Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Marriage Story

Προβολή ταινίας:

Marriage Story

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (21:00)

Η ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Νόα Μπόμπακ με τις οσκαρικές ερμηνείες του Ανταμ Ντράιβερ και της Σκάρλετ Τζοχάνσον αφηγείται μια ιστορία που έχουμε ξαναδεί, αλλά λίγες φορές έχει αποτυπωθεί τόσο συναισθηματικά αφοπλιστικά.

Είναι γνωστός ο αφορισμός ότι τα πάντα έχουν ειπωθεί, αλλά επειδή ποτέ κανείς δεν τα ακούει ουσιαστικά, έχει πάντα νόημα να τα ξαναλέμε από την αρχή. Κι αν η (πρόσφατη και μη) κινηματογραφική ιστορία έχει πολλάκις ασχοληθεί με το ζήτημα του διαζυγίου και τη διάλυση της οικογένειας, το θέμα του χωρισμού παραμένει πάντα ζωντανό, επίκαιρο και ενδιαφέρον, όχι μόνο επειδή υπάρχει η άμεση ή έμμεση ταύτιση του θεατή, αλλά κυρίως επειδή η διαδικασία ενός διαζυγίου, επώδυνη και απαιτητική σε ψυχικό σθένος, αποκαλύπτει τις πιο κρυφές πτυχές της προσωπικότητας όλων των εμπλεκομένων.

Αυτό που σε κερδίζει πάντα (ή τουλάχιστον πάντα) στις ταινίες του Νόα Μπόμπακ είναι η αμεσότητα και η ομορφιά των διαλόγων του και φυσικά αυτό ισχύει ακέραιο στη νέα του ταινία, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και στα προσωπικά του βιώματα τόσο ως παιδί χωρισμένων γονιών, αλλά και λόγω του δικού του διαζυγίου. Παράλληλα, ισορροπώντας δεξιοτεχνικά ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ, την οργή και την πίκρα, η ταινία δίνει την ευκαιρία στους δύο πρωταγωνιστές να δώσουν ίσως τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας τους.

----------

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές

γραμμές:

700 (απο Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».

Α11 και Β11 (απο Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

--

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…