Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στις 12.00

(αλλαγή ώρας) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους χθεσινούς συλληφθέντες του Ελαιώνα

"Τρεις αλληλέγγυοι και ένας δικηγόρος συνελήφθησαν σήμερα, Δευτέρα, έξω από το καμπ του Ελαιώνα, μία μέρα πριν την προγραμματισμένη μεταφορά προσφύγων στο καμπ της Ριτσώνας.

Όπως σημειώνει με ανακοίνωση της η συλλογικότητα Solidarity With Migrants, αλληλέγγυα άτομα βρέθηκαν σήμερα γύρω στις 3 μ.μ. έξω από το καμπ, παρουσία δικηγόρου και δημοσιογράφου με αίτημα η δικηγόρος να συζητήσει με τη διοικήτρια του καμπ, Μαρία-Δήμητρα Νιουτσίκου για την επικείμενη μεταφορά των προσφύγων που παραμένουν στο καμπ.

Η συλλογικότητα καταγγέλλει πως η διοικήτρια, «όχι απλώς αγνόησε το αίτημα μας, αλλά μαζί με έναν συνεργάτη της έβαλαν μπρος το αυτοκίνητο τους την ώρα που δύο αλληλεγγύη άτομα στέκονταν μπροστά από αυτό με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας». Η διοικήτρια κάλεσε την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε προσαγωγές ενώ απέτρεψε δημοσιογράφο που κατέγραφε τη σκηνή να μαγνητοσκοπεί με το επιχείρημα ότι «παραβιάζει προσωπικά δεδομένα» των αστυνομικών, της διοικήτριας και ενός συνεργάτη της. Οι τέσσερις προσήχθησαν στο Α.Τ. Κολωνού, με τους τρεις τελικά να συλλαμβάνονται και τον ένα να αφήνεται ελεύθερος. Αργά το απόγευμα μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με την συλλογικότητα, η διοικήτρια προχώρησε και σε μήνυση εναντίον δύο εκ των συλληφθέντων. «Η μήνυση της διοικήτριας αποτελεί απλώς συνέχεια της καταστολής που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες ενάντια σε αλληλέγγυες και μετανάστριες. Να απαλλαχθούν ο Γ. και ο Ν. από κάθε κατηγορία», σημειώνει η συλλογικότητα

Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν αύριο στην Ευελπίδων, ενώ η συλλογικότητα καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια στις 12 μ.μ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της συλλογικότητας:

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΡΙΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΝΙΟΥΤΣΙΚΟΥ

Το μεσημέρι 8/11 κάποια αλληλέγγυα άτομα επισκέφτηκαμε τον Ελαιώνα παρουσία δικηγόρου και δημοσιογράφου ζητώντας η δικηγόρος να επικοινωνήσει με τη διοικήτρια του καμπ. Σκοπός μας ήταν να διαμαρτυρηθούμε για τις παράτυπες διαδικασίες έξωσης που η διοικήτρια Μ.Δ.Ν ακολουθεί σε βάρος των μεταναστριών εξαναγκάζοντας αιτούσες ασύλου σε μεταφορά σε άλλα καμπ. Η διοικήτρια, όχι απλώς αγνόησε το αίτημα μας, αλλά μαζί με έναν συνεργάτη της έβαλαν μπρος το αυτοκίνητο τους την ώρα που δύο αλληλέγγυα άτομα στέκονταν μπροστά από αυτό με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Στη συνέχεια, η διοικήτρια κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατά των ατόμων για "παράνομη βία". Επιπλέον, ο δημοσιογράφος που κατέγραφε τη σκηνή υποχρεώθηκε βίαια από τους αστυνομικούς να κλείσει τη κάμερά του με το επιχείρημα ότι "παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα" των αστυνομικών, της διοικήτριας και του συνεργάτη της. Η μήνυση της διοικήτριας αποτελεί απλώς συνέχεια της καταστολής που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες ενάντια σε αλληλέγγυες και μετανάστριες.

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΝ Ο Γ. ΚΑΙ Ο Ν. ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων αύριο 8/11 στις 12 μ.μ."

Solidarity With Migrants

πηγή : https://www.facebook.com/solidaritymigrants/