Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στις 11.00

Αλληλεγγύη στον διωκόμενο σύντροφο Γ.Ι.

Ως συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/ή για την υπόθεση 'Σύντροφοι - Συντρόφισσες', καλούμε σε: ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ως συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/ή για την υπόθεση 'Σύντροφοι - Συντρόφισσες', καλούμε σε:

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Γ.Ι. ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ κ' Ο ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Γ.Ι.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ
  • ΑΘΩΩΣΗ ΣΤΑ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

Στη δυστοπία τους είμαστε όλοι όλες σύντροφοι - συντρόφισσες.

Το Μάρτιο του 2020, στην Αθήνα, η κρατικη ασφάλεια στήνει ένα κατηγορητήριο για μια υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με την ονομασία "σύντροφοι- συντρόφισσες" και συλλαμβάνει 3 συντρόφους και μια συντρόφισσα. Ανάμεσα τους και ο σύντροφος Γ.Ι., φοιτητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στον οποίο επιβάλλονται σκληροί περιοριστικοί όροι που τον αποκλείουν από την συνέχιση των σπουδών του.

Τα 4 συντρόφια διώκονται υπό τον 187Α ποινικό κώδικα , με στοιχεία ελλειπή, γεμάτα ασάφειες και αοριστίες. Το βασικότερο στοιχείο της δικογραφίας καταρρίπτεται, καθώς η ίδια η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αναφέρει ότι το βίντεο που υποτίθεται απεικονίζει έναν εκ των 3 συντρόφων να συμμετέχει σε επίθεση στο ίδρυμα Μητσοτάκη, είναι μέτριας ποιότητας και δεν ενδείκνυται για επιπλέον συμπεράσματα, πόσο μάλλον για αναγνώριση προσώπων.Μάλιστα, το αρχικό κατηγορητήριο αφορούσε 57 επιθέσεις που προκύπταν από δημόσια κείμενα δημοσιευμένα σε site που χρησιμοποιείται από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, υπογράφοντας με το προσωνύμιο 'σύντροφοι- συντρόφισσες' και 'αναρχικοί- αναρχικές'.Eπιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χρόνια πριν, με τον έναν σύντροφο εκ των 3 να είναι κάτω των 16 ετών!

Τον Νοέμβριο του 2020 εισαγγελέας πλημμελειοδικών προτείνει την πλήρη αθώωση των συντρόφων, καθώς δεν ευσταθεί σε βάρος τους οποιοδήποτε ικανό στοιχείο. Τον Μάρτιο του 2022 (δύο χρόνια μετά!) οι επιθέσεις 'έπεσαν΄από 57 σε 3.

Οι δηλωμένες δημόσια, από τους ίδιους τους συντρόφους και την συντρόφισσα, φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις, καθώς και η αναρχική τους ταυτότητα, αποτελούν την βάση πάνω στην οποία μπάτσοι και δικαστές στήνουν ένα ήδη κατασκευασμένο και προσυμφωνημένο κατηγορητήριο.

Το κράτος θέτει στο στόχαστρο όσες και όσους αγωνίζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η εσκεμμένη κατονομασία των προσωνυμίων "σύντροφοι, συντρόφισσες" και "αναρχικοί, αναρχικές" ως τρομοκρατική οργάνωση, δημιουργούν μια τεράστια δεξαμενή υπόπτων, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να στοχοποιήσουν τον καθένα και τη καθεμία που αγωνίζεται ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και καταπίεσης.

Μετά την προανακριτική διαδικασία το Μάρτιο του 2020 επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι σε έναν εκ των 3 συντρόφων και φοιτητή του Γεωπονικού, Γ.Ι. :

1. Συνεχής διαμονή και μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη που γεννήθηκε.

2. Απαγόρευση συναναστροφής και επικοινωνίας με τους υπόλοιπους 3 συγκατηγορουμένους.

3. Απαγόρευση εισόδου στη περιοχή των Εξαρχείων.

4. Απαγόρευση συμμετοχής σε πορείες και πολιτικές συγκεντρώσεις.

5. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

6. 3 παρόν το μήνα στο Α.Τ.

Το Νοέμβριο του 2020 προστέθηκαν οι ακόλουθοι περιοριστικοί όροι:

7. Απαγόρευση εξόδου από τη πόλη που γεννήθηκε.

8. Απαγόρευση εισόδου σε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής.

9. Απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε δικύκλου οχήματος είτε ως οδηγός, είτε ως συνοδηγός.

Στο ενδιάμεσο είχε επιβληθεί πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του συντρόφου όπως και των υπολοίπων συγκατηγορουμένων.

Η συνεχής απόρριψη των αιτήσεων για την άρση των περιοριστικών όρων οδηγούν στην έκτιση μιας αόριστης ποινής εκτός φυλακής με την εξοστράκιση του συντρόφου από την Αθήνα που εργαζόταν, σπούδαζε, κοινωνικοποιούταν και πολιτικοποιούταν. Ταυτόχρονα, σε αίτηση άρσης του περιοριστικού όρου και την επιστροφή στην Αθήνα, με σκοπό τη συνέχιση των σπουδών του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο , η ουσιαστική απάντηση ήταν " Δεν χρειάζεται να σπουδάσεις, από τη στιγμή που έχουν περάσει τα έτη υποχρεωτικής παρακολούθησης της σχολής".

Εφόσον δεν επιτρέπεται στον σύντροφο να έρθει στην Αθήνα, πώς μπορεί να παρευρεθεί "έστω" στην εξεταστική της σχολής, αφού τη παρακολούθηση των υποχρεωτικών μαθημάτων οι δικαστές κρίνουν ασήμαντη?

Με ποια κριτήρια επιβάλλεται ο αποκλεισμός ενός ατόμου από τη φοίτηση?

Επιβάλλεται αυτός ο αποκλεισμός με βάση την ιδεολογική/πολιτική τοποθέτηση του συντρόφου?

Καλούμε τον καθένα και την καθεμία, φοιτήτ(ρι)ες, εργαζόμενους/ες στο πανεπιστήμιο, καθηγητές και καθηγήτριες, να παρούν σαφή θέση ενάντια στον αποκλεισμό του συντρόφου από τη σχολή του και την πόλη του, ενάντια στο καθεστώς άτυπης ομηρίας. Να μην αφησούμε να κανονικοποιηθεί η εξαίρεση και ο αποκλεισμός βάσει της πολιτικής θέσης, στους χώρους που ζούμε, σπουδάζουμε, εργαζόμαστε.

Είναι η πρώτη φορά που τίθενται και συμπλέκονται τόσο σκληροί περιοριστικοί όροι στο ελληνικό νομικό πλαίσιο ενώ το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της απόρριψης όλων των αιτήσεων άρσης αποδεικνύει την εκδικητική διάσταση στο πρόσωπο του συντρόφου μας.Με την επιβολή των συγκεκριμένων όρων, οι δικαστικές αρχές συνοροιοποιούν γεωγραφικά τον σύντροφο και προσπαθούν να εγκαθιδρυθούν ως «κυρίαρχη αρχή» για την λήψη αποφάσεων σχετικά με τη ζωή του.

Κάθε νομική υπόσταση των περιοριστικών όρων εύλογα και αμφισβητείται, καθώς δημιουργείται ένα «Πανόπτικον» μέσα στο οποίο οι προσταγές αστυνομίας/δικαστών είναι η «απόλυτη» αλήθεια προς τη συμμόρφωσή του. Επομένως, με την επέκταση του καθεστώτος εξαίρεσης που παρατηρούταν μέχρι σήμερα σε πληθώρα περιπτώσεων πολιτικών κρατουμένων (φυλακή μες τη φυλακή), στήνεται μια φυλακή έξω από τη φυλακή με έκτιση ποινής αορίστου χρόνου χωρίς καμία καταδικαστική απόφαση.

Σε κάθε προσπάθεια του κράτους να μας καταστείλει, θα υπάρχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που δεν θα συμβιβαστούν ποτέ με τις προσταγές ενός κράτους που συλλαμβάνει, χτυπάει αγωνιζόμενους/ες και επιβάλλει αστυνομία στα πανεπιστημία, που δολοφονεί μετανάστ(ρι)ες στα σύνορα, που επιβάλλει στην πράξη τις αρχές του ολοκληρωτισμού. Σαν ιστορική συνέχεια, αποτελεί ευθύνη μας να αντισταθούμε στην επιβολή της αγωνιστικής λήθης. Ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στην απομόνωση, ενάντια στην δυστοπία τους, είμαστε όλοι και ολες σύντροφοι-συντρόφισσες.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/ή για την υπόθεση 'Σύντροφοι - Συντρόφισσες'

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621625/