Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Οικογενειακή γιορτή

Προβολή ταινίας:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

FESTEN / THE CELEBRATION

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου (21:00)

----------

Η ταινία, που εφάρμοσε ως πρωτοπόρα το κινηματογραφικό κίνημα Dogme 95, το οποίο ίδρυσαν από κοινού οι Δανοί σκηνοθέτες Lars von Trier και Thomas Vinterberg τo 1995, δεν μπορεί παρά να είναι ενδεικτική των χαρακτηριστικών του. Πρόκειται για ένα κίνημα, όπου κυριαρχεί και βασιλεύει πρωτίστως η κινηματογραφική αφήγηση, το ουσιαστικό περιεχόμενό της, η ανόθευτη υποκριτική ερμηνεία, απεκδυόμενα κάθε πρόσθετου τεχνολογικού εφέ. Χρησιμοποιούνται μόνο τα βασικά για να επιτευχθεί η καταγραφή της κινηματογραφικής αφήγησης.

Ο Βίντερμπεργκ καταφέρνει να αποδώσει τη χιουμοριστική προφορική επίθεση, την αμηχανία και, τέλος, τη σιωπηλή περιφρόνηση με τρόπο τέτοιο που το τέλος μετατρέπεται μεγαλειωδώς από λύση σε απογοήτευση, δείγμα των τεραστίων δυνατοτήτων σκηνοθέτη και ηθοποιών.

Στην έπαυλη του μεγαλοαστού και πατριαρχικού Χελγκ, χτισμένη στην εξοχή της Δανίας, θα φιλοξενήσει όλη την οικογένειά του, με αφορμή τα 60ά γενέθλιά του. Ανάμεσα στους καλεσμένους, αυτοί που θα πάρουν την ιστορία της ταινίας στα χέρια τους είναι τα παιδιά του: ο Κρίστιαν, η Έλεν, και ο νεότερος αδερφός Μίκαελ. Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ο Κρίστιαν, αντί πρόποσης, επιλέγει να επιτεθεί λεκτικά στον πατέρα του, αποκαλύπτοντας μυστικά που συγκλονίζουν το γιορτινό κλίμα.

----------

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές

γραμμές:

700 (απο Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».

Α11 και Β11 (απο Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

--

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…