Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην βιομηχανία της γούνας

post image

Mε αφορμή το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα της ελληνικής ομοσπονδίας γούνας 1.210 θέσεων στον κλάδο εμπορίου γούνας και την συγχρηματοδότησή του από την Ε.Ε (προγραμμα 30εκατ €) κι απο το ελληνικό κρατος (έως 60.000 για κάθε επιχείρηση), καλούμε σε ανοιχτή συνελευση για την διοργανωση δράσεων ενάντια στην βιομηχανία γουνας.

Σε μια περίοδο όπου ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν σταδιακά τις βιομηχανίες γούνας κηρύσσοντάς τες ηθικά μη αποδεκτές ,την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος επιλέγει να ενισχύσει το αιματοβαμμένο εμπόριο γούνας και να επενδύσει σε αυτό. Ταυτόχρονα σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανακοινώνεται πως ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση επιχειρήσεων του κλάδου των γούνινων και συναφών ειδών που έχουν πληγεί από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και τις διεθνές κυρώσεις προς την Ρωσία. Η βιομηχανία γουνας και δερματος εκμεταλλεύεται διάφορα γουνοφόρα ζωικά είδη(μινκ,κουναβια,αλεπούδες,τσιντσιλα,κουνέλια κ.α). Ο εγκλεισμός σε άθλιες συνθήκες μέσα σε κλουβιά, το γδάρσιμο και η απόσπαση της γούνας εν ζωή έιναι κλασσικές διαδικασίες της γουνοποιίας.

Από μερία μας αντιλαμβανόμαστε την βιομηχανία γούνας ως ένα μόνο κομμάτι της ευρύτερης εξουσιαστικής επιβολής του ανθρώπινου πολιτισμού πάνω στα ζώα και την φύση, αφού οι δομές της εκμετάλλευσης των ζώων όντας αμέτρητες συνεχίζουν ακάθεκτες την βασανιστική τους λειτουργια. Η μαζική εκμετάλλευση των ζώων, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με απομονωμένες ατομικές-καταναλωτικες επιλογές, αλλά χρειάζεται συνολική προσέγγιση κ δράση ενάντια στην κυριαρχία. Ο αντισπισιστικός αγώνας ως κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στην εξουσία είναι εδώ για να βάλει ένα τέλος στην λογική που θέλει τα ζώα ως αντικείμενα και ως την πρώτη ύλη για να καλυφθούν διάφορες επίπλαστες ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Τα ζώα όπως και εμείς έχουν συναισθήματα, δημιουργούν τις δικές τους ξεχωριστές σχέσεις, έχουν την ανάγκη να ζουν ελεύθερα κι ανηκουν στο φυσικο τους περιβάλλον. Δεν υπάρχει καμιά αιτιολόγηση διαχωρισμού του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα. Από την απέναντι πλευρά κράτη και ιδιωτικά συμφέροντα χτίζουν καθημερινά καινούργιες φυλακές και λεηλατούν την φύση για να επεκτείνουν τις βιομηχανίες τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Να αναδείξουμε με πολύμορφες δράσεις την εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων και να δράσουμε μαζί με αυτά.

Να καταστρέψουμε το σύστημα που σκορπά καθημερινά τον θάνατο παλεύοντας για την ζωή.

Αγώνας για την ολική απελευθέρωση ζώων και γης.

αντισπισιστικη πρωτοβουλια

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621428/