Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στις 17.00

Ανοιχτή κουβέντα για την οργάνωση συγκέντρωσης- διαδήλωσης την ημέρα των Ιμίων

Κάλεσμα σε ανοιχτή κουβέντα για την οργάνωση αντιφασιστικής-αντι ιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής-διεθνιστικής συγκέντρωσης- διαδήλωσης την ημέρα των Ιμίων

Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 27 χρόνια από το «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» που ακούστηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κατά την κρίση των Ιμίων.

27 χρόνια μετά και ο πολεμοκάπηλος αμερικανικός ιμπεριαλισμός μαζί με τους νατοϊκός συμμάχους του οδηγούν την ανθρωπότητα στα πρόθυρα ενός Γ'Παγκοσμίου Πολέμου για να κατασπαράξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που ακόμη δεν έχουν βάλει τα χέρια τους.

Η χώρα μας συγκεντρώνει σε υψηλό βαθμό το ενδιαφέρον του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Βάσεις ξεπηδάνε σε κάθε μεριά της Ελλάδας, ενώ έχουμε μετατραπεί σε βασικό αιμοδότη της Ναζιστικής κυβέρνησης της Δυτικής Ουκρανίας, των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου του μπαντέρρικου ναζισμού, με τον λαό μας να σέρνεται από κυβέρνηση-ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη στο πλευρό του αμερικανονατοϊκού και ευρωπαϊκού άξονα πολέμου.

Σε μια τέτοια συνθήκη όξυνσης των αντιθέσεων του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εξαρτημένες άρχουσες τάξεις των 2 χωρών- Ελλάδας και Τουρκίας πυροδοτείται από τις ορέξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Η μέρα των Ιμίων, δεμένη με το δηλητήριο του αστικού εθνικισμού λειτουργεί σαν πλυντήριο της φασιστικής-ακροδεξιάς ατζέντας και σαν σημείο συγκρότησης και επανεμφάνισης στον δρόμο φασιστικών-νεοναζιστικών και παρακρατικών οργανώσεων και μηχανισμών.

Τα φετινά Ίμια δημιουργούν αυξημένα καθήκοντα για το λαϊκό-αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό κίνημα, τους μαχόμενους αντιφασίστες και αντιφασίστριες, τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς.

Ενταγμένα μέσα σε μια προεκλογική περίοδο, θα παίξουν κομβικό ρόλο- πλάι στις υπόλοιπες απόπειρες να βγουν στην δημόσια σφαίρα- στην κεντρική ανασυγκρότηση των φασιστικών-νεοναζιστικών-παρακρατικών μηχανισμών.

Η παρέμβαση του φασιστικού παρακράτους στα σχολεία, σε γειτονιές, οι επιθέσεις στην Κέρκυρα, η Πανελλαδική όξυνση της δράσης τους, οι προτάσεις για αποφυλάκιση Λαγού-Κασιδιάρη,οι παρουσίες των μελών του Κασιδιάρη στα δικαστήρια και η ενιαία συγκέντρωση των φασιστικών-νεοναζιστικών-παρακρατικών οργανώσεων για το Σύνταγμα Μακρυγιάννη, με αντικομμουνιστικό λόγο μίσους απέναντι στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ αποτυπώνουν την δημιουργία κλίματος για να ξαναβγούν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όλα αυτά, δεν μπορούν να αποκοπούν και από την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, την φασιστικοποίηση των σωμάτων καταστολής- μπάτσος φονιάς του Κώστα Φραγκούλη μέλος-ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής- και των νομοθεσιών-απαγόρευση συγκεντρώσεων,διαδηλώσεων- και την προετοιμασία της εξαρτημένης άρχουσας τάξης απέναντι στην όξυνση της λαϊκής-ταξικής πάλης να χτυπηθεί τόσο από το νόμιμο μονοπώλιο της κρατικής όσο και της φασιστικής-νεοναζιστικής-παρακρατικής τρομοκρατίας.

Μέσα σε μια τέτοια συνθήκη, οφείλουμε να οργανωθούμε σε αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική-αντιπολεμική κατεύθυνση.

Να συγκροτήσουμε μαζικούς μετωπικούς και δυναμικούς όρους απέναντι στην δημόσια εμφάνιση των φασιστικών-νεοναζιστικών-παρακρατικών οργανώσεων χέρι- χέρι με την απαιτούμενη αντι ιμπεριαλιστική και αντιπολεμική κατεύθυνση, τόσο απέναντι στον ευρωατλαντικό άξονα όσο και στην ρητορική πολέμου ανάμεσα στις εξαρτημένες αστικές τάξεις Ελλάδας-Τουρκίας

Το τέρας του φασισμού, γέννημα θρέμμα του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, δοσμένο στην εποχή της κυριαρχίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ξεπηδάει από άκρη σε άκρη του πλανήτη.

Ο μπαντέρρικος ναζισμός γιγαντώνεται, σε Ιταλία-Ισπανία-Γαλλία φασιστικές-νεοναζιστικές και παρακρατικές ομάδες χτυπούν τον εργαζόμενο λαό, μετανάστες, εργάτες. Πριν μας χτυπήσει ο φασισμός ξανά την πόρτα, να οργανωθούμε και να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, τσακίζοντας στην πράξη την ανασυγκρότηση των φασιστικών-νεοναζιστικών-παρακρατικών οργανώσεων.

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση για την διοργάνωση αντιφασιστικής-αντι ιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής-διεθνιστικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης την ημέρα των Ιμίων πολιτικές οργανώσεις, αντιφασιστικές συλλογικότητες, κομμουνιστικές οργανώσεις και αναρχικές ομάδες, εργατικά σωματεία, αντι ιμπεριαλιστικές συλλογικότητες, στέκια, δομές, καταλήψεις και αντιφασίστες- αντιφασίστριες την Κυριακή 8 Γενάρη στις 17:00 στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».

Πολιτικός Χώρος « Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…