Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στις 8.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο που απήχθη από τα Προσφυγικά

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Ημέρα/Ώρα: 28/11/2022 στις 08:30

Τοποθεσία: Αθήνα / Ευελπίδων

Ο σύντροφος που απήχθει από την Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών στις 22/11 περνάει από ανακριτή την Δευτέρα 28/11 στις 9:30. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο να είναι από τις 8:30 για να υποδεχτεί τον σύντροφο.

Κανένας μόνος του στα χέρια του κράτους!

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89301/


1 2 3

Κάλεσμα για συγκέντρωση σε αλληλεγγύη με τον σύντροφο που απήχθη από τα προσφυγικά

Το πρωί της 22/11, μπάτσοι της Κρατικής Ασφάλειας, με συνοδεία ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, εισβάλλουν στην κατειλημμένη κοινότητα των Προσφυγικών και απαγάγουν έναν σύντροφο, τον οποίο και κατηγορούν για υποθέσεις εμπρησμών. Μαζί με τον συλληφθέντα προσαγάγεται στη ΓΑΔΑ και ένας μετανάστης συγκάτοικός του, ο οποίος και αφήνεται ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εισβάλλει και σε άλλα σπίτια συγγενικών και φιλικών προσώπων του συλληφθέντα. Σε ένα από αυτά γίνεται απαγωγή μίας ακόμη συντρόφισσας από το σπίτι της, η οποία αφέθηκε ύστερα από ώρα και αυτή ελεύθερη.

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του συντρόφου,ο υπουργός προ.πο Θεοδωρικάκος έσπευσε να κάνει προσωπική δήλωση για μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ, μοιράζοντας στο κοινό του "Νόμο και Τάξη". Τα ΜΜΕ, πιστά γρανάζια του κρατικού μηχανισμού, γέμισαν τις σελίδες τους αναπαράγοντας βαρύγδουπες αφηγήσεις όπως "αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης", ενισχύοντας την απεγνωσμένη προσπάθεια του κράτους να δημιουργήσει "θόρυβο" και να στρέψει την προσοχή σε ο,τιδήποτε άλλο πέρα από την καθολική κρίση που συνθλίβει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, καθώς και τα ατελείωτα σκάνδαλα που έρχονται στο φως κάθε μέρα.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που δυό μέρες μετά την έξωση της συνταξιούχου από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου και τη μαζική κοινωνική κατακραυγή που ακολούθησε η κυβέρνηση επέλεξε να συλλάβει τον σύντροφο Κ. με μία επιχείρηση που κατέληξε στη σύλληψη 80 ατόμων συνολικά.

Μέσα σε μια περίοδο που το κράτος επιτίθεται ολομέτωπα στον κόσμο του αγώνα προσπαθώντας να σπείρει το φόβο και να καταστείλλει κάθε αντίσταση απέναντι στη βία που ασκεί στις ζωές μας, ας σταθούμε απέναντί του ο ένας δίπλα στην άλλη.

Ο σύντροφος κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και παράβαση νόμου περί όπλων και περνάει από ανακριτή αύριο Δευτέρα 28/11 στις 8:30.

Καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον συλληφθέντα σύντροφο αύριο Δευτέρα 28/11 στις 8:30 στο κτήριο 9, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 79 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

(δικάζονται στις 2 Δεκέμβρη στην Ευελπίδων)

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622087/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο που κατηγορείται για την επίθεση στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM

Την Τριτη, 22-11, συστρατευμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, κρατικής ασφάλειας και ΟΠΚΕ, εισβάλλουν στα κατειλημμένα προσφυγικά και απαγάγουν δυο άτομα. Ώρες αργότερα ο ένας αφήνεται ελεύθερος, ενώ ο δεύτερος συλλαμβάνεται με κατηγορίες που αφορούν μια σειρά εμπρησμών, μεταξύ των οποίων και αυτός του ραδιοφωνικού σταθμού real fm. Ακολουθεί εισβολή μπάτσων τόσο στο οικογενειακό σπίτι του συντρόφου, όσο και στο σπίτι συντρόφισσας στην Αγία Παρασκευή. Η συντρόφισσα οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ για αναγνώριση από μάρτυρα, όπου και αφέθηκε ελεύθερη μετά από λίγες ώρες.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κατά τη διάρκεια του καλέσματος αλληλεγγύης στα κατειλημμένα προσφυγικά πραγματοποιείται δεύτερη εισβολή πάνοπλων δυνάμεων καταστολής στο 6ο μπλοκ, όπου ξυλοκοπούνται και συλλαμβάνονται 79 συντρόφισσες και σύντροφοι. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας του αυτοφώρου, την επόμενη μέρα οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με σφοδρότητα τόσο στον αλληλέγγυο κόσμο όσο και σε συλληφθέντες και δικηγόρους, τραυματίζοντας 3 άτομα στο κεφάλι.

Ο σύντροφος που συνελήφθη κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και παράβαση νόμου περί όπλων και περνάει ανακριτή Δευτέρα 28/11 στις 8:30 στο κτήριο 9,στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ/ΙΣΣΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

που δικάζονται στις 2 Δεκέμβρη στην Ευελπίδων

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622082/