Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις 19.00

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση με σύντροφό από το Defend Kurdistan

Την Παρασκευή 27/1, στις 19:00, στον κοινωνικό χώρο paratod@s (Φαρμακίδου 4).

Περίληψη του ντοκιμαντέρ "Jiyan: Η ιστορία μιας αντάρτισσας"

Η συναρπαστική ιστορία της Jiyan, μιας γυναίκας αντάρτισσας που αφιέρωσε είκοσι χρόνια από τη ζωή της στον κουρδικό μαχητικό αγώνα, αποκαλύπτει την αποφασιστικότητα των γυναικών για ελευθερία όχι μόνο ενάντια σε ακόμη ένα καταπιεστικό καθεστώς, αλλά και ενάντια στην πατριαρχία.

Η Jiyan Tolhildan είναι μια νεαρή Κούρδισσα που ζει στην κουρδική περιοχή της Συρίας. Μετά από χρόνια καταπίεσης από την οικογένειά της, τους δασκάλους της και την κοινωνία στο σύνολό της, η Jiyan αποφασίζει να πάει στα βουνά για να συμμετάσχει στον κουρδικό αγώνα για ελευθερία.

Όταν ξεσπά η Αραβική Άνοιξη, η Jiyan και οι φίλοι της αποφασίζουν να πάνε στις πόλεις της Συρίας για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις. Ξεκινούν επίσης να εκπαιδεύουν τις γυναίκες της Συρίας για τα δικαιώματα των γυναικών στην περιοχή της Ροζάβα. Τώρα, έξι χρόνια μετά την Αραβική Άνοιξη, οι κουρδικές δυνάμεις έχουν μια ημιαυτόνομη περιοχή στη Συρία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι γυναίκες έχουν μια αυτόνομη πολιτική οργάνωση και στρατό στη Συρία. Οι γυναίκες ονόμασαν τη δημιουργία αυτής της οργάνωσης "επανάσταση των γυναικών"

πηγή : https://fb.me/e/4ecjE66Uu
πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιανουαρίου 20h