Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Μαγνητικά πεδία

Το χάρτινο σύμπαν του Γούση δεν έχει να κάνει με υπερήρωες, επιστημονική φαντασία και δυσδιάστατους χαρακτήρες. Η διεισδυτική ματιά του σε περιθωριοποιημένους αντιήρωες και μια ελληνική επαρχία γεμάτη ισχυρές παραδόσεις και λαογραφικούς θησαυρούς αναγνωρίζεται και σε μια απλή, μινιμαλιστικής πλοκής, αλλά κάθε άλλο παρά κοινότοπη ιστορία, η οποία ξεκινάει πάνω στο φέρι μποτ προς Κεφαλονιά.

Εκεί ανεβαίνει η Έλενα στην προσπάθειά της να δραπετεύσει -χωρίς προορισμό- από την Αθήνα και τις υποχρεώσεις της. Ο Αντώνης, πάλι, έχει πάρει το πλοίο επειδή έχει δώσει μια υπόσχεση στη θεία του σωστό μέρος ένα μεταλλικό κουτί που έχει μαζί του.

Το πολυβραβευμένο κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση, είναι ένα τρυφερό, αστείο και συγκινητικό road movie με συνεπιβάτες δυο χαρισματικούς πρωταγωνιστές.

Η Έλενα Τοπαλίδου και ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος γίνονται οι ήρωες του φιλμ, συμμετέχουν δημιουργικά σ' ένα σενάριο αυτοσχεδιαστικών διαλόγων και «ξερνάνε» αλήθεια με τόσο νατουραλιστικό τρόπο (έχουν επιμεληθεί μέχρι και την γκαρνταρόμπα και το συνολικό παρουσιαστικό τους) που σπάνια έχουμε ξαναδεί να καταγράφεται στο ελληνικό σινεμά.

Η πιξελαρισμένη εικόνα με τα άψυχα χρώματα και τα «ακατοίκητα» τοπία εγκατάλειψης σε κάδρα 4:3 εξωτερικεύουν στοιχεία του ψυχισμού τους, λες και θέλουν να μας φανερώσουν τα σωθικά τους, τα πιο κρυφά συναισθήματα που δεν είναι ικανοί να μοιραστούν ξανά με άλλους ανθρώπους.

----------

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ελλάδα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Γούσης

ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιώργος Γούσης, Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Κουτσαλιάρης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Λευτέρης Βολάνης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 78'

----------

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές

γραμμές:

700 (απο Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».

Α11 και Β11 (απο Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

--

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…