Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Coco

Μια ταινία που πρέπει να δείτε.

Εν αρχή, θα περάσουμε τον Ατλαντικό Ωκεανό και θα προσγειωθούμε στο Mexico, γνωρίζοντας ένα από τα καλύτερα animation που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια η Pixar Animation Studios, μαζί με τον σκηνοθέτη και εμπνευστή της εκπληκτικής ιστορίας μας, Lee Unkrich, μας ταξιδεύουν στην Γη των Νεκρών. Μη σας πτοεί το άκουσμα, απλά επικεντρωθείτε στην υπέροχη εμπειρία που μας χαρίζουν οι δημιουργοί και μαζί τους αφεθείτε σε ένα υπέροχο μουσικό και ευαίσθητο ταξίδι.

Κεντρικός μας ήρωας είναι ο μικρός Miguel Rivera, βέρος Μεξικάνος στην κυριολεξία, έχει κρυφό απωθημένο να γίνει μουσικός. Ίνδαλμά του ο διάσημος της περιοχής Ernesto de la Cruz, ένας ταλαντούχος τραγουδιστής αλλά και ηθοποιός. Η οικογένεια του Miguel, έχει απαγορέψει σε τρεις γενιές απογόνων να ακούν την οποιαδήποτε μουσική και όχι μόνο. Ό,τι έχει σχέση με τραγούδι, μελωδία και τα σύνεργα που παράγουν ήχους καταστρέφεται. Η επανάσταση ήρθε από τον μικρό Miguel που ήθελε να μοιάσει στο ίνδαλμά του και από εκεί κι έπειτα ξεκινάει ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στην αναζήτηση της αλήθειας, της προσπάθειας, των αξιών, των παραδόσεων.

Η ταινία κάνει συνεχώς όμορφα σκαμπανεβάσματα σε κύρια ζητήματα που μας αφορούν όλους. Παίζει με συναισθήματα και προκαλεί ανακατατάξεις από την μια στιγμή στην άλλη. Τα κίνητρα που δίνουν ώθηση για να κάνεις τα όνειρα σου αληθινά, αρχίζουν τελικά ν' αλλάζουν.

Ένα μιούζικαλ - φαντασίας βασισμένο στην πρωτότυπη ιδέα του Lee Unkritch (Toy Story 2-3) , όπου το σκηνοθέτησε μαζί με τον Adrian Molina.

----------

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές

γραμμές:

700 (απο Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».

Α11 και Β11 (απο Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

--

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…