Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 12.00

Μονοήμερο: Κράτος και Επανάσταση - H πάλη για τη δημοκρατία σήμερα


Μονοήμερο πολιτικών συζητήσεων με τίτλο «Κράτος και Επανάσταση - η πάλη για τη δημοκρατία σήμερα» οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) την Κυριακή 6 Νοέμβρη στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51)

Σήμερα, οι επαναστατικές ιδέες του Μαρξ είναι πιο επίκαιρες παρά ποτέ!

Ο καπιταλισμός παγκόσμια συγκλονίζεται από τις πιο πολύπλευρες και μακρόσυρτες κρίσεις: πόλεμος, στασιμοπληθωρισμός, πανδημία, κλιματική αλλαγή - ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Σε όλο τον κόσμο, ξεχειλίζει η οργή για τις καταστροφές που σπέρνει αυτό το σύστημα μέσα στην κρίση του.

Η Ελλάδα δεν είναι έξω από αυτές τις εξελίξεις. Πίσω από τις προεκλογικές φανφάρες, το μόνο που υπάρχει είναι η ολόπλευρη κλιμάκωση των αντεργατικών επιθέσεων. Η κυβέρνηση κόβει τις κοινωνικές δαπάνες και τρέχει να ιδιωτικοποιήσει Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Οι τραπεζίτες κλείνουν καταστήματα και απολύουν προσωπικό. Όλα τα κοράκια τρέχουν να λεηλατήσουν ό,τι μπορούν.

Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την εργατική αντίσταση για να τους φράξουμε το δρόμο με τους αγώνες μας, να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση που τους υπηρετεί και να αρχίσουμε να παίρνουμε τον έλεγχο στα χέρια της εργατικής τάξης.

Ποια Αριστερά και με ποια στρατηγική μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά για να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση και τον καταστροφικό καπιταλισμό;

Ελάτε στις 18 Δεκέμβρη στο μονοήμερο που οργανώνουμε στην ΕΔΟΘ ( Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης) για να πάρετε μέρος στις συζητήσεις

Πρόγραμμα

• 12μεσ-1.30μμ

"Πολιτική κρίση, κρίση συστημική"

- Τάσος Αναστασιάδης, Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

- Ευκλείδης Μακρόγλου, Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

• 2μμ-3.30μμ

"Η επικαιρότητα του Μαρξ και του Λένιν"

- Λέανδρος Μπόλαρης, ιστορικός,

- Κώστας Τορπουζίδης, Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

• 4μμ -6μμ

"Η Αριστερά και η πάλη για τη δημοκρατία"

- Έλλη Πανταζοπούλου, ΣΕΚ

- Γιάννης Κούτρας, Δ.Σ. ΕΝΙΘ

- Γιώργος Λιάκας, γ.γ. Σωματείου Εργαζόμενων Μαλαματίνα

Επικοινωνία

www.sekonline.gr τηλ. 2105221509, 6955687583

πηγή : https://www.sekonline.gr/