Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00

Ανοιχτή Συνέλευση για τη διοργάνωση μπλοκ/δρασεων για την 25η Νοέμβρη

Καλησπέρα Συντρόφια,

Πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 3/11 στις 18:00 στην ΑΣΟΕΕ, με σκοπό την συνδιοργάνωση δράσεων/ πορείας, με αφορμή την 25η Νοέμβρη (διεθνής ημέρα για την εξάλλειψη της βίας κατά των γυναικών, κατά τα συστημικά).

Για εμάς οι διεθνείς ημέρες δεν είναι παρά ένα ψίχουλο φεμινισμού που μας πετάνε οι "ανωτέρω" σε μια προσπάθεια να οικειοποιηθούν και ταυτόχρονα να αποριζοσπαστικοποιήσουν τους αγώνες μας και να περιορίσουν τη συλλογική μας μνήμη σε μία μόνο ημέρα. Το συλλογικό βίωμα της πατριαρχίας πάνω στα σώματα και τις συνειδήσεις μας είναι συνεχές και απαιτεί καθημερινούς αγώνες για την εξάλλειψη του. Δεν μας εκφράζει ενας αφομοιωμένος φεμινισμός που αναπαράγει το έμφυλο δίπολο και αποκλείει τρανς, μη δυαδικά κουήρια. Για αυτό, θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη μας στον δρόμο αυτές τις μέρες, ώστε να θέσουμε τα δικά μας τρανς-φεμινιστικά χαρακτηριστικά με όρους συμπερίληψης, φροντίδας, μαχητικότητας.

Η 25η Νοέμβρη είναι μία ακόμη μέρα αγώνα, μια μέρα για να συναντηθούμε στο δρόμο και να ενώσουμε την οργή μας, μέχρι αυτός ο "δρόμος" να μας χωράει όλα. Μια αφορμή να προβάλουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στην έμφυλη καταπίεση και στις εκφάνσεις της όπως για παράδειγμα οι τρανσφοβικές επιθέσεις με τα πρόσφατα λεκτικά και σωματικά περιστατικά βίας στο Μοναστηράκι και η επίθεση σε τρανς σεξεργάτρια στη Συγγρού από νταβατζή. Των εμφυλοκτονιών, της φετιχοποίησης και σεξουαλικοποίησης κουήρ υποκειμένων αλλα και αποκλεισμού τους από χώρους -εργασίας, στέγασης, δομών-, της εργασιακής εκμετάλλευσης μεταναστριών και συγκάληψης βιαστών και κυκλωμάτων trafficking. Η στέρηση της αυτοδιαθεσης στα σώματα μας από κράτος και εκκλησια, οι στατιστικές υπογονιμότητας και η ιδεολογία περί δημογραφικού προβλήματος, τα συνεδρια, "περί της προστασίας της ανθρωπινης ζωης και αποφυγής των αμβλώσεων" είναι μόνο μερικές πολιτικές της αναπαραγωγής που θέτουν τα σώματά μας σε κίνδυνο.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στους εξεγερσιακούς φεμινιστικούς αγώνες παγκοσμίως. Αγώνες που επικαιροποιούνται μέσω των εξεγερμένων γυναικών και κουηριών στο Ιράν. Που εξακολουθούν να μάχονται για την αυτοδιάθεση των σωμάτων τους και ενάντια στην ταξική καταπίεση και την σις-ετεροκανονικότητα που επιβάλλονται από το θεοκρατικό καθεστώς. Γυναίκες και κουήρια βασανίζονται, βιάζονται, εκτελούνται από το ιρανικό κράτος και τους θρησκομπάτσους του, διότι δεν τηρούνε τους "κανόνες ηθικής", διότι είναι κουήρ -υπάρχουν-, διότι αγωνίζονται. Τα χιλιάδες άτομα που αγωνίστηκαν στην Πολωνία ενάντια στον νόμο απαγόρευσης των αμβλώσεων, τα συντρόφια στη Χιλή που αγωνίζονται ενάντια στο κράτος καταπιεστή τους, τα άτομα που αντιστέκονται στον πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και δεν πάνε να πολεμήσουν γιατί τα σώματά μας δεν θα γίνουν πολεμικές μηχανές, τις εξεγερμένες στο Μεξικό. Παίρνουμε δύναμη και στεκόμαστε αλληλέγγυα στον αγώνα του καμπ στον Ελαιώνα με τις μετανάστριες να πρωταγωνιστούν ενάντια στον εκτοπισμό τους και την καταστολή που δέχονται από τα ένστολα σκουπίδια.

Συλλογικοποιούμε το βίωμα μας όντας το ένα δίπλα στο άλλο με φροντιστικότητα και αλληλεγγύη και όλα μαζί αντεπιτεθόμαστε σε πατριαρχία,κράτος και κεφάλαιο, προτάσσοντας μια φεμ κουηρ (αντι)βία που τσακίζει την σις-ετεροκανονικότητα και την πραγματικότητά που μας επιβάλλουν. Γιατί τα σώματά μας έχουν αποτελέσει πεδία μάχης εξουσιών και καταπιέσεων, εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Να χτίσουμε συλλογικά τις εξεγερτικές μας απαντήσεις και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΗΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ.

Συντροφικά,

Ανοιχτή Αναρχική Αντιπατριαρχική Συνέλευση

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Οκτωβρίου 14h