τι; : πορεία θεματική : Πολυτεχνείο

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στις 15.00

21 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21

Πορεία 17 Νοέμβρη

Αφίσα ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών για την πορεία της 17 Νοέμβρη

Ούτε φασισμός ούτε δημοκρατία, αντικρατικός αγώνας για την Αναρχία

Ενάντια σε κράτος καπιταλισμό και πατριαρχία

Αγώνας ενάντια στον υπάρχοντα κόσμο χωρίς καμία υποταγή κι ανάθεση

σε κάθε πτυχή της ζωής μας

Αντικρατικός αγώνας και εξέγερση στο εδώ και στο τώρα

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, για την Αναρχία

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1621590/


17 Νοέμβρη 2022 | Θάνατος στο κράτος και τον καπιταλισμό

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας, μην έχοντας πλέον να υποσχεθεί τίποτα άλλο πέρα από θάνατο, υποταγή και εξαθλίωση, επιχειρεί με σφοδρότητα να επιβάλλει στην κοινωνία τις εξαγγελίες του περί «τέλους της ιστορίας», πασχίζοντας να πείσει με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική για τις ανθρώπινες κοινωνίες πέρα από αυτήν όπου η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θα είναι αναγκασμένη να ζει στιγματισμένη από την ανέχεια και τη φτώχεια, τις κακουχίες και τις αρρώστιες, τους πολέμους και τις καταστροφές.

Για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους η μόνη ελπίδα και προοπτική για έναν κόσμο ισότητας, ειρήνης και ελευθερίας βρίσκεται στην Οργάνωση από τα κάτω μέσα από αδιαμεσολάβητους αντιιεραρχικούς και ακηδεμόνευτους αγώνες για την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Επανάστασης. Για να ξαναφτιάξουμε τη ζωή με βασικά συστατικά την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία, χωρίς αφεντικά και δούλους και να κάνουμε απτή πραγματικότητα τη γενικευμένη κοινωνική Αυτοδιεύθυνση.

από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

…στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 15.00 ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17.00 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΘ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/afisa-17-noemvri-202…


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2022

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΟΝΙ

ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Ανοιχτά σύνορα, στοπ στις δολοφονίες στα σύνορα

Οχι στις επαναπροωθήσεις, Ασυλο και στέγη για όλους

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, τσακίστε τους φασίστες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 17/11, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 3ΠΜ

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 με σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία ήταν η κορύφωση της πάλης για την ανατροπή της χούντας των συνταγματαρχών που με τα τανκς κατέλαβαν την εξουσία το 1973 καταργώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες και αντιμετωπίζοντας τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της εργατικής τάξης και της νεολαίας με τις φυλακές, τις εξορίες στα ξερονήσια και τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια της ΕΣΑ.

Διαδηλώνουμε στις 17 Νοέμβρη πιάνοντας την σκυτάλη της μεγαλειώδους Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη, απαιτώντας να πέσει η κυβέρνηση της ακρίβειας, του σεξισμού, του ρατσισμού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε το θράσος να στείλει συγχαρητήρια στην φασίστρια Μελόνι της Ιταλίας την ώρα που η φασιστοκυβέρνηση της εμπόδιζε τα καράβια με θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες να δέσουν σε Ιταλικά λιμάνια. Το κίνημα αλληλεγγύης τους οδήγησε σε ταπεινωτική ήττα, με καταλήψεις υπουργείων, σχολών και σχολείων, και τους ανάγκασε να αφήσουν τους πρόσφυγες να αποβιβαστούν! Ο Μητσοτάκης είναι δολοφόνος προσφύγων, ένοχος για κάθε πνιγμένο πρόσφυγα , προσφύγισσα και παιδί στα ναυάγια στο Αιγαίο όταν επιμένει να κλείνει τα σύνορα και να κάνει ανοικτά επαναπροωθήσεις με την βία του Λιμενικού προς την Τουρκία.

Οι επιχειρήσεις σκούπα στις πόλεις είναι χυδαίες. Η Αστυνομία γεμίζει την Αμυγδαλέζα με εργάτες μετανάστες χωρίς χαρτιά και ο Μηταράκης προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, της φιλοξενίας σε σπίτια, με εξώσεις σε πάνω από 6000 πρόσφυγες, με τα παιδιά τους να πετιούνται έξω από τα σχολεία. Προχώρησαν στην ρατσιστική εκκένωση της δομής του Ελαιώνα. Με τα ΜΑΤ και τους εκβιασμούς

Αυτές οι άθλιες ρατσιστικές πολιτικές μαζί με την επίθεση κατά των κατακτήσεων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης, τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, με την πανεπιστημιακή Αστυνομία, την επίθεση στα συνδικάτα και στις διαδηλώσεις, άνοιξαν ξανά την όρεξη στους φασίστες για νέες επιθέσεις στις γειτονιές κατά μεταναστών, μαθητών και αγωνιστών.

Η κυβέρνηση και η Αστυνομία κάνει πλάτη στους φασίστες, ακόμη και όταν ο Πλεύρης προκαλεί με ναζιστικούς χαιρετισμούς στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Επιτρέπει στον Κασιδιάρη να κάνει εκπομπές μέσα από την φυλακή, στη Χρυσή Αυγή να έχει ακόμη ανοικτά γραφεία στη Θεσσαλονίκη.

Από το Μαρούσι μέχρι την Θεσσαλονίκη δώσαμε μάχες ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις σε σχολεία και γειτονιές και θα συνεχίσουμε.

Το αντιφασιστικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έχουν να στηριχτούν στην δύναμη των εργαζόμενων και των συνδικάτων που βγήκε στους δρόμους στην Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού που κάνει πλάτη στους φασίστες.

Να διεκδικήσουμε ανοιχτά σύνορα για να μπει τέλος στους πνιγμούς προσφύγων, άσυλο και στέγη για όλους. Να κλείσουν οι Αμυγδαλέζες. Για να σταματήσουν οι εξώσεις και οι εκτοπισμοί προσφύγων.

Να καταδικαστούν ξανά οι ναζί της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, να μείνουν για πάντα στη φυλακή. Καμιά κανονικοποίηση του φασισμού με την νομιμοποίηση της Μελόνι. Να την απομονώσουμε μέχρι την ανατροπή της.

Στο δρόμο του Νοέμβρη, τσακίζουμε το φασισμό, ανοίγουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φασισμό, ρατσισμό, σεξισμό!

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


POLYTECHNIO 2022

DEMONSTRATION THURSDAY 17/11

Klafthmonos Square (Stadiou Street) at 3 p.m.

DOWN WITH THE GOVERNMENT OF POVERTY AND RACISM THAT SUPPORTS THE FASCISTS

No normalization of Meloni - They are fascists and criminals

Open the borders - STOP killings at the borders

NO to pushbacks at the border - Asylum and accommodation for all

Refugees are welcome - crush the fascists

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


POLYTECHNIO 2022

RASSEMBLEMENT JEUDI 17/11

Place Klafthmonos (rue Stadiou) a 15h

A BAS LE GOUVERNEMENT DE LA PAUVRETÉ ET DU RACISME QUI SOUTIENT LES FASCISTES

Pas de banalisation de Meloni - Ce sont des fascistes et des criminels

Frontières ouvertes - STOP aux assassinats aux frontières

NON aux refoulements à la frontière - Asile et hébergement pour tous

Les réfugiés sont les bienvenus - Écrasons les fascistes

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


ΣΣΠ: Η χούντα δεν τέλειωσε το '73 - Στον δρόμο του Νοέμβρη, να ανατρέψουμε την κλίκα Μητσοτάκη

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ:

ΤΡΙΗΜΕΡΟ: 15-17/11 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: 17/11, 16:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου εργαζόμενοι - νέοι - φτωχοί, ενώθηκαν με το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και κατάφεραν μέσα από τους αγώνες τους να ανατρέψουν το χουντικό καθεστώς, ενώ μαζί με τους αγώνες της Μεταπολίτευσης κατέκτησαν τα πολιτικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Σήμερα, οι νεοφιλελεύθερες-μνημονιακές κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, επιχειρούν μια ιστορική ρεβάνς ενάντια στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, περνώντας σωρεία νομοσχεδίων και διατάξεων που στοχεύουν στην κατάργηση κάθε δικαιώματος-ελευθερίας. Μιλάνε ανοιχτά για το «τέλος της Μεταπολίτευσης»! Καταργούν το εργατικό δίκαιο με τον νόμο Χατζηδάκη και κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, ιδιωτικοποιώντας κάθε δημόσιο αγαθό (υγεία, παιδεία, ΔΕΗ κ.ά.), ενώ παράλληλα φέρνουν νέες τρομακτικές αυξήσεις σε ρεύμα και βασικά αγαθά!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΦΤΩΧΕΙΑ & ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Με την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και με τις δύο μεριές να οξύνουν συνεχώς τις πυρηνικές απειλές, η γενίκευση του πολέμου πλησιάζει. Ειδικά, όσο οι δυτικοί ιμπεριαλιστές βυθίζονται όλο και περισσότερο σε κρίση, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται. Όλες οι αστικές κυβερνήσεις έχουν μπει σε μια ασταμάτητη κούρσα εξοπλισμών, κλέβοντας στην ουσία λεφτά από τις κοινωνικές μας ανάγκες και δίνοντάς τα για την πολεμική τους μηχανή.ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, όπως ξεκίνησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, δε διστάζουν να προετοιμάζουν και νέα μέτωπα σε όλον τον πλανήτη (Ταϊβάν, Μ. Ανατολή κ.ά.)

Η απειλή του πολέμου έρχεται στη γειτονιά μας. Ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία οξύνεται επικίνδυνα. Ο τούρκικος καπιταλισμός διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο, ξεδιπλώνοντας επικίνδυνες βλέψεις. Από την άλλη, η φιλοπόλεμη στάση της ΝΔ (μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.ά.), προβαίνει σε όλο και πιο τυχοδιωκτικές κινήσεις,συντασσόμενη πλήρως με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη βάση του ΝΑΤΟ (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.ά.) και στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, δηλώνοντας μάλιστα πως «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία». Φοιτητές και νεολαία δηλώνουμε ρητά: δεν πολεμάμε, ούτε θυσιαζόμαστε για τα συμφέροντα της ελληνικής ελίτ και των δυτικών ιμπεριαλιστών!

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια χειροτερεύουν: όχι μόνο λόγω του πολέμου, αλλά και της καπιταλιστικής κρίσης και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κλίκας Μητσοτάκη και των «προοδευτικών» συνοδοιπόρων της (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.). Από την μία ξεπουλούν κάθε δημόσια περιουσία (δρόμους, λιμάνια, ΔΕΗ, υποδομές κ.ά.) και από την άλλη δίνουν δις σε αστυνομία, εξοπλισμούς, κανάλια και «ημέτερους»! Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, μετά την ατελείωτη λίστα των παρακολουθήσεων, προστίθεται και η αρπαγή χιλιάδων σπιτιών έναντι πινακίου φακής από τον γαλάζιο βουλευτή Πάτση. Αυτή είναι η «δημοκρατία και η ελεύθερη αγορά των αρίστων»! Από τα δις που αρπάζουν από το λαό με φόρους, πετούν επιδόματα κοροϊδίας, με τελευταίο μεγάλο φιάσκο το «καλάθι του νοικοκυριού».

Απαραίτητο συμπλήρωμα σε όλα τα παραπάνω αποτελεί η γενίκευση της καταστολής.Σήμερα μπορεί να μην έχουμε τανκς στους δρόμους, όπως στην «Επταετία», αλλά έχουμε ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που γιγαντώνεται διαρκώς και τον χουντονόμο των διαδηλώσεων! Η αστυνομία στρατιωτικοποιείται διαρκώς, χτυπά με απίστευτη βαρβαρότητα διαδηλώσεις, εισβάλει σε πανεπιστήμια, γειτονίες, σχολεία, σαν στρατός κατοχής, με τις δολοφονικές συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΟΠΚΕ. Αυτό είναι μοναδικό μέσο της κυβέρνησης για να παραμείνει λίγο ακόμα στην εξουσία. Ταυτόχρονα, η κλίκα Μητσοτάκη έχει μετατρέψει τα δικαστήρια σε «γραμμή παραγωγής» καταδικαστικών αποφάσεων για αγωνιστές, ενώ την ίδια στιγμή αθωώνει προκλητικά παιδεραστές, χρυσαυγίτες και κάθε γαλάζιο κανίβαλο.

OΧΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΦΥΛΑΚΕΣ

Η υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι μια σημαντική νίκη για το φοιτητικό κίνημα… όμως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ηττηθεί! Επιστρατεύει την εμετική προπαγάνδα των ΜΜΕ, για να αποπροσανατολίσει από τις υποκλοπές, τις «καυτές» ανατιμήσεις και τη δική της ολόπλευρη κρίση. Δεν χωράνε θριαμβολογίες τύπου «νικήσαμε»: η κυβέρνηση προσπαθεί να ξαναπάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και αγώνας.

Η στόχευση είναι ξεκάθαρη: καταπνίγοντας τους αγώνες μας, να επιβάλλουν την κατάργηση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας. Το καλοκαίρι ψήφισαν το νόμο-πλαίσιο, για να εγκαθιδρύσουν το Πανεπιστήμιο της Αγοράς. Ο νόμος έχει κεντρικούς άξονες: α) Διάλυση των πτυχίων σε μια «σούπα» («αυτόματη» αναγνώριση πτυχίων των κολεγίων, «διπλά» και «μικρά» πτυχία, «διατμηματικά» προγράμματα, μονάδες ECTS κ.λπ.). β) Παράδοση των σχολών, υποδομών, προγραμμάτων σπουδών, εργασίας ερευνητών και διδακτόρων κ.λπ. σε κάθε αρπακτικό «ιδιώτη επενδυτή» για δωρεάν χρήση (αξιοποίηση περιουσίας και λογαριασμών έρευνας των ΑΕΙ, «βιομηχανικά διδακτορικά», συμμετοχή των σχολών σε «εταιρικά σχήματα» κ.λπ.). γ) Επέκταση των διδάκτρων («απελευθέρωση μεταπτυχιακών» κ.ά.). δ) Εισαγωγή μάνατζερ και ανθρώπων της «αγοράς», μέσα από Συμβούλια Διοίκησης με δικτατορικές εξουσίες. ε) Χτύπημα του φοιτητικού συνδικαλισμού και των συλλόγων, μέσα από «ενιαία ψηφοδέλτια».

Στο «Πανεπιστήμιο του 2030» δεν χωράνε όσοι δεν έχουν να πληρώσουν δίδακτρα, νοίκια στις εστίες, ούτε φυσικά καταλήψεις, συνελεύσεις, χώροι κοινωνικοποίησης και αγώνα. Αντί να ενισχύσουν την φοιτητική μέριμνα, ενώ υπάρχουν τόσες ελλείψεις σε υποδομές και παροχές, θέλουν να την εμπορευματοποιήσουν πλήρως και να τη διαλύσουν. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα την εμπορευματοποίηση της παιδείας, με την γενίκευση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά!

ΣΗΨΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ … ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές σε όλο τον κόσμο εξεγείρονται με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις ενάντια σε πόλεμο, ακρίβεια, αστυνομοκρατία, όπως στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη χώρα μας, η αγανάκτηση για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του μεγαλώνει - γι' αυτό επιστρατεύει και ένα «μαύρο» κράτος έκτακτης ανάγκης, με ατιμωρησία για όλους τους «δικούς του», με ΜΑΤ και ξύλο σε απεργούς, αγώνες, νέους. Οι φοιτητές πρέπει και μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ανοίγεται μια επικίνδυνη περίοδος, οι όροι σπουδών και ζωής για τους νέους σκληραίνουν απότομα! Η σύγκρουση έχει ξεκινήσει και θα έχει διάρκεια. Οι προσπάθειες της ελίτ να φορτώσει την κρίση στις πλάτες μας θα αποτύχουν μόνο μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων του κινήματος, ξεκινώντας από τον στόχο να ανατρέψουμε την εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη! Παραμερίζοντας ταυτόχρονα κάθε κάλπικη, καθαρά ψηφοθηρική «αντιπολίτευση», π.χ. ΣΥΡΙΖΑ.

Το φοιτητικό κίνημα δεν χρειάζεται σπασμωδικές κινήσεις. Πρέπει να προτάξει ένα δικό του σχέδιο αγώνων, που δεν θα περιορίζεται σε ένα «αντικατασταλτικό» πλαίσιο, ούτε θα εξαντλείται στα όργανα διοίκησης, αλλά θα επιδιώξει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το Πολυτεχνείο αποτελεί έναν φάρο που πρέπει να φωτίσει τους σύγχρονους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων! Με συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, καταλήψεις, ενότητα μέσα από συντονιστικά και με μαχητικά μέσα πάλης να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας. Το φοιτητικό κίνημα να γίνει πυροδότης μια εξέγερσης, που θα ρίξει την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να βάλουμε ένα ΣΤΟΠ σε πόλεμο, φτώχεια και καταστολή, επιβάλλοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας στην πράξη. Ως νεολαία να παλέψουμε μαζικά για μία άλλη κοινωνία, σοσιαλιστική, χωρίς πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση!

  • ΨΩΜΙ: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας - Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης - Αυξήσεις μισθών - Κρατικοποίηση της ΔΕΗ, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας
  • ΠΑΙΔΕΙΑ: Δίδακτρα ποτέ και πουθενά στις σπουδές μας - ΚΑΤΩ ο νέος Νόμος Πλαίσιο - Κανένας νέος εκτός εκπαίδευσης - Κατάργηση ΕΒΕ, Τράπεζας Θεμάτων, Διαγραφών, Αξιολογήσεων
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Να καταργηθεί ο χουντονόμος των διαδηλώσεων- Έξω η αστυνομία από τις σχολές- Να διαλυθούν ΤΩΡΑ οι δολοφονικές ομάδες ΜΑΤ & ΔΡΑΣΗ.
  • Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Λεφτά για Παιδεία και Υγεία, Όχι για Εξοπλισμούς & αστυνομία.
  • Κάτω ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος - Πυρηνικός αφοπλισμός όλων των χωρών ΑΜΕΣΑ - Καμία συμμετοχή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις.

πηγή : https://www.okde.gr/archives/18058


Πολυτεχνείο 2022 - Με τον αέρα της πανεργατικής και των αγώνων στο δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη όλες και όλοι διαδηλώνουμε μαζικά στις πορείες για το Πολυτεχνείο. Τιμάμε την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου βγαίνοντας στους δρόμους κατά χιλιάδες, για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και να ανοίξουμε τον δρόμο για να γίνει πράξη το σύνθημα: δεν υπάρχει δρόμος κοινοβουλευτικός, ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός.

Η τεράστια επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη, έδειξε ότι αυτη η προοπτική είναι εφικτή. Οι δεκάδες χιλιάδες των απεργών που βγήκαν στους δρόμους σε όλες τις πόλεις, θύμιζαν τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες ενάντια στα μνημόνια που ανέτρεπαν την μια κυβέρνηση μετά την άλλη. Αλλά η πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη δεν ήταν μια εικόνα απο το παρελθόν αλλά μια εικόνα από το μέλλον. Η δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας είναι που θα σιγουρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα ανοίξει μια διαφορετική προοπτική για το κίνημα.

Η πολιτική κρίση της κυβέρνησης είναι τεράστια και τροφοδοτεί το μίσος και την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια της. Για το κύκλωμα των παιδοβιαστών από τον Κολωνό που δεν αντιπροσωπεύουν μονάχα τη Νέα Δημοκρατία αλλά και όλη την άρχουσα τάξη. Για τα σκάνδαλα των αρπακτικών σαν τον Πάτση που θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία του κόσμου. Για τις υποκλοπές και των επιθέσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα, στους απεργούς και τους διαδηλωτές. Για την ακρίβεια και τον μισθό που δεν φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη. Για τους πνιγμένους πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου και του Έβρου.

Η κρίση της κυβέρνησης καθημερινά μεγαλώνει γιατι συνεχώς βρίσκει απέναντι της το κίνημα να δίνει μάχες και να μην την αφήνει σε χλωρό κλαρί. Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν φάει τα μούτρα τους σε καθε προσπάθεια να κρατήσουν πίσω το κίνημα. Ο Χατζηδάκης παρά τον νόμο που ψήφισε πριν ένα χρόνο, δεν μπόρεσε να σταματήσει τις απεργίες, ούτε στην Κόσκο και την Μαλαματίνα ούτε πουθενά. Προσπαθησε να εμποδίσει τους απεργους των συγκοινωνιών στην Πανεργατική και του γύρισε μπούμερανγκ. Η Κεραμέως έχει αποτύχει σε κάθε της επίθεση. Απο την πανεπιστημιακή αστυνομία, μέχρι τις ηλεκτρονικές εκλογές που κατέληξαν σε φιάσκο χάρη στην αντίσταση των εκπαιδευτικών.

Καθε μέρα που περνάει γίνεται φανερό ότι η δύναμη είναι στην μεριά των εργατών και της νεολαίας, είναι στη μεριά της τάξης μας. Αντίθετα ο φόβος είναι στη δική τους μεριά, στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. Και όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μονάχα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αλλά ένα ολόκληρο σύστημα, ο καπιταλισμός που βρίσκεται σε κρίση και βγάζει στην επιφάνεια το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο.

Γι' αυτο είναι απόλυτα ρεαλιστικό κλιμακώνοντας τους αγώνες μας, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αυτό να γίνει η αφετηρία για την συνολική σύγκρουση με το σύστημα. 'Οπως ακριβώς η εξέγερση του Πολυτεχνείου άνοιξε τον δρόμο για το κίνημα της μεταπολίτευσης που κέρδισε όλες τις κατακτήσεις που πενήντα χρόνια τώρα προσπαθεί η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις της να πάρουν πίσω χωρίς να τα καταφέρνουν.

Αυτήν την φορά μπορούμε να πάμε πιο μακριά. Οι εργάτες και οι εργάτριες έχουν πολλές περισσότερες πολιτικές εμπειρίες. Έχουμε ζήσει στο πετσί μας τα όρια του κοινοβουλευτικού δρόμου, παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ πιο πρόσφατα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή δεν έρχεται από τα πάνω, αλλάζοντας τους υπουργούς. Να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά για να γίνει η δύναμη της τάξης μας το εργαλείο που θα στείλει την κυβέρνηση και το σύστημα στα σκουπίδια.

Ελάτε να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ: ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 2μμ

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ)

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1277


ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 15 και 16 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 15.00

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973-2022

ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ (ισόγειο ΜΑΧ)

ΤΡΙΤΗ 15 Νοέμβρη, 6 μμ

-Συζήτηση: «Από τον Μεγάλο Παγκόσμιο Εγκλεισμό μ' αφορμή την ''πανδημία'', την επιβολή της ''κανονικότητας'' των διαρκών ''κρίσεων'', στην απειλή του Πυρηνικού Ολέθρου: Η κυριαρχία αντεπιτίθεται».

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Νοέμβρη, 6 μμ

-Συζήτηση: «Από την εξέγερση του Νοέμβρη '73, (η «σπίθα», οι ιδέες, οι 350 «προβοκάτορες», η κατάληψη του Πολυτεχνείου, η προσπάθεια ματαίωσής της από ΚΝΕ - Ρήγα, η καταστολή) στην μεταπολιτευτική ''ομαλότητα'': Σκέψεις, συμπεράσματα».

-Στην αίθουσα των εκδηλώσεων στο κτήριο ΜΑΧ, από τις 12 π.μ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και προβολές βίντεο

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 3 μμ, Συγκέντρωση- Πορεία πλ. Κλαυθμώνος

Είναι η γενιά; Είναι η εποχή; Είναι η ντροπή που προκαλεί

η τυραννία; Είναι η ορμή του «όλα ή τίποτα», που γεννά την αψηφισιά του κινδύνου και του θανάτου και στήνει οδοφράγματα;

Είναι η ελπίδα και πάνω απ' όλα η ευτυχία, που γεννά

η συλλογικότητα, η αυταπάρνηση, η αλληλεγγύη, το «εμείς»;

Και λες, όχι να μην καθίσουμε ήσυχοι, να μην προσαρμοστούμε,

να κάνουμε στην άκρη τις κομματικές γραμμές, να το ζήσουμε

τώρα, να είμαστε οι ίδιοι ο σπινθήρας που θα βάλει τη μεγάλη

φωτιά της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ σε κάθε εποχή, ενάντια σε κάθε εξουσία…

Αναρχική Αρχειοθήκη / Αναρχικός Πυρήνας Χαλκίδας

πηγή : https://anarchypress.wordpress.com/2022/11/12…


17 Νοέμβρη, Όλοι στη Διαδήλωση του Πολυτεχνείου

ΣΤΟN ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αθήνα: 15.00, πλ. Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 17:00, Πολυτεχνείο

Ιωάννινα: 18:00, Δόμπολη

Πάτρα: 18.00, Παράρτημα

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Αγώνας παντού ενάντια σε Φτώχεια, Καταστολή, Πόλεμο, Πολιτική σήψη

49 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, συνθήματα όπως «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ» γίνονται δραματικά επίκαιρα - το ίδιο η σημασία, τα διδάγματα της Εξέγερσης. Όλες οι κατακτήσεις από τους αγώνες του Πολυτεχνείου (βιοτικό επίπεδο, καθολική Ασφάλιση, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία - Υγεία, συνδικαλιστικά, δημοκρατικά, πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, ισότητα των γυναικών και προστασία των παιδιών, εργασιακή αξιοπρέπεια κ.ά) ξηλώνονται από τον υπερ-δεκαετή μνημονιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει οι αγριάνθρωπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όλες οι κυβερνήσεις-τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ). Αυτοί που κυβερνούν δια πυρός και σιδήρου, απομονωμένοι από την κοινωνία, βουτηγμένοι μέσα στην χλιδή, τα σκάνδαλα, τη σήψη και την διαφθορά.

Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα μπαίνουμε σε έναν από τους σκληρότερους χειμώνες των τελευταίων ετών. Καλούμαστε να πληρώσουμε ξανά το «μάρμαρο» της τεράστιας ακρίβειας και φτώχειας, των τρομακτικών κινδύνων που εγκυμονεί η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία και η όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΛΕΜΟΣ: η ανθρωπότητα κρατάει την ανάσα της. Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία (αλλά και Κίνα), τα αδιέξοδα του αντιδραστικού καθεστώτος Πούτιν, η λυσσασμένη προσπάθεια των δυτικών ιμπεριαλιστών να συντρίψουν τη Ρωσία, λίγο θέλουν να ανοίξουν την πόρτα του τρελοκομείου, της καταστροφής ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Είτε με πυροδότηση νέων μετώπων είτε με ανεξέλεγκτη κλιμάκωση ή και χρήση πυρηνικών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ (και όλων των αστικών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.) είναι εγκληματικές. Έχουν ταχθεί στην πρώτη γραμμή υπέρ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τον Μητσοτάκη να λέει «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία». Στέλνουν όπλα, στηρίζουν το βρώμικο καθεστώς Ζελένσκι, διεξάγουν άθλια αντιρωσική, αντικομμουνιστική προπαγάνδα στο όνομα δήθεν της «ελευθερίας» και «δημοκρατίας». Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση των «συμμάχων» μας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, σέρνοντας τον ελληνικό λαό στη δίνη της σύγκρουσης.

Επείγει όσο ποτέ να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου η σύγκρουση μας απειλεί άμεσα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές - πρώτα απ' όλα στους «δικούς μας» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ενάντια στις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις που στηρίζουν τον πόλεμο, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ σαρώνουν. Η βαθύτατη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος ετοιμάζεται να ξεσπάσει με μια νέα οδυνηρή ύφεση. ΕΕ και κυβερνήσεις μας σπρώχνουν σε πρωτοφανή φτωχοποίηση: αφήνουν την ακρίβεια να καλπάζει, για να μην θίξουν την «αγορά», τα Χρηματιστήρια Ενέργειας, το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοσκοπία του. Απαιτούν να φορτωθούμε όλα τα βάρη της κρίσης και του πολέμου, να κρυώσουμε και να πεινάσουμε, πετώντας μας ξεροκόμματα («ενίσχυση των πιο ευάλωτων»). Την ίδια στιγμή, μεγάλο κεφάλαιο και πλούσιοι συσσωρεύουν αμύθητα κέρδη και πλούτο.

Για εργαζόμενους, φτωχούς και νέους, ο μήνας δεν βγαίνει με τίποτα. Τρόφιμα, θέρμανση, νοίκι, μετακινήσεις κ.λπ. γίνονται απλησίαστα, σαν είδη πολυτελείας. Τα κυβερνητικά «καλάθια» και "pass" είναι ψίχουλα κοροϊδίας μπροστά στα δισ. που μας αρπάζουν καθημερινά. Η ακρίβεια δεν είναι «θεϊκή κατάρα», οφείλεται στην κρίση του συστήματος. Στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, για να πλουτίζουν ιδιώτες-αρπακτικά ανεβάζοντας ανεξέλεγκτα τις τιμές. Στο τάισμα των μεγαλοεπιχειρηματιών με κρατικό χρήμα (επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κ.λπ.), που όχι μόνο δεν το επενδύουν παραγωγικά, αλλά απαιτούν διαρκή μείωση μισθών και αντεργατικά μέτρα.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ: οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια! Ο τουρκικός καπιταλισμός, προσπαθώντας να αναβαθμιστεί, ξεδιπλώνει επικίνδυνες βλέψεις. Αλλά το ίδιο επιθετικός είναι ο ελληνικός καπιταλισμός, που μετατρέπεται σε πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ, «δεδομένος» και «πρόθυμος» για κάθε τυχοδιωκτισμό. Με θηριώδεις εξοπλισμούς (14 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια, κομμένα από κοινωνικές δαπάνες), κυβέρνηση Μητσοτάκη και αστική τάξη εμφανίζονται όλο και πιο έτοιμοι να ρισκάρουν ένα «επεισόδιο», εγκαθιδρύοντας ένα ακόμα πιο σκληρό αντεργατικό και αυταρχικό καθεστώς. Όλο το επίσημο πολιτικό σκηνικό, πρώτη η ΝΔ και από πίσω ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. κρύβονται πίσω από την «τουρκική επιθετικότητα». Έτσι ετοιμάζονται να μας ρίξουν στον τυχοδιωκτισμό μιας στρατιωτικής σύγκρουσης.

Αυτή θα είναι μια τεράστια οπισθοδρόμηση για τους λαούς και στις δύο χώρες - πρέπει να την αποτρέψουμε πάση θυσία, με κοινούς αγώνες! Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε, ούτε «ασφάλεια» ούτε «ευημερία» ούτε «εθνική περηφάνεια», από τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των δύο αστικών τάξεων.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΨΗ: «καρκίνος» της κοινωνίας. Ο Μητσοτάκης και η κλίκα του, οι κάθε λογής Πάτσηδες, Μίχοι κ.λπ. έχουν συγκεντρώσει το μίσος των εργαζόμενων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων και νέων. Για την εξοργιστική ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» και την ακραία ταξική πολιτική τους. Για τα αναρίθμητα σκάνδαλα, τις ανοιχτές δοσοληψίες με μεγαλοεπιχειρηματίες και πλούσιους, την επικίνδυνη παρακολούθηση των πάντων, όπως δείχνει το ξεχείλωμα των υποκλοπών. Με την αρπακτικότητα και τον κυνισμό τους: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»! Στηρίζονται μόνο στους μηχανισμούς των ΜΜΕξαπάτησης, της ελίτ, των ιμπεριαλιστών. Σάπιοι, απομονωμένοι αλλά επικίνδυνοι, ποντάρουν σε μια πολιτική έντασης και καταστολής για να μείνουν στην εξουσία. Ατιμωρησία για κάθε «δικό τους» (Λιγνάδης, Novartis, Siemens…) - ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα σε φοιτητές, απεργούς, διαδηλωτές. Λαίλαπα μέτρων που καταστρέφουν και τα τελευταία δικαιώματα και κατακτήσεις στην εργασία, υγεία, παιδεία κ.λπ. (νόμοι Χατζηδάκη, Κεραμέως κ.ά.). Εκβιασμοί για αστάθεια, ακυβερνησία, εθνικούς κινδύνους, αν ο Μητσοτάκης χάσει την εξουσία… Αλίμονο αν επιτρέψουμε σε αυτούς τους «ά(χ)ριστους» να συνεχίσουν την καταστροφή!

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Πλησιάζοντας στις εκλογές, επανέρχονται οι γνωστές «προοδευτικές» απάτες. Πρώτη και μεγαλύτερη η «δικαιοσύνη» και «επιστροφή της δημοκρατίας» που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που με την πολιτική του έστρωσε τον δρόμο στον Μητσοτάκη, ενώ έχει ψηφίσει δεκάδες νόμους μαζί με τη ΝΔ. Που έχει την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική της «αγοράς» και των επιδομάτων φτώχειας, ενώ δίνει ρέστα σε φιλονατοϊσμό και «σκληρή ρητορική» στα ελληνοτουρκικά. Που κρατάει ανοιχτές πόρτες για μελλοντικές συγκυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας»

Η ρεφορμιστική πολιτική του ΚΚΕ είναι εντελώς αδιέξοδη και παραλυτική. Διασπά και καθηλώνει τους αγώνες, με απόλυτο κριτήριο την εκλογική ενίσχυσή του. Ενώ η καταστολή οργιάζει, προτάσσει «συμβολικές κινήσεις» και επερωτήσεις στη βουλή. Στοιχίζεται με τον αστικό εθνικισμό των «κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ενάντια στην «τουρκική επιθετικότητα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Χρειαζόμαστε μια τομή. Να διδαχτούμε από την επαναστατική πείρα του Πολυτεχνείου. Συμμετέχοντας ενεργά σε επιτροπές και συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολές, σχολεία. Με μια ενωτική πολιτική, κόντρα σε κάθε τεχνητή διαίρεση και διάσπαση. Με αγώνες διαρκείας, όχι «συμβολικές» κινητοποιήσεις και ανούσιες θριαμβολογίες. Οργανώνοντας τη μαζική αυτοάμυνα απέναντι στη δολοφονική καταστολή. Ενώνοντας όλες τις αντιστάσεις στον στόχο να διώξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να μην επιτρέψουμε να σταθεροποιηθεί κανένας επίδοξος διάδοχος.

Σε όλο τον κόσμο, το δράμα της κρίσης, της φτώχειας, του πολέμου, της περιβαλλοντικής καταστροφής και της πυρηνικής απειλής, η αηδία για τη σήψη των επίσημων αστικών δυνάμεων, γεννάει αντιστάσεις, αγώνες, εξεγέρσεις. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με αυτούς των εργαζόμενων και νέων στην Ευρώπης ενάντια σε ακρίβεια, φτώχεια, νεοφιλελεύθερα κόμματα και κυβερνήσεις. Η ΟΚΔΕ παλεύει για να χτίσουμε μια στέρεη επαναστατική δύναμη, που θα βοηθήσει αυτά τα κινήματα να φτάσουν στη νίκη. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική πραγματική εναλλακτική, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων και τον Σοσιαλισμό. Οργανωθείτε - Παλέψτε μαζί μας!

Θα νικήσουμε - ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ

  • Κάτω η Ακρίβεια και η Φτώχεια. ΟΧΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις. Kατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Εθνικοποίηση της ενέργειας, των τομέων-κλειδιά της οικονομίας, με εργατικό έλεγχο. Κατάργηση ΦΠΑ - Μείωση τιμών στα βασικά αγαθά. Αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις.
  • Κάτω τα αντεργατικά μέτρα και μνημόνια- Κατάργησή του εργατοκτόνου ν. Χατζηδάκη. Διαγραφή του Χρέους. Βαριά φορολογία σε κέρδη - πλούσιους. Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς και Καταστολή.
  • ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΟΧΙ σε Εξοπλισμούς και Πυρηνικά. Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ.
  • Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία
  • Σε Ελλάδα και Τουρκία: Κοινός αγώνας - Διεθνισμός των λαών ενάντια στον πόλεμο

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/18063


[ΣΑΚΤΧ] Κάτω το κράτος | 17 Νοέμβρη 2022

Κάτω το κράτος - Ο αγώνας για Ελευθερία και Ισότητα συνεχίζεται!

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις του κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων αλλά προκύπτουν από τις ίδιες τις αντιφάσεις του που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ εργαλειοποιούν τις κρίσεις, ώστε να μπορέσει το σύστημα να διαιωνίσει την ύπαρξή του, να αυξήσει τα κέρδη του, να επεκτείνει την ισχύ του και να βαθύνει την επιβολή της κυριαρχίας του πάνω στις κοινωνίες και τη φύση.Έτσι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους λαούς.

Το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας αποτελεί το πιο πρόσφατο γεγονός μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η βαθιά σήψη του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος που δεν έχει πλέον τίποτα να υποσχεθεί στους από τα κάτω πέρα από πόλεμο, προσφυγιά, αρρώστιες, φτώχεια, εξαθλίωση, έλεγχο και υποταγή. Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την κυριαρχία των πλουτοπαραγωγικών πηγών, για τη διαχείρισή τους και τη διεύρυνση της «σφαίρας επιρροής» του κάθε μπλοκ εξουσίας σε συνδυασμό με τη διαρκή επιθυμία κρατών και αφεντικών για τη μεγιστοποίηση της ισχύος και των κερδών τους έχουν, για άλλη μία φορά, ως αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση μίας εφιαλτικής πραγματικότητας για τα κατώτερα κοινωνικά κομμάτια όλου του κόσμου. Πρώτα πρώτα για τους λαούς που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς και αμέσως μετά για όλους τους υπόλοιπους που δέχονται τόσο τις συνέπειες της λεηλασίας κάθε πεδίου παροχής των στοιχειωδών για την επιβίωση κοινωνικών αγαθών όσο και την περαιτέρω όξυνση του ελέγχου, της επιτήρησης, της καταστολής και των όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Σήμερα η ακροδεξιά πολιτική διαχείριση επιταχύνει τις αντικοινωνικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης και το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών, οδηγώντας ολοένα και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας στην περαιτέρω εξαθλίωση βάζοντας στο στόχαστρο κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, εντείνοντας τους αποκλεισμούς και απαξιώνοντας βασικές κοινωνικές ανάγκες, την υγεία, την παιδεία, τη στέγαση, την τροφή, τη μετακίνηση. Η επιτάχυνση των αντικοινωνικών διαδικασιών αναδιάρθρωσης, με σκοπό τον πλήρη μετασχηματισμό της κοινωνίας, αποτυπώνεται από τη μια πλευρά στη ψήφιση και προώθηση μιας σειράς νομοσχεδίων που ως κοινό παρανομαστή έχουν την επίταση της εξαθλίωσης στους από τα κάτω και από την άλλη στην ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και στην όξυνση της κατασταλτικής επίθεσης απέναντι σε όσους και όσες θέτουν αναχώματα στην επέλαση της βαρβαρότητας κράτους και κεφαλαίου.

Η κρατική και καπιταλιστική επίθεση στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία κλιμακώνεται από την ψήφιση του νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, την κατάργηση του 8ώρου και την επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, την απελευθέρωση των απολύσεων μέχρι την απόλυτη απαξίωση του αγαθού της δημόσιας υγείας, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των αποκλεισμών, της υποταγής και της καταστολής. Ενώ ταυτόχρονα τα κρατικά κατασταλτικά επιτελεία στοχεύουν στο χτύπημα του κόσμου που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και καταστέλουν με μανία κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που επιχειρεί να καταδείξει τον σάπιο κόσμο της εξουσίας και να τον ανατρέψει. Από τη δολοφονική επίθεση στο 3ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων εντός του ΑΠΘ, το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στη Θεσσαλονίκη, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια μέχρι τις εισβολές και εκκενώσεις αναρχικών και αντιεξουσιαστικών καταλήψεων, τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών.

49 χρόνια μετά, η ιστορία με την εξέγερση στο Πολυτεχνείο δεν έκλεισε το 1973, καθώς το περιεχόμενο και τα προτάγματά της δεν ανήκουν στο παρελθόν όπως θα ήθελαν και προπαγάνδιζαν οι εμπνευστές του κομματικού συνθήματος: ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Αντιθέτως, ανήκει στο μέλλον καθώς εγκαινίασε μια μακρά σειρά κινητοποιήσεων, ξεσηκωμών και συγκρούσεων των ριζοσπαστικότερων τμημάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας. Το πνεύμα του Νοέμβρη θα αποδειχτεί ανεξάντλητο, παραμένοντας πάντα ζωντανό παρά τη μακροχρόνια επιχείρηση διαστρέβλωσης και καπηλείας από αυτούς που αξιοποίησαν την εξέγερση για να οικοδομήσουν ένα μυθικό, αιματοβαμμένο βωμό της δημοκρατίας, ως ιδεολογικό θεμέλιο της μεταπολιτευτικής εξουσίας. Tο Πολυτεχνείο δεν θα είναι ο αδιαμφισβήτητος καθαγιασμένος μύθος της εξουσίας και της δημοκρατίας όπως θα ήθελαν οι λακέδες της, αλλά σημείο αναφοράς μιας εξέγερσης που άλλοτε ξεσπά κι άλλοτε υποβόσκει και που ακόμα και σήμερα δεν έχει κατασταλεί.

Έτσι και οι φετινές κινητοποιήσεις μνήμης και αντίστασης αποτελούν για εμάς πολιτική και κινηματική ευκαιρία να τιμήσουμε την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στους δρόμους και να αναδείξουμε κόντρα στην κυρίαρχη αφήγηση πως δεν ήταν απλώς ένας δημοκρατικός ξεσηκωμός ενάντια στη δικτατορία. Ήταν μία εξέγερση, που συνεχίζει να παραμένει μία ανοιχτή πληγή για τα οικονομικά και πολιτικά αφεντικά και ένα σημείο αναφοράς για τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που αναπτύσσονται στο σήμερα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αποτελεί ακόμη μία ευκαιρία να κατέβουμε στους δρόμους καθώς το Πολυτεχνείο και τα προτάγματά του συνεχίζουν να μας εμπνέουν, απέναντι στην προσπάθεια της καταστολής να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας με την αστυνομοκρατία, τις αύρες, τα χημικά, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις.

Απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό για ακόμη μια φορά να προτάξουμε την αξιοπρέπεια, την αντίσταση, την αλληλεγγύη. Απέναντι στην υποτίμηση της ζωής μας, τη φτωχοποίηση και την καταπίεση, απέναντι σε πολέμους και εθνικισμό, απέναντι σε κράτη και αφεντικά που καταδυναστεύουν τις ζωές μας να εντείνουμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Να σταθούμε όλοι και όλες μαζί στο δρόμο και τους αγώνες της κοινωνικής αντίστασης και της ταξικής αλληλεγγύης. Να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση της ζωής μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Απέναντι στον πόλεμο, που αποτελεί μονόδρομο σωτηρίας για το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα, απέναντι στο σχέδιο αλληλοεξόντωσης των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, απέναντι στον εθνικισμό, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό η μόνη ελπίδα είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των από τα κάτω. Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών και η οργάνωση του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση για έναν κόσμο κοινοκτημοσύνης, ειρήνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Συγκέντρωση 15.00 πλ. Κλαυθμώνος, προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/agones/1011-sakt…


Όλοι/ες στη μεγάλη αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του Πολυτεχνείου [17/11/22] | Όλοι/ες στις εκδηλώσεις για τη λαϊκή εξέγερση

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Η μαζική, λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική χούντα αμφισβήτησε με παλλαϊκό τρόπο την συνολική επίθεση που βίωσε η εργατική τάξη και ο λαός.

Έθεσε επί τάπητος το αίτημα της ανεξαρτησίας από τον ξένο παράγοντα, της ανατροπής του φασιστικού παρακράτους που από βίαιη δύναμη καταστολής και δολοφονίας των κομμουνιστών-κομμουνιστριών, των αγωνιστών-αγωνιστριών, των εργατών και του απλού λαού την προηγούμενη περίοδο, μετατράπηκε σε επίσημο πολιτικό προσωπικό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας εξαρτημένης αστικής τάξης.

Προέταξε με τόλμη σαν συλλογικός φορέας της λαϊκής θέλησης την απαίτηση για δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερία, ψωμί και παιδεία, βροντοφωνάζοντας «Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Θάνατος στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό».

Η 49η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμβαίνει σε μια περίοδο όπου το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση.

Ο μοναδικός επιτιθέμενος ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απειλεί την ανθρωπότητα με το ξέσπασμα ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, έχοντας δημιουργήσει ένα συμπαγές μπλοκ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων υπό την ηγεμονία του (Μ. Βρετανία, ΕΕ, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα), εξαρτημένων κρατών- όπως η Ελλάδα - και εξαρτημένων περιφερειακών δυνάμεων - όπως η Τουρκία, με σκοπό το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής και των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας.

Οι δυναμικοί ταξικοί-λαϊκοί αγώνες που ξεσπάνε από άκρη σε άκρη του πλανήτη, οι εξεγέρσεις απέναντι στην Γαλλική αποικιοκρατία στην, ιμπεριαλιστικά εξαρτημένη από τον άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Αφρική αποδεικνύουν πως κανένα τέλος της ιστορίας δεν υπάρχει και οι λαοί ξαναγράφουν με κόκκινα γράμματα την ιστορία της πάλης των τάξεων.

Η μαζική Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη, οι αγώνες απέναντι στην κρατική τρομοκρατία, η πάλη που αναπτύσσεται σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, πανεπιστήμια πρέπει να κλιμακωθεί και να κορυφωθεί, με αιχμή του δόρατος την ανάγκη του εργαζόμενου λαού του τόπου μας να αποτινάξει τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, σε μια περίοδο που οι πολεμικές ιαχές της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης, για τα συμφέροντα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, οδηγούν τον λαό σε άκρατη εξαθλίωση.

Ως Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» θέλουμε η 49η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να γίνει εφαλτήριο αγώνα, για την οργάνωση μαχητικού αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού κινήματος, για την συνένωση των αγώνων για ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερία με τους αγώνες για ειρήνη και αποδέσμευση από το ιμπεριαλιστικό σφαγείο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Τιμάμε το χαρακτήρα της παλλαϊκής εξέγερσης, ως συνέχεια της εποποιίας του 40-49 και της ιστορικής παρακαταθήκης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ, ως συνέχεια των μαζικών δυναμικών αγώνων που έδωσε ο εργαζόμενος λαός στο μετεμφυλιακό κράτος και της πολύμορφης παλλαϊκής αντίστασης των Ιουλιανών.

Μιας εξέγερσης που σε ενότητα συνυπήρχαν οι νόμιμες και οι παράνομες μορφές πάλης, που δίδαξε πως μόνη απάντηση απέναντι στη φασιστική βία μιας ανοιχτής τρομοκρατικής δικτατορίας του διεθνούς ιμπεριαλισμού και του ντόπιου κεφαλαίου είναι η λαϊκή εξεγερτική αντιβία που συσπειρώνει και παιδαγωγεί το σύνολο του εργαζόμενου λαού.

Δυναμώνουμε τον σύγχρονο αντιφασιστικό χαρακτήρα της παλλαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να συγκροτηθεί σαν τοίχος υπεράσπισης των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών από τις θεσμικές και κρατικές μορφές που λαμβάνει το φασιστικό φαινόμενο στο σήμερα στο πλαίσιο της ακραίας φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Σαν γραμμή άμυνας απέναντι στην φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία που ανασυντάσσεται, σε ένα καθεστώς που η δομική κρίση των καπιταλιστών φέρνει στο προσκήνιο ένα φασισμό με χαρακτηριστικά Β' Παγκοσμίου Πολέμου όπως η ναζι-φασιστική τρομοκρατική οργάνωση που διοικεί το Κίεβο και την Δυτική Ουκρανία για τα συμφέροντα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Σαν σημείο συνάντησης του εργαζόμενου λαού και ανατροπής των φασιστικών νομοθεσιών που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, βάζουν την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, και την τοποθετούν ως υπέρτατο κριτή και τοποτηρητή της κοινωνικής και πολίτικης ζωής της χώρας, οξύνοντας την κρατική τρομοκρατία μέσα από την ασύδοτη δράση των δολοφονικών κρατικών συμμοριών που τρομοκρατούν εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, διαδηλώσεις και δολοφονούν (Κουμής, Κανελλοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγόροπουλος, Ζακ, Σαμπάνης, Σιδέρης, Πέτρουλας μερικά από τα αμέτρητα παραδείγματα νεκρών της τάξης μας), είτε βιάζουν γυναίκες της τάξης μας και συλλειτουργούν σε δίκτυα μαστροπείας με γρανάζια του συστήματος υποτέλειας, εκμετάλλευσης και καταπίεσης όπως στην περίπτωση του Κολωνού.

Γιατί οι φονιάδες - συμμορίτες αστυνομικοί ξέρουν πως έχουν από πίσω τους την δικαιοσύνη της πλουτοκρατίας και σαν νόμιμοι-έμμισθοι μπράβοι της θα διασωθούν.

Δυναμώνουμε τον σύγχρονο αντι ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της εξέγερσης.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας δια στόματος του πολιτικού της προσωπικού πολεμάει ανοιχτά στο πλευρό του ναζι-φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου, έχοντας μετατραπεί σε μια απέραντη νατοϊκή βάση, συνθλίβοντας τον μισθό, επιμηκύνοντας την ενεργειακή κρίση για τα συμφέροντα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Έχουμε χρέος να αναδείξουμε ξανά μπροστά στα μάτια του εργαζόμενου λαού τι σημαίνει ιμπεριαλιστική εξάρτηση και διπλή καταλήστευση του λαού για τις ανάγκες του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας άρχουσας τάξης.

Έχουμε χρέος να κάνουμε ξεκάθαρο ακόμη μια φορά πως ο αγώνας για ειρήνη και αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ, περνάει μέσα από την επαναστατική ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με την ανοιχτή αντιπολεμική δράση να ταυτίζεται με το σμπαράλιασμα της νατοϊκής μηχανής, την συγκρότηση όρων επιβίωσης μέσα από την πάλη για διάλυση και κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων θανάτου, για να γίνει πράξη η πλειοψηφική βούληση του λαού για ειρήνη και καμία συμμετοχή στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ο αγώνας για ψωμί με το τεράστιο κύμα ακρίβειας γίνεται ξανά, ακόμη πιο έντονα επίκαιρος.

Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα βρισκόμενο σε διαρκή και ανίατη κρίση, ανεβάζει το κόστος ζωής στα ύψη, τσακίζει την ποιότητα της ζωής της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Είναι καθήκον μας μέσα από την ταξική οργάνωση, την συγκρότηση λαϊκών πρωτοβουλιών σε κάθε γειτονιά και τους αγώνες να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τις αντεργατικές-αντιλαϊκές νομοθεσίες που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα.

Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, για πάλη ώστε να επικρατήσουν οι δημόσιες δομές υγείας και να υπάρχει πραγματική-δωρεάν πρόσβαση σε περίθαλψη απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας που προωθείται από τα διεθνή και ντόπια αφεντικά.

Η περίοδος της πανδημίας-που δεν έχει τελειώσει- αλλά για τα συμφέροντα της καπιταλιστικής οικονομίας έχει βγει από την δημόσια σφαίρα, απέδειξε περίτρανα πως οι αστοί και το κράτος τους έσπειραν τον θάνατο στην εργατιά, τον λαό και την νεολαία, επιλέγοντας να ενισχύσουν την συγκρότηση ενός κράτους χωροφύλακα (στρατηγική επιλογή για την διαιώνιση της εκμετάλλευσης) θερίζοντας τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, να λάβει πανεργατικό-παλλαϊκό χαρακτήρα και να τσακίσει τους ταξικούς φραγμούς που οξύνονται μέσα στην εκπαίδευση από την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί τις ιδιωτικοποιήσεις.

Τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών οφείλουν να οργανωθούν και να αντισταθούν πλάι με τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους απέναντι στο πέταγμα τους έξω από την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υποβάθμιση των σχολικών και πανεπιστημιακών υποδομών, να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως, της βάσης του 10 και των αξιολογήσεων.

Οι νεολαίοι φοιτητές που αντιπαλεύουν την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σε άμεση όσμωση και συντονισμό με το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού, οφείλουν να διαμορφώσουν και αυτοί τους δικούς τους πυρήνες Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας, ώστε να συνδεθούν με το ξέσπασμα της επερχόμενης Μαζικής Λαϊκής Αντιβίας απέναντι στην δομική κρίση του συστήματος και το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Έχουμε ιστορικό χρέος, ειδικά στο φετινό Πολυτεχνείο που συμβαίνει σε τέτοιο τεταμένο κλίμα, να σταθούμε απέναντι στα παραμύθια της σοσιαλδημοκρατίας για κυβερνητικό ξεπέρασμα της δεξιάς-ακροδεξιάς πολιτικής και της κρίσης. Να περιφρουρήσουμε τον εξεγερτικό-λαϊκό-επαναστατικό-αντιφασιστικό και αντι ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της 49ης επέτειο, προτάσσοντας την κατεύθυνση της όξυνσης της ταξικής-λαϊκής πάλης σαν μόνο αντίδοτο απέναντι στην ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στο τριήμερο του Πολυτεχνείου και σε συμπόρευση στον δρόμο με τον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» για να περιφρουρήσουμε τον δυναμικό χαρακτήρα της εξέγερσης, το αντιφασιστικό- αντι ιμπεριαλιστικό της περιεχόμενο και να αγωνιστούμε για ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερία-ειρήνη και αποδέσμευση από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο σήμερα.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες και τις γροθιές μας, η φετινή διαδήλωση του Πολυτεχνείου να μετατραπεί σε ένα πραγματικό λαϊκό αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό ποτάμι, με κεντρικό σύνθημα το «Το Πολυτεχνείο ζει - Έξω οι Αμερικανοί» και «Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό»

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ- ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2022/1…


Ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία

Νοέμβρης '73

Τρίτη 15/11

Εκδήλωση: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η ανάγκη αναρχικής οργάνωσης και παρουσίας στα πανεπιστήμια σήμερα

στις 18.00 στο χώρο του Πολυτεχνείου*

Τετάρτη 16/11

Ανοιχτή συνέλευση

στις 18.00 στο χώρο του Πολυτεχνείου*

Πέμπτη 17/11

Συμμετέχουμε στην επετειακή διαδήλωση

Συγκέντρωση στις 15.00 Κλαυθμώνος, προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο

*ο ακριβής χώρος των πρώτων δυο ημερών θα ανακοινωθεί την πρώτη ημέρα του τριημέρου

κάλεσμα : Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Νοεμβρίου 14h


Κάλεσματα για αυτή την εβδομάδα:

Image

Solidarity With Migrants

πηγή : https://twitter.com/MigrantsSoli


Εκδήλωση: Στο δρόμο του Νοέμβρη παλεύουμε

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Πολυτεχνείο, Τετάρτη 16/11 (7:30μμ)

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τετάρτη 16 Νοέμβρη, 7.30 μμ, Πολυτεχνείο

"Στο δρόμο του Νοέμβρη παλεύουμε

-για δημοκρατικές ελευθερίες

-για την αντικαπιταλιστική ανατροπή"

Ομιλητές: Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής

Όλες/οι στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ 14:30 πλατεία Κλαυθμώνος

πηγή : http://antarsya.gr/node/6183


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι διεκδικήσεις της παραμένουν αδικαίωτες!

Φέτος η επέτειος της 17 Νοέμβρη μας βρίσκει να αντιμετωπίζουμε την σύνθεση οικονομικής, ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, την όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών αλλά και την κλιμάκωση του πολέμου. Οι άμεσες και έμμεσες συνέπειες αυτής της πολύπλευρης, γενικευμένης συστημικής κρίσης, είναι φανερές και ήδη ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην κοινωνική πλειοψηφία. Ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 12.5%, η ακρίβεια καλπάζει με τις τιμές στα βασικά αγαθά - τη στέγαση - το ρεύμα - τα καύσιμα να αυξάνονται τη στιγμή που οι μισθοί είτε είναι καθηλωμένοι είτε πέφτουν και η εργατική τάξη έχει μείνει απροστάτευτη με τη βούλα του ν.Χατζηδάκη -και όλων των προηγούμενων αντεργατικών νόμων-. Η κατάσταση προβλέπεται να επιδεινωθεί, με την εργατική πλειοψηφία να μη μπορεί όχι απλά να ανταπεξέλθει σε υπέρογκους λογαριασμούς αλλά να ανταποκριθεί στις βασικές - βιοποριστικές τις ανάγκες. Την ίδια στιγμή, ο κρατικός προϋπολογισμός για την χρηματοδότηση Παιδείας και ΄Έρευνας, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οδηγώντας σταδιακά τα ιδρύματα σε οικονομική ασφυξία, το υπουργείο προχωρά σε ταχεία εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο αντί να χρηματοδοτήσει τα ιδρύματα, ετοιμάζεται να βάλει το "κερασάκι στη τούρτα" της εμπορευματοποιημένης έρευνας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως κάθε φορά που η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι έτοιμη να πυροδοτήσει αντιδράσεις, η κυβέρνηση προχωρά σε άμεση επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη" με όπλο την βίαιη περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων-ελευθεριών και την καταστολή. ΜΑΤ και ΟΠΚΕ απέναντι σε απεργούς, σε μετανάστες/τριες, σε αγωνιστές ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στην τουριστική/επιχειρηματική επέλαση στις γειτονιές. Πανεπιστημιακή Αστυνομία απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα των Πανεπιστημίων που μάχονται οι σπουδές, η έρευνα και η γνώση να αποτελούν κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την αστική ρητορική που στοχεύει να την απονευρώσει από το αντιιμπεριλιαστικο-αντικυβερνητικό και εξεγερσιακό της χαρακτήρα, δεν ήταν απλώς μία φοιτητική αναταραχή που αντέδρασε στην δικτατορία και οδήγησε σε μια αφηρημένη "νίκη της δημοκρατίας". Αποτέλεσε την κορύφωση μιας πολύχρονης πορείας αγώνων της κοινωνίας για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, παιδεία και ελευθερία! . Όσοι μιλούν λοιπόν για "τη γιορτή της Δημοκρατίας" είναι οι ίδιοι που επιχειρούν να καταλύσουν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, με ΟΠΚΕ και ΜΑΤ στον ιστορικό χώρο και τηλεμαθήματα στις κατειλημμένες σχολές. Διότι φοβούνται ότι πέρα από επέτειος τιμής και μνήμης, η 17 Νοέμβρη παραμένει σημείο αναφοράς για τη σύνδεση των σημερινών αγώνων , στους χώρους εργασίας, στις σχολές, στα σχολεία και τις γειτονιές μέχρι και συνολικά τους κοινωνικούς και πολιτικούς ανατρεπτικούς αγώνες.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης, συζήτησης και αγώνα και για το σωματείο μας, συνεχίζοντας το δρόμο μαχητικής διεκδίκησης που έθεσε ε η μαζική γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ευκαιρία να συνδέσουμε και τους δικούς μας αγώνες για μισθό - ωράριο - ασφάλιση - για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά και την μάχη που δίνουμε συνολικά ενάντια στο κάτεργο των εργασιακών συνθηκών που μας ετοιμάζουν, στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου και το κρεσέντο καταστολής, με τον συνολικό αγώνα ενάντια στη δυστοπία της αστικής πολιτικής. Ως εργαζομενες/οι στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης αντιλαμβανόμαστε την ιστορική μνήμη ως ζώσα και δρώσα κινητήριο δύναμη και οφείλουμε να αναδείξουμε πως η επιστημονική γνώση και έρευνα δεν είναι μόνο ένα πεδίο ιδεολογικής και οικονομικής εκμετάλλευσης αλλά στραμμένη στις κοινωνικές ανάγκες μπορεί να βελτιώσει τη ζωή όλης της κοινωνίας. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να παρευρεθούν στο χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια του τριημέρου και στην πορεία για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με προσυγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ

ΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Πανελλαδικό Σωματείο στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

πηγή : https://unionresearchers.wordpress.com/2022/1…


Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου - προσυγκέντρωση 3μμ Πλατεία Κλαυθμώνος Ούτε με το ΝΑΤΟ - ούτε με το ΝΑΤΟ!

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Η 49η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει τον πλανήτη στα πρόθυρα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, και το εγχώριο κίνημα σε κατάσταση αφασίας.

Η Ουκρανία είναι το πεδίο που επέλεξε η Δύση (δηλαδή η Αυτοκρατορία, αυτοί που εξουσιάζουν τον πλανήτη τα τελευταία 500 χρόνια, οι ανέκαθεν αποικιοκράτες, η σπονδυλική στήλη του παγκόσμιου καπιταλισμού, οι εγγυητές της αναπαραγωγής του συστήματος) για να υποτάξει την Ρωσία και ταυτόχρονα να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην Κίνα, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ηγεμονίας της. Δισεκατομμύρια δολλάρια έχουν δοθεί στους ναζίδες της Ουκρανίας για το σκοπό αυτόν.

Ο ελληνικός καπιταλισμός για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται βασιλικότερος του βασιλέως, κάνοντας για ακόμα μια φορά ό,τι μπορεί για να βρεθεί στις πρώτες γραμμές των πλιατσικολόγων του πλανήτη και με οποιοδήποτε κόστος.Στο εσωτερικό, το μόνο που έχει να δώσει στους υπηκόους είναι σκάνδαλα και κουρέλιασμα κάθε φύλλου συκής αστικής δημοκρατίας. Γαλάζιες ακρίδες τρώνε και τα πόμολα ή συμμετέχουν σε ό,τι ποινικό κύκλωμα υπάρχει. Το καθεστώς παρακολουθεί μαζικά κόσμο, και όταν πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη απλώς σφυρίζει αδιάφορα. Απέναντι σε όλα αυτά, το εγχώριο κίνημα απλώς χάσκει, αποχαυνωμένο από τα πρόσφατα χρόνια της κορωνοϋστερίας, στην οποία και υπέκυψε.

Αυτή η αποχαύνωση ωστόσο, μαζί με την κινηματική άμπωτη των τελευταίων χρόνων, δε θα συνεχιστεί για πάντα. Ο προοδευτικός άνεμος που σήκωσε η αμφισβήτηση του ΤΙΝΑ στον πλανήτη φέρνει ήδη ορατά αποτελέσματα στον Παγκόσμιο Νότο. Στην Αφρική και στη λατινική Αμερική η επιχείρηση στην Ουκρανία έσπειρε ένα κύμα αισιοδοξίας στους πραγματικά απόκληρους αυτού του πλανήτη κι ήδη μερικές πρεσβείες των αποικιοκρατών παραδόθηκαν στις φλόγες.

Αλλά και στις χώρες της Αυτοκρατορίας, φαίνεται ότι μετά από 3 χρόνια λήθαργο οι από κάτω βγαίνουν ξανά στο δρόμο ενάντια στη φτώχια που προκαλεί ο πρωτοφανής πληθωρισμός τα είδη πρώτης ανάγκης που οι τιμές έχουν αυξηθεί μέχρι και 50%. Τα δυτικά μίντια συστηματικά αποκρύπτουν κάθε μαζική κινητοποίηση στο εσωτερικό της αυτοκρατορίας, φοβούμενη ένα ντόμινο κοινωνικών αντιδράσεων.

Το κύμα αυτό θα φτάσει και εδώ.Τιμούμε το Νοέμβρη προσπαθώντας όχι "να συνεχίσουμε τον αγώνα του", αλλά προετοιμαζόμενοι να φέρουμε εις πέρας τα δικά μας καθήκοντα όταν φτάσει το κύμα. Έχοντας στραμμένο το βλέμμα στα δικά μας "Βιετνάμ", στις μάχες ενάντια στην ιμπεριαλιστική Αυτοκρατορία, τους εντεταλμένους στρατούς της και τα πολιτικά τσιράκια της σε όλον τον πλανήτη.Τιμούμε τον Νοέμβρη παλεύοντας να συμβάλουμε στο χτίσιμο μιας επαναστατικής Αριστεράς που δε θα είναι απλά η αριστερή πτέρυγα του κοινωνικού συμβολαίου.Μιας επαναστατικής Αριστεράς που, σε κόντρα με τη θλιβερή σοσιαλιμπεριαλιστική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της δυτικής αριστεράς που βρίσκει τον εχθρό στο εξωτερικό, ταυτιζόμενη με τα αφεντικά της, δηλώνοντας πως «δε διαλέγει ληστή», θα διατρανώνει πως ο εχθρός βρίσκεται εντός, και θα παλεύει για το τσάκισμά του. Που, αντί να κρύβεται πίσω από γελοία σλόγκαν, θα παλεύει για τη συντριβή της ιεράς συμμαχίας και της ιμπεριαλιστικής αντεπανάστασης, για το τέλος της Pax Americana και της άδικης ειρήνης.

Με το βλέμμα ανοιχτό στον επαναστατικό ορίζοντα, στο τσάκισμα του αστικού κράτους και την επαναστατική κατάληψη της εξουσίας. Με το βλέμμα στραμμένο στις μάχες για τη συντριβή της Αυτοκρατορίας και τον ορίζοντα του πανανθρώπινου Κομμουνισμού.

Όλοι στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία Πέμπτη 17/11

Προσυγκέντρωση ΚΕΔ 3μμ Πλατεία Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση 4μμ στη Χρήστου Λαδά και Σταδίου μαζί με το κοινό αντιιμπεριαλιστικό μπλοκ «Ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με το ΝΑΤΟ».

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/2022/11/…


Τότε και τώρα η εξέγερση είναι η ανάσα μέσα στο ζόφο

"Οι επαναστάσεις δίνουν στα νοήματα μια χειροπιαστή διάσταση και η μετάφρασή τους στην πραγματικότητα τα μετατρέπει σε σύμβολα και δημιουργεί πολιτικά παραδείγματα, τα οποία μετατρέπονται τελικά σε περιοχές της μνήμης".

Enzo Traverso

Είναι βέβαια ένα νόημα που πήρε την υλική μορφή του γεγονότος. Είναι επίσης μια μνήμη που επιμένει. Το Πολυτεχνείο όμως είναι πάνω απ'όλα ένα παράδειγμα. Ένα παράδειγμα για τους καινούργιους δρόμους που ανοίγει η εξέγερση · παράδειγμα του τι μπορούμε να κάνουμε και του ποιες-οι πρέπει να γίνουμε.

Όχι μόνο τι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε γενικά, αλλά τι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε σήμερα απέναντι στο ζόφο που ζούμε. Το ζόφο του επιτελικού βούρκου, του κράτους της μαφίας, του μισθού που τελειώνει την τρίτη βδομάδα, της αστυνομίας που χτυπάει και λογαριασμό δεν δίνει, της καθημερινότητας που μας πνίγει. Το ζόφο από την απουσία μιας ελπίδας που όλο την ψάχνουμε και όλο μας διαφεύγει.

Το ζήτημα είναι λοιπόν να μη συνηθηκολογήσουμε με το ζόφο '· να μην υποταχτούμε στη συνθήκη της ασφυξίας. Να συνειδητοποιήσουμε ότι την ελπίδα δεν θα τη βρούμε αν δεν τη δημιουργήσουμε · ότι η εξέγερση είναι η ανάσα μέσα στο ζόφο. Και τότε και τώρα.

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη θα βρεθούμε στις 3:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://diktio.org/node/1586


Ανακοίνωση-Καλεσμα της Εργατικής Ομάδας Τ-34 για την πορεία για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

post image

Ανακοίνωση-Καλεσμα στην πορεία για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Έχουν περάσει 49 χρόνια τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι ακόμα ζωντανά και επίκαιρα γιατί μας υπενθυμίζουν πως ο αγώνας απέναντι στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ που έχουν μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου είναι επιτακτικός.

Τα περιεχόμενα του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού του Νοέμβρη είναι επίκαιρα γιατί η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ τσακίζει τα δικαιώματα, τις ανάγκες της εργατικής τάξης του λαού και της νεολαίας.

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά μεγαλύτερη σημασία γιατί τα επίκαιρα συνθήματα του συναντούν τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Οι φωνές όλων των εργαζομένων ενώνονται κάτω από το τρίπτυχο ψωμί-παιδεια-ελευθερία που αντανακλάται στις σύγχρονες διεκδικήσεις των εργαζομένων για την διασφάλιση μισθού, τις δημοκρατικές συνδικαλιστικές ελευθερίες, τις διεκδικήσεις των φοιτητών και των μαθητών, την υγεία και την φιλία ανάμεσα στους λαούς.

Η τεράστια αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα αποτελεί οδηγό και έμπνευση για τις μεγάλες ταξικές μάχες του σήμερα.

Οι μάχες για την αύξηση του μισθού και των μεροκάματων μας, οι μάχες απέναντι στην φτώχεια και την ακρίβεια που ρημάζει το κάθε λαϊκό σπίτι, είναι αυτές οι μάχες που διεκδικούν την απρόσκοπτη και καθολική πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης και του λαού.

Είναι οι μάχες απέναντι στην γενικευμένη εντεινόμενη κρίση του κεφαλαίου που γεννά αποσταθεροποίηση, ανασφάλεια, αιματηρούς ανταγωνισμούς και βάζει τους λαούς στην δίνη των πολέμων.

Συνεχίζουμε δυναμικά στον δρόμο του ενιαίου και μαζικού ταξικού λαϊκού αγώνα παίρνοντας την σκυτάλη των κινητοποιήσεων από την μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση της 9ης Νοέμβρη, που απέδειξε ότι ο ενωμένος λαός και ο οργανωμένος εργάτης μπορούν να δράσουν δυναμικά και με αξιώσεις στον στίβο της ταξικής πάλης και να φέρουν την ανατροπή, να βγουν στο προσκήνιο και να γίνουν οι ίδιοι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία απέδειξαν με θυσίες και αγώνες ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος και πως στην οργανωμένη πάλη βρίσκεται η πραγματική τους δύναμη.

Η εργατιά και οι φοιτητές θα στήσουν ξανά ανάχωμα ισχυρό στην δικτατορία του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τα 49 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου | Συγκέντρωση Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 16:00 Χρήστου Λαδά και Σταδίου

Στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

Υπερασπιζόμαστε τα περιεχόμενα του μεγάλου Νοέμβρη του 73' στους δρόμους του αγώνα.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΨΗΛΑ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΙΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΝΑΤΟ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΔΕΝ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621805/


ΑΘΗΝΑ| Συνεχίζεται ο τριήμερος εορτασμός στο κάτω Πολυτεχνείο!

Μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι έχουν μπει από χτες στον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου. Συζητούν και θυμούνται την πάλη και τα αιτήματα των φοιτητών του τότε.

Το σύστημα θέλει να διαγράψει την ιστορική μνήμη.

49 χρόνια μετά όμως τα αιτήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Να παλέψουμε στο πλάι του λαου για ψωμί παιδεία ελευθερία ανεξαρτησία.

Ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση.

Να μαζικοποιησουμε τον τριήμερο εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Να μαζικοποιησουμε τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς την αμερικανική πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη με συγκέντρωση στις 15:00 στη Σταδίου (άγαλμα Κολοκοτρώνη)

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

πηγή : https://www.facebook.com/people/Αγωνιστικές-Κ…


Με τον Βοτανικό τις καταλήψεις και το Δημόσιο χώρο

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…


Την ερχόμενη Πέμπτη συμπληρώνονται 49 χρόνια απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σχεδόν μισός αιώνας απο μια εξέγερση - απότοκη των διεργασιών του λαϊκού αντιστασιακού αγώνα που είχε ήδη ξεκινήσει απο το 67' - και που αντέστρεψε την κλεψύδρα εκκινώντας την αντίστροφη μέτρηση του χρόνου ζωής του ακροδεξιού χουντικού καθεστώτος.

Είναι ευρέως γνωστό ωστόσο ότι παρά την πτώση της, τα τέκνα της χούντας αθωώθηκαν (δίκες της Χαλκίδας), αποστιγματίστηκαν, τοποθετήθηκαν στα πόστα του νέου αστικοδημοκρατικού καθεστώτος και ενσωματώθηκαν για να υπηρετήσουν τον ίδιο ταξικό ρόλο με διαφορετικό - πιο πανούργο - χαρακτήρα στην ίδια ακριβώς κυριαρχική και ρητορική βάση.

Απο τους αμφισβητίες των νεκρών του Πολυτεχνείου και τους πολέμιους νοσταλγούς, μέχρι τους ακόλουθους της κηδείας του Ντερτιλή, του Παττακού και του Παπαδόπουλου, τους συνεργάτες της χούντας, τους βασανιστές και κάποιους φερόμενους ως μετέπειτα τιμητές της αντίστασης. Όλοι τους βρήκαν ένα νέο αντίκρυσμα στο μοίρασμα εξουσίας του αστικού κοινοβουλευτισμού.

Γι'αυτό κιόλας στο σήμερα, τα γεγονότα του Πολυτεχνείου δεν μνημονεύονται στα πλαίσια κάποιας συγκυριακής επετειακής εορτασίας για ιδεολογική κατανάλωση. Αλλά ως παρακαταθήκη του εφικτού των ανατροπών στη λαϊκή μνήμη. Ως διατήρηση της μαχητικής φλόγας εκείνου του κόσμου της κοινωνικής βάσης που δεν ανέχτηκε ούτε τότε, ούτε τώρα στην επικαιρότητα της εξέγερσης, την παρασιτική δραστηριότητα της αστικής τάξης - που σε μεγάλο ποσοστό της δομήθηκε ως τέτοια δια της συνεργασίας της με τους συνταγματάρχες - στις πλάτες της.

Η χούντα έπεσε πριν μισό αιώνα. Η διαδοχή της απο την αστική δημοκρατία ωστόσο υπηρετεί τον ίδιο ακριβώς ρόλο, στην ίδια ταξική και ιδεολογική κατεύθυνση. Ληστρικά νομοθετήματα, επίθεση στις εργατικές και φοιτητικές διεκδικήσεις, καταστολή, αυταρχισμός, περιστολή δικαιωμάτων, παρακολουθήσεις, κρατικοδίαιτο φαγοπότι, αντικομμουνισμός, εθνικισμός και τυφλή πρόσδεση στο δυτικό γεωπολιτικό άρμα. Συνιστούν τα ίδια συστατικά χαρακτηριστικά, μιας διαφορετικής ιστορικής κατασκευής.

Οι εκάστοτε αξιώσεις του λαού για "ψωμί, παιδεία, υγεία και ελευθερία" παραμένουν τρομακτικά επίκαιρες. Η αναγκαιότητα για αντίσταση, αγώνα και ανατροπή το ίδιο.

Αντιστεκόμαστε λοιπόν, ραδιουργώντας την επόμενη. Αντλώντας διδάγματα απο την τιμημένη κληρονομιά του Πολυτεχνείου, με διάθεση όμως να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή τη φορά για έναν κόσμο βασισμένο στην αυτοοργάνωση, την αυτοδιαχείριση. Για έναν κόσμο αταξικό και ελεύθερο.

Για την καταστροφή του καπιταλισμού. Την οριστική διαγραφή των εξουσιαστών μας. Για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό

Όλοι και όλες στην διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη.

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία

Μιχάλης Καλτεζάς παρόν!

κάλεσμα : Αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621826/


49 Νοέμβρηδες μετά το Πολυτεχνείο Ζει!

Στους σύγχρονους αγώνες του προλεταριάτου και της νεολαίας ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, τον κρατικό ολοκληρωτισμό, τον φασισμό, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στη μνήμη των εξεγερμένων που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν. 49 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο είναι πάλι εδώ: Για να μας δώσει με την ανεξίτηλη του παρακαταθήκη τη δύναμη να αναμετρηθούμε με τις πολλαπλές κάννες που «σημαδεύουν τη ζωή μας» : Από τα εργασιακά κάτεργα ως τις γειτονίες της μητρόπολης και από τα πανεπιστήμια και τις διαδηλώσεις ως τα αστυνομικά τμήματα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλακές.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου κρατάμε ανοιχτό το ιστορικό κτίριο Γκίνη οπού πραγματοποιούνται συνελεύσεις, εκδηλώσεις, προβολές και διαδηλώνουμε την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 15:00 πλ. Κλαυθμώνος (προσυγκέντρωση στο Ανοιχτό κατειλημμένο Γκίνη για τη συγκρότηση μπλοκ) ενάντια στη Χούντα που έχουμε δίπλα μας. Αυτή που έχει επιβάλει στο όνομα του εξευγενισμού, ο αστυνομικός στρατός κατοχής της αστικής δημοκρατίας, στα Εξάρχεια.

Ανοιχτό κατειλημμένο Γκίνη

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621827/


Οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες συνεχίζονται, δεν καταστέλλονται, δεν αφομοιώνονται, δεν γίνονται ούτε εικόνα ούτε θέαμα

Την Πέμπτη στις 17 του Νοέμβρη το μάθημα δεν είναι ούτε σιωπή ούτε υποταγή. Η ιστορική μνήμη, οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες δεν είναι εικόνα, έχουν τίμημα, δεν είναι πουκάμισο αδειανό, όταν είναι στα χέρια εργαζομένων και ανέργων με ιστορική και ταξική συνείδηση, με διεθνιστική αλληλεγγύη.

Σχεδόν πενήντα χρόνια η εξέγερση του Νοέμβρη, παρά τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος και των μηχανισμών προπαγάνδας των μέσων μαζικής εξαπάτησης να μπει στο μουσείο σαν μια «εθνική επέτειος μιας ειρηνικής φοιτητικής αμφισβήτησης», παραμένει σημείο αναφοράς, το οποίο νοηματοδοτείται από τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για την ανατροπή των ταξικών συσχετισμών που αναπαράγουν την εκμετάλλευση, την ανεργία, τον ρατσισμό, και επιβάλλουν τη φτώχεια και τον πόλεμο.

Σαν σήμερα, δύο χρόνια πριν, απαγορεύτηκε η πορεία του Πολυτεχνείου. Κάθε προσπάθεια για συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης της «νέας δημοκρατίας» αντιμετωπίστηκε με δεκάδες συλλήψεις, βασανιστήρια και διώξεις από τις ένστολες συμμορίες των μηχανισμών καταστολής.

Από το 2010 η άγρια καπιταλιστική αναδιάρθρωση εντείνεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Η ακροδεξιά κυβέρνηση της «νέας δημοκρατίας» με πρόσχημα την πανδημία καταργεί εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, απαγορεύει τη διαδήλωση, την απεργία, επιβάλλει τον πλήρη έλεγχο των σωματείων από το κράτος, εγκληματοποιεί τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, λεηλατεί τη φύση στο όνομα της... οικολογίας των ανεμογεννητριών και της τουριστικής και κτηματομεσιτικής... ανάπτυξης.

Κυβέρνηση και αφεντικά επιβάλλουν τη φτώχεια (αυτό που κάποιοι λένε ακρίβεια), καταστρέφουν τους δημόσιους χώρους μετατρέποντας σε εργοτάξια τις πλατείες, κόβοντας δεκάδες δέντρα. Μεθοδεύουν να ξεριζωθούν οι αντιστάσεις, η ιστορική συνέχεια στις γειτονιές, στην Αθήνα και στις συνοικίες, στο όνομα της... ανάπτυξης, της βίαιης κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι μετανάστ(ρι)ες βασανίζονται, φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονούνται. Οι φυλακές γίνονται κολαστήρια...

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η ακροδεξιά κυβέρνηση και οι μηχανισμοί προπαγάνδας των media σπέρνουν τον τρόμο, για να συνεχίσει το κεφάλαιο την κερδοφορία του μέσα στην κρίση, επενδύοντας στην πολεμική βιομηχανία και τη μαύρη αγορά στην τροφή και την ενέργεια. Επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη» για την ασυδοσία ντόπιων και ξένων αφεντικών με δολοφονικές επιθέσεις του κατασταλτικού μηχανισμού εις βάρος όσων βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, αντιστέκονται. Τα αφεντικά και το κράτος με το «διαίρει και βασίλευε» μεθοδεύουν συντεχνιακούς διαχωρισμούς στην εργατική τάξη, προωθούν ρατσιστικές, εθνικιστικές, σεξιστικές ιδεολογίες.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση επιχειρεί την υπέρβαση της πολιτικής κρίσης με την άγρια καταστολή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, αλλά και την αναζήτηση διεξόδου στον εθνικισμό και στον πόλεμο. Η πολεμική εμπλοκή με το δικτατορικό στρατοκρατικό καθεστώς του τουρκικού κράτους μεθοδεύεται να γίνει το πιο άθλιο όπλο για την παραμονή μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας. Έτσι θα ενισχυθούν ακροδεξιές και φασιστικές ιδεολογίες συντελώντας στην ανάπτυξη υποκαταστάτων της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής. Σε αυτές τις συνθήκες αφεντικά -τύπου μπερλουσκόνι- προβάλλονται από τα media τα οποία ελέγχουν σαν μεσσίες...

Εξάλλου, η ακροδεξιά κυβέρνηση εντείνει τη λουμπενοποίηση των υλικά και ηθικά εξαθλιωμένων με επιδόματα φιλανθρωπίας, αλλά και με την ιδεοληψία «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Πίσω της -όπως πάντα- οι «νόμιμες» business as usual, (παιδο)βιαστές κομματάρχες και μέλη του κατασταλτικού μηχανισμού, αλλά και οι γιοι της coca cola.

Σήμερα, οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες αποδεικνύουν ότι ο δρόμος για την ανατροπή αυτής της αντικοινωνικής και αντεργατικής πολιτικής είναι οι αγώνες των από τα κάτω, κόντρα στον εργοδοτικό-καθεστωτικό συνδικαλισμό που είναι οργανικά δεμένος με το κράτος και τα αφεντικά. Αντίθετα, με τα σωματεία βάσης, τις ακηδεμόνευτες εργατικές συλλογικότητες και τις αυτοοργανωμένες συνελεύσεις γειτονιάς ο αγώνας ακυρώνει στην πράξη τα όρια της «νομιμότητας» και της ανάθεσης στους μηχανισμούς που εξαρτώνται από τη χορηγία κράτους και αφεντικών.

Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία του εκβιασμού των εκατοντάδων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία αλλά και της ανεργίας σε συνθήκες συμβάσεων ορισμένου χρόνου στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, στα κέντρα ξένων γλωσσών και στα ιεκ. Αφεντικά απαιτούν από τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους να σπάσουν την αργία της 17ης του Νοέμβρη, να μην κατέβουν στην πορεία και να αποδεχτούν τον εξαναγκασμό σε «τηλεργασία», όπως μεθόδευσαν και στην απεργία στις 9 του Νοέμβρη στα φροντιστήρια. Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μη συναινέσουν, να μη σιωπήσουν. Χρειάζεται συλλογικά να δημιουργήσουμε εργασιακές συνθήκες αξιοπρέπειας και ταξικής αλληλεγγύης.

Την Πέμπτη στις 17 του Νοέμβρη το μάθημα δεν είναι ούτε σιωπή ούτε υποταγή.

Η ιστορική μνήμη, οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες δεν είναι εικόνα, έχουν τίμημα, δεν είναι πουκάμισο αδειανό, όταν είναι στα χέρια εργαζομένων και ανέργων με ιστορική και ταξική συνείδηση, με διεθνιστική αλληλεγγύη.

Όλες/οι στην πορεία την Πέμπτη στις 17 του Νοέμβρη

Προσυγκέντρωση: Σταδίου, στο ύψος της Παλιάς Βουλής (άγαλμα Κολοκοτρώνη) στις 3.00 μ.μ.

Εδώ η ανακοίνωση σε pdf.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ στην ιδιωτική εκπαίδευση

ergaexnidekp@rexiseup.neext, erganidekp.wordpress.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621845/