Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 στις 19.30

(Αναβολή) Προβολή ταινιών & bar οικονομικής ενίσχυσης

[❗]Update: Λόγω έκτακτου προβλήματος, η εκδήλωση αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα[❗]

Θα επικοινωνήσουμε ξανά όταν βγει νέα ημερομηνία για την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε,

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία


Προβολή ταινιών μικρού μήκους με κοινή θεματική γύρω από τα σύνορα & bar οικονομικής ενίσχυσης της συνέλευσης, την Πέμπτη 09/02 στις 7.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής (είσοδος από οδό Μασσαλίας, Αθήνα).

Καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα λειτουργεί μπαρ για την οικονομική ενίσχυση της συνέλευσης, ενώ μετά το τέλος των προβολών, θα ακολουθήσει και μουσική με το μπαρ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι:

• Triplex Confinium (2021): μια ταινία που δείχνει τον παραλογισμό των συνόρων μέσα από τα μάτια ενός ηλικιωμένου άνδρα που ζει στο τριπλό σύνορο Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Σερβίας.

• Bab Septa (2019): μια αναπαράσταση διαφόρων καθημερινών καταστάσεων στο μεθοριακό σταθμό της Ceuta, ενός από τους δύο ισπανικούς θύλακες στο Μαρόκο.

• It's going to be beautiful (2019): μια σχεδόν βουβή οπτική απεικόνιση της επιδίωξης των ΗΠΑ να χτίσουν ένα όσο το δυνατόν «καλύτερο τείχος» στα σύνορα με το Μεξικό.

Επίσης, θα προβληθεί βίντεο γυναικών μεταναστριών από τη Λέσβο και μίνι ντοκιμαντέρ των Forensic Architecture σχετικά με τη δολοφονική πολιτική του ελληνικού κράτος στα σύνορα του.

Οι ταινίες θα προβληθούν με υπότιτλους στα αγγλικά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για υπότιτλους και στα ελληνικά.

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Φεβρουαρίου 00h