήρως σε ένα αντικείμενο το οποίο είναι άμεσα συνυφασμένο με τις ανάγκες τις αγοράς. Οι φοιτητές άλλοτε συνειδητά και άλλοτε όχι, θυσιάζουν τις προσωπικές τους ελευθερίες στον βωμό της ακαδημαϊκής ιεραρχίας, αφομοιώνοντας πλήρως το αφήγημα περί κοινωνικής ανέλιξης εντός της ταξικής κοινωνίας.

Η στρατικοποίηση της ζωής εντός του κάμπους καθρεφτίζει την γενικότερη τάση ελέγχου των ζωών μας, εγκαθιδρύοντας ένα Πανοπτικόν κράτους κεφαλαίου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ , Σ.Θ.Ε. 10π.μ.

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777

ΟΛ@ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

ΟΛ@ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.