τι; : πορεία θεματική : βιασμός

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Κάλεσμα σε πορεία για το βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας στις 11/10

Τα μεσάνυχτα της 11ης Οκτώβρη συνέβη ένας ακόμα ομαδικός βιασμός, αυτήν τη φορά εντός του ΑΤ Ομόνοιας, όπου παραδοσιακά και εν τη γενέσει του έχουν συμβεί δεκάδες βασανισμοί και δολοφονίες ντόπιων, τρανς, σεξεργατών και μεταναστ(ρι)ών. Βιαστές ήταν δύο μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ, τα ονόματα των οποίων δεν μας είναι ακόμα γνωστα. Έδρασαν απολύτως ανενόχλητοι στα υπόγεια κολαστήρια του τμήματος, με την συγκάλυψη των παρευρισκόμενων μπάτσων. Τα σάπια ΜΜΕ δεν άργησαν να βγάλουν στη φόρα «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες από το περιστατικό, εκθέτοντας την επιζώσα και στιγματίζοντας την με ψυχοφοβικό λόγο. Όλες αυτές οι λεπτομέρεις όχι μόνο προβάλλονται για να γίνουν βορά στο τηλεοπτικό κοινό που μαγνητίζεται από κιτρινισμούς, αλλά και οδηγούν στην πυροδότηση της ανάσυρσης των τραυματικών βιωμάτων μας, ξανά και ξανά. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Θεοδωρικάκος, δεν άργησε να διαβεβαιώσει την κοινωνία για τις προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες που θα επακολουθούσαν, διασφαλίζοντας ότι το κράτος θα λειτουργήσει ως εγγυητής της αποκατάστασης της δικαιοσύνης, αγνοώντας δήθεν ότι οι διορισμένοι «προστάτες» μας, είναι συστηματικοί κακοποιητές. Δρουν μέσα σε όλο αυτό το εγκαθιδρυμένο πλαίσιο αστυνομοκρατίας και δεν διστάζουν να εκτοξεύουν απειλές βιασμών, μιας που ο βιασμός αποτελεί ακόμα ένα μέσο επιβολής εξουσίας και καταστολής μέσα και έξω απ' τα κελιά.

Είναι βέβαια σαφές ότι «ο νόμος που ισχύει για όλους» δεν είναι άλλος από αυτόν της πατριαρχίας και ο οποίος επιβεβαιώνει καθημερινά ότι αυτός που έχει την εξουσία στα χέρια του θα την εκμεταλλευτεί αναλόγως. Οποιοσδήποτε απολαμβάνει θέση εξουσίας και ευθύνης, είτε αποκτώντας την μέσω αξιωμάτων, είτε αυτή που του εκχωρείται από τους διάσημους και επιφανείς φίλους του, γνωρίζει πως μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο ασκώντας εξουσία με όλους τους τρόπους πάνω στα σώματά μας. Δεν ξεχνάμε την υπόθεση της Ηλιούπολης με τον μπάτσο μαστροπό Δημήτρη Μπουγιούκο, ο οποίος απειλούσε, βίαζε και εξέδιδε κοπέλα από την ηλικία των 16 ετών και οποίος συγκαλύπτεται απροκάλυπτα μέχρι και σήμερα, πλησιάζοντας στην παρέλευση του 18μήνου και με την πιθανότητα να αφεθεί ελέυθερος. Απορίας άξιο δε το ότι ο γνωστός υπερασπιστής βιαστών Αλέξης Κούγιας ανέλαβε τον έναν απ'τους 2 μπάτσους των 800ων ευρώ. Φαίνεται μάλλον οτι οι συγκαλύπτες τους ειναι και χρηματοδότες τους. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένα περιστατικά, αλλά με συστημική καταπίεση, αυτήν που γεννά η πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο, και που εξυπηρετέι το δόγμα «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Θυμόμαστε πολύ καλά όσα έχουν γίνει στο κολαστήριο της Ομόνοιας, από δολοφονίες μεταναστών, κακοποιήσεις παιδιών και ανάπηρων ατόμων, μέχρι σωματεμπορία. Σήμερα, γνωστοποιείται επίσημα και ένας βιασμός από 2 μπάτσους. Αλλά το Τμήμα της Ομόνοιας -όσο κι αν θέλουμε να γίνει στάχτη- δεν είναι παρά μία ακραία μικρογραφία του σάπιου κόσμου στον οποίο ζούμε. Καθημερινά, μαθαίνουμε για έναν ακόμα βιασμό, μία ακόμα γυναικοκτονία, ένα ακόμα κύκλωμα μαστροπείας, όπως στα Σεπόλια, όπου ο μαστροπός Ηλίας Μίχος, βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι. Η συχνότητα των περιστατικών, η συγκάλυψη των αιτιών που τα αναπαράγουν και η κανονικοποίησή τους πάνε να χωρέσουν την πατριαρχική βία στα όρια μιας λίστας που δεν έχει όρια, μίας ατέλειωτης καταμέτρησης «θυμάτων». Κι εμείς παλεύουμε να συγκρατήσουμε τα ονόματα των δολοφονημένων και τα ονόματα των βιαστών, σε μια καθημερινή και αβάσταχτη προσπάθεια να μην συνηθίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τη βία της πατριαρχίας. Δεν θα ξεχάσουμε τις κρατικές δολοφονίες από τα ένστολα σκουπίδια...του Εμπουκά Μαμασούμπεκ και του Ζακ Κωστόπουλου από τους μπάτσους του ΑΤ Ομόνοιας, αλλά και την εν ψυχρώ δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη και τον βασανισμό του Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, που οδήγησε τελικά στο θάνατό του.

Η οργή μας δεν χωράει σε λέξεις. Οι εχθροί μας όμως ναι, γιατί έχουν ονόματα. Ο χώρος που έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα δεν μας αρκεί ούτε στο ελάχιστο. Είναι ένα τίποτα μπροστά στον κόσμο που οραματιζόμαστε, αυτόν που θα συνθλίψει το δυσώδες σύστημα στο οποίο γεννηθήκαμε, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να συντηρήσουν οι εξουσιαστές μας. Μέχρι να φτάσουμε στον κόσμο της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης και της αλληλεγγύης, σε μια αταξικη κοινωνια χωρίς διαχωρισμούς με βάση το φύλο και την φυλή, έως τον επαναστατικό μετασχηματισμό των κοινωνικών σχέσεων, θα είμαστε εδώ να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε εξουσία. Για την αναρχία.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ (TRAFFICKING) ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΕΛ(λ)ΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΤΡΑΝΣΦΕΜΙΝΙΣΜΟ

ΠΟΡΕΙΑ Παρασκευή 21/10 - 6μμ, Μοναστηράκι

Aνοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση πορείας
σχετικά με τον βιασμό από μπάτσους στο ΑΤ Ομονοίας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88880/


1 2 3

Κάλεσμα στην πορεία για το βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας στις 11/10 [Παρ.21/10-6μμ|Μοναστηράκι]

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Ανοιχτής συνέλευσης για τη διοργάνωση πορείας σχετικά με τον βιασμό από μπάτσους στο ΑΤ Ομονοίας και κατεβαίνουμε συλλογικά στην πορεία την Παρασκευή 21/10 στις 18.00 στο Μοναστηράκι.

Το κείμενο της συνέλευσης:

https://athens.indymedia.org/post/1621242/

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ (TRAFFICKING) ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΕΛ(λ)ΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, ΒΙΑΣΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΤΡΑΝΣΦΕΜΙΝΙΣΜΟ

Ανοιχτή Αναρχική Αντιπατριαρχική Συνέλευση

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621268/


1 2 3

[Ταξική Αντεπίθεση] ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΙΑΣΤΗ | Μοναστηράκι 21/10 6μμ

post image

Διαδήλωση οργής και αξιοπρέπειας ενάντια στο κράτος βιαστή

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 21 Οκτώβρη - 18:00 Μοναστηράκι

Ταξική Αντεπίθεση (Oμάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : https://twitter.com/t_antepithesi