Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00

Συνέλευση με σκοπό την προετοιμασία της πολιτικής μας παρουσίας στην διαδήλωση 6/12

Κάλεσμα σε συνέλευση με σκοπό την προετοιμασία της πολιτικής μας παρουσίας στην διαδήλωση τιμής και μνήμης στον Αλ. Γρηγορόπουλο

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 αποτελεί μέχρι και σήμερα την μεγαλύτερη εξέγερση την περίοδο της μεταπολίτευσης. Σηματοδότησε μια εποχή κοινωνικών αναταραχών και συγκρούσεων, ριζοσπαστικοποιήσε τμήματα του αναρχικού κινήματος τα οποία πραγματοποίησαν επαναστατικές επιλογές και οπλίστηκαν ενάντια στο κράτος - δολοφόνο, τιμώντας έτσι την αξιοπρέπεια της εξέγερσης.

Η μνήμη του Αλέξανδρου 14 χρόνια μετά δεν έχει ξεθωριάσει από τους αγώνες του σήμερα. Αντίθετα αποτελεί σημείο αναφοράς για την δολοφονική βία των πραιτοριανών της αστυνομίας, είναι η μνήμη της φωτιάς, της εποχής που το "όλα για όλα" δραπέτευε από το μελάνι που χύνετε στο χαρτί και έπαιρνε μορφή σε δρόμους, σε φυλακές, σε οργισμένες πλατείες, σε διαδρομές διαφυγής.

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης για ένα κίνημα είναι υπόθεση ζωτικής σημασίας καθώς κωδικοποιεί τις επιλογές του, την διαδρομή του, τα σωστά και τα λάθη του. Επαναφέρει στο προσκήνιο αναγκαιότητες, αναδεικνύει ελλείψεις, προσδιορίζει τα βήματα μπροστά που γίνανε μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Κίνημα χωρίς μνήμη σημαίνει κίνημα χωρίς προοπτική, σημαίνει ότι παραδίδουμε στον αναθεωρητισμό και τους υπηρέτες του το αίμα που χύσαμε. Μια παράδοση που οδηγεί την δική μας μνήμη να μετατρέπεται σε ένα αλλοτριωμένο προϊόν προς κάθε είδους χρήση από τους κάθε λογής εμπόρους της αστικής ιδεολογίας.

Η πάλη απέναντι στον αναθεωρητισμό, η πάλη για την διατήρηση της μνήμης ως κομμάτι μιας ζωντανής ιστορίας που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά αναζητώντας την δικαίωση της, είναι στην ουσία της, απελευθερωτική πάλη. Είναι η πάλη της ιστορικής εμπειρίας που μας διδάσκει ότι η ιστορική μνήμη μένει ζωντανή όταν καταφέρει να αποκτήσει κοινωνικές και πολιτικές συνδέσεις μεταφέροντας στο σήμερα την αναγκαιότητα να δικαιωθεί μέσα από τους αγώνες όσων απλώσαν τα χέρια τους και σχημάτισαν νοηματικές τροφοδοτικές αλυσίδες κουβαλώντας το περιεχόμενο της στις μέρες μας.

Ποια είναι εκείνα τα διδάγματα που μας καλεί να επαναφέρουμε στο προσκήνιο η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008; Η αναγκαιότητα της μαζικής - μαχητικής μας παρουσίας στον δρόμο, η οργάνωση των δικών μας απαντήσεων με όρους που καίνε τις γέφυρες που μας ενώνουν με την αστική νομιμότητα, η διάχυση των πρακτικών μας με τρόπο απρόβλεπτο στην καπιταλιστική μητρόπολη, το συλλογικό ξεπέρασμα του τρόμου που σπέρνει το κράτος - δολοφόνος μέσω των ένοπλων φρουρών του.

Η καθιέρωση της 6ης Δεκέμβρη ως μια ημέρα όπου τιμάμε όχι μόνο τον Αλέξανδρο αλλά και όλους τους νεκρούς από τα όπλα και τα γκλομπ της αστυνομίας, έχει μια ιδιαίτερη σημασία καθώς πλέον κατεβαίνουν στον δρόμο νέοι άνθρωποι που δεν είχαν καμία ηλικιακή σχέση με την εξέγερση και ότι επακολούθησε μετά. Έχει επίσης μια ιδιαίτερη αξία καθώς μέχρι και σήμερα η αστυνομία συνεχίζει το δολοφονικό της έργο ανενόχλητη. Εκτελεί εν ψυχρώ, βασανίζει, βιάζει, με τις ευλογίες των πολιτικών της προϊσταμένων.

Σε μια περίοδο όπου η ασυδοσία της αστυνομίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο που οι πυροβολισμοί, οι βιασμοί, οι βασανισμοί της αστυνομίας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και δεν λαμβάνουν απαντήσεις αντίστοιχες της βίας που ασκούν, η μνήμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη αποκτάει μια ιδιαίτερη αξία. Όχι μόνο για τους αμέτρητους λόγους που έχουμε να μισούμε την αστυνομία και το σύστημα εξουσίας που προστατεύει, αλλά και για τις απαντήσεις που πρέπει να δώσουμε σε έναν κόσμο που μας πνίγει κάθε μέρα και περισσότερο.

Η φετινή 6η Δεκέμβρη αποκτάει επίσης έναν ιδιαίτερο σημειολογικό χαρακτήρα καθώς τα Εξάρχεια, η περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος, η περιοχή όπου έχει γαλουχήσει γενιές αγωνιστών και αγωνιστριών, η περιοχή όπου στο εσωτερικό της αναπτύσσονται πολύμορφες κοινωνικές - ταξικές αντιστάσεις βρίσκονται υπό την αστυνομική κατοχή των μανιασμένων αστυνομικών ορδών του Μητσοτάκη. Η ανάγκη για να σπάσει στην πράξη η αστυνομική κατοχή στην περιοχή μπορεί να γίνει πράξη μόνο με την ανυποχώρητη και μαζική παρουσία εκεί. Μπορεί να γίνει πράξη μόνο αν σταματήσουμε να τους φοβόμαστε.

Σε μια περίοδο όπου η δομική κρίση του καπιταλισμού βαθαίνει, όπου οι κοινωνικές αναταραχές είναι προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι ταξικές ανισότητες μεγεθύνονται ολοένα και περισσότερο. Αξίζει να κρατήσουμε με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα την γραμμή υπεράσπισης της επαναστατικής μνήμης για να μπορέσουμε όταν έρθει η ώρα να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Να λάβουμε θέση μάχης απέναντι στην φτώχεια, την εξαθλίωση, τις πολιτικές - οικονομικές - στρατιωτικές συμμαχίες της χώρας μας. Απέναντι στα υπαρξιακά αδιέξοδα, την ματαιότητα, την αλλοτρίωση που μας προσφέρει το σύστημα.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 18.00 στην ΑΣΟΕE με σκοπό την διοργάνωση δράσεων και την προετοιμασία της πολιτικής μας παρουσίας στην διαδήλωση τιμής και μνήμης στον αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η επόμενη συνέλευση μετά την αρχική θα τοποθετηθεί μετά το 3μερο της 17Νοεμβρίου.

Με το αίμα των νεκρών μας πάντα παρών στους αγώνες μας!

6η Δεκέμβρη όλοι / όλες στους δρόμους!

Η πυξίδα της μνήμης μας οδηγεί στις εξεγέρσεις του μέλλοντος!

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

Πρωτοβουλία συντροφισσών - συντρόφων για την 6η Δεκέμβρη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89033/