Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 20.30

Προβολή ταινίας (Never, Rarely, Sometimes, Always) + After bar με Fem μουσικές

Στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Respiro di Libertà (Ολυμπιάδος με Ιουλιανού) ξεκινάει ένας κύκλος προβολών και συζητήσεων με φεμινιστικό περιεχόμενο.

Οι ολομέτωπες καταπιέσεις που βιώνουμε ως θηλυκότητες/γυναίκες/intersex άτομα/trans γυναίκες/άτομα με μήτρα, μας φέρνουν αντιμέτωπες/α καθημερινά με έμφυλες διακρίσεις, παραβιαστικες και σεξιστικές συμπεριφορές, κακοποιητικές και εξουσιαστικές σχέσεις. Κάθε μέρα που περνάει χάνονται αδερφές/ά μας και η λίστα γυναικοκτονιών/βιασμών και παρεμβατικών συμπεριφορών ολοένα και πληθαίνει.

Μέσα σε όλο αυτόν τον κοινωνικό ζόφο και την αποξένωση που αυτός επιφέρει, είναι επιτακτική ανάγκη να συλλογικοποιήσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην πατριαρχία, τον σεξισμό, την έμφυλη βία, τους κοινωνικούς ρόλους και τα στερεότυπα που μας αποδίδονται ως θηλυκά υποκείμενα αλλά και τις διακρίσεις που δεχόμαστε καθημερινά.

Για εμας, λοιπόν, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ασφαλείς χώρους, όπου θα μπορούμε να βρισκόμαστε και να θέτουμε τους προβληματισμούς μας, να μοιραζόμαστε τα άγχη μας και να ενδυναμώνουμε το ένα την άλλη.

Ένας κύκλος προβολών θα μπορέσει να ξεκλειδώσει ένα ευρύτερο πεδίο, όπου θα δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιείται ένας γόνιμος διάλογος ανάμεσα σε όλες/α μας στο τέλος της κάθε προβολής. Σημαντικό για εμάς είναι να συζητήσουμε μεταξύ μας, να μοιραστούμε τα βιώματα μας εφόσον το επιθυμούμε, να κινήσουμε διαδικασίες αυτομόρφωσης, να αγκαλιάσουμε η μία το άλλο.

Η πρώτη προβολή ταινίας αυτού του κύκλου στο νέο διαμορφωμένο πίσω χώρο του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Respiro di Libertà, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 06/10 και ώρα 20.30. Θα ακολουθήσει μπαρ με φεμ μουσικές, διαφόρων ειδών.