Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στις 19.30

Σύσκεψη με σκοπό τη διοργάνωση διαδήλωσης για τη "Μαλαματίνα"

Πρόσκληση σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 3/10, στις 19:30, στο "Εκτός των τειχών" με σκοπό τη διοργάνωση διαδήλωσης για τη "Μαλαματίνα"

Η Ταξική Πορεία καλεί εργατικά σχήματα και συλλογικότητες σε σύσκεψη στην Αθήνα, τη Δευτέρα 3/10, στις 19:30, στο «Εκτός των τειχών» (Γραβιάς 10-12), με σκοπό τη διοργάνωση διαδήλωσης αλληλεγγύης στην απεργία στη Μαλαματίνα και καταγγελίας των τρομοκρατικών απολύσεων των 2 εκλεγμένων στο ΔΣ του σωματείου απεργών, την Παρασκευή 7/10.

Η εργοδοσία στη «Μαλαματίνα» έχει τη στήριξη της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει το μεγάλο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργάτες. Αφού ενεργοποίησε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και έστειλε τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν την περιφρούρηση της απεργίας, τώρα προχωρά και σε αυτές τις νέες απολύσεις. Σε αυτή την προσπάθεια, αξιοποιεί τον κατάπτυστο νόμο 4808 (Χατζηδάκη), ο οποίος χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και απελευθερώνει τις απολύσεις μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις αλληλεγγύης στην απεργία στη «Μαλαματίνα», καθώς και διοργάνωσης διαδήλωσης την Παρασκευή 7/10 στο κέντρο της πόλης. Και στην Αθήνα πρέπει οι φορείς και τα Σωματεία να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και να εκφράσουν με όσο το δυνατόν μαζικότερους όρους την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και την καταγγελία της τρομοκρατίας που επιχειρείται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Ο αγώνας των απεργών στη «Μαλαματίνα» είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης.

πηγή : http://taxikiporeia.blogspot.com/2022/10/310-…