Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 13.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας

Απεργούμε 1/12: Πλεύρη - Γκάγκα Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12 ΜΕΣ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση της φτώχειας και των σκανδάλων έστειλε στη Βουλή νομοσχέδιο που διαλύει το ΕΣΥ. Αντί για αυξήσεις στο μισθό στους "ήρωες της Υγειας", η κυβέρνηση λέει στους γιατρούς να δουλεύουν πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα και να τα παίρνουν από τους ασθενείς αν θέλουν να αυξήσουν το μισθό τους.

Οι περικοπές στα κονδύλια για την Υγεία που προβλέπει ο προϋπολογισμός του Μητσοτάκη σημαίνουν ότι και στη νέα χρονιά οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό θα συνεχιστούν.

Είναι έγκλημα, την ώρα που η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας παγκόσμια, η κυβέρνηση να επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Έχουν δίκιο οι γιατροί του ΕΣΥ που απεργούν Δευτέρα και Τρίτη και καλούν όλους σε απεργία και συμπαράσταση την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και θα παλέψουμε μαζι τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο Πλευρη - Γκάγκα και η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται φανερό ότι η δύναμη είναι στην μεριά των εργατών και της νεολαίας, είναι στη μεριά της τάξης μας. Το έδειξε η Πανεργατική στις 9 Νοέμβρη και η πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μονάχα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αλλά ένα ολόκληρο σύστημα, ο καπιταλισμός που βρίσκεται σε κρίση και βγάζει στην επιφάνεια το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο.

Η αλλαγή δεν έρχεται από τα πάνω. Να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά για να γίνει η δύναμη της τάξης μας το εργαλείο που θα στείλει την κυβέρνηση και το σύστημα στα σκουπίδια.

Ελάτε να παλέψουμε μαζί, να ξεσηκώσουμε όλους τους χώρους και όλα τα συνδικάτα στο πλευρό των απεργών της Υγείας.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ)

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1281


1 2 3 4 5 6 7 8

Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα - Εργαζόμενων Νοσοκομείων

πηγή : https://www.sekonline.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8

Όλοι και όλες στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο κατάλυσης της δημόσιας υγείας

Η κυβέρνηση εν όψει της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου βιάζεται να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Κεφάλαιο και σύμφωνα με τις φιλελεύθερες ιδεοληψίες της. Γι' αυτό πηγαίνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΥ με το χειρότερο δυνατό περιεχόμενο, αδιαφορώντας ακόμη και για τις ενστάσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια της προπαρασκευής του. Καταλύει το Ε.Σ.Υ., σε αγαστή συνέργεια με την κρατική διαχείριση της πανδημίας, όπου το ΕΣΥ αποψιλώθηκε περισσότερο την στιγμή που η κοινωνία το είχε περισσότερο ανάγκη, με τις γνωστές εκατόμβες που μέχρι σήμερα βιώνουμε. Το εν λόγω νομοσχέδιο ξεκάθαρα επιδιώκει τη θεσμοθέτηση της σταδιακής αλλά πλήρους διάλυσης κάθε δημόσιας δομής υγείας.

Στοχευμένα το δημόσιο σύστημα υγείας για δεκαετίες υποχρηματοδοτείται, καθώς πλέον το Κεφάλαιο λόγω της κρίσης του αλλάζει προτεραιότητες, αδιαφορώντας όλο και περισσότερο για την υγεία των υπηκόων του, δηλαδή τη δική μας υγεία, καθώς μας αντιμετωπίζει ως εργατική δύναμη, ως τα εργαλεία του. Μας οδηγεί στη συνθήκη του «ο σώζων εαυτό σωθήτο», ενώ βλέπει το χώρο της υγείας ως επενδυτικό πεδίο στο κενό που αφήνει το όλο και συρρικνωμένο δημόσιο. Στις υπαρκτές λοιπόν ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο Ε.Σ.Υ., στις κατ' επέκταση καθυστερήσεις στην παροχή υπηρεσιών και τελικά στην ανάγκη των ανθρώπων, έρχεται συγκεκριμένα το νέο νομοσχέδιο να πατήσει, καθιερώνοντας την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος από τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ., την παράλληλη εργασία τους σε ιδιωτικές δομές υγείας (κλινικές, εργαστήρια κ.λπ.). Έτσι διαγνωστικές υπηρεσίες, χειρουργεία θα παραπέμπονται σε ιδιωτικές κλινικές, ή με τις υπάρχουσες διατάξεις χειρουργεία θα μπορούν να γίνουν με ιδιωτικούς όρους πληρωμής το απόγευμα στις δημόσιες δομές υγείας (δηλαδή στο υπόβαθρο που με δημόσιο χρήμα έχει πραγματοποιηθεί). Διαμηνύεται σε όσους γιατρούς θα εργάζονται παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα ότι τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε δεξαμενές πελατών τους, και δεδομένου ότι οι μισθοί συρρικνώνονται τους σπρώχνει προς αυτήν την τακτική, ενώ οι νέοι/ες γιατροί είτε επιλέξουν να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, είτε όχι, επί της ουσίας αν θέλουν να επιβιώσουν οφείλουν να ακολουθήσουν την πεπατημένη του ιδιωτικού επαγγέλματος με στήριγμα τους ασθενείς του δημοσίου. Προς επίρρωση των ανωτέρω το υπουργείο φρόντισε να προβεί σε αλλαγές στο μισθολόγιο αναιρώντας και τις μικρές αυξήσεις που αρχικά είχε εξαγγείλει για τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ.. Από τους μισθούς του δημοσίου δεν θα μπορείτε να ζείτε πλέον, βγείτε στο ελεύθερο επάγγελμα, αυτό διαμηνύεται εδώ.

Οι ασθενείς, δηλαδή η εργατική τάξη και γενικώς τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα, αναγκάζονται δια της βίας να επιλέξουν είτε με κίνδυνο της υγείας τους να αναμένουν να δεχτούν τις υπηρεσίες από τις δομές ενός διαλυμένου συστήματος υγείας, είτε να πληρώσουν τις ιδιωτικές δομές υγείας από αυτά που δεν διαθέτουν, από τους μειωμένους μισθούς-συντάξεις κι από ότι έχει μείνει από τη λεηλασία τους σε δεύτερο χρόνο μέσω της ακρίβειας. Αυτήν τη συνθήκη τα ακροδεξιά και φιλελεύθερα καθάρματα του υπουργείου ονομάζουν ελευθερία επιλογής. Είναι απλά η ωμή βία του καπιταλισμού, ο οποίος προκειμένου να αναγεννηθεί από την κρίση του, το Κράτος φροντίζει να τη μεταθέτει πάνω μας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει εκατόμβες πτωμάτων, είτε στις ειρηνικές περιόδους και σε πανδημίες, είτε στις πολεμικές συρράξεις που συνεχώς εγκυμονεί.

Η αντίσταση λοιπόν ώστε να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο είναι υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης, γι' αυτό η πρωτοβουλία του υγειονομικού κινήματος και της ΟΕΝΓΕ για σειρά κινητοποιήσεων οφείλει να ακολουθηθεί από ένα γενικό απεργιακό αγώνα. Τα εργατικά κέντρα και η ΑΔΕΔΥ το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να ακολουθήσουν αυτήν την πρωτοβουλία και να τη γενικεύσουν.

Η κλαδική ένωση υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλιας Ροσινάντε στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί:

 • Δευτέρα 28/11: ημέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30μ.μ στη Βουλή. Στην περιφέρεια, απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ενώσεων.
 • Τρίτη 29/11: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.
 • Πέμπτη 1/12: μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ. Στην Αθήνα συγκέντρωση στη 1μ.μ στη Βουλή.

κλαδική ένωση υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλιας Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/oli-ke-oles-stis-apergiak…


1 2 3 4 5 6 7 8

Παλλαϊκή συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για το Ε.Σ.Υ.

Καταργούν το ΕΣΥ! Να μην τους αφήσουμε!

Ζούμε σε μια περίοδο, που η πλειοψηφία της κοινωνία μας είναι σε συνεχή προσπάθεια επιβίωσης. Φοβισμένη και κουρασμένη από την πανδημία, που κόστισε την ζωή σε περίπου 40 χιλιάδες συμπολίτες μας και συνεχίζεται ακόμη. Με τους δείκτες υγείας συνεχώς να επιδεινώνονται. Με ένα συνεχώς και πιο διαλυμένο ΕΣΥ που φυτοζωεί εδώ και μια δεκαετία υποχρηματοδότησης. Με τις τραγικές σκηνές στα επείγοντα. Τα νοσοκομεία που κατάργησαν. Με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμού, κλινών και Μ.Ε.Θ. Χωρίς να έχουν γίνει προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού, τα 2/3 των οργανικών θέσεων κενά και τους «ήρωες» νοσοκομειακούς γιατρούς, που κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία στην πανδημία να έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη. Με υποτυπώδη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ανύπαρκτη οδοντιατρική περίθαλψη και εξωνοσοκομειακή αποκατάσταση, με τις ιδιωτικές δομές υγείας να αναπτύσσονται και να θησαυρίζουν. Όποιος ασθενής μπορεί να πληρώσει, ίσως να βρει λύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Οι υπόλοιποι, συνήθως, παραιτούνται από την λύση των προβλημάτων υγείας τους.

Κι όμως δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με την πανδημία covid19 και ο περισσότερος κόσμος συνειδητοποίησε πόσο αναγκαίο είναι ένα ισχυρό και ποιοτικό σύστημα υγείας που να μπορεί να περιθάλψει όλους όσους έχουν ανάγκη δωρεάν.

Οι δεκάδες χιλιάδες θάνατοι, λόγω έλλειψης ΜΕΘ, έλλειψης πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας και συνολικά της τραγικής κατάστασης του ΕΣΥ που διαμορφώθηκε με εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών και πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων και των πολιτικών της ΕΕ. Αλλά και οι χιλιάδες ζωές που σώθηκαν χάρη στην ηρωική προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών έδειξαν πόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο λαός ένα πραγματικά δημόσιο αναβαθμισμένο σύστημα υγείας.

Αντί η κυβέρνηση να κινηθεί σε μια κατεύθυνση, με μια σειρά ρυθμίσεις και νόμους καταργεί κάθε έννοια δικαιώματος δημόσιας δωρεάν περίθαλψης για τον λαό. Μετατρέπει το ΕΣΥ από δημόσιο σε ιδιωτικό και εκχωρεί στον ιδιωτικό τομέα ακόμα περισσότερους τομείς-λειτουργίες του δημόσιου συστήματος, δηλαδή όλες τις πιθανά κερδοφόρες λειτουργίες του νοσοκομείου - ακόμα και τις διακομιδές- εκτός από τις ήδη γνωστές της φύλαξης, της καθαριότητας, της σίτισης, κ.α.

Αλλάζει ριζικά τις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ καταργώντας τη μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος να έχουν ιδιωτικό ιατρείο και να έχουν δικαίωμα συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές. Δικαίωμα που μέχρι σήμερα είχαν μόνο οι πανεπιστημιακοί, νομιμοποιώντας στη συνείδηση της κοινωνίας την έννοια της «πελατείας» στο ΕΣΥ για να έχει αποτελεσματική φροντίδα. Καταργούν την βασική ιδρυτική αρχή του ΕΣΥ, δηλαδή στην ουσία καταργούν το ίδιο το ΕΣΥ.

Προβλέπεται, επίσης, και το αντίστροφο : η είσοδος ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία με σχέση μερικής απασχόλησης, διάταξη που στοχεύει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση σε συνδυασμό με τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, πληρωμένα από την τσέπη των ασθενών. Εισάγεται και επίσημα πλέον η χρηματική σχέση γιατρού-ασθενή . Όποιος έχει να πληρώσει, χειρουργείται άμεσα. Κριτήριο δεν είναι πλέον η βαρύτητα της νόσου αλλά το γεμάτο πορτοφόλι. Η κυβέρνηση απευθυνόμενη στους γιατρούς ουσιαστικά τους λέει ότι για να έχετε ανθρώπινες αποδοχές ληστέψτε τους ασθενείς και εμείς θα "νομιμοποιήσουμε τα φακελάκια". Έτσι το σύστημα υγείας επιστρέφει 45 χρόνια πίσω. Οι ασφαλισμένοι ακόμη και αν έχουν πληρώσει για δεκαετίες δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές θα αναγκάζονται να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, όταν χρειαστούν τις υπηρεσίες των κατ΄όνομα δημόσιων νοσοκομείων. Ενώ ακόμη σκληρότερο αποκλεισμό από την υγεία θα το βιώσουν οι άνεργοι, οι μετανάστες και τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και έναρξη του πολυδιαφημισμένου θεσμού του προσωπικού γιατρού. Η παραπομπή για την κάλυψη οποιασδήποτε ιατρικής ανάγκης να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από αυτόν στοχεύει να αυξήσει το κόστος συμμετοχής σε φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλεια στους ασφαλισμένους και να αποκλείσει κόσμο από το δικαίωμα στην υγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί προσπάθησαν να εγγραφούν όπου έβρισκαν κενό και όσο μακριά και αν ήταν από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι προφανές ότι οι γιατροί δεν επαρκούν και έτσι η κυβέρνηση, ύστερα κι από την κατακραυγή, έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν «προσωπικοί γιατροί» επιπλέον 8 ιατρικές ειδικότητες. Ακόμα και έτσι, όμως, φαίνεται πως τουλάχιστον το 1/3 του πληθυσμού της χώρας μένει εκτός του θεσμού, άρα αποκλείεται και έχει να αντιμετωπίσει και ποινές.

Πρόκειται για ένα υγειονομικό έγκλημα. Συνέχεια και κορύφωση της ίδιας μνημονιακής, αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε τα δώδεκα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Μιας πολιτικής υποταγμένης στις εντολές της ΕΕ, των μεγαλοκλινικαρχών και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Απαιτούμε -Διεκδικούμε:

 • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων, ΜΕΘ, εξοπλισμό, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και δημιουργία νέων, δωρεάν τεστ, κλπ. Γενναία χρηματοδότηση της υγείας σε βάρος των εξοπλισμών, της ενίσχυσης της επιχειρηματικής ελίτ, της εξυπηρέτησης του παράνομου και ληστρικού χρέους.
 • Πρωτοβάθμια δωρεάν φροντίδα υγείας με κέντρα υγείας σε κάθε δημοτική ενότητα, με 24ωρη λειτουργία και πλήρως στελεχωμένα για να παρέχουν υψηλής ποιότητας άμεση περίθαλψη και πρόληψη της υγείας του πληθυσμού.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ο οποίος θησαυρίζει από το δράμα των λαϊκών ανθρώπων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.
 • Δωρεάν φάρμακα, εξετάσεις, οδοντιατρική περίθαλψη, φυσικοθεραπείες, γυαλιά, ακουστικά, ορθοπεδικά βοηθήματα, ιαματικά λουτρά, τοκετοί, εξωσωματικές για όλους και όλες.
 • Δωρεάν δημόσιες δομές για την φροντίδα και νοσηλεία ηλικιωμένων με ανίατες ασθένειες ενάντια στην ντροπή και την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών γηροκομείων

Υπερασπιζόμαστε όλες και όλοι το δικαίωμα του λαού στη δημόσια Υγεία

Καλούμε - συμμετέχουμε στην παλλαϊκή συγκέντρωση την Πέμπτη 1/12, στις 13:00, στο Σύνταγμα

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…


1 2 3 4 5 6 7 8

Όχι στο νομοσχέδιο που καταργεί το δημόσιο σύστημα υγείας

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη ούσα μία από τις μαζικότερεςτελευταίων χρόνων μαζί με τις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου έδειξαν πως υπάρχει η δυνατότητα να βαθύνει το ρήγμα απέναντι στην κρατική πολιτική της φτώχειας, του πολέμου, της καταστολής. Ο κόσμος της εργασίας βγαίνει στο προσκήνιο διεκδικώντας το δικαίωμά του στη ζωή και όχι στην επιβίωση. Τάση που δυστυχώς υπονομεύεται από την επιλογή της ΓΣΕΕ και λοιπής γραφειοκρατίας να αποσυνδεθεί η απεργία της 9ης Νοέμβρη από οποιαδήποτε συζήτηση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα κόντρα στην «εκλογική αναμονή».

Παρά την δυναμική των κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη το αντιλαϊκό της έργο, φέρνοντας στη βουλή έναν ακόμη βαθιά αντιλαϊκό προϋπολογισμό, καθώς κι ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να καταργήσει κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με αύξηση της κρατικής χρηματοδότηση, μόνιμες προσλήψεις και δημιουργία νέων δομών που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, προχωράει στο δρόμο που άνοιξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στην πλήρη διάλυση του και την ιδιωτικοποίηση του και στη μεταφορά του κόστους για την υγεία στις πλάτες του λαού. Για παράδειγμα, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε στήριξαν είτε διατήρησαν τον προπομπό του σημερινού νομοσχεδίου, νόμο Σημίτη για τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία και όλες τις διατάξεις για τις ΣΔΙΤ.

Πυρήνας του νομοσχεδίου είναι τα άρθρα 7 και 10 που καταργούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ. Δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό επάγγελμα, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τη πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς για μερική απασχόληση. Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε δομές δημόσιες μόνο κατ' όνομα, όπου οι ασθενείς θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν υψηλής ποιότητας νοσηλεία και θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο πλήττει τους/ις εργαζόμενους/ες στην υγεία και ειδικότερα τα χαμηλά στρώματα του Κλάδου (ειδικευόμενους, συμβασιούχους κλπ.) καθώς και την κοινωνική πλειοψηφία που έχει ανάγκη την δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Σε αυτό το τοπίο επομένως παρατηρούμε μια προσπάθεια πλήρους σύμφυσης του δημοσίου συστήματος υγείας με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι ιδιώτες μπαίνουν στο δημόσιο αρχικά σαν ευεργέτες (κληροδοτήματα, ιδιωτικές πτέρυγες, ιδιωτικά ιατρεία κλπ.) και έπειτα σαν συνέταιροι /επενδυτές (ΣΔΙΤ). Ταυτόχρονα το δημόσιο εκχωρεί λειτουργίες του στο ιδιωτικό κεφάλαιο (φύλαξη, καθαριότητα, διακομιδές των ασθενών), εισάγει μέσα εργαζόμενους που ταυτόχρονα θα δουλεύουν και στον ιδιωτικό τομέα (part time γιατροί σε άγονες θέσεις του ΕΣΥ κλπ.) ενώ επιτρέπει στους μεγάλογιατρους του ΕΣΥ να εργάζονται παράλληλα και σαν ιδιώτες.

Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο σε μια περίοδο που :

- η πανδημία ανέδειξε την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη για την υγεία του λαού, την ώρα που η ιδιωτική υγεία απείχε από τη μάχη και κυνηγούσε μόνο την αύξηση των κερδών στην πλάτη των αναγκών μας.

- είναι νωπές οι μνήμες της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από τους κρατικούς ιθύνοντες με έμφαση στην καταστολή και την πειθάρχηση και χωρίς μέριμνα για την ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

- η ακρίβεια και η μαζική φτωχοποίηση της κοινωνίας επιβάλει ακόμα περισσότερο την κάλυψη των βασικών αναγκών του με πρώτο αυτό της Υγείας να είναι δημόσιο και δωρεάν.

Ο αγώνας για τη δημόσια υγεία είναι αγώνας που μας αφορά όλους/ες! Όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δώσουμε τη μάχη για τη δημόσια υγεία στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών.

Στηρίζουμε την απεργία στις 1/12 που μπαίνει το νομοσχέδιο για την υγεία στην ολομέλεια της Βουλής. Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους. Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών την Πέμπτη 1/12 στις 13:00 στο Σύνταγμα και την στάση εργασίας που καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας

 • Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων
 • Για να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία
 • Λεφτά για τη δημόσια υγεία όχι για τον πόλεμο και την αστυνομία
 • - Πλήρης, δημόσια, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλες τις κοινωνικές ομάδες

Η υγεία, η εκπαίδευση, η έρευνα, η ενέργεια, να είναι αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν αγαθά, ενάντια στους νόμους της αγοράς.

Πανελλαδικό Σωματείο στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

πηγή : https://unionresearchers.wordpress.com/2022/1…


1 2 3 4 5 6 7 8

Καλούμε και συμμετέχουμε στην παλλαϊκή συγκέντρωση την Πέμπτη 1/12, στις 13:00, στο Σύνταγμα

Καταργούν το ΕΣΥ! Να μην τους αφήσουμε!

Ζούμε σε μια περίοδο, που η πλειοψηφία της κοινωνία μας είναι σε συνεχή προσπάθεια επιβίωσης. Φοβισμένη και κουρασμένη από την πανδημία, που κόστισε την ζωή σε περίπου 40 χιλιάδες συμπολίτες μας και συνεχίζεται ακόμη. Με τους δείκτες υγείας συνεχώς να επιδεινώνονται. Με ένα συνεχώς και πιο διαλυμένο ΕΣΥ που φυτοζωεί εδώ και μια δεκαετία υποχρηματοδότησης. Με τις τραγικές σκηνές στα επείγοντα. Τα νοσοκομεία που κατάργησαν. Με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμού, κλινών και Μ.Ε.Θ. Χωρίς να έχουν γίνει προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού, τα 2/3 των οργανικών θέσεων κενά και τους «ήρωες» νοσοκομειακούς γιατρούς, που κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία στην πανδημία να έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη. Με υποτυπώδη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ανύπαρκτη οδοντιατρική περίθαλψη και εξωνοσοκομειακή αποκατάσταση, με τις ιδιωτικές δομές υγείας να αναπτύσσονται και να θησαυρίζουν. Όποιος ασθενής μπορεί να πληρώσει, ίσως να βρει λύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Οι υπόλοιποι, συνήθως, παραιτούνται από την λύση των προβλημάτων υγείας τους.

Κι όμως δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με την πανδημία covid19 και ο περισσότερος κόσμος συνειδητοποίησε πόσο αναγκαίο είναι ένα ισχυρό και ποιοτικό σύστημα υγείας που να μπορεί να περιθάλψει όλους όσους έχουν ανάγκη δωρεάν.

Οι δεκάδες χιλιάδες θάνατοι, λόγω έλλειψης ΜΕΘ, έλλειψης πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας και συνολικά της τραγικής κατάστασης του ΕΣΥ που διαμορφώθηκε με εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών και πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων και των πολιτικών της ΕΕ. Αλλά και οι χιλιάδες ζωές που σώθηκαν χάρη στην ηρωική προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών έδειξαν πόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο λαός ένα πραγματικά δημόσιο αναβαθμισμένο σύστημα υγείας.

Αντί η κυβέρνηση να κινηθεί σε μια κατεύθυνση, με μια σειρά ρυθμίσεις και νόμους καταργεί κάθε έννοια δικαιώματος δημόσιας δωρεάν περίθαλψης για τον λαό. Μετατρέπει το ΕΣΥ από δημόσιο σε ιδιωτικό και εκχωρεί στον ιδιωτικό τομέα ακόμα περισσότερους τομείς-λειτουργίες του δημόσιου συστήματος, δηλαδή όλες τις πιθανά κερδοφόρες λειτουργίες του νοσοκομείου - ακόμα και τις διακομιδές- εκτός από τις ήδη γνωστές της φύλαξης, της καθαριότητας, της σίτισης, κ.α.

Αλλάζει ριζικά τις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ καταργώντας τη μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος να έχουν ιδιωτικό ιατρείο και να έχουν δικαίωμα συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές. Δικαίωμα που μέχρι σήμερα είχαν μόνο οι πανεπιστημιακοί, νομιμοποιώντας στη συνείδηση της κοινωνίας την έννοια της «πελατείας» στο ΕΣΥ για να έχει αποτελεσματική φροντίδα. Καταργούν την βασική ιδρυτική αρχή του ΕΣΥ, δηλαδή στην ουσία καταργούν το ίδιο το ΕΣΥ.

Προβλέπεται, επίσης, και το αντίστροφο : η είσοδος ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία με σχέση μερικής απασχόλησης, διάταξη που στοχεύει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση σε συνδυασμό με τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, πληρωμένα από την τσέπη των ασθενών. Εισάγεται και επίσημα πλέον η χρηματική σχέση γιατρού-ασθενή . Όποιος έχει να πληρώσει, χειρουργείται άμεσα. Κριτήριο δεν είναι πλέον η βαρύτητα της νόσου αλλά το γεμάτο πορτοφόλι. Η κυβέρνηση απευθυνόμενη στους γιατρούς ουσιαστικά τους λέει ότι για να έχετε ανθρώπινες αποδοχές ληστέψτε τους ασθενείς και εμείς θα "νομιμοποιήσουμε τα φακελάκια". Έτσι το σύστημα υγείας επιστρέφει 45 χρόνια πίσω. Οι ασφαλισμένοι ακόμη και αν έχουν πληρώσει για δεκαετίες δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές θα αναγκάζονται να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, όταν χρειαστούν τις υπηρεσίες των κατ΄όνομα δημόσιων νοσοκομείων. Ενώ ακόμη σκληρότερο αποκλεισμό από την υγεία θα το βιώσουν οι άνεργοι, οι μετανάστες και τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και έναρξη του πολυδιαφημισμένου θεσμού του προσωπικού γιατρού. Η παραπομπή για την κάλυψη οποιασδήποτε ιατρικής ανάγκης να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από αυτόν στοχεύει να αυξήσει το κόστος συμμετοχής σε φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλεια στους ασφαλισμένους και να αποκλείσει κόσμο από το δικαίωμα στην υγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί προσπάθησαν να εγγραφούν όπου έβρισκαν κενό και όσο μακριά και αν ήταν από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι προφανές ότι οι γιατροί δεν επαρκούν και έτσι η κυβέρνηση, ύστερα κι από την κατακραυγή, έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν «προσωπικοί γιατροί» επιπλέον 8 ιατρικές ειδικότητες. Ακόμα και έτσι, όμως, φαίνεται πως τουλάχιστον το 1/3 του πληθυσμού της χώρας μένει εκτός του θεσμού, άρα αποκλείεται και έχει να αντιμετωπίσει και ποινές.

Πρόκειται για ένα υγειονομικό έγκλημα. Συνέχεια και κορύφωση της ίδιας μνημονιακής, αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε τα δώδεκα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Μιας πολιτικής υποταγμένης στις εντολές της ΕΕ, των μεγαλοκλινικαρχών και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Απαιτούμε -Διεκδικούμε:

 • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων, ΜΕΘ, εξοπλισμό, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και δημιουργία νέων, δωρεάν τεστ, κλπ. Γενναία χρηματοδότηση της υγείας σε βάρος των εξοπλισμών, της ενίσχυσης της επιχειρηματικής ελίτ, της εξυπηρέτησης του παράνομου και ληστρικού χρέους.
 • Πρωτοβάθμια δωρεάν φροντίδα υγείας με κέντρα υγείας σε κάθε δημοτική ενότητα, με 24ωρη λειτουργία και πλήρως στελεχωμένα για να παρέχουν υψηλής ποιότητας άμεση περίθαλψη και πρόληψη της υγείας του πληθυσμού.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ο οποίος θησαυρίζει από το δράμα των λαϊκών ανθρώπων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.
 • Δωρεάν φάρμακα, εξετάσεις, οδοντιατρική περίθαλψη, φυσικοθεραπείες, γυαλιά, ακουστικά, ορθοπεδικά βοηθήματα, ιαματικά λουτρά, τοκετοί, εξωσωματικές για όλους και όλες.
 • Δωρεάν δημόσιες δομές για την φροντίδα και νοσηλεία ηλικιωμένων με ανίατες ασθένειες ενάντια στην ντροπή και την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών γηροκομείων

Υπερασπιζόμαστε όλες και όλοι το δικαίωμα του λαού στη δημόσια Υγεία

Καλούμε - συμμετέχουμε στην παλλαϊκή συγκέντρωση την Πέμπτη 1/12, στις 13:00,

στο Σύνταγμα

-

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/apergia-1-12-22-ygeia/ ?u…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ

Μέσα σε συνθήκες βαθιάς συνολικής συστημικής κρίσης, το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα επιταχύνει τις αναδιαρθρώσεις που βάζουν στο στόχαστρο κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, απαξιώνοντας βασικές κοινωνικές ανάγκες, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, τη στέγαση, τη μετακίνηση.

Αυτή η συνθήκη, σε συνδυασμό με το ρημαγμένο τοπίο όπως διαμορφώθηκε από τη δολοφονική κρατική διαχείριση της πανδημίας- με τραγική συνέπεια τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο και περισσότερους από 33.000 στον ελλαδικό χώρο μέχρι σήμερα, όπου το ελληνικό κράτος το μόνο που προσέφερε ήταν άγρια καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους και την επιπλέον διάλυση του ΕΣΥ, με την πλήρη εγκατάλειψή του, με συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων και ιδιωτικοποιήσεις και με τη μη στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό -οδηγούν πλέον το σύνολο της κοινωνικής βάσης στη βίαιη φτωχοποίηση και τους ταξικά πιο αδύναμους να δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικότερες ανάγκες τους για την επιβίωσή τους. Σήμερα με θράσος οι πολιτικοί διαχειριστές προωθούν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ θυσιάζοντας ακόμα μια φορά τη δημόσια υγεία προς όφελος της κερδοφορίας των αφεντικών. Το κράτος πιστό στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που ακολουθείται από τα χρόνια του μνημονίου στον ελλαδικό χώρο, συνεχίζει να εντείνει τους κοινωνικούς και ταξικούς αποκλεισμούς και να αυξάνει το κόστος επιβίωσης με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, ενώ η ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, τα ελαστικά ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαχείριση από τα αφεντικά όλων των βασικών μας αναγκών είναι σημεία που ανταποκρίνονται στην ανάγκη του καπιταλισμού για την όξυνση της ταξικής ανισότητας και την πλήρη υποτίμηση της ζωής μας.

Από τη μεριά μας, ως αναρχικοί/ές, αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης δεν πρόκειται να νοιαστεί για την υγεία και την επιβίωσή μας, παρά μόνο στον βαθμό που είμαστε χρήσιμοι για την αναπαραγωγή του. Προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την ανάγκη για συλλογική προστασία της κοινωνίας και ενώνουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς που διεκδικούν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα ήδη κορεσμένα και με ελλείψεις δημόσια νοσοκομεία, απέναντι στα αντικοινωνικά νομοσχέδια που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και νοσοκομείων.

Ενάντια στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο να οξύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις για το γκρέμισμα του χρεοκοπημένου κόσμου της εξουσίας. Να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση της ζωής μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών και η οργάνωση του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση για έναν κόσμο κοινοκτημοσύνης, ειρήνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ , 13.00

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

παιδεία, υγεία, τροφή, στέγαση

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Νοεμβρίου 21h


1 2 3 4 5 6 7 8

Απέναντι σε αυτήν την εύγλωττη πράξη ταξικού πολέμου κυβέρνησης κράτους κεφαλαίου να αντιπαρατάξουμε, μαζί με το μαχόμενο υγειονομικό κίνημα που βρίσκεται σε αγώνα διαρκείας που κορυφώνεται με την απεργία της 1ης Δεκεμβρίου, τα δικά μας όπλα: Την ταξική αλληλεγγύη, τον ανυποχώρητο κοινωνικό αγώνα!

post image

Ενάντια στο νομοσχέδιο - νεκροθάφτη της Δημόσιας περίθαλψης

Όλοι-ες στο Σύνταγμα 1/12/ 13.00 στο απεργιακό συλλαλητήριο των υγειονομικών για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας

Την Πέμπτη 1/12 κατατίθεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο τομή για το -έτσι κι αλλιώς αποσαθρωμένο - σύστημα δημόσιας υγείας, το οποίο έρχεται να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις εντός του δημόσιου νοσοκομείου και ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη για χιλιάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα θεσμοθετείται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, η περαιτέρω εργασιακή υποτίμηση των ειδικευόμενων, ασκούμενων ιατρών, και η λειτουργία απογευματινών ιδιωτικών τακτικών χειρουργείων και ιατρειών εντός του δημόσιου νοσοκομείου επί πληρωμή.

Έκφραση των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων όλης της προηγούμενης περιόδου και παράλληλα συνέχεια των αντικοινωνικών παρεμβάσεων στο χώρο της Υγείας της παρούσας κυβέρνησης, το νομοσχέδιο, όπως οι ίδιοι ο μαχόμενοι υγειονομικοί επισημαίνουν αποτελεί ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας όπως το γνωρίσαμε. Με τα υποστελεχωμένα και με ελλιπή εξοπλισμό δημόσια νοσοκομεία να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες για περίθαλψη -όπως η πρόσφατη περίοδος της πανδημία με τους χιλιάδες θανάτους εκτός ΜΕΘ απέδειξε- , την ίδια στιγμή που η εντεινόμενη φτώχεια και ακρίβεια διαμορφώνουν-εν όψει χειμώνα- όρους εξόντωσης για χιλιάδες ανθρώπους της τάξης μας, η κυβέρνηση εκφράζοντας τις πιο επιθετικές διαθέσεις του κεφαλαίου επιχειρεί να υλοποιήσει μια πολιτική κοινωνικής ταξικής γενοκτονίας. Μια πολιτική που θα διαλύσει το δημόσιο νοσοκομείο και θα μετατρέψει για ακόμη περισσότερους την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε απλησίαστο εμπόρευμα.

Απέναντι σε αυτήν την εύγλωττη πράξη ταξικού πολέμου κυβέρνησης κράτους κεφαλαίου να αντιπαρατάξουμε, μαζί με το μαχόμενο υγειονομικό κίνημα που βρίσκεται σε αγώνα διαρκείας που κορυφώνεται με την απεργία της 1ης Δεκεμβρίου, τα δικά μας όπλα: Την ταξική αλληλεγγύη, τον ανυποχώρητο κοινωνικό αγώνα!

Αλληλεγγύη - Νίκη στον αγώνα των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού!

Άμεση Ενίσχυση της Δημόσιου Νοσοκομείου - Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους!

Όλοι-ες στο Σύνταγμα 1/12/ 13.00 για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας!

Μαζικοί δυναμικοί αγώνες για τις σύγχρονες εργατικές κοινωνικές ανάγκες!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνίστ(ρι)ών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622163/