Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στις 18.00

Ανοιχτή Εκδήλωση της Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης

από Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης Πάτρας

Ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας με το εγχείρημα και οικονομικής ενίσχυσης,

με συλλογικό μαγείρεμα και βραδιά με ρεμπέτικα/παραδοσιακά.

Κυριακή 9/10, από τις 18:00, στην πλατεία Όλγας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και μπαζαρ ρούχων, κουβερτών κλπ για όποιον/α έχει ανάγκη.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Η Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης είναι ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Μαγειρεύουμε συλλογικά, σε μια λογική "όποια/ος θέλει παίρνει - όποια/ος θέλει συνεισφέρει", χτίζουμε δεσμούς,τρώμε μαζί, μαθαίνοντας ο ένας την άλλη και επιδιώκοντας την επαφή σε περιόδους βαρβαρότητας και αποξένωσης.

Σαν άτομα που αγωνίζονται, σαν κομμάτι των από τα κάτω, εκείνων που καθημερινά βιώνουν την επισφάλεια,την ανέχεια, την καταστολή και την κρατική βία, επιλέγουμε να βρεθούμε σε γειτονιές στις οποίεςοι άνθρωποι μοχθούν και ζορίζονται να ανταπεξέλθουν στην τόσο απαιτητική καθημερινότητα και να στήσουμεαναχώματα αντίστασης, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αυτοοργάνωσης. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, αναγνωρίζοντας πως κανένα κράτος δεν ενδιαφέρεται για αυτήν, παρά μόνο για την αναπαραγωγήκαι τη διαιώνιση της εξουσίας του.

Αυτοοργάνωση - Αντιρατσισμός - Ταξική Συνείδηση:

Τα 3 βασικά σημεία πάνω στα οποία στηρίζεται η Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης.

Αυτοοργάνωση: γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας χωρίς να περιμένουμεαπό κανένα κρατικό ή άλλο φορέα να δράσει στο όνομα μας και στο συμφέρον μας.

Αντιρατσισμός: γιατί όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φυλής, φύλου, χρώμα δέρματος,θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης κα, είναι ίσοι και δεν πρέπει να διαχωρίζονται βάσει αυτών των χαρακτηριστικών.Ο ρατσισμός στοχεύει στο να αλληλοφαγωθούμε οι από τα κάτω, ώστε να μας ελέγχουν καλύτερα οι κυρίαρχοι.

Ταξική συνείδηση: γιατί ξέρουμε καλά ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος σε αυτούς που κατέχουν τον πλούτο(κεφάλαιο-αφεντικά) και σε εκείνους που τον παράγουν κ υφίστανται την εκμετάλλευση των πρώτων (εργαζόμενοι).Από την μεριά μας, ως κομμάτι των καταπιεσμένων, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της σχέσης εκμετάλλευσης.

Όποια/ος θέλει παίρνει, όποια/ος θέλει συνεισφέρει

Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη - Αλληλοβοήθεια

Καμία μόνη, κανένας μόνος απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα

(Συνέλευση του εγχειρήματος κάθε 2ο και 4ο Σάββατο στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου και Αράτου)

kouzexinapatraexs@gmail.excom

πηγή : https://www.facebook.com/events/5919770292848…