Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στις 20.00

Εκδήλωση για την υπεράσπιση του δάσους της Ατλάντα,ενάντια στο cop city

κάλεσμα : Αντισπισιστική πρωτοβουλία

post image

Από την ελλάδα μέχρι την αμερική τα κάτοικα αστικών και πιο απομακρυσμένων περιοχών αντιδρούν σε κρατικά σχέδια λεηλασίας της φύσης και των δημοσίων χώρων. Απέναντι στον εξευγενισμό και τη συνεπαγόμενη υποβάθμιση των ζωών τους από το κράτος και το κεφάλαιο, δημιουργούν πολύμορφα κινήματα. Στην ελλάδα, η εξουσία έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να εκτοπίσει ζώα (ανθρώπινα και μη) από διάφορες περιοχές (από το λόφο του Στρέφη μέχρι τις Σκουριές) για να καταστρέψει την φύση για το δικό της όφελος.

Στην Αμερική εκτυλίσσεται ένας παρόμοιος αγώνας.Εδώ και δύο χρόνια, στο δάσος της Ατλάντα, μια κατάληψη tree- sitters έχει βάλει ανάχωμα στην κατασκευή της πλήρους δυστοπίας: του Cop City, μιας προσομοίωσης πόλης όπου μπάτσοι θα εκπαιδεύονται στη καταστολή πλήθους. Αυτό το κατασκευαστικό έκτρωμα σχεδιάζεται να χτιστεί πάνω σε εκατοντάδες δασικά στρέμματα και δίπλα σε μια κατεξοχήν μαύρη πόλη. Τόσο το δάσος όσο και η πόλη έχουν μια σημαντική θέση στην αμερικανική ιστορία, ξεκινώντας από εδάφη αυτοχθόνων και φτάνοντας από τη δουλειά σε αστικές εξεγέρσεις.

Πρόσφατα,η κρατική βία έφτασε στο αποκορύφωμα της με την δολοφονία ενός υπεράσπιση του δάσους, του κουηρ αναρχικού Tortuguita.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου μαζευόμαστε στο εντευκτήριο της Ευτοπίας στις 20:00 για να μοιραστούμε πληροφορίες για τον αγώνα στην Ατλάντα και να συζητήσουμε δράσεις για το Tortuguita και προς διεθνή αλληλεγγύη στα υπόλοιπα αγωνιστά.

Θα γίνει ενημερωτική προβολή και θα ακολουθήσει συζήτηση με πληροφορίες από συμμετέχον στον αγώνα άτομο. Στο χώρο θα υπάρχει distro και μπαρ.

Όσο ο αδηφάγος καπιταλιστικός πολιτισμός συνεχίζει να υπάρχει, εμείς θα αντιστεκόμαστε, έως την ολική απελευθέρωση της γης και των ζώων

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623386/