Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 στις 20.00

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου

Την Δευτέρα 19/12 τα χαράματα, ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Θάνος Χατζηαγγέλου απάγεται αιφνιδιαστικά από τις φυλακές Κορυδαλλού και μετάγεται σε αυτές της Νιγρίτας Σερρών. Είναι παραπάνω από εμφανές ότι ο σύντροφος στοχοποιήθηκε εκδικητικά λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, που ισοπεδώνει κατακτήσεις δεκαετιών.

Το ίδιο βράδυ, ο σύντροφος Θ. Χατζηαγγέλου ανακοινώνει ότι προχωράει σε απεργία πείνας και δίψας, με αιτήματα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του στις φυλακές Νιγρίτας, καθώς και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη το κίνημα αλληλεγγύης να συσπειρωθεί γύρω από τον σύντροφο και να παλέψει για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του. Ως εκ τούτου, καλούμε σε επόμενη συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, την Πέμπτη 22/12, 20:00, στην ΑΣΟΕΕ.

Η συνέλευση καλείται στις 20:00 ώστε να μπορέσουν τα συντρόφια που θα το επιλέξουν να συμμετάσχουν στην σημερινή πορεία στην Ηλιούπολη στις 18:30, που καλεί η "Πρωτοβουλία συντροφισσών/ συντρόφων για την υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης". Λόγω του περιορισμένου χρόνου που έχουμε στην ΑΣΟΕΕ, η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89635/