Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 21.00

Συνέλευση για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη

μετα τη λήξη της πορείας


Ο ρατσισμός και η ιδιοκτησία για ακόμη μία φορά, τράβηξαν τη σκανδάλη.

Η σιωπή και η ανοχή μας θα ξαναγεμίσουν τον γεμιστήρα τους.

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός από σφαίρα μπάτσου - Εξέγερση η μόνη απάντηση

Ο Κώστας άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της 13ης Δεκέμβρη. Τώρα είναι η ώρα για εκδίκηση. Οι απαντήσεις του κόσμου του αγώνα οφείλουν να είναι αιχμηρές και θα δοθούν άμεσα.Ξημερώματα 5ης Δεκεμβρίου τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη πυροβολήθηκε από σφαίρα μπάτσου στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Τον Κώστα τον καταδίωξε ομάδα ΔΙΑΣ, επειδή έφυγε χωρίς να πληρώσει για τα 20€ βενζίνης που έβαλε. Ο Κώστας πυροβολήθηκε γιατί ήταν Ρομ. Η ελληνική αστυνομία για ακόμα μία φορά φυσικός αυτουργός.

Ηθικοί αυτουργοί το κράτος, η διοίκηση του νοσοκομείου και όλοι οι κυρ-Παντελήδες που κάνουν τα στραβά μάτια ή ακόμα και ψάχνουν ευθύνες στα θύματα.

Ώρες μετά ο πρωθυπουργός ανακοινώνει 600 ευρώ bonus σε όλους τους ένστολους της χώρας κλείνοντας το μάτι στον μπάτσο πίσω από τον πυροβολισμό του Κώστα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μπάτσοι είναι ελεύθεροι να πυροβολούν για να σκοτώσουν.

"Αντανακλαστικά" τα μέσα της κυρίαρχης προπαγάνδας αφηγούνται για ακόμη μια φορά το ίδιο παραμύθι περί "ανταλλαγής πυροβολισμών" και "απόπειρας εμβολισμού", θυμίζοντάς μας την αναπάντητη δολοφονία με 38 σφαίρες του Νίκου Σαμπάνη, έναν χρόνο πριν, και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών που έδωσαν την πολιτική κάλυψη στους ένστολους δολοφόνους. Παράλληλα, οι μπάτσοι επιτίθονται σε πολλές κοινότητες ρομά που εξεγείρονται και συγκρούονται μαζί τους, με στόχο να τους τρομοκρατήσουν.

Επί μια ολόκληρη εβδομάδα η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μένει απαθέστατη και σιωπηρή, μη βγάζοντας ούτε ένα ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης παιδιού. Περιορίστικε στο να ανακοινώσει πως «εκφράζει τα ειλικρίνη της συλληπητήρια» το πρωί της 13ης Δεκέμβρη όταν και ο Κώστας άφηνε την τελευταία του πνοή. Είναι συνυπεύθυνοι για την αποσιώπηση του γεγονότος.

Σε μία συνθήκη όπου οι τιμές των εμπορευμάτων είναι απλησίαστες για το μεγαλύτερο μερίδιο της κοινωνικής βάσης, τα καθημερινά έξοδα βαραίνουν όλο και περισσότερο τις πλάτες των καταπιεσμένων.Το εργαλείο της αυτομείωσης και της απαλλοτρίωσης αποτελεί μονόδρομο. Ο Κώστας Φραγκούλης επέλεξε την άμεση ικανοποίηση των αναγκών του. Η πηγαία αυτή αμφισβήτηση όπλισε το χέρι του μπάτσου.

Ο ρατσισμός και η αφήγηση ότι κάποιες ζωές μετράνε λιγότερο, ότι είναι αναλώσιμες τράβηξαν τη σκανδάλη. Ως νέος σερίφης στο όνομα της νομιμότητας και της εθνικής καθαρότητας ο μπάτσος δε δίστασε να πυροβολήσει στο κεφάλι τον 16χρονο.

Η δολοφονική επιλογή του μπάτσου να πατήσει την σκανδάλη δεν ήταν μια δικιά του αυτονόμηση ή μια κίνηση που "δεν ταιριάζει με τις αξίες της δημοκρατίας" . Ήταν η εφαρμογή της αιματηρής στρατηγικής του κράτους απέναντι στους ρομα τις μετανάστριες-ες κι συνολικά όσες, όσους κι όσα περισσεύουν κι βρίσκονται στο περιθώριο. Μια στρατηγική που κάθε κυβέρνηση συνεχίζει.

Απέναντι στο κράτος κι τους ένστολους δολοφόνους του οδοφράγματα και συγκρούσεις ξεσπούν διαρκώς σε Μενίδι, Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Χαλάνδρι, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Μεσσηνία και Πάτρα, το κράτος απαντάει με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις στους καταυλισμούς, μπούκες και συλλήψεις.

Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 2 δημοσιευμένες δολοφονίες Ρομ από μπάτσους, μία δολοφονία 16χρονου μαθητή από διερχόμενο περιπολικό στη Θεσσαλονίκη, έναν ομαδικό βιασμό από ένστολα σκουπίδια στο Α.Τ. Ομόνοιας, μπάτσους μαστρωπούς (βλ. Ηλιούπολη) και η λίστα δεν έχει τέλος.Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε αμέτρητα εργατικά ατυχήματα, εξώσεις πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΣΥ, ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, εμπαιγμό της κοινωνικής βάσης με νοικοκυρεμένα καλάθια super market και συμβουλές από "ειδικούς" για το πώς να ζεστάνουμε οικονομικά το σπίτι μας.

Το κράτος επιτίθεται στην κοινωνική βάση με όλα του τα όπλα.Θα μας βρει απέναντί του.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΤΡΙΤΗ 13/12

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΚΝ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΛΑ/ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

κάλεσμα : Ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89537/