Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στις 21.00

Προβολή ταινίας: The Menu

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου (21:00)

----------

Με τη νέα του ταινία ο Μαρκ Μάιλοντ μας ταξιδεύει στον, άγνωστο για πολλούς, κόσμο της haute cuisine και μας ετοιμάζει ένα εντυπωσιακό «Μενού» σερβίροντάς μας ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα με γαρνιτούρα βιτριολικού χιούμορ, αργομαγειρεμένο μέσα σε μια σάτιρα και αποδόμηση τόσο τη υποκρισίας αυτή της κουλτούρας όσο και του δυτικού πολιτισμού γενικότερα - όλα διακοσμημένα πάνω σε ένα εντυπωσιακό πιάτο.

Σε αυτόν τον κόσμο, λοιπόν ,ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα exclusive εστιατόριο όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν. Όπως συμβαίνει και με τα καλύτερα πιάτα, έτσι κι εδώ όσο λιγότερα γνωρίζετε για την συνταγή της ταινίας τόσο το καλύτερο για να μπορέσετε να την απολαύσετε μέχρι και την τελευταία της «μπουκιά». Και ο Μάιλοντ επιτρέπει στις δικές του γεύσεις να αποκαλύπτονται σιγά σιγά και εκεί που πρέπει, αφήνοντας μια δυνατή επίγευση στον ουρανίσκο του αμφιβληστροειδούς μας. Από την αρχή συστήνει τους χαρακτήρες του παρουσιάζοντάς τους σαν τα κύρια συστατικά του πιάτου του, έτοιμα να μπουν στον καζάνι το οποίο ήδη έχει βάλει να βράζει σε σιγανή φωτιά. Έχοντας ως πρωτογενές συστατικό την σάτιρα, παρουσιάζει έναν κόσμο στον όποιο τα πάντα δείχνουν τρομαχτικά τέλεια, χτίζει μεθοδικά την ένταση και το σασπένς δένοντάς τα σφιχτά με ένα μυστήριο με φλαμπέ εκρήξεις παραδοσιακού τρόμου. Σε αυτό βοηθάει αρκετά και το σε στιγμές ευφάνταστο σενάριο των Σεθ Ράις και Γουίλ Τρέισι, οι οποίοι το πασπαλίζουν με έντονο κοινωνικό σχολιασμό με έμφαση στον καταναλωτισμό και την ταξική ανισότητα.

Πίσω από όλα αυτά, όμως, κρύβεται καλά μια ιστορία εκδίκησης για τον θάνατο της Τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή της.

Μπήγοντας το μαχαίρι βαθιά μέσα στην κουλτούρα των fanboys, στο κοινό που την καταναλώνει με μια αδηφαγία χωρίς να την καταλαβαίνει και στους κριτικούς που την κατακρίνουν χρησιμοποιώντας ό,τι πιο επιτηδευμένο μπορούν να σκεφτούν για να φανούν υπεράνω από τον δημιουργό της.

Ο Μάιλοντ τους ξεμπροστιάζει όλους και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

----------

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές

γραμμές:

700 (απο Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».

Α11 και Β11 (απο Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

--

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…