Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στις 13.00

Μικροφωνική Αντιπληροφόρησης & Αλληλεγγύης στους απεργούς της "Μαλαματίνα"

Μικροφωνική - Συγκέντρωση Αντιπληροφόρησης & Αλληλεγγύης στους απεργούς της "Μαλαματίνα"

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ - 13.00 - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

"... η μάχη στην Μαλαματίνασυνεχίζει να κρατάει την φωτιά της ταξικής πάλης αναμμένη μέσα στην πυριτιδαποθήκη της ακρίβειας, της φθηνής εργασίας, της ανεργίας, των περικοπών σε Υγεία και Παιδεία, της αστυνομοκρατίας, της λεηλασίας του περιβάλλοντος, της πολεμικής προετοιμασίας."

Ενάντια στις απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την παρανομιμοποίηση της απεργίας και των σωματείων, την κρατική καταστολή...

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»:

"Από το Καλοχώρι των εργοστασίων, των διυλιστηρίων, των αποθηκών, από το απεργιακό μπλόκο των εργαζομένων στη Μαλαματίνα, από το εργοστάσιο που έχουμε λιώσει τις ζωές μας και που τους τελευταίους μήνες έχουν διώξει 17 από εμάς, από εκεί που μερικές δεκάδες εργαζομένων έχουν να πληρωθούν εδώ και τρεις μήνες διεκδικώντας την επιστροφή των συναδέλφων τους στη δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Από το μέρος που η αστυνομία έχει κατασκηνώσει για να βάζει μέσα απεργοσπάστες λειτουργώντας σαν ιδιωτική σεκιούριτι, από το μέρος που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ματωμένο τεραίν με ανθρώπους πεταμένους στο δρόμο κυριολεκτικά και μεταφορικά, από το μέρος που μαθαίνουμε να μην σπάμε μέσα μας ακόμα κι όταν σπάσουν τις αλυσίδες μας.

Δε θα σας περιγράψουμε τίποτα άλλο, τα ίδια ζούμε, στο ίδιο καζάνι βράζουμε: Η ανεργία, η αφραγκία, η αστυνομοκρατία, τα μεροκάματα του τρόμου, η Χρυσή Αυγή, οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί, έχουν γίνει ήδη στίχοι που τραγουδιούνται από τα χείλη εκατομμυρίων νέων ανθρώπων.

Με τα ΜΜΕ όμως να θάβουν ή να παραποιούν τον αγώνα μας, είναι για εμάς πολύ σημαντικό να ακουστεί και η δικιά μας φωνή σε αυτούς και αυτές που θέλουμε και πρέπει να συναντηθούμε, σε αυτούς και αυτές που έρχονται να αντιμετωπίσουν συνθήκες εργασίας ακόμα πιο εντατικοποιημένες, ακόμα πιο επισφαλείς, με ακόμα πιο χαμηλά μεροκάματα.

Θέλουμε να τονίσουμε μονάχα το εξής: Χωρίς την αλληλεγγύη πολλών από εσάς, δεν θα αντέχαμε τόσο καιρό, δεν θα ήμασταν απολύτως σίγουροι πως θα αντέξουμε κι άλλο. Για όσο χρειαστεί, ως το τέλος, ως την δικαίωσή μας, όσα δακρυγόνα κι αν μας ρίξουν, όσες φορές κι αν μας συλλάβουν.

Για αυτό σας λέμε κάθε φορά που πάει να σας πάρει από κάτω, να θυμάστε πως η αλληλεγγύη είναι το πρώτο και το τελευταίο μας καταφύγιο, μία ανεξάντλητη πηγή δύναμης. Να θυμάστε πάντα πως ότι έχουμε είναι ο ένας τον άλλον, πως ότι έχουμε είμαστε εμείς. Και για αυτό μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε έτσι ώστε να σταματήσει ο πόνος των φτωχών να γίνεται η τέχνη των αστών. Μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε έτσι ώστε ο πόνος μας να γίνει η δύναμή μας, να γίνει ο φόβος τους.

Αδέρφια και παιδιά μας: Να γίνει κοινό μας στοίχημα, η συνάντησή μας στους δρόμους, στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο που δε θα δουλεύουμε για ψίχουλα, που δε θα βρισκόμαστε στις ουρές της ανεργίας όποτε καπνίσει στα αφεντικά μας, που θα πηγαίνουμε στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι.

Για να έρθει η στιγμή που θα τραγουδάμε πως υπήρξε μια θλιβερή εποχή που τ' αφεντικά μας γελούσανε με τα όνειρά μας. Να το θυμάστε παιδιά και αδέρφια μας, να το θυμόμαστε όλοι: «Μια μέρα θα γίνουνε όλα δικά μας»."

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συντονισμός ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς της 'Μαλαματίνα'

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89022/