Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στις 20.00

Ενημέρωση & Party οικονομικής ενίσχυσεις για τα δικαστικά έξοδα των 4 διωκόμενων

Party οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης "Σύντροφοι-Συντρόφισσες" εν όψη του δικαστηρίου στις 6 Φλεβάρη.

Θα προηγηθεί ενημέρωση και τηλεφωνική επικοινωνία με τον διωκόμενο σύντροφό Γ.Ι.

Στο λαϊβάδικο κατειλημμένης πρυτανείας, λόφος Καστέλι το Σάββατο 21-1-2023 στις 20:00

Σχετικά με την υπόθεση

Το Μάρτιο του 2020 η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στήνει ένα κατηγορητήριο για μία υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με την ονομασία ''σύντροφοι συντρόφισσες'' και συλλαμβάνει 3 συντρόφους και μία συντρόφισσα. Τα 4 συντρόφια δικάζονται υπό τον 187Α ποινικό κώδικα, με στοιχεία ελλειπή, γεμάτα ασάφειες και αοριστίες. Το αρχικό κατηγορητήριο αφορούσε δεκάδες επιθέσεις που προέκυπταν από δημόσια κείμενα δημοσιευμένα σε site που χρησιμοποιείται από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, υπογράφοντας μετο προσωνύμιο ''Σύντροφοι-Συντρόφισσες'' και ''Αναρχικοί-Αναρχικές''.

Με την εισαγγελική πρόταση του Μαρτίου του 2022 οι επιθέσεις ''έπεσαν'' σε 3, ενώ η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης έχει μετατραπεί σε απλή ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση,γεγονός πού φανερώνει τις άκαρπες προσπάθειες τού κράτους να στήσει μία δικογραφία '' φιάσκο " απέναντι σε όσους/ες αγωνίζονται με μόνο αποδεικτικό στοιχείο την πολιτική τους ταυτότητα.

Ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία 2,5 πλέον χρόνια έχει εξαπολύσει όλο του το μένος στον σύντροφο Γ.Ι. ο οποίος θα βρίσκεται εξοστρακισμένος από την πόλη που εργαζόταν, σπούδαζε, κοινωνικοποιούνταν και πολιτικοποιούνταν, ενώ παράλληλα του έχουν επιβληθεί 9 περιοριστικοί όροι μεταξύ των οποίων η "Απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε δικύκλου οχήματος είτε ως οδηγός, είτε ως συνοδηγός", "η συνεχής διαμονή και μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη που γεννήθηκε καθώς και απαγόρευση εξόδου από αυτήν", "απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής", παράλληλα με το πάγωμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Το κράτος επιβάλει στον σύντροφο ένα νέο είδος προ-ποινής, ένα άτυπο καθεστώς ομηρίας. Το κράτος εν ολίγοις θέτει στο στόχαστρο όσες και όσους αγωνίζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η εσκεμμένη κατονομασία των προσωνυμίων "σύντροφοι, συντρόφισσες" και "αναρχικοί,αναρχικές" ως τρομοκρατική οργάνωση, δημιουργούν μία αστείρευτη δεξαμενή υπόπτων μέσα από δημόσια κείμενα με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να στοχοποίησουν τον καθένα και την καθεμία πού εξεγείρεται ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. Το κυνήγι του "εσωτερικού εχθρού" συνεχίζεται αδιάκοπα και η υπόθεση των 3 συντρόφων και της συντρόφισσας μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την πολιτική εξόντωση όλο και περισσότερων συντρόφων/ισσών.

Αρκεί να αντιστέκεσαι, να χτίζεις σχέσεις πού βασίζονται στη συντροφικότητα, να δείχνεις την έμπρακτη αλληλεγγύη σου ώστε να εκτοπιστείς ή να βρεθείς στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

Αλληλέγγυοι/ες στην υπόθεση Σύντροφοι-Συντρόφισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89832/