Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στις 11.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

(αναβάλλεται) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συντρόφια της υπόθεσης "σύντροφοι/ισσες"

[ΕΚΤΑΚΤΟ] ΑΝΑΒΟΛΗ της αυριανής συγκέντρωσης αλληλεγγύης για την υπόθεση 'Σύντροφοι-Συντρόφισσες'

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/η για την υπόθεση 'Σύντροφοι-Συντρόφισσες'

Αναβάλλουμε το κάλεσμα μας για διοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα 4 διωκόμενα συντρόφια για την υπόθεση 'Σύντροφοι-Συντρόφισσες'

Σύμφωνα με κρατικές ανακοινώσεις, τα δικαστήρια Αθηνών δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα 6 Φλεβάρη 2023. Αναβάλλουμε το κάλεσμα μας για διοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα 4 διωκόμενα συντρόφια για την υπόθεση 'Σύντροφοι-Συντρόφισσες'. Θα ανακοινωθεί νέο κάλεσμα, ανάλογα με την ημερομηνία που θα κληθούν τα 4 διωκόμενα αναρχικά συντρόφια για την έναρξη της δίκης.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623486/


Πανό αλληλεγγύης στα διοκώμενα συντρόφια για την υπόθεση "σύντροφοι/συντρόφισσες"

3 χρόνια αφότου ξεκίνησε η δίωξη των 3 συντρόφων και της συντρόφισσας για την υπόθεση "σύντροφοι/συντρόφισσες", στις 6/02 ξεκινάει η δίκη. Από τις σημαντικότερες υποθέσεις που η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπαθεί να κατασκευάσει, με πρωτόγνωρες άτυπες ποινές πριν την δίκη που παρουσιάζονται με το πρόσωπο των περιοριστικών όρων. Τα 4 συντρόφια , παραπέμπονται στη δίκη χωρίς να έχουν καταφέρει να κάνουν άρση όλων των περιοριστικών όρων που τους επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020. Πιο συγκεκριμένα, ο αναρχικός Γ.Ι. βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε ένα άτυπο καθεστώς ομηρίας με 9 περιοριστικούς όρους:

1. Συνεχής διαμονή και μόνιμη εγκατάσταση στη πόλη που γεννήθηκε.

2. Απαγόρευση συναναστροφής και επικοινωνίας με τους υπόλοιπους

3 συγκατηγορουμένους.

3. Απαγόρευση εισόδου στη περιοχή των Εξαρχείων.

4. Απαγόρευση συμμετοχής σε πορείες και πολιτικές συγκεντρώσεις.

5. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 6. 3 παρόν το μήνα στο Α.Τ.

7. Απαγόρευση εξόδου από τη πόλη που γεννήθηκε.

8. Απαγόρευση εισόδου σε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής.

9. Απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε δικύκλου οχήματος είτε ως οδηγός, είτε ως συνοδηγός.

Τον Αύγουστο του 2022 υπέβαλε τη τελευταία αίτηση που δικαιούταν μέχρι τη δικάσιμο για άρση των περιοριστικών όρων που αφορούν την επιστροφή στην πόλη της Αθήνας για να συνεχίσει τις σπουδές του και την απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε δίκυκλου οχήματος για να εργαστεί ως διανομέας η οποία και απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο του 22 χωρίς κάποια ουσιαστική αιτιολόγηση όπως και οι προηγούμενες αιτήσεις που είχε καταθέσει από την επιβολή των περιοριστικών όρων. Ταυτόχρονα, απορρίφθηκε και η αίτηση που έκανε ο 2ος σύντροφος για άρση του περιοριστικού όρου που αφορά την είσοδο στη περιοχή των Εξαρχείων με σκοπό να εργαστεί στη περιοχή. Και για αυτόν, η απόφαση ήταν απορριπτική με αιτιολογία ''αποτροπή του κινδύνου τέλεσης νεών εγκλημάτων'.

Με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο τη πολιτική τους ταυτότητα, τα συντρόφια διώκονται με τον 187Α για ένταξη στην υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση "σύντροφοι/συντρόφισσες" και 3 επιθέσεις οι οποίες σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική έγιναν από την "οργάνωση" αυτήν. Η υπογραφή "σύντροφοι/ισσες" και "αναρχικοί/ες" (σύμφωνα με το βούλευμα υποομάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης "σύντροφοι/ισσες") που χρησιμοποιεί ανέκαθεν ο ευρύτερος αντιεξουσιαστικός χώρος σε δημόσια κείμενα, μετατρέπεται σε μια τρομοκρατική οργάνωση ομπρέλα που σκοπό έχει αν μη τι άλλο να στοχοποιήσει και να επιβάλλει το φόβο σε όλους/ες όσους/ες αντιστέκονται. Το μένος των δικαστικών αρχών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να εξαρθρώσουν την υποτιθέμενη "οργάνωση" αποτυπώνεται στο ότι προσπαθούν να την καταστήσουν ως αστείρευτη δεξαμενή υπόπτων έτσι ώστε όσοι/ες υπογράφουν ως "συντροφοι/ισσες" και "αναρχικοί/ες" αποτελούν δυνητικά τρομοκρατική οργάνωση.

Απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 6/02 ΣΤΙΣ 9.00

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,
φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Τρία χρόνια αφότου ξεκίνησε η δίωξη των τριών συντρόφων και της συντρόφισσας για την υπόθεση "σύντροφοι/συντρόφισσες", στις 6 Φεβρουαρίου ξεκινάει η δίκη. Με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο την πολιτική τους ταυτότητα, τα συντρόφια διώκονται με τον 187Α για ένταξη στην υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση "σύντροφοι/συντρόφισσες" και για τρεις επιθέσεις οι οποίες σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική έγιναν από την "οργάνωση" αυτήν και τους έχουν επιβληθεί πλήθος περιοριστικών όρων.

Ως "Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές", αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης στα δικώμενα συντρόφια μας στα παρακάτω σημεία της Αθήνας: Πλ. Πρωτομαγιάς, Πατήσια, Εξάρχεια και Ελληνικό.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 6/02 ΣΤΙΣ 9.00

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1623320/


1 2 3 4 5

Είμαστε όλοι/όλες σύντροφοι-συντρόφισσες | Συγκέντρωση αλληλεγγύης 6/02 11:30 Ε' Εφετείο Αθηνών

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/ή για την υπόθεση 'Σύντροφοι - Συντρόφισσες'

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/Η ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/Η ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ/Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ''ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ'', 6/02 11:30 Ε' ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Τα 4 συντρόφια σέρνονται σε μία πολιτική δίκη, επειδή βρήκαν τη θέση τους ανάμεσα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και αγωνίστηκαν ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στη συστηματική εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων της εργατικής τάξης, ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία.

post image

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/Η ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/Η ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ/Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ''ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ'', 6/02 11:30 Ε' ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Χρονικο της δίωξης.

Στις 8 και 9 Μαρτίου 2020, έπειτα από επιχείρηση της κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνονται τρεις σύντροφοι και μια συντρόφισσα. Μοναδικό στοιχείο η υποτιθέμενη οπτική ''αναγνώριση'' του πρώτου συλληφθέντα, σε βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη, από δυο ασφαλίτες. Λόγω των φιλικών και συντροφικών σχέσεων τους συλλαμβάνονται και οι υπόλοιποι τρεις. Βρίσκονται και οι τέσσερεις, διωκόμενοι αρχικά για μία τεράστια δικογραφία που περιλαμβάνει 55 επιθέσεις.

Βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α , κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα «Σύντροφοι-Συντρόφισσες». Οι αρχές διώκουν τους συντρόφους και την συντρόφισσα με βάση επιθέσεις, κινήσεις και δημόσια καλέσματα που είχαν αναρτηθεί σε πλατφόρμες αντιπληροφόρησης και υπογραφεί με την προσφώνηση "σύντροφοι-συντρόφισσες". Η αστυνομία με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να εντάξει οποιαδήποτε πολιτική κίνηση που υπογράφεται με την προσφώνηση "σύντροφοι-συντρόφισσες", κάτω από την ομπρέλα μίας ενιαίας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Λίγα λόγια για το κατασκεύασμα της οργάνωσης «Σύντροφοι-Συντρόφισσες», από την τοποθέτηση της διωκόμενης συντρόφισσας τον Μάιο του 2020:

/…/Ιδού λοιπόν, το κράτος προσπαθώντας να πουλήσει το ιδεολόγημα του "πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία" κατασκευάζει οργανώσεις. Η τρομοκρατική οργάνωση που δημιούργησαν, με την επωνυμία "σύντροφοι συντρόφισσες", είναι όπως ισχυρίζονται, μια οργάνωση η οποία δρα από το 2016 μέχρι και σήμερα και πραγματοποιεί επιθέσεις στην Αθήνα. Η λογική αυτή ξεπερνά τα όρια του κανονικού και του πραγματικού με έναν τρόπο που μόνο γελοίος μπορεί να χαρακτηριστεί. Ουσιαστικά το όνομα της περίφημης αυτής οργάνωσης, δεν είναι παρά μια υπογραφή που χρησιμοποιεί ο ευρύτερα α/α χώρος χρόνια τώρα. Τη χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν, τη χρησιμοποιούν στο παρόν και θα τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Ο καθένας άμα ψάξει θα βρει εκατοντάδες κείμενα με την ίδια υπογραφή σε όλη την Ελλάδα, πολύ πιθανόν και στο εξωτερικό. Η νέα αυτή μεθόδευση, η χρήση δηλαδή μιας ευρύτερης υπογραφής και η μετατροπή της σε ονομασία τρομοκρατικής οργάνωσης, είναι κάτι το πρωτόγνωρο που μόνο σκοπό έχει το "τσουβάλιασμα" ενός μεγάλου, ετερόκλητου και πολύμορφου πεδίου δράσης του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς επίσης και τον εκφοβισμό όσων ανήκουν σε αυτό. Σειρά επόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων είναι: "αλληλέγγυοι- αλληλέγγυες", "αναρχικοί - αναρχικές", "κομμουνιστές - κομμουνίστριες" και το τσουβάλι δεν έχει τελειωμό./…/.

Έπειτα από μια εβδομάδα κράτησης στην ΓΑΔΑ (Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών), οι σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι με σκληρούς περιοριστικούς όρους

-παρών 3 φορές το μήνα σε ΑΤ

-απαγόρευση επικοινωνίας και συναναστροφής μεταξύ τους

-απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πολιτική συνάθροιση ή πορεία

-απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των Εξαρχείων

-απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

-δέσμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων

ενώ στον σύντροφο Γ.Ι. επιβάλλεται επιπλέον η μετεγκατάσταση του στην γενέτειρα πόλη του.

Οι περιοριστικοί αυτοί όροι, έχουν πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις στις ζωές των τεσσάρων κατηγορουμένων, καθώς σκοπός τους είναι η διάλυση της κοινωνικής τους ζωής και της πολιτικής τους δράσης, αλλά και η άνευ όρων οικονομική τους εξόντωση. Επιπλέον, ο εκτοπισμός ενός μακριά από την πόλη που ζούσε επί χρόνια, τον αποκόπτει πλήρως από τις βιοτικές σχέσεις και την εργασία του, κάνοντας προφανές πως το κράτος θέτει στο στόχαστρο όσες και όσους αγωνίζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Σε δεύτερο χρόνο, το Νοέμβριο του 2020, προστέθηκαν οι ακόλουθοι περιοριστικοί όροι στον σύντροφο Γ.Ι.:

-Απαγόρευση εξόδου από τη πόλη που γεννήθηκε.

-Απαγόρευση εισόδου σε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής.

-Απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε δικύκλου οχήματος είτε ως οδηγός, είτε ως συνοδηγός.

Ο σύντροφος Γ.Ι. βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα άτυπο καθεστώς ομηρίας εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Οι δικαστικές αρχές, παρά τις επαναλαμβανόμενες αιτήσεις του για άρση των περιοριστικών όρων, επιμένουν να επιδεικνύουν τον έλεγχο που έχουν σε όλους τους τομείς της ζωής του, απορρίπτοντάς τες. Δεδομένη είναι η ιστορική συνέχεια ενός καθεστώτος εξαίρεσης για πολιτικούς κρατούμενους, διωκόμενους και αγωνιστές. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, εξαντλώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ο κρατικός μηχανισμός, δημιουργεί έναν κλοιό πολιτικής και βιοτικής απομόνωσης του συντρόφου. Πολιτικής, γιατί τον εκτοπίζει από το πεδίο της μητρόπολης στο οποίο αγωνιζόταν και βιοτικής, γιατί αποκλείει επιλογές που αφορούν τη καθημερινή του ζωή.

Οι ίδιοι από την αρχή αυτής της τραγελαφικής σκευωρίας, αρνούνται όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας δημόσια, πως διώκονται αποκλειστικά για την πολιτική τους ταυτότητα και τις συντροφικές τους σχέσεις. Βάσει των τρόπων με τους οποίους το κράτος διώκει αναρχικούς η ασφάλεια -πασχίζοντας- δεν έχει βρει κανένα επαρκές αποδεικτικό στοιχείο (DNA, αποτυπώματα, κλήσεις, μηνύματα), που να συνδέει τους τέσσερεις με κάποια επίθεση.

Τον Νοέμβριο του 2021, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, προτείνει την πλήρη αθώωση των 3 συντρόφων και της συντρόφισσας και την άρση όλων των περιοριστικών όρων. Σύμφωνα με την πρότασή της, δεν επαρκούν τα στοιχεία για να σταλθούν σε δίκη οι 4 κατηγορούμενοι σύντροφοι.

Δυόμιση χρόνια μετά από την σύλληψη των συντρόφων και της συντρόφισσας, έπειτα από επανειλημμένες απορριπτικές αποφάσεις άρσης των περιοριστικών όρων του εκτοπισμένου συντρόφου Γ.Ι., καθώς και την απόρριψη της παραπάνω αθωωτικής πρότασης της εισαγγελέως από το δικαστικό συμβούλιο πλημμελειοδικών, η δίκη της υπόθεσης "Σύντροφοι-Συντρόφισσες" ορίζεται για τις 6 Φλεβάρη 2023 στο Έ Εφετείο Κακουργημάτων.

Η δίκη και το κατηγορητήριο.

Ο αριθμός των επιθέσεων για τις οποίες παραπέμπονται σε δίκη οι σύντροφοι και η συντρόφισσα έχουν πλέον πέσει από τις αρχικά 55 σε 3

-επίθεση στο ίδρυμα Μητσοτάκη (Ιανουάριος 2020)-

-επίθεση με μολοτοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα εξάρχεια (Σεπτέμβριος 2019)-

-επίθεση με μολοτοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Γεωπονικό ΠανεπιστήμιοΑθηνών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του φασίστα Κασιδιάρη στον Κολωνό.

,ενώ η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης έχει μετατραπεί σε απλή ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Το γεγονός αυτό φανερώνει τις άκαρπες προσπάθειες του κράτους να στήσει μια δικογραφία απέναντι σε όσους/ες αγωνίζονται, με μόνο αποδεικτικό στοιχείο την πολιτική τους ταυτότητα και τις συντροφικές τους σχέσεις.

Τα 4 συντρόφια σέρνονται σε μία πολιτική δίκη, επειδή βρήκαν τη θέση τους ανάμεσα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και αγωνίστηκαν ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στη συστηματική εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων της εργατικής τάξης, ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία.

Δικάζονται υπό τον 187Α ΠΚ (αντιτρομοκρατικό νόμο) , χαρακτηριζόμενοι ως μέλη μίας υποτιθέμενης τρομοκρατικής οργάνωσης με την ονομασία "Σύντροφοι-Συντρόφισσες", ένα προσωνύμιο το οποίο όπως γνωρίζουμε , χρησιμοποιείται συχνά στο ευρύτερο αντιεξουσιαστικό κίνημα σε όλο τον κόσμο. Η εσκεμμένη κατονομασία των προσωνυμίων "σύντροφοι, συντρόφισσες" και "αναρχικοί, αναρχικές" ως τρομοκρατική οργάνωση στη συγκεκριμένη δικογραφία , δημιουργούν μια αστείρευτη δεξαμενή υπόπτων με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να στοχοποιήσουν τον καθένα και τη καθεμία που εξεγείρεται ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. Το κυνήγι του "εσωτερικού εχθρού" συνεχίζεται αδιάκοπα και η υπόθεση των 3 συντρόφων και της συντρόφισσας μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την πολιτική εξόντωση όλο και περισσότερων συντρόφων/ισσών.

Σχόλιο ενός εκ των διωκόμενων συντρόφων για την πολιτική σημασία των"αντιτρομοκρατικών" διώξεων: /.../

Το νομικό μινιμάρισμα των οργανώσεων στο επίπεδο του αναρχικού χώρου με την ευρύτητα της χρήσης του 187α συνδυάζεται με την αύξηση της βαρύτητας των κατηγοριών σε όσους διώκονται. Έτσι ο 187Α δεν είναι απλά νομικό εργαλείο του κράτους αλλα η βασική ουσία των διώξεων. Είναι η αρχή τους καθώς η αναρχική ιδεολογία και οργάνωση στα κινήματα θεωρείται πλέον νομικά "ύποπτη" για ένταξη κ συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και το τέλος τους, καθώς αγωνιστές καταδικάζονται για τρομοκρατία με βασικό στοιχείο την αναρχική πολιτική τους ταυτότητα. Έτσι ο 187α δημιουργεί έναν ατέρμονο κύκλο, όπου η αναρχική θέση αιτιολογεί την σύλληψη και αντιστρόφως η καταδίκη αιτιολογείται λόγω της αναρχικής θέσης. /.../

Αρκεί να αντιστέκεσαι, να χτίζεις σχέσεις που βασίζονται στη συντροφικότητα, να δείχνεις την έμπρακτη αλληλεγγύη σου ώστε να εκτοπιστείς ή να βρεθείς στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

Θέλουν να σπείρουν τον φόβο αλλά το μόνο που θα καταφέρουν είναι να θερίσουν θύελλες, μέχρι ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο.

Μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε τα συντρόφια μας πίσω.

Η αλληλεγγύη δεν είναι τίποτα άλλο από το σπάσιμο του φόβου της καταστολής, τη μη εγκατάλειψη κανενός και καμίας στα χέρια του κράτους.

Κανένας/καμία μόνος/μόνη στα χέρια του κράτους

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/Η ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/Η ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ/Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ''ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ'', 6/02 11:30 Ε' ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.


1 2 3 4 5

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους/στη διωκόμενους/η για την υπόθεση «σύντροφοι - συντρόφισσες» στις 6/2

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους/στη διωκόμενους/η για την υπόθεση «σύντροφοι - συντρόφισσες» - Δευτέρα 6 Φλεβάρη στις 11.30 στο Εφετείο Λουκάρεως

Το Μάρτιο του 2020 η κρατική ασφάλεια εισβάλει στα σπίτια τριών συντρόφων και μια συντρόφισσας και τους συλλαμβάνει. Αρχικά ο ένας εξ αυτών κατηγορείται για τρομοκρατική οργάνωση και τα υπόλοιπα άτομα επιβαρύνονται με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για πράγματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον τόπο κατοικίας τους. Μέσα σε λίγες ώρες αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο και για εκείνους και εντάσσονται όλα άτομα πλέον στην ίδια δικογραφία με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης με ονομασία «σύντροφοι - συντρόφισσες». Η υπογραφή «σύντροφοι - συντρόφισσες» αποτελεί μια απο τις πιο συχνές ονομασίες που χρησιμοποιεί ο α/α χώρος ως υπογραφή για δεκάδες δράσεις που μέσα σε αυτές περικλείονται μοιράσματα κειμένων, εκδηλώσεις, καλέσματα σε πορείες, σπασιματικές ή εμπρηστικές επιθέσεις κ.α. Το κατηγορητήριο των συντρόφων και της συντρόφισσας περιέχει 64 επιθέσεις που έχουν την παραπάνω υπογραφή σε αναλήψεις ευθύνης, αριθμός που στην πορεία της υπόθεσης αλλάζει για να καταλήξει στις 3 επιθέσεις, προκειμένου η σκευωρία αυτή να γίνει πιο «ρεαλιστική». Οι επιθέσεις αφορούν το ίδρυμα Μητσοτάκη, διμοιρία ΜΑΤ στα Εξάρχεια και διμοιρία ΜΑΤ κατα τη διάρκεια ομιλίας του Κασιδιάρη. Με μοναδικό στοιχείο την πολιτική ταυτότητα των διωκόμενων και τις φιλικές και συντροφικές σχέσεις που έχουν συμπράξει στήνεται ένα ολόκληρο κατηγορητήριο με σκοπό τη διασπορά του φόβου στον κόσμο του αγώνα. Στο μεταξύ, οι διωκόμενοι, επιβαρύνονται με αρκετούς και εξαντλητικούς περιοριστικούς όρους. Ενδεικτικά ποινικοποιείται μια ολόκληρη γειτονιά -μα φυσικά, η γειτονιά των Εξαρχείων- οπότε και απαγορεύεται η είσοδος των συντρόφων και της συντρόφισσας σε αυτή, ποινικοποιείται η μεταξύ τους φιλικοί και συντροφικοί δεσμοί με όρο που απαγορεύει την οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ των διωκόμενων κ.α. Συγκεκριμένα ο σύντροφος Γ.Ι. βρίσκεται τα τελευταία 3 χρόνια στη γενέτειρά του καθώς ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε μόνο σε εκείνον του απαγορεύει την έξοδο από τον συγκεκριμένο νόμο και την είσοδο του στην Αθήνα για οποιοδήποτε σκοπό αν αυτός δεν αφορά νομικές υποχρεώσεις. Το δόγμα νόμος και τάξη δείχνει ξεκάθαρα το πρόσωπο του. Μην έχοντας αρκετά στοιχεία -κανένα στην πραγματικότητα- για να προφυλακίσει τους συντρόφους και τη συντρόφισσα κάνει ό,τι μπορεί για να τους απενεργοποιήσει, διότι ένας εκ των περιοριστικών όρων απαγορεύει τη συμμετοχή ή την παρουσία τους σε οποιοδήποτε δρώμενο φέρει πολιτικά χαρακτηριστικά από πορεία μέχρι μπαρ οικονομικής ενίσχυσης. Καλό θα ήταν κάθε λογής γρανάζι αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος στο οποίο ο α/α χώρος εναντιώνεται, να μάθει πως ο κόσμος του αγώνα δεν τρομοκρατείται και οι πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται.

Τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη οι σύντροφοι και η συντρόφισσα παραπέμπονται σε δίκη αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση κ.α.

Καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο στις 11.30.

ΣΤΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ / ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


1 2 3 4 5

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους/στη διωκόμενους/η για την υπόθεση «σύντροφοι - συντρόφισσες» στις 6/2

post image

Τη Δευτέρα 6/2 ξεκινάει η δίκη των τριών συντρόφων και της συντρόφισσας για την υπόθεση «Σύντροφοι - συντρόφισσες». Μετά τις δίκες των Χ. Μαντζουρίδη και Β. Σταθόπουλου, όπου και αθωώθηκαν, το κράτος οδηγεί, μέσω των κλασικών μεθοδεύσεων των κατασταλτικών μηχανισμών του, αναρχικούς σε μία ακόμη αστεία δίκη. Εξοντώνοντας τους πολιτικά με ακραίους περιοριστικούς όρους εδώ και 3 χρόνια. Κατηγορητήριο βασισμένο σε μία υποτιθέμενη «τρομοκρατική» οργάνωση με όνομα «Σύντροφοι - συντρόφισσες». Αυτή η υπόθεση, επί της ουσίας, αποτελεί μία επίθεση στο σύνολο του αναρχικού χώρου, αφού μία υπογραφή με την ονομασία «Σύντροφοι - συντρόφισσες» είναι τόσο γενική που για το κράτος θα μπορούσαμε όλοι μας να είμαστε εν δυνάμει «τρομοκράτες». Γι' αυτόν το λόγο, η παρουσία μας και στην αίθουσα της δίκης και στο κτήριο του Εφετείου είναι επιτακτική.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στα 4 συντρόφια την Πέμπτη 2/2 αναρτήσαμε πανό στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου και στον σταθμό ΗΣΑΠ Πετραλώνων.

Καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο Λουκάρεως στις 11.30.

ΣΤΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ / ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623471/


1 2 3 4 5

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη της υπόθεσης "Σύντροφοι-ισσες", Δευτέρα 6/02/2023, Ε' Εφετείο Κακουργημάτων

Την Δευτέρα ξεκινά, ύστερα από δυόμιση χρόνια από τις συλλήψεις των συντρόφων και της συντρόφισσας, η δίκη της υπόθεσης "Σύντροφοι-Συντρόφισσες". Οι διωκόμενοι δικάζονται υπό τον 187Α ΠΚ , χαρακτηριζόμενοι ως μέλη μίας υποτιθέμενης τρομοκρατικής οργάνωσης με την ονομασία "Σύντροφοι-Συντρόφισσες", ένα προσωνύμιο το οποίο, χρησιμοποιείται συχνά στο ευρύτερο αντιεξουσιαστικό κίνημα.

Στις 8 και 9 Μαρτίου 2020, έπειτα από επιχείρηση της κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνονται τρεις σύντροφοι και μια συντρόφισσα. Μοναδικό στοιχείο η υποτιθέμενη οπτική ''αναγνώριση'' του πρώτου συλληφθέντα, σε βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη, από δυο ασφαλίτες. Λόγω των φιλικών και συντροφικών σχέσεων τους συλλαμβάνονται και οι υπόλοιποι τρεις. Βρίσκονται και οι τέσσερεις, διωκόμενοι αρχικά για μία τεράστια δικογραφία που περιλαμβάνει 55 επιθέσεις.

Οι ίδιοι από την αρχή αρνούνται όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας δημόσια, πως διώκονται αποκλειστικά για την πολιτική τους ταυτότητα και τις συντροφικές τους σχέσεις. Όλες οι προσπάθειες της ασφάλειας να βρει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, χρησιμοποιώντας τους τρόπους με τους οποίους το κράτος διώκει αγωνίστ(-ρι)ες (DNA, αποτυπώματα, κλήσεις, μηνύματα), και να συνδέει τους τέσσερεις με κάποια επίθεση αποβαίνουν άκαρπες.

Τον Νοέμβριο του 2021 μάλιστα, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, προτείνει την πλήρη αθώωση των 3 συντρόφων και της συντρόφισσας και την άρση όλων των περιοριστικών όρων. Σύμφωνα με την πρότασή της, δεν επαρκούν τα στοιχεία για να σταλθούν σε δίκη οι 4 κατηγορούμενοι σύντροφοι.

Δυόμιση χρόνια μετά από την σύλληψη των συντρόφων και της συντρόφισσας, έπειτα από επανειλημμένες απορριπτικές αποφάσεις άρσης των περιοριστικών όρων του εκτοπισμένου συντρόφου Γ.Ι. ο οποίος βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια υπό καθεστώς άτυπης ομηρίας με την επιβολή συνολικά εννέα περιοριστικών όρων , καθώς και την απόρριψη της παραπάνω αθωωτικής πρότασης της εισαγγελέως από το δικαστικό συμβούλιο πλημμελειοδικών,η δίκη της υπόθεσης "Σύντροφοι-Συντρόφισσες" ορίζεται για τις 6 Φλεβάρη 2023 στο Έ Εφετείο Κακουργημάτων.

ΤηνΔευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα να βρεθεί στο Εφετείο, φωνάζοντας ότι καμιά συντρόφισσα και κανένας σύντροφος δεν θα είναι μόνος/-η απέναντι στην μανία των κατασταλτικών μηχανισμών. Αντιλαμβανόμαστε τις διώξεις αυτές σαν επίθεση στο σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί αποσκοπεί στο τσάκισμα των αντιστάσεων και στην δημιουργία ενός κλίματος φόβου και παράλυσης του ανταγωνιστικού κινήματος.

Οι διώξεις αυτές δεν είναι για εμάς αποκομμένες από την ευρύτερη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στο σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Από τη ψήφιση του νέου σωφρονιστικού κώδικα, των πολιτικών της καταστολής και της περιστολής των δικαιωμάτων, δίπλα στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και των απεργιών, στις πολιτικές φτωχοποίησης και υποτίμησης της τάξης μας, τη διάλυση της δημόσιας υγείας, την αστυνομική κατοχή γειτονιών όπως τα Εξάρχεια και τις επιθέσεις σε χώρους αγώνα όπως τα Κατειλημμένα Προσφυγικά, το κράτος θωρακίζεται. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της προληπτικής αντιεξέγερσης εφαρμόζεται ακριβώς ώστε με το αναβαθμισμένο νομικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο του, να αντιμετωπίσει τους ταξικούς αγώνες και τις κοινωνικές εκρήξεις που θα ξεσπάσουν.

Από πλευράς μας πρέπει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας. Αναρχικοί/ες και κομμουνιστές/τριες μαζί να βρεθούμε σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, δίπλα στις πραγματικές ανάγκες και αγωνίες της νεολαίας, του προλεταριάτου, της κοινωνίας ενάντια στην κρατική καταστολή και τις διώξεις, τη φτώχεια, την ταξική υποτίμηση, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τον κοινωνικό εκφασισμό, την πατριαρχία. Στην οργάνωση και την προετοιμασία ενός ρεαλιστικού εξεγερτικού-επαναστατικού σχεδίου, του μοναδικά ικανού εν τέλει παράγοντα για τη νίκη και των επιμέρους αγώνων. Να παράγουμε νέες, ακόμα πιο βαθιές, κοινωνικές και συντροφικές σχέσεις, καινούργια και ακόμα πιο πολιτικά στοχευμένα παραδείγματα αγώνα και αντίστασης

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ, ΔΕΥΤΕΡΑ 6/2/2023

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623470/