Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/02/2023 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση 4.5 ωρών και τουλάχιστον 7.000 κόσμου έξω από τη Βουλή με ανευ προηγούμενου μαζικότητας όλων των καλλιτεχνών, των σπουδαστριών και σπουδαστών και των αλληλέγγυων ανθρώπων. Σήμερα φωνάξαμε ενάντια σε κάθε διάταγμα και σε κάθε τροπολογία που υποβαθμίζει περαιτέρω τα πτυχία, τις συμβάσεις μας και την τέχνη γενικότερα.

Η κυβέρνηση απάντησε με έναν φραγμό από κλούβες όταν το σώμα των διαδηλωτών κατευθύνθηκε ειρηνικά προς το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς καν να μας αφήσει να πλησιάσουμε προς την Ηρώδου Αττικού. Οι αντιπρόσωποι των σωματείων μαζί με το σώμα των διαδηλωτών προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο ώστε να μπορεί να γίνει η διαβίβαση των αιτημάτων στο Μαξίμου. Δεν άλλαξε τίποτα και στη συνέχεια συνεχίσαμε σε καθιστική διαμαρτυρία η οποία εξελίχθηκε σε μια δυναμική πορεία με τους σπουδαστές και τις Σπουδάστριες στην πρώτη γραμμή. Κάναμε μια πρώτη στάση μπροστά στο θέατρο ΡΕΞ και στη συνέχεια η τεράστια πορεία μας κατευθύνθηκε προς το Εθνικό Θέατρο και κτήριο Τσίλερ.

Εκεί μας σταμάτησε μια διμοιρία από ΜΑΤ που μάλιστα μας έριξαν και προειδοποιητικές φυσουνιές δακρυγόνου ενώ σε βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα και ότι τους έπεσε καταλαθος ένα δακρυγόνο το οποιο ευτυχώς δεν έσκασε. Εμείς συνεχίσαμε ακόμα πιο δυναμικά παρότι μέλη των σπουδαστών και της σχολής μας, του Εθνικού Θεάτρου δέχτηκαν τα δακρυγόνα και αντιμετώπισαν μεγάλες αναπνευστικές δυσκολίες.

Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να φωνάζουμε τα συνθήματα που έχουν καθορίσει μια ολόκληρη γενιά νέων εκπαιδευόμενων ηθοποιών, χορευτών και σκηνοθετών. Φωνάξαμε συνθήματα για την υποβάθμιση των σπουδών μας, συνθήματα για τον παιδοβιαστή που μέχρι πρόσφατα με απευθείας ανάθεση της Μενδώνη και του Γιατρομανωλάκη διηύθυνε το Εθνικό Θέατρο, συνθήματα για την ΑΜΕΣΗ τροποποίηση μέχρι 8/2 του Προεδρικού Διατάγματος και την επιστροφή του Τ.Ε. στα πτυχία μας , συνθήματα για την ανωτατοποίηση των αστυνομικών σχολών από τη μια και την πλήρη υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών από την άλλη.

Και άλλα τόσα συνθήματα θα φωνάξουμε και αύριο! Δεν σταματάμε!

Καλούμε όλες, όλους, όλα. Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συνταχθεί μαζί μας στα δίκαια αιτήματα μας. Καλούμε όλες τις σχολές, όλους τους φοιτητές, όλους τους καλλιτέχνες, όλους τους αλληλέγγυους αύριο, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 12.00 στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δεν σταματάμε μέχρι να εκπληρωθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Δεν υποκύπτουμε ούτε στους νομοθετικούς εμπαιγμούς της κυβέρνησης ούτε στους αστυνομικούς φραγμούς του κράτους.

Αύριο ξανά στο Σύνταγμα στις 12.00 πμ

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από τις 8/2 δεν θα υφίσταται αν δεν συμπεριληφθεί τώρα το ΤΕ για όλους τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό στο Διάταγμα. Οι καθηγητές μας θα παραιτηθούν κι εμείς θα χάσουμε το έτος.

Δεν σταματάμε. Ο χρόνος τελειώνει.

Η Κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

πηγή : https://www.facebook.com/sfdramaschool.ntg/


Κάλεσμα στήριξης της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας στη συγκέντρωση που καλεί η κατάληψη της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου Παρασκευή 3/2 στις 12.00 στο Σύνταγμα

πηγή : https://twitter.com/laf_portal?ref_src=twsrc^…