Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στις 19.00

Προβολή και εκδήλωση για τα 78 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας

Προβολή και εκδήλωση για τα 78 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τον γερμανικό ιμπεριαλισμό-ναζισμό

Tην Τετάρτη 12 Οκτώβρη 2022 συμπληρώνονται 78 χρόνια από την αποχώρηση των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων από την αθηναϊκή πρωτεύουσα.

Ένα τεράστιο λαϊκό ποτάμι ξεχύνεται στους δρόμους της Αθήνας και ζητωκραυγάζει ΕΑΜ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο λαός της Αθήνας έπειτα από τρεισήμισι χρόνια είναι πλέον λεύτερος από το ναζιστικό φίδι, οραματίζεται την εκπλήρωση του πόθου της ανεξαρτησίας και της λαοκρατίας.

Με μπροστάρη το ΚΚΕ, τις πλατιές οργανώσεις λαϊκής πάλης ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, το τιμωρό χέρι του λαού Ο.Π.Λ.Α., τσακίζει την τριπλή κατοχή, τον βουλγάρικο-ιταλικό-και γερμανικό ιμπεριαλισμό-ναζισμό.

Η ένοπλη λαϊκή εθνικοαπελευθερωτική εποποιία του ελληνικού λαού γράφεται με ανεξίτηλα κόκκινα γράμματα στην ιστορία της εγχώριας και παγκόσμιας ταξικής πάλης.
Το εικονοστάσι των ηρώων γεμίζει με νέους, νέες, παιδιά, εργάτες, εργάτριες, αγρότες-αγρότισσες, προοδευτικούς ανθρώπους όλων των ηλικιών που κράτησαν σφιχτά το λάβαρο της λευτεριάς, πέρασαν στο πάνθεο των ηρώων της ταξικής-αντι ιμπεριαλιστικής και αντιφασιστικής πάλης, ανδρώθηκαν σε σύμβολα για ένα ολόκληρο αδάμαστο λαό που δεν προσκύνησε ιμπεριαλιστές και αφεντάδες, αλλά τράβηξε το δικό του μονοπάτι αντίστασης και πάλης.

78 χρόνια μετά, οφείλουμε να μην ξεχνάμε και να μην λησμονούμε την ηρωική αντίσταση του εργαζόμενου λαού του τόπου μας. Μέσα από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, με την καθημερινή πάλη μας να κρατάμε αναμμένη την σπίθα των ανολοκλήρωτων πόθων ενός λαού που πότισαν το έδαφος του τόπου μας από άκρη σε άκρη με το αίμα τους.

78 χρόνια μετά, στο πλαίσιο της διατήρησης της ιστορικής-ταξικής μνήμης, θα πραγματοποιήσουμε προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» και έπειτα θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση-συζήτηση τιμής, μνήμης και αγώνα για την εποποιία του ελληνικού λαού μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ, για τον επίκαιρο χαρακτήρα της αντιφασιστικής-αντι ιμπεριαλιστικής πάλης, στήνοντας συνολικό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στην ιστορική παραχάραξη που επιχειρεί η αντίδραση και οι οργανικοί διανοούμενοι της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Καλούμε αγωνιστές-αγωνίστριες, εργαζόμενους και εργαζόμενες να λάβουν μέρος στην εκδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα, να γίνουν οργανικό κομμάτι της εκδήλωσης-συζήτησης, να αποδώσουμε πολιτική τιμή στους ήρωες της ταξικής πάλης και πραγματικούς απελευθερωτές της Αθήνας και του τόπου μας από την μπότα του γερμανικού ιμπεριαλισμού-ναζισμού.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40 ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΛΕΥΤΕΡΩΣΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτωβρίου 11h