Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στις 8.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/είσες των Προσφυγικών

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον συλληφθέντα σύντροφο και τους στους 79 συντρόφους/ισσες

Ο σύντροφος που πήραν στην πρώτη επιχείρηση, κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών, εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και παράβαση νόμου περί όπλων και περνάει αύριο Τετάρτη στις 9.00.

Οι υπόλοιποι σύντροφοι/ισσες/ια που πήραν κατά τη δεύτερη επιχείρηση, είναι 79 και είναι όλες συλλήψεις και περνάνε αυτόφωρο αύριο το πρωί γύρω στις 10.30 από την Ευελπίδων με τις εξής κατηγορίες:

  • απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης
  • απόπειρα απλής σωματικής βλάβης
  • αντίσταση/βία κατά υπαλλήλων
  • διατάραξη.
  • παράβαση νόμου περί όπλων
  • παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων
  • φθορές

Μεταξύ των συλληφθέντων, υπάρχουν χτυπημένα άτομα.

Η έγκυος συντρόφισσα αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα.

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΊΔΩΝ 8.30

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΖΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ

Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικων και αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες/αλληλεγγυα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89262/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/είσες της Κοινότητας Κατηλειμμένων Προσφυγικών

Την Τρίτη (22/11) το ελληνικό κράτος και οι ένστολοι δολοφόνοι του μας αποκάλυψαν για ακόμα μια φορά την πραγματική φύση της εξουσίας εφορμώντας -με δύο επιχειρήσεις- στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών και συλλαμβάνοντας συνολικά 80 συντρόφους/φισσες/φια. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι διωκτικές αρχές απέδωσαν σ' έναν εκ των συντρόφων ανυπόστατες κατηγορίες (κατοχή εκρηκτικών, εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και παράβαση νόμου περί όπλων), ενώ αρκετά άτομα χτυπήθηκαν άγρια από τις δυνάμεις κρατικής καταστολής. Με αυτόν τον τρόπο, οι εξουσιαστές πιστεύουν ότι θα κάμψουν το φρόνημα των αγωνιζόμενων.

Όμως είναι βαθιά γελασμένοι. Η κρατική καταστολή όχι μόνον δεν μας τρομάζει αλλά αντίθετα μας καθιστά πιο ισχυρούς/ες/α, καθώς ενδυναμώνει τους συντροφικούς μας δεσμούς και την αλληλεγγύη μας.

Η Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών αποτελεί μια εστία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου. Για τους ίδιους κατατρεγμένους, που το ελληνικό κράτος δολοφονεί στα αιματοβαμμένα σύνορα του. Η Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών αποτελεί μια εικόνα από το μέλλον που οραματιζόμαστε· για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση· για έναν κόσμο ισότητας κι ελευθερίας. Γι' αυτό, δεν θα επιτρέψουμε να πέσει στα χέρια του κράτους και των εταιρειών.

Καλούμε στα δικαστήρια Ευελπίδων, την Τετάρτη ( 23/11) και ώρα 08.00 στο κτίριο 16 για τους συντρόφους/συντρόφισσες/συντρόφια που συνελήφθησαν στην επιχείρηση των καθαρμάτων της αστυνομίας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ/Α ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (24/11) ΣΤΙΣ 08:00

ΚΑΜΙΑ/ΚΕΝΕΝΑΣ/ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89265/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τις συλλήψεις από τα καταλειμμένα προσφυγικά

Το πρωί της 22/11, μπάτσοι της Κρατικής Ασφάλειας, με συνοδεία ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, εισβάλλουν στην κατειλημμένη κοινότητα των Προσφυγικών και συλλαμβάνουν έναν σύντροφο, τον οποίο και κατηγορούν για υποθέσεις εμπρησμών. Μαζί με τον συλληφθέντα προσαγάγεται στη ΓΑΔΑ και ένας μετανάστης συγκάτοικός του, ο οποίο και αφήνεται ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα. Η ΕΛ.ΑΣ εισβάλλει και σε άλλα σπίτια συγγενικών και φιλικών προσώπων του συλληφθέντα, από τα οποία προσάγει μια ακόμη κοπέλα, που αφήνεται και αυτή ελεύθερη ύστερα από κάποια ώρα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ενώ οι μπάτσοι είχαν περικυκλώσει την γειτονιά, η συνέλευση των Προσφυγικών, κάλεσε τον αλληλέγγυο κόσμο να στηρίξει το εγχείρημα, καθώς υπήρχε μια ανοιχτή απειλή για εκκένωση. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν ήρθαν αντιμέτωποι λίγη ώρα αργότερα με την μαζική επίθεση των μπάτσων, που με μανία χτύπησαν και συνέλαβαν 79 άτομα. Ανάμεσά τους μια έγκυος και δύο νεαροί σύντροφοι που κατέληξαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα σε πρόσωπο και χέρια.

Ο σύντροφος που πήραν στην πρώτη επιχείρηση, κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών, εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και παράβαση νόμου περί όπλων και περνάει αύριο Τετάρτη στις 9.00.Οι υπόλοιποι σύντροφοι/ισσες/ια που πήραν κατά τη δεύτερη επιχείρηση είναι 79 και είναι όλες συλλήψεις και περνάνε αυτόφωρο αύριο το πρωί γύρω στις 10.30 από την Ευελπίδων με τις εξής κατηγορίες:

  • απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης
  • απόπειρα απλής σωματικής βλάβης
  • αντίσταση/βία κατά υπαλλήλων
  • διατάραξη
  • παράβαση νόμου περί όπλων
  • παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων
  • φθορές

Το κράτος και οι μηχανισμοί του επέλεξαν να χτυπήσουν μια ακόμη φορά και να δείξουν τα δόντια τους. Σε καιρούς που το δόγμα «Νόμος και Τάξη» έχει καθιερωθεί ως ευαγγέλιο της κυβέρνησης και που οι μπάτσοι έχουν το ακατολόγιστο για ό,τι κι αν κάνουν, το μόνο που μένει είναι να σταθούμε πλάι στους/στις συντρόφους/ισσες μας.Απελευθερωμένα εδάφη όπως αυτά των Προσφυγικών, πρέπει να παραμείνουν ζωντανά και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε με κάθε κόστος. Καμία υπαναχώρηση σε όσα έχουν κερδηθεί με αίμα και αγώνες.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Συνέλευσης των Κατειλημμένων Προσφυγικών και καλούμε με τη σειρά μας σε συγκέντρωση αύριο 23/11 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 8.30.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

OI ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89264/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τις συλλήψεις απο τα καταλειμμενα προσφυγικα

ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 8.30

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στα κατειλλημένα Προσφυγικά κατά την οποία συνελήφθη ένας σύντροφος. Έπειτα από λίγες ώρες και μετα την μαχητικη υπερασπιση της κοινοτητας μεγάλη αστυνομική δύναμη πραγματοποίησε έφοδους στα σπίτια συλλαμβάνοντας βίαια άλλα 80 συντρόφια και κατοίκους της κοινότητας των Προσφυγικών 10 από τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μια μέρα μετά τη βίαη έξωση και έφοδο σε σπίτι συνταξιούχου και στο φόντο της αλλεπάλληλης κακοποίησης παιδιών μέσα από τις δομές της κιβωτό του κόσμου, η κυβέρνηση αποφάσισε να συγκαλύψει για ακόμα μια φορά τα εγκλήματά της πραγματοποιώντας κινήσεις εντυπωσιασμού και παντοδυναμίας.

Ο κόσμος του αγώνα καθαρός και ανιδιοτελής όπως πάντα αντιστάθηκε στα ιδιαίτερου ιστορικού βάρους Προσφυγικά αναδεικνύοντας τη σύγκρουση δύο κόσμων. Του δικού τους και του δικού μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Συντονιστικό Δράσεων για την υπεράσπιση των Εξαρχείων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89263/


1 2 3 4 5

Σήμερα, το πρωί της Τρίτης, 22 Νοεμβρίου, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ στα πλαίσια της καταστολής των δομών του αγώνα και του ρεβανσισμού, εισέβαλλε στην κοινότητα των προσφυγικών, με στόχο την απαγωγή τριών ατόμων από τα σπίτια τους. Αντανακλαστικά η κοινότητα προσπάθησε να αποτρέψει την εισβολή της αστυνομίας. Ακολούθησε η ευρύτερη αστυνομική περικύκλωση της κοινότητας απο κλιμάκια των ΕΚΑΜ με προοπτική μαζικής εκκένωσης. Το απόγευμα όταν οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να εισβάλουν ξανά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίσταση κατοίκων και αλληλέγγυων που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον χώρο. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που απειλούνται τα προσφυγικά στα πλαίσια της ανάπλασης, του εξευγενισμού και της εμπορευματικοποίησης του κέντρου. Το κράτος επωφθαλμιά να διαλύσει τα Προσφυγικά, έναν ζωντανό χώρο αγώνα απο την εποχή της μάχης των Δεκεμβριανών μέχρι σήμερα, να σβήσει την ιστορική μνήμη και την κληρονομιά της στο σήμερα. Και στη θέση μιας ζωντανής κοινότητας, μιας στέγης, μιας δημιουργικής και επαναστατικής γειτονιάς να κάνει εργοτάξια, μπίζνες, κερδοφορία.

Αποτέλεσμα λοιπόν της σημερινής κατασταλτικής επιχείρησης ήταν 79 συλλήψεις κατοίκων, αλληλέγγυων, φωτορεπόρτερ, μέχρι και ανηλίκων παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να αναφερθεί και η ταλαιπωρία των ασθενών του νοσοκομείου Αγίου Σάββα (όπως καταγγέλει και ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου) αλλά και η παρεμπόδιση απο μέρους της ΕΛ.ΑΣ μιας τριών μηνών ημιλιπόθυμης εγκύου απο την διακομιδή σε νοσοκομείο

Να μην συνηθίσουμε την κρατική βαρβαρότητα, να αποτρέψουμε την αντικατάσταση μιας ζωντανής γειτονιάς σε νεκρό καπιταλιστικό τοπίο, να υπερασπιστούμε την ζωτικότητα των προσφυγικών.

Κάτω τα βρώμικα χέρια σας απο τους χώρους του αγώνα

Αμέριστη αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες

Αύριο, Τετάρτη, 8:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα

πηγή : https://el-gr.facebook.com/masovkaanarxikisil…