Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στις 19.00

Προβολή βίντεο/συζήτηση-Μπαρ Οικ. ενίσχυσης, για την υπόθεση 'Σύντροφοι-Συντρόφισσες'

Διοργανώνουμε και καλούμε στην προβολή του βίντεο "Υπόθεση σύντροφοι-συντρόφισσες: πολιτική ταυτότητα και συντροφικές σχέσεις στο στόχαστρο", την Παρασκευή 3/1/2023, στις 19.00 στην Πλατεία Όλγας στην Πάτρα. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και συζήτηση για την υπόθεση, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μπαρ οικονομικής ενίσχυσης.

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης "Σύντροφοι-Συντρόφισσες" στο Εφετείο Αθηνών. Τρείς σύντροφοι και μια συντρόφισσα κατηγορούνται για ένταξη στην ανύπαρκτη τρομοκρατική οργάνωση "Σύντροφοι-Συντρόφισσες" και για τρείς επιθέσεις, δύο εναντίον μπάτσων και επίθεση στο ίδρυμα μητσοτάκη. Τα συντρόφια συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2020 και ενώ από τότε δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο, αντιθέτως κατέπεσαν οι κατηγορίες για άλλες 54 επιθέσεις και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, συνεχίζουν να ζουν εγκλωβισμένοι σε καθεστώς άτυπης ομηρίας λόγω των υπεράριθμων περιοριστικών που τους έχουν επιβληθεί. Είναι ξεκάθαρο πως οδηγούνται σε αυτή τη δίκη λόγω της πολιτικής θέσης τους και της συμμετοχής τους ως αναρχικοί σε ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Η δίωξη των συντρόφων και της συντρόφισσας, ενσαρκώνει πλήρως το σύνθημα, που επιβεβαιώνεται δεκαετίες τώρα σε δεκάδες σκευωρίες εναντίων αγωνιστ(ρι)ών. Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης. Προσπαθεί μέσω του φόβου των διώξεων και του εγκλεισμού να καταστείλει τους αγώνες, τα κινήματα, την εξεγερσιακή/επαναστατική προοπτική. Η επίσημη ποινικοποίηση της αναρχικής πολιτικής θέσης από το κράτος, ταυτίζεται με την διωκτική τρομοκρατία, στην προσπάθεια να αποτραπεί η μαζική συμμετοχή στους αγώνες του αναρχικού κινήματος. Δημιουργείται ένας ευρύτερος κύκλος εκατοντάδων/χιλιάδων "υπόπτων", έρμαιων στις κατασταλτικές διαθέσεις κράτους/δικαστών. Η μόνη προοπτική αντίστασης στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς, είναι η σύγκρουση με το καθεστώς πολιτικών διώξεων αγωνιστ(ρι)ών. Η αντίσταση σε αυτούς τους σχεδιασμούς, μετουσιώνεται σε πράξη με την ασυμβίβαστη ενότητα στη δράση απέναντί στους μπάτσους και τα αφεντικά τους. Στεκόμαστε στο πλάι των διωκόμενων συντρόφων και της συντρόφισσας. Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, είμαστε όλοι και όλες σύντροφοι και συντρόφισσες.

Αλληλέγγυοι/ες-σύντροφοι/ισσες από Πάτρα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89940/