Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 11.00

Εκδήλωση - Συζήτηση στη Φιλοσοφική για τις εξεγέρσεις 1973-2008

Νοέμβρης 1973 - Δεκέμβρης 2008 μας δείχνουν το δρόμο. Εμπρός για την εξέγερση της γενιάς μας!

Από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, στην εξέγερση του Γρηγορόπουλου το 2008 και μπροστά στο δικό μας καθήκον, να βάλουμε οριστική ταφόπλακα στα σχέδια του καπιταλισμού για μία φτωχή και μίζερη ζωή, δουλεύοντας για να γεμίζουν οι τσέπες των λίγων.

Η ελληνική πολιτική πραγματικότητα έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό των δύο πολιτικών εξεγέρσεων που αμφισβήτησαν την άρχουσα τάξη και δοκίμασαν να αναμετρηθούν με την ιστορία, καθορίζοντας τη συζήτηση μέχρι σήμερα και προσφέροντας παρακαταθήκη για αξιολόγηση και έμπνευση. Από τους ''τριακόσιους προβοκάτορες'' στους ''κουκουλοφόρους'' το κεφάλαιο βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπο με τους ''νεκροθάφτες'' του. Το 1973 και το 2008 ''η εξέγερση δεν ήταν η απάντηση αλλά η ερώτηση'', και οι δύο αυτές κορυφαίες στιγμές κατάφεραν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στη λαίλαπα του καπιταλισμού και να πυροδοτήσουν το φρόνημα που έκανε τον εξεγερμένο κόσμο να πιστέψει και να ζυγώσει σε μία κοινωνία ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και αδελφοσύνης.

Σήμερα, πλησιάζοντας την ολοκλήρωση της τετραετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η εξέγερση παραμένει επίκαιρη. Η ακρίβεια και η ανέχεια με θύτες κεφάλαιο-Μητσοτάκη και θύματα όλους εμάς που κοπιάζουμε για μία αξιοπρεπή ζωή, οι υποκλοπές, η εμπλοκή στον πόλεμο μέσω ΝΑΤΟ-ΕΕ, οι γυναικοκτονίες, οι παιδεραστές-στελέχη της Ν.Δ., οι δολοφονίες προσφύγων, η μπατσοκρατία προμηνύουν ένα ζοφερό μέλλον και αναδεικνύουν το επείγον της κατάστασης. Με τις εναλλακτικές λογικές διαχείρισης της καπιταλιστικής πραγματικότητας να πτωχεύουν μέρα με τη μέρα, οφείλουμε να επαναφέρουμε το όραμα της ανθρωπιστικής κοινωνίας και να καταθέσουμε το μονοπάτι της κομμουνιστικής εξέγερσης που θα οδηγήσει εκεί. Πρόκειται για έναν στόχο και μία διαδρομή που δε θα προκύψουν ως φυσικά φαινόμενα, αλλά ως ένα οργανωμένο σχέδιο εκείνων που θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τους ανεβαίνοντας στο ύψος της φωτιάς. Να είμαστε εμείς αυτοί και αυτές που στην γενιά μας θα εργαστούμε, θα συντονίσουμε και θα τολμήσουμε ''τίποτα λιγότερο από τα πάντα''.

Συζήτηση - Εκδήλωση την Τρίτη 13 Δεκέμβρη στις 11π.μ. στον υπαίθριο χώρο της Φιλοσοφικής

ΟΡΜΑ

https://ormantifa.org/empros-gia-tin-exegersi…