Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.30

Ανοιχτή Συνέλευση για τη δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη

Ξημερώματα 5ης Δεκεμβρίου τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη θα βρει η σφαίρα μπάτσου στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Η ελληνική αστυνομία για ακόμα μία φορά αυτουργός. Ώρες μετά ο πρωθυπουργός ανακοινώνει 600 ευρώ bonus σε όλους τους ένστολους της χώρας κλείνοντας το μάτι στον μπάτσο πίσω από τον πυροβολισμό του Κώστα. Συγκρούσεις ξεσπούν σε Θεσσαλονική και Αθήνα.

Η αναπάντητη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη και το δόγμα "τάξη και ασφάλεια" όπλισαν το όπλο του μπάτσου. Ο ρατσιμός και η ιδιοκτησία τραβήξαν τη σκανδάλη. Η σιωπή και η ανοχή μας θα ξαναγεμίσουν τον γεμιστήρα τους.

Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 2 δημοσιευμένες δολοφονικές επιθέσεις μπάτσων σε Ρομά, μία δολοφονία 16χρονου μαθητή από διερχόμενο περιπολικό στη Θεσσαλονίκη, έναν ομαδικό βιασμό από ένστολα σκουπίδια στο Α.Τ. Ομόνοιας, μπάτσους μαστρωπούς (βλ. Ηλιούπολη) και η λίστα δεν έχει τέλος. Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 4 εκκενώσεις, έναν στρατιωτικό σχεδιασμό για τη γειτονιά των Εξαρχείων, εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες/μετανάστριες στα σύνορα. Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε αμέτρητα εργατικά ατυχήματα, εξώσεις πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΣΥ, νοικοκυρεμένα καλάθια super market και αμέτρητες συμβουλές από "ειδικούς" για το πώς να ζεστάνουμε οικονομικά το σπίτι μας. Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 7 νέους πολιτικούς κρατούμενος, 12 απεργίες πείνας και έναν νέο σωφρονιστικό κώδικα ταφόπλακα για τα "δικαιώματα" των κρατουμένων. Το κράτος επιτίθεται ολοφάνερα πια στην κοινωνική βάση.

Στις 5 Δεκέμβρη για 20 ευρώ απέναντι σε ένα Ρομ.

Η επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη οφείλει να μας βρει στα οδοφράγματα. Για αυτό το λόγο καλούμε σε ανοιχτή διαδικασία την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 18:30 στην ΑΣΟΕΕ για τη συνδιοργάνωση δράσεων με αφορμή τη δολοφονική επίθεση μπάτσου στον Κώστα Φραγκούλη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΛΑ/ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Πρωτοβουλία συντρόφων και συντροφισσών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89461/