Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στις 8.30 πμ

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[Αθήνα] Aντιφασιστική συγκέντρωση

Aντιφασιστική συγκέντρωση, στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ, Παρασκευή 7 Οκτώβρη, 9πμ Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας, στη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Να βρεθούμε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα

Με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσας για τη δολοφονία του γιου της Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, δύο χρόνια ακριβώς από την ιστορική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Είναι μια μάχη για να καταδικάσει το δικαστήριο ξανά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους, με μεγαλύτερες ποινές, ιδιαίτερα για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και να τους στείλει στη φυλακή για πάντα.

Θα είμαστε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, στο πλευρό της Μάγδας Φύσσας, για να μην τολμήσουν να συνεχίσουν τις προκλήσεις τους οι ναζί του Κασιδιάρη.

Το πόσο αμετανόητοι είναι οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι το έδειξαν με την προκλητική τους παρουσία στο δικαστήριο την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη όπου με την συνοδεία και την κάλυψη της Αστυνομίας του Θεοδωρικάκου χαιρετούσαν ναζιστικά τον φυρερίσκο Κασιδιάρη και προκαλούσαν την Μάγδα Φύσσα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει πλάτες στους φασίστες, κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων και αναζητά την στήριξη των φασιστών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει . Είναι η ίδια κυβέρνηση της ΝΔ που με τη νομιμοποίηση της Μελόνι, μιας φασίστριας υποστηρίκτριας του Μουσολίνι, αφήνει ανοικτό το δρόμο για κυβερνητικές συμμαχίες με τους φασίστες και στην Ελλάδα. Είναι η κυβέρνηση που με την ακρίβεια φέρνει την φτώχεια και βάζει τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές και στη Μαλαματίνα για να προστατέψει τα συμφέροντας των αφεντικών.

Το εργατικό κίνημα και η νεολαία που ετοιμάζονται για την μεγάλη Γενική Απεργίας στις 9 Νοέμβρη χρειάζεται να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να τσακίσουμε τους φασίστες που θέλουν να μετατρέψουν την αίθουσα της δίκης της Χρυσής Αυγής σε κέντρο ναζιστικής προπαγάνδας και ανασύνταξης των φασιστών στην προεκλογική περίοδο.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει στάση εργασίας για να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση οι εργαζόμενοι ενώ και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στην κινητοποίηση.

Να είμαστε όλοι και όλες στο Εφετείο, την παρασκευή 7 Οκτώβρη!

KEEΡΦΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Παρασκευή 7 Οκτώβρη.

Δύο χρόνια από την ιστορική καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Καταθέτει η Μάγδα Φύσσα

Αντιφασιστική συγκέντρωση 8.30 το πρωί

Εφετείο Αθήνας (Λ.Αλεξάνδρας).

Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στη δίκη ΧΑ λίγες δεκάδες οπαδών του ναζί Κασιδιάρη και του Λαγού συγκεντρώθηκαν και τους χειροκρότησαν. Καταγγέλλουμε τις φραστικές επιθέσεις καθώς και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς τόσο αυτών όσο και του συνηγόρου του Λαγού γνωστού δηλωμένου φασίστα Κώστα Πλεύρη. Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της αστυνομίας να προσπαθεί να αποτρέψει με ψέματα περί κεκαλυμμενης χωρητικότητας αντιφασιστες να εισέλθουν μαζικά στην αίθουσα. Οι προκλήσεις των φασιστών προς τη Μαγδα Φυσσα και τους φίλους του Παύλου δεν πέρασαν. Στην λήξη της διαδικασίας φώναξαμε αντιφασιστικα συνθήματα ενώ η μόνη συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο ήταν αντιφασιστική!

Στις 7 Οκτώβρη, συμπληρωνονται ακριβώς 2 χρόνια από την ιστορική μέρα που δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, σωματεία, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες συγκεντρωθηκαμε κι ακούσαμε την καταδικαστικη απόφαση του δικαστηρίου. Ετσι πρέπει να ολοκληρωθεί και η δική σε δεύτερο βαθμό. Να ακουστεί ότι η ΧΑ αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Και αυτό δε θα το αφήσουμε στην τύχη του. Η κοινωνία και το μαχητικό και ενωτικο αντιφασιστικο κίνημα θα είναι εκεί να το επιβάλλουν. Στο πλάι της Μαγδας Φυσσα και του Αμπουζιντ Εμπαρακ, δίπλα στους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

Να στείλουμε τους φασίστες και το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει ως χρήσιμες εφεδρειες του στα σκουπίδια! Αυτό το καθήκον μη εφησυχασμου μας θύμισε άλλωστε και η πρωτιά της ακροδεξιάς Μελονι στη γειτονική Ιταλία.

Την επόμενη Παρασκευή, στην επέτειο 2 χρόνων από την καταδίκη και τη μέρα που θα καταθέτει η Μαγδα Φυσσα, καλούμε όλες κι όλους σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση 8.30 στο Εφετείο στη Λ Αλεξάνδρας.

Η 7 Οκτώβρη ήταν η αρχή, τσάκιστε τους φασίστες σε ολόκληρη τη γη!

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Καμπάνια "Δεν είναι αθώοι"

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2022/10/blog-post_…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων για την υπόθεση της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα με την εξέταση της Μάγδας Φύσσα.

9 χρόνια τώρα η Μάγδα Φύσσα δε λύγισε. Ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες και τους υποστηρικτές των δολοφόνων του γιού της, κοίταξε κατάματα την αστική δικαιοσύνη και έδωσε μάχη άνιση για την υπεράσπιση της μνήμης του παιδιού της, έδωσε κουράγιο και πνοή στο αντιφασιστικό κίνημα, έγινε σύμβολο τιμής, δικαιοσύνης και αποφασιστικότητας. Να σταθούμε στο πλευρό της Μάγδας που έγινε η μάνα των μαχόμενων και των καταπιεσμένων.

Η Μάγδα Φύσσα ύψωσε το ανάστημά της, όπως και ο Παύλος. Ο Παύλος δε έφυγε, δεν τον βρήκαν μπόσικο, μα περήφανο και έτοιμο να υπερασπιστεί εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα την αξιοπρέπεια ολόκληρης της κοινωνίας. Το δρόμο της μακροχρόνιας αυτής μάχης ενάντια στα τέρατα και τους συνεργάτες του φασισμού, το δρόμο των καθημερινών αντιφασιστικών αναμετρήσεων στα δικαστήρια και τα δημόσια πεδία της μητρόπολης κράτησε με μάχες και θυσίες ανοιχτό, στενό το στενό, το πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα. Στάθηκε εμπροσθοφυλακή στο ύψος των καιρών και ζήτησε λογαριασμό για τις επιθέσεις σε μετανάστριες, εργάτες, αγωνιστές και αγωνίστριες. Έγινε ανάχωμα στην κλιμακούμενη ενίσχυση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου από ολόκληρο τον καθεστωτικό μηχανισμό, αναχαιτίζοντας τη δολοφονική δράση των ταγμάτων. Η στάση αυτή κράτησε το δρόμο ανοιχτό για τους 30.000 αντιφασίστες και αντιφασίστριες που περικύκλωσαν το Εφετείο την μέρα της απόφασης του δικαστηρίου της χρυσής αυγής, αναγκάζοντας τους εχθρούς της εργατικής τάξης και του λαού να ζυγίσουν τις κινήσεις τους και να πάρουν στα σοβαρά τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κινήματος. Στην πορεία των καθημερινών αυτών αντιφασιστικών αντιστάσεων στοχοποιήθηκαν και διώχθηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες μεταξύ των οποίων και οι 2 σύντροφοί μας, αντιφασίστες αγωνιστές. Κομμάτι της ευρύτερης πολύμορφης και δυναμικής αντιπαράθεσης μεταξύ της αγωνιζόμενης κοινωνίας, του Κράτους και των φασιστών. Μιας αντιστασιακής παρακαταθήκης πλούσιας σε περιεχόμενα και δυναμικές οπού πρωτοπόρο τμήμα της υπήρξαν οι μαχητικοί αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συγκρούστηκαν - και υλικά - χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή οφέλη με τους φασίστες. Καλούμε σε επαγρύπνηση το κόσμο του αγώνα και του καθημερινού μόχθου, μέχρι να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη. Μέσα στη βία της φτώχειας και την τρομοκρατία της ανέχειας θα ζυγιαστούμε. "Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.

"Μπ. Μπρεχτ

Στη γειτονιά, το σχολείο, τη δουλειά. Σε στέκια, πλατείες και στενά να μην αφήσουμε σπιθαμή στα ναζιστικά σκουπίδια και λοιπούς λακέδες των αφεντικών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΩΡΑ 8.30

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ

Ταξική Αντεπίθεση, Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών

πηγή : https://efodos.net/2022/10/06/7-oktovri-oloi-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Η δίκη της Χ.Α. στο Εφετείο ξεκίνησε, το αντιφασιστικό κίνημα επαγρυπνεί

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η δίκη της Χ.Α. στο Εφετείο ξεκίνησε, το αντιφασιστικό κίνημα επαγρυπνεί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10 ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ

Παρά τις μεθοδεύσεις -με διάφορα προσχήματα- από την πλευρά των ναζιστών εγκληματιών της Χ.Α για την παρακώλυση της διαδικασίας, η δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε. Είναι μια ιστορική δίκη που ξεδιπλώνει για μια ακόμα φορά την εγκληματική δράση των αμετανόητων ναζί δολοφόνων, αλλά καταγράφει και τη φανατική υποστήριξη των οπαδών τους. Στόχος των εγκληματιών διακηρύσσουν ότι είναι η αθώωσή τους ή η μείωση της ποινής τους και αυτό επιδιώκουν με την έφεσή που άσκησαν. Συνεκδικάζεται με την έφεση του εισαγγελέα που ζητά να αυξηθούν οι ποινές σε ηγετικά στελέχη στο ανώτερο προβλεπόμενο όριο.

Στόχος του αντιφασιστικού κινήματος είναι οι ναζί να μείνουν στην φυλακή.

Στην δικαστική αίθουσα της Λ. Αλεξάνδρας οι καταδικασμένοι πρωτόδικα ηγέτες της Χ.Α. εμφανίζονται με αλαζονεία και προκλητικότητα. Ο Κασιδιάρης ποζάρει χαμογελώντας και μοστράροντας το τρικάκι του νέου ναζιστικού κόμματος τους. Μαζί τους βρίσκεται πολυμελής ομάδα συνηγόρων υπεράσπισής τους, που υπερβαίνουν εαυτούς στην επίδειξη πλήρους ταύτισης με τη ναζιστική ιδεολογία. Καταγράφεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά συνήγορος να χαιρετά ναζιστικά μέσα στα δικαστήρια, πρόκειται για τον Κ. Πλεύρη. Μαζί τους και αμετανόητοι οπαδοί του ναζισμού, άνδρες και γυναίκες που γεμίζουν τα έδρανα της δικής τους πλευράς, χαιρετούν ναζιστικά, φωνάζουν συνθήματα, στέκονται προσοχή μπροστά στους αρχηγούς τους, χειροκροτούν, προκαλούν. Αλλά είναι λίγοι και θρασύδειλοι.

Στόχος του αντιφασιστικού κινήματος να μην επιτρέψει η εφετειακή δίκη να μετατρέπεται σε φιέστα των ναζί.

Να δικαιωθούν τα θύματα της Χ.Α., να σταθούμε δίπλα στους μάρτυρες κατηγορίας και τους αλληλέγγυους δικηγόρους. Στη δίκη και τις διαδικασίες της να εκφραστεί η αλληλεγγύη του κινήματος και η μαζική καταδίκη της Χ.Α.. Να μην περάσει η επιχείρηση της αστυνομίας για παρεμπόδιση της εισόδου των αντιφασιστών-στριών στην αίθουσα. Οι ναζί εγκληματίες που ευθύνονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις στους αιγύπτιους ψαράδες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, άλλους συνδικαλιστές, μετανάστες, πρόσφυγες, λοατκι, μαθητές, φοιτητές, αντιφασίστες, αντιφασίστες, για δεκάδες ακόμα μη καταγεγραμμένες δολοφονικές επιθέσεις δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρχει όταν οι φασίστες σηκώνουν κεφάλι σε Ιταλία, την Ουγγαρία, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Αφρική κλπ.

Καμιά ολιγωρία δεν χωρά, όταν στη χώρα μας το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού, της ξενοφοβίας καλλιεργείται από κυβερνητικά και άλλα ακροδεξιά κόμματα και ΜΜΕ. Όταν συνεχίζεται η στήριξη της Χ.Α., των ναζιστικών συμμοριών και των ακροδεξιών από οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά και μέσα από κρατικούς μηχανισμούς.

Δεν ξεχνάμε. Το χέρι των φασιστικών και ναζιστικών συμμοριών που συνεχίζουν τις ύπουλες βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες οπλίζεται από το καπιταλιστικό σύστημα που τους χρειάζεται και τους χρησιμοποιεί. Το αστικό πολιτικό σύστημα τους εκτρέφει για να προωθεί τον εμφύλιο των φτωχών και να επιβάλλει την αντιδραστική, σκοταδιστική, αντεργατική πολιτική του.

Καμιά ανοχή δεν επιτρέπεται στο φλερτάρισμα και τη νομιμοποίηση της ακροδεξιάς με όποιο προσωπείο και όποιο κοινοβουλευτικό μανδύα. Να απομονωθούν οι φασίστες σε κάθε γειτονιά, σχολή, χώρο δουλειάς.

Η καταδίκη της Χ.Α. χρειάζεται να είναι αμετάκλητη και οριστική. Η φασιστική ιδεολογία να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Θα είμαστε στα δικαστήρια και την Παρασκευή 7/10 και για όσο χρειαστεί στο πλευρό της Μάγδας, των μαρτύρων κατηγορίας και των αλληλέγγυων δικηγόρων, για να μείνουν οι φασίστες στη φυλακή.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οκτώβριος 2022

πηγή : https://narnet.gr/articles/η-δίκη-της-χα-στο-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Όλοι στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 7/10 στο #Εφετείο στις 09:00, για τη συνέχεια της δευτεροβάθμιας δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Κανένα ελαφρυντικό στους δολοφόνους.

Τσακίζουμε τον φασισμό & το σύστημα που τον θρέφει

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA/status/15779345…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΓΔΑ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Σύλλογος Πολιτισμού ενάντια στο φασισμό Παύλος Killah P. Φύσσας

πηγή : https://el-gr.facebook.com/antifa.september/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα στις 7 Οκτώβρη 2022 στο Εφετείο Αθηνών

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη 2022 η Μάγδα Φύσσα θα καταθέσει ως πρώτη μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χ.Α. που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό (εφετείο). 2 χρόνια μετά την ιστορική διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων έξω από το Εφετείο ενάντια στη Χ.Α. και την πιθανότητα αθώωσής της, καλούμαστε ξανά να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έκαναν την προσωπική απώλεια πείσμα για αγώνα ενάντια στο φασισμό για να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί, για να μην περάσει ο φασισμός.
Η έκβαση της δεύτερης δίκης, όπως και η αναδιοργάνωση ή όχι των φασιστικών ομάδων γενικότερα, θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις της πολιτικής & οικονομικής εξουσίας απ' τη μία, αλλά και από τη δύναμη και τη δράση του αντιφασιστικού κινήματος απ' την άλλη, μέσα κι έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Οφείλουμε να μην αφήσουμε τους φασίστες να κάνουν πολιτική προπαγάνδα και προεκλογικά σόου στη δίκη, προκαλώντας τους συγγενείς, τα "θύματα" και τους ανθρώπους τους.
Να μην αφήσουμε τη δικαστική, την πολιτική και οικονομική εξουσία να ξαναπροωθήσει τους φασίστες για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους. Να μην αφήσουμε σπιθαμή χώρου στους φασίστες πουθενά.
Καλούμε όλους και όλες να πλαισιώσουμε το κάλεσμα του Συλλόγου Πολιτισμού "Παύλος Killah-P Φύσσας" και να είμαστε παρούσες και παρόντες μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 7 Οκτώβρη 2022 (08.30) και στις υπόλοιπες δικασίμους.

🏴 ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ 🏴

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2022/10/7-202…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών: Θάνατος στο φασισμό, το κράτος και τον καπιταλισμό

Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών: Θάνατος στο φασισμό, το κράτος και τον καπιταλισμό

Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 8.30, ημέρα κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Στις 15/6/2022 ξεκίνησε το εφετείο της δίκης Χ.Α-εγκληματική οργάνωση σε δεύτερο βαθμό. Περίπου έξι χρόνια από την έναρξη της δίκης και ενάμιση χρόνο μετά την απόφαση της πρωτόδικης διαδικασίας, κάποιοι από τους νεοναζί έχουν ήδη αποφυλακιστεί ενώ σύντομα, εξαιτίας των χαμηλών ποινών, αναμένεται να αφεθούν πολλοί ακόμα.

Το αντιθεσμικό και ακηδεμόνευτο αντιφασιστικό κίνημα, οι αγωνιστές/στριες της βάσης, με τη διαρκή και μαχητική τους στάση στους δρόμους απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό πέτυχαν να αποτελέσει αυτή η δίκη μέχρι τώρα ένα κομβικό κοινωνικό και πολιτικό γεγονός. Το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» που ήχησε στη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο στις 7/10/20 τη στιγμή της πρωτόδικης απόφασης και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις δυνάμεις καταστολής αμέσως μετά, έκαναν σαφές πως η προσπάθεια του συστήματος να ξεπλυθεί μέσα από τις καταδίκες των φασιστών δεν ευοδώθηκε και πως η απόφαση της δίκης δεν νομιμοποίησε το πολιτικό σύστημα που γεννά, θρέφει και κατά το δοκούν χρησιμοποιεί τους φασίστες ως το μακρύ του χέρι.

Μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης -όπου για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εντείνονται οι όροι εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης και οι κοινωνικοί και ταξικοί αποκλεισμοί- το κράτος συνεχίζει την άγρια κατασταλτική του επίθεση σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, αποδεικνύεται η σήψη του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, που δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από θάνατο, φτώχια, προσφυγιά, εξαθλίωση και καταστολή. Με την σειρά του το ελληνικό κράτος επιτελεί τον ρόλο του ως συνοριοφύλακας της Ευρώπης-Φρούριο, όπου από τον φράχτη του Έβρου και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μέχρι τα ναυάγια στο Αιγαίο και τις παράνομες επαναπροωθήσεις διευρύνει την δολοφονική στρατηγική του. Όλα αυτά, φυσικά, έρχονται να επιβληθούν στην κοινωνική βάση με την όξυνση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας σε κάθε μέτωπο. Οι συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας σε όποιο κοινωνικό κομμάτι αντιστέκεται, στις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τα πανεπιστήμια, τους δρόμους και τις πλατείες κάνει ακόμα πιο εμφανή την προσπάθεια επιβολής μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή.

Η μάχη ενάντια στην καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες, την υποβάθμιση της ζωής μας, την εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης είναι συνεχής, χωρίς αυταπάτες ότι ο αγώνας ενάντια σε κράτος και παρακράτος μπορεί να καταπολεμηθεί σε δικαστικές αίθουσες. O αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την κοινωνία είναι η οργάνωση και χειραφέτηση των από τα κάτω και η ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2022/10/06/sygke…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Η ρατσιστική συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας ΕΕ υπεύθυνη για τους πνιγμούς των προσφύγων στο Αιγαίο

Ο Μητσοτάκης, ο Μηταράκης, συνολικά η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την ΕΕ και την κυβέρνηση της Τουρκίας είναι συνένοχοι για τους χθεσινούς πνιγμούς δεκάδων προσφύγων, μεταξύ τους και μικρών παιδιών, στη Λέσβο και στα Κύθηρα.

Πίσω από τους ελληνοτουρκικούς τσαμπουκάδες, ο Μητσοτάκης και ο Ερντογκάν συνεργάζονται άψογα για να μετατρέψουν την κοινή συμφωνία ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας, του 2016, σε απάνθρωπο μηχανισμό πνιγμών και δολοφονιών των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους, τις δικτατορίες και την πείνα στις χώρες καταγωγής τους.

Η "πολιτισμένη ΕΕ" και οι κυβερνήσεις της, έχουν καταργήσει, στη πράξη, το δικαίωμα των κατατρεγμένων προσφύγων για άσυλο. Έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε υγρά νεκροταφεία εξαιτίας της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων και δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν με την Μελόνι, την πρώτη αρχηγό φασιστικού κόμματος μετά τον Μουσολίνι που προαλείφεται για πρωθυπουργός στην Ιταλία, για να πνίγουν μαζί πρόσφυγες.

Το δολοφονικό κυνηγητό των προσφύγων έχει γίνει εργαλείο στα χέρια Μητσοτάκη και Μηταράκη για τους βρόμικους ανταγωνισμούς με την Τουρκία για ένα Αιγαίο που θα το λυμαίνονται οι πολεμοκάπηλοι , το ΝΑΤΟ και οι εταιρίες εξόρυξης υδρογοναθράκων επιτείνοντας την κλιματική κρίση και φέρνοντας τον πόλεμο.

Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της ακρίβειας, της φτώχειας, του ρατσισμού, του σεξισμού και του πολέμου, συνολικά την αντιδραστική και ρατσιστική πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα "καταγγέλλει" ήταν αυτός που συνυπέγραψε την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

Αλληλεγγύη στη προσφυγιά: ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες με άμεση πρόσβαση σε άσυλο και στέγη, να πέσουν οι δολοφονικοί φράχτες στον Εβρο, να φύγει η FRONTEX και το ΝΑΤΟ.

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στο Εφετείο στις 9πμ για να μην αφήσουμε τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να σηκώσουν κεφάλι με τον αέρα της Μελόνι και τις ευλογίες της ρατσιστικής πολιτικής Μητσοτάκη που πνίγει προσφύγισσες και πρόσφυγες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/6165


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Να βάλουµε τέλος στις δολοφονίες προσφυγισσών και προσφύγων
Ανοιχτά σύνορα για τις/τους κατατρεγµένες/ους- στη φυλακή οι φασίστες

ΚAΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

∆υο τραγικά ναυάγια ήρθαν να συγκλονίσουν ξανά όλες και όλους µας. Μια βάρκα γεµάτη γυναίκες βούλιαξε στα ανοιχτά της Λέσβου µε 15 προσφύγισσες νεκρές και άλλες τόσες να αγνοούνται. Ίδια τραγωδία στα Κύθηρα µε τον απλό κόσµο να τρέχει να σώσει ναυαγούς από τα βράχια.

Αυτά είναι τα αποτελέσµατα της δολοφονικής πολιτικής του Μηταράκη και του Μητσοτάκη που κυνηγάνε αθώους κατατρεγµένους ανθρώπους µε τη Φρόντεξ και το λιµενικό, ακόµα και µε τον στρατό για να κλείσουν τα περάσµατα στο Αιγαίο και στον Έβρο. Όσες κραυγές και να βγάζει η κυβέρνηση της Ν∆ για τον Ερντογάν, η αλήθεια είναι ότι µαζί πνίγουν πρόσφυγες και µετανάστες για χάρη της ΕΕ. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις γυναίκες του Ιράν, στέλνουν γυναίκες και παιδιά σε υγρό τάφο.

Η ρατσιστική και σεξιστική πολιτική του Μητσοτάκη ανοίγει το δρόµο για τους φασίστες. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, µαζί και η Ν∆, αγκαλιάζουν τους φασίστες της Μελόνι και τους καλωσορίζουν δίνοντας πράσινο φως στους ντοπιους νεοναζί να πανηγυρίζουν. Τα ρετάλια της Χρυσής Αυγής οργανώνουν επιθέσεις ξανά. Οµάδα 15 τραµπούκων επιτέθηκε σε µαθητές και συντρόφους/ισσες της Εργατικής Αλληλεγγύης στο σχολείο της ΣΕΛΕΤΕ στο Ν. Ηράκλειο. Πρέπει να τους φράξουµε το δρόµο ξανά.

Η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη καλεί στο απεργιακό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας την Παρασκευή 7 Οκτώβρη 9 πµ που οργανώνουν η Α∆Ε∆Υ και η ΚΕΕΡΦΑ. Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και καταθέτει η µητέρα του Παύλου Φύσσα. Να είµαστε όλες και όλοι εκεί σαν άµεση απάντηση στη βαρβαρότητα και τη φασιστική απειλή που γεννάει.

Και έτσι να συνεχίσουµε. Η πάλη των γυναικών ενάντια στον σεξισµό και τον ρατσισµό είναι δεµένη µε τον αγώνα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Οι νοσοκόµες και οι άλλοι εργάτες της Υγείας που απεργούν στις 20 Οκτώβρη δίνουν µάχη ενάντια στη διάλυση των νοσκοµείων που χτυπάει ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα κοµµάτια, τις µετανάστριες και τις προσφύγισσες, τις φτωχές γυναίκες που αντιµετωπίζουν την επίθεση στις εκτρώσεις.

Όλοι και όλες µαζί κλιµακώνουµε στις 9 Νοέµβρη µε την Πανεργατική Απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα. Για να τσακίσουµε αυτήν την κυβέρνηση του θανάτου και να ανοίξουµε το δρόµο για µια κοινωνία χωρίς πόλεµο και ρατσισµό, χωρίς φτώχεια και σεξισµό.

Kίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη

Web: kinisi8m.blogspot.com • email: kinhexsh8marth@gmail.cexom • FB: Κίνηση για µια απεργιακή 8 Μάρτη
Επικοινωνία: 210 5247584, 6996 244515

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1271


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10 ΣΤΙΣ 08:30

Είναι δύο χρόνια πια από τότε που ο αγώνας χιλιάδων αντιφασιστών που έβαλαν το σώμα, τα λόγια και τη δράση τους μπροστά στο ναζιστικό τέρας που ορθωνόταν, βαπτίστηκε «δημοκρατικό τείχος» και επιχειρήθηκε να εκχωρηθεί σε πολιτικάντηδες της Αριστεράς, της Δεξιάς και ακόμα και της Ακροδεξιάς. Τάχα, αυτοί οι ίδιοι που άνοιξαν την πόρτα στον φασισμό, τον ανέχτηκαν και αναπαρήγαγαν τον λόγο του, θα αποτελούσαν εγγύηση για την ανάσχεσή του.

Δύο χρόνια μετά, αυτοί που αποκλήθηκαν «τείχος της Δημοκρατίας», δεν σταμάτησαν να πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο, να τους δολοφονούν στα σύνορα, να κηρύσσουν εθνική επιστράτευση αποκαλώντας τους εισβολείς, να επινοούν νέες μορφές βασανιστηρίων για να τους απομακρύνουν από τη χώρα. Δεν σταμάτησαν να επιστρατεύουν την πιο βάρβαρη καταστολή ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην πολιτική του αυταρχισμού, δεν σταμάτησαν να επιτίθενται σε ελευθερίες και δικαιώματα, δημιουργώντας ένα κάθετο μονοπώλιο στο Κράτος στην υπηρεσία του Κεφαλαίου. Δεν σταμάτησαν να κάνουν τη δουλειά για την οποία ζήτησαν από τους ναζί να βάλουν ένα χεράκι, με τρόπους που οι ναζί θα ενέκριναν.

Η νέα δολοφονία δεκάδων προσφύγων και προσφυγισσών στα ανοιχτά της Λέσβου και τον Κυθήρων, έρχεται να προστεθεί σε μια πολιτική θανάτου που ακολουθεί η Ελλάδα απέναντι στους πρόσφυγες, υπό την υποκριτική ανοχή της ΕΕ, και η οποία στηρίζεται στη φονική μηχανή του Λιμενικού και της Frontex, που εφαρμόζουν τις επαναπροωθήσεις. Στη Λέσβο και στα Κύθηρα ήταν για μια ακόμη φορά η δράση κάποιων αλληλέγγυων που έσωσε κάποιες ζωές, την ώρα που το Κράτος και οι αρχές απλά κοιτούσαν τον θάνατο.

Η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας στις καθημερινές δολοφονίες ανθρώπων στα σύνορά της συγκρίνεται πλέον με εκείνη όσων κοιτούσαν τον καπνό από τα φουγάρα του Άουσβιτς και παρίσταναν ότι δεν ξέρουν από πού προέρχεται.

Σε αυτή τη φάση, η έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό αποκτά νέα χαρακτηριστικά. Όχι μόνο πρέπει να αποκρουσθεί η απόπειρα των ναζί να επιστρέψουν με άλλο τομάρι στην πλάτη τους, αλλά και να υπάρξει ένας πυρήνας αντίστασης στον εκφασισμό της κρατικής πολιτικής και της ίδιας της Ελλάδας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, την Παρασκευή 7/10, στις 8:30 το πρωί.

-Να σταματήσουμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τις δολοφονίες προσφύγων στα ελληνικά σύνορα

-Να σταματήσουμε τις παράνομες επαναπροωθήσεις του ελληνικού κράτους

-Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες στην Ελλάδα

-Να κλείσουν τα στρατόπεδα, να δοθούν χαρτιά και παροχές διαμονής σε όσους/ες τα ζητάνε

-Οργάνωση και αγώνας απέναντι στον κρατικό εκφασισμό, τον εθνικισμό και την καταστολή

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/to-elliniko-kratos-kani-t…