τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Γ.Π.

Κάλεσμα στα δικαστήρια για την υπόθεση της στημένης αναγνώρισης και δίωξης του συντρόφου μας Γ.Π., από το φασίστα Γ.Γερμενή, το Νοέμβρη του 2016.

Στις 19/11/16 οι συλλογικότητές μας πραγματοποίησαν αφισοκόλληση στη γειτονιά πέριξ των πρώην γραφείων της ΧΑ στο Μαρούσι, καθώς και στα ίδια τα γραφεία, για τον αντιφασιστικό αποκλεισμό που είχαμε πραγματοποιήσει μαζί με συντρόφους/ισσες τον Ιούλη του ίδιου χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης, σε καφετέρια της γειτονιάς μας, οι σύντροφοι/ισσες βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην βουλευτή και υπεύθυνο για τις τοπικές οργανώσεις της ΧΑ στα Βόρεια προάστεια, Γ.Γερμενή, ο οποίος συνοδευόταν από έναν αστυνομικό με πολιτικά. Ο Γ.Γερμενής μην κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει, αγνόησε τις παραινέσεις μας να φύγει από τη γειτονιά και αποφάσισε να παραμείνει προκαλώντας με χυδαίες εκφράσεις γηπεδικού χαρακτήρα. Η απάντηση του κόσμου ήταν άμεση και οι ναζί εκδιώχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση των συλλογικοτήτων μας από τη ΧΑ, που έκανε λόγο για «εγκληματική συμμορία» με ερωτήσεις της στη Βουλή. Ο αποδέκτης των νεοναζιστικών κραυγών, όντας το μόνο που λυπήθηκε από το γεγονός, ήταν το τοπικό ΑΤ Αμαρουσίου, το οποίο βοήθησε τον Γ.Γερμενή παρέχοντας του φωτογραφικό υλικό το οποίο κατέχει παράνομα. Έτσι προκύπτει η σαθρή αναγνώριση του σύντροφού μας Γ.Π. καθώς και άλλων 2 κατηγορουμένων.Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αγαστής συνεργασίας της αστυνομίας με τους ναζί, καθώς και με τον μηχανισμό της δεξαμενής υπόπτων που έχει η αστυνομία, με τον οποίο φωτογραφίες από κινηματικές δράσεις στις γειτονιές μας, βρίσκονται στα συρτάρια της αστυνομίας και ''αναγνωρίζονται'' κατά το δοκούν όταν το απαιτεί το κράτος και τα τσιράκια του.

Ο Γ.Γερμενής ως μάρτυρας κατηγορίας που "αναγνώρισε" τους 3 κατηγορούμενους, από την αρχή της δίκης δεν έχει εμφανιστεί στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα αυτή, 6 χρόνια μετά το ξυλοδαρμό του, να αναβάλλεται διαρκώς.

Στη σημερινή συγκυρία, όπου διάφορες παρακρατικές ομάδες διεκδικούν να καλύψουν το κενό που άφησε η Χ.Α. μετά την καταδίκη της, όπου αγωνιστές διώκονται βάσει κατασκευασμένων ταυτοποιήσεων DNA με βαριές κατηγορίες, να σταθούμε όλες/οι δίπλα στους αγωνιστές/στριες και να απαντήσουμε συλλογικά στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης από την μεριά του κράτους.Οι σαθρές «αναγνωρίσεις» των φασιστών και των βασανιστών φίλων τους μέσα από τις δεξαμενές υπόπτων της αστυνομίας θα πέσουν στο κενό.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γ.Π.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, την Τρίτη 15/11, στις 9:00, στο κτήριο 9.

κάλεσμα :

Αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα Σε τροχιά σύγκρουσης

Ελευθεριακή Συλλογικότητα Δια*πασών

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621661/


Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γ.Π. / Ευελπίδων, Τρίτη 15/11, στις 9:00, στο κτήριο 9.

Στις 19/11/2016, σύντροφοι/-ισσες πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στη γειτονιά κοντά στα γραφεία της ΧΑ στο Μαρούσι.

Κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης, σε καφετέρια της περιοχής, οι σύντροφοι/ισσες ήρθαν αντιμέτωποι με τον βουλευτή και υπεύθυνο για τις τοπικές οργανώσεις της ΧΑ στα βόρεια προάστεια, τον ανεκδιήγητο Γερμενή-Καιάδα, μαζί με την απαραίτητη συνοδεία του (αστυνομικό με πολιτικά), η οποία νόμιζε πως του παρείχε την ασφάλεια να προκαλεί. Η απάντηση που έλαβε ήταν πρέπουσα και άμεση.

Ακολούθησε ένα κρεσέντο στοχοποίησησης των συντρόφων της περιοχής, σε αγαστή συνεργασία ναζιστών και του τοπικού ΑΤ Αμαρουσίου. Αποτέλεσμα υπήρξε η "αναγνώριση" (από τον Καιάδα) και ποινική δίωξη του συντρόφου Γ.Π. και δύο ακόμα ατόμων.

Ο Καιάδας-Γερμενής, ως μάρτυρας κατηγορίας που "αναγνώρισε" τους 3 κατηγορούμενους, από την αρχή της δίκης δεν έχει εμφανιστεί, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται διαρκώς.

Στις 15-11 θα βρεθούμε δίπλα στον σύντροφό μας και κάθε έναν/μία που στέκεται ενάντια στις φασιστικές συμμορίες και τους αναγκαίους αστυνομικο-δικαστικούς συνεργάτες τους.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

κάλεσμα : Αντιφασίστες, αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621754/