Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στις 7.00 πμ

Πεζοπορια διρφη

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12/2022 η Ομάδα Πεζοπορίας της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης διοργανώνει πεζοπορία στην ΔΙΡΦΗ Εύβοιας.

Η εξόρμηση θα γίνει από την Στενή Ευβοίας σε δύο, ίσως από τα ομορφότερα μονοπάτια της κεντρικής Ελλάδος η ανάβαση θα γίνει από το μονοπάτι Σ2 και μέχρι την επαρχιακή οδό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το Σ3 για την επιστροφή προς Στενή. Το Σ3 είναι το μονοπάτι που οδηγεί από τη Στενή προς το Ξηροβούνι και είναι μία από τις κλασικές διαδρομές. Η κύρια βλάστηση αποτελείται από δάση ελάτου & μαύρης Πεύκης, και επίσης από δάση οξιάς & καστανιάς. Διασχίζοντας τα μονοπάτια θα διασταυρωθούμε με πηγές που υπάρχουν άφθονες στο βουνό.

Η πορεία που θα διασχίσουμε εναλλάσσεται ανάμεσα σε πλούσια δάση, καταπράσινα ξέφωτα, ατμοσφαιρικά μονοπάτια με πορτοκαλί φτέρες και πηγές με τρεχούμενα νερά, ενώ παράλληλα απολαμβάνει φανταστική θέα προς το ορεινό συγκρότημα της Δίρφυς, τον Ευβοϊκό Κόλπο αλλά και το Αιγαίο Πέλαγος.

Αναχώρηση: 7.00πμ από Κράτητος 56, Νέα Σμύρνη.

Στάσεις: Ομόνοια, Λένορμαν, Παλιά Ρενό

Ομάδα πεζοπορίας της ΕΛΝΣ

Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.

Φροντίζουμε να μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.

Παράλληλα διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

- Παπούτσια ορειβατικά ή πεζοπορίας ή αθλητικά με καλό πέλμα, μπατόν, μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό,

Δηλώνουμε συμμετοχή στο 6972209745 (Δημήτρης) και 6976725642 (Αγγελική)

Αναχώρηση: 7.00πμ

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Νοεμβρίου 20h