Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 12.00

16 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

[Θεσσαλονίκη] Πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo

Δεν υποχωρούμε ποτέ - Η νίκη θα είναι δική μας!

ΔΕΚΑ - ΕΚΑΤΟ -ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ !

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ανθρώπινο λάθος, αστοχία υλικού, ατομική ευθύνη, κακιά στιγμή, τα «Τέμπη», όποια δικαιολογία κι αν μεταχειρίστηκε το μπλοκ εξουσίας για να αποκρύψει τις ευθύνες του για το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών, χρησιμοποιώντας ως υποχείρια τα ΜΜΕ, η αλήθεια είναι ότι ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Οι τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ειδικότερα την 8η Μάρτη αλλά και οι απεργιακές συγκεντρώσεις απέδωσαν τις ευθύνες για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων ως όφειλαν: στο κράτος, το πολιτικό προσωπικό, την εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων. Η ίδια η κοινωνική βάση κατανόησε και κατήγγειλε τη σύγκρουση στα Τέμπη ως ένα κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα. Και είναι τέτοιο γιατί μόνο η ασύλληπτη κρατική αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές συνδυασμένη με το πάθος για όλο και μεγαλύτερα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών μπορούσαν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις και τελικά να διαπράξουν αυτό το μαζικό έγκλημα.

Τούτο το έγκλημα δεν είναι ασφαλώς το πρώτο που συντελείται, το κράτος και οι πολιτικοί ιθύνοντες όλων των αποχρώσεων έχουν μια ατελείωτη σειρά παρόμοιων παραδειγμάτων, από την ελλιπέστατη διαχείριση στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών είτε ακόμα στην απολύτως συνειδητή εγκληματική πολιτική έναντι των μεταναστών ή με τα ολοένα και πιο συχνά φαινόμενα αστυνομικής βίας, η οποία νοιώθει νομιμοποιημένη τη δολοφονική της δράση εναντίον των απόκληρων όπως ο Φραγκούλης ή ο Σαμπάνης.

Η συγκέντρωση της οργής στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με το αδιανόητο της φύσης του συμβάντος, το οποίο αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι είναι απολύτως αδύνατον να συνεχίζει να αποφασίζει για τη ζωή μας αυτή η εγκληματική κλίκα δολοφόνων και απατεώνων που αποκαλείται «κυβέρνηση». Το έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε όλη τη σαθρότητα του κράτους και της λογικής του κέρδους. Άπειροι εργαζόμενοι σε πόστα υψηλής ευθύνης, μονές βάρδιες για τη μείωση του εργατικού κόστους, απόλυτη αδιαφορία για τα πρωτόκολλα ασφάλειας, καμία πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που οδήγησε τόσους δεκάδες ανθρώπους σε έναν απρόσμενα βίαιο και ακατανόητο χαμό.

Λέμε εδώ και χρόνια ότι η απομείωση της αξίας της ανθρώπινης ζωής όπως συντελείται από τις διαχρονικά εγκληματικές πολιτικές του κράτους και τις επιταγές του κεφαλαίου διαμορφώνουν ολοένα πιο δολοφονικά περιβάλλοντα. Σήμερα η αίσθηση στην κοινωνική βάση είναι ότι έχουμε βρεθεί στη μέση ενός ακήρυχτου πολέμου. Και όντως έτσι είναι, πρόκειται για τον αέναο και ανηλεή πόλεμο που έχει κηρύξει η κυριαρχία στις υποτελείς τάξεις, στους εργαζόμενους, τους φτωχούς, τους νέους.

Η αντίσταση ωστόσο πλέον σε αυτό το επικίνδυνο και απάνθρωπο καθεστώς έχει πάρει έναν χαρακτήρα πολύ πιο μαζικό, πιο συνειδητοποιημένο, πιο ριζοσπαστικό. Οι τεράστιες συγκεντρώσεις κόσμου που διαμαρτύρεται για το έγκλημα στα τρένα, συνάντησαν τις πρωτοφανείς σε διάρκεια, αγωνιστικότητα και ριζοσπαστικότητα κινήσεις αντίστασης του καλλιτεχνικού κόσμου, οι οποίες κοινωνικοποίησαν και πάλι με υποδειγματικό τρόπο το καταληψιακό παράδειγμα, καταλαμβάνοντας σειρά θεάτρων και σκηνών. Ταυτόχρονα το φοιτητικό κίνημα που δεν έσκυψε το κεφάλι όλο αυτό το διάστημα επανέρχεται στην αιχμή του δόρατος κατά του αυταρχισμού και της κρατικής βίας, και πάλι η ριζοσπαστική δράση μέσω των καταλήψεων των σχολών δείχνει τον δρόμο του αγώνα. Τέλος, η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ήρθε να πλαισιώσει όλα τα παραπάνω και να αναδείξει το κοινό νήμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν μια έκρυθμη κοινωνική κατάσταση και μια ισχυρή κοινωνική κινητοποίηση μέσα στην οποία δρουν και οι αγωνιστές του οργανωμένου αναρχισμού, όντας σε διαρκή επαφή με τον κόσμο που αγωνίζεται σε πλατείες και δρόμους, σε συνελεύσεις και συλλόγους, σε σωματεία και συνδικάτα.

Η πολιτική κατεύθυνση που ακολουθούσε η κυβέρνηση το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα επενδύοντας στη συνολική επίθεση στο κοινωνικό σώμα αλλά και επιχειρώντας την εξάλειψη όλων των αντιστάσεων εντός του, καταστέλλοντας και τρομοκρατώντας όσους αγωνίζονται, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη όταν αντιλαμβάνεται κανείς σε ποιόν απευθύνεται εν όψει εκλογών - αποκλειστικά στην άκρα δεξιά και στα πιο οπισθοδρομικά τμήματα της κοινωνίας αυτά που βρίσκονται μακριά από οποιαδήποτε διαδικασία κοινωνικής κινητοποίησης και ενημερώνονται αποκλειστικά από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Κομμάτι αυτής της επίθεσης αποτέλεσε και η εκκένωση της κατάληψης μας «Mundo Nuevo» τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Νοέμβρη, λίγες μέρες μετά το πέρασμα των 7 χρόνων που δημιουργήθηκε και λίγες μέρες επίσης πριν την επέτειο της 6ης Δεκέμβρη.

Παρά όμως τις απέλπιδες προσπάθειες του κράτους να καταστείλει και να καταπνίξει την κοινωνική οργή, αυτή διαρκώς διογκώνεται. Με συνεχείς και καθημερινές διαδηλώσεις από την πρώτη μέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών βρίσκονται διαρκώς στους δρόμους διαδηλώνοντας απέναντι στο χρεοκοπημένο κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα που υποβαθμίζει την ίδια την ζωή. Μαθητές προχωρούν σε καταλήψεις των σχολείων τους, φοιτητές μαζικοποιούν τις γενικές τους συνελεύσεις και προβαίνουν σε καταλήψεις των σχολών τους, οι καλλιτέχνες οι οποίοι δίνουν έναν πολύμηνο αγώνα με καταλήψεις, πορείες και απεργίες ενάντια στην κατάργηση του ΠΔ.85 και την υποβάθμιση των σπουδών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, εντάσσουν στα καλέσματα και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεών τους το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, ενώ εργατικά σωματεία προχωρούν στην προκήρυξη απεργιών. Οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που διαδήλωσαν πρωί και απόγευμα την 8η Μάρτη - ημέρα απεργίας και ταυτόχρονα αντίστασης και αγώνα για την γυναικεία χειραφέτηση- στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους δρόμους σε ένα απέραντο ποτάμι ανθρώπων, κατέδειξαν ότι η κοινωνική και ταξική βάση έχει κριτήρια και αντιλαμβάνεται την εγκληματική φύση του συστήματος εκμετάλλευσης.

Την Πέμπτη16 Μάρτη, στα πλαίσια της πανεργατικής γενικής απεργίας η Mundo Nuevo ανακαταλαμβάνεται, αποτελώντας έτσι έναν ακόμα τρόπο ανάδρασης με το ευρύτερο κοινωνικό κίνημα, μια ανατροφοδότηση της ριζοσπαστικής αντίστασης, ένα λογικό βήμα για το μεγάλο άλμα της σύγκρουσης με τον ολοκληρωτισμό.

Η ανακατάληψη της Mundo Nuevo πριν από οτιδήποτε άλλο σημαίνει ότι διεκδικούμε να πάρουμε ένα κομμάτι της ζωής μας πίσω από τα ματωμένα χέρια πολιτικών, αστυνομικών, δικαστών και επιχειρηματιών. Κι αν αυτοί για να την αδειάσουν χρειάστηκε να τη διαρρήξουν μέσα στο πυκνό σκοτάδι της νύχτας, η δική μας επιστροφή δεν μπορούσε παρά να γίνει μέρα μεσημέρι, μέσα στο αποκαλυπτικό φως του κοινωνικού κινήματος, γέννημα θρέμμα του οποίου είναι και το κτήριο της Mundo Nuevo, όπως θα είναι και ο νέος κόσμος που φτιάχνουμε ήδη.

Καλούμε εκ νέου: φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικές ομάδες, εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, κατειλημμένους χώρους, όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, όσους αγωνίζονται, να εκδώσουν ανακοινώσεις στήριξης και κυριότερα να στηρίξουν ενεργά την κατάληψη Mundo Nuevo.

Οι κατειλημμένοι χώροι αποτελούν εφαλτήρια των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, η υπεράσπιση και η υποστήριξή τους αποτελεί ζήτημα κορυφαίας σημασίας για όλο το ριζοσπαστικό, φοιτητικό, εργατικό, κοινωνικό και αναρχικό κίνημα.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΔ 85/2022 - ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4777 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ & ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 15 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ

Μικροφωνική Αλληλεγγύης, Τρίτη 28/03, 12:00 Φιλίππου & Χαλκαίων

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/ισσες της ανακατάληψης, Τετάρτη 29/03, 09:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση - Συζήτηση, ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ | MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Παρασκευή 31/03, 19:00, Πολυτεχνείο ΑΠΘ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/04, 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

κατάληψη Mundo Nuevo


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO | 1 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

Το μεσημέρι της 16ης Μάρτη, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, σύντροφοι και συντρόφισσες της Mundo Nuevo προχώρησαν σε μία δυναμική πράξη διεκδίκησης ανακαταλαμβάνοντας την αναρχική κατάληψη Mundo Νuevo, παρά τις διπλές λαμαρίνες, τις κάμερες και τους συναγερμούς που τα τσιράκια του κράτους είχαν από μήνες πριν τοποθετήσει. Ωστόσο, η ανακατάληψη της Mundo Nuevo απαντήθηκε άμεσα και βίαια καθώς οι ένστολοι δολοφόνοι του κράτους έδειξαν για ακόμη μία φορά το κτηνώδες πρόσωπό τους και επιτέθηκαν με περισσή μανία στον αλληλέγγυο κόσμο και στην περιφρούρηση του κτηρίου. Κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, ασύδοτη χρήση χημικών και θρασύτατα καθάρματα που χτυπούν όποιον/α βρεθεί στο διάβα τους - να τι αντίκριζε κανείς εκείνο το μεσημέρι στο στενό της Φιλίππου και στην ευρύτερη γειτονιά της κατάληψης ύστερα από την επίθεση των μπάτσων. Μερικά λεπτά μετά, τα ίδια καθάρματα προχώρησαν στην εκ νέου εκκένωση του κτηρίου και στη σύλληψη 15 συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονταν μέσα στην κατειλημμένη Mundo Nuevo.

Να θυμίσουμε ότι στις 28 Νοέμβρη του 2022 πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo και προέβησαν σε 4 συλλήψεις συντρόφων και συντροφισσών. Επιπλέον, από εκείνη τη μέρα και για αρκετούς μήνες οι μπάτσοι είχαν στρατοπεδεύσει έξω από το κτήριο δημιουργώντας ένα κλίμα αστυνομοκρατίας. Γνωρίζουμε καλά πως το κράτος διαχρονικά αναγκαζόμενο να αποκαταστήσει το ρήγμα που δημιουργούν οι από τα κάτω αντιστάσεις προβαίνει στην απέλπιδα προσπάθεια να αποδυναμώσει τον αγώνα, μέσα από την ολομέτωπη επίθεση στους ζωτικούς χώρους αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Γι' αυτό, λοιπόν, η ανακατάληψη της Mundo Nuevo αποτελεί για εμάς μια δυναμική απάντηση και μια μαχητική υπεράσπιση των κατειλημμένων δομών. Το κράτος δολοφονεί. Κάθε μέρα, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής οργάνωσης και της καθημερινής ζωής γίνεται πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι το κράτος και το κεφάλαιο δολοφονούν, τρομοκρατούν και καταστέλλουν με σκοπό να σαρώσουν όποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιστέκεται.

Κι εκείνο το μεσημέρι της 16ης Μάρτη, στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης, μια χούφτα αναρχικών αποφάσισαν να αντιτάξουν τη ζωή απέναντι στο θάνατο, την ελευθερία απέναντι στην τρομοκρατία, τον ανυποχώρητο αγώνα απέναντι στην καταστολή. Αποφάσισαν, εν ολίγοις, να πουν ένα όχι και ένα τέρμα στους δολοφόνους που αποφασίζουν για τις ζωές μας.

Από την πλευρά μας ως καταληψίες, με πείσμα στον αγώνα και υψωμένες τις γροθιές μας υπερασπιζόμαστε τους χώρους που εδαφικοποιούν τις αντιστάσεις μας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους/ις συντρόφους/ισσες της κατάληψης Mundo Nuevo. Γιατί οι καταλήψεις είναι ανάσα στην ασφυκτική συνθήκη που προσπαθεί να επιβάλλει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και αγκάθι στον σάπιο κόσμο της εξουσίας. Μέσα στις καταλήψεις οραματιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους.

--

Όλοι/όλες στην πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo

1 Απρίλη 12:00 - Καμάρα

--

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ - Η MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ 16ης ΜΑΡΤΗ 2023 ΚΑΙ ΤΗΣ 28ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

--

κάλεσμα : Κατάληψη Libertatia


ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ «ΚΑΛΟΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟΥ» ΚΕΝΤΡΟΥ

gentrification / τουριστικοποίηση / αυξήσεις ενοικίων / περιφράξεις δημόσιων χώρων / απονέκρωση του ΑΠΘ / σαρδελοποίηση στον οασθ / αστυνομικές περιπολίες / εκτοπισμοί μεταναστών και αστέγων / εκκενώσεις καταλήψεων / ενθουσιασμός για το μετρό / δουλειά και ψώνια / ψώνια και δουλειά / κιτς λαμπιόνια / κυριλε βιτρίνες / η μαλακία στη μοδιάνο / μπατσοι και μπίζνες / μπίζνες και μπάτσοι / μπατσοι και ξερο ψωμι.

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Για ποιούς προορίζεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης; Εδώ και αρκετό καιρό φαίνεται πως εκτοπίζει όσες και όσους μοιάζουν «να μην έχουν δουλειά εδώ» ή δεν ήρθαν για να καταναλώσουν. Όλους αυτούς που κατασκευάζονται ως περιττοί, που δεν προσφέρουν στο city branding και χαλάνε την τουριστική εικόνα: τις μετανάστριες, τους αστέγους, τους χρήστες ουσίων, τα πιο υποτιμημένα κοινωνικά κομμάτια και τις καταλήψεις / συλλογικότητες. Κι όμως. Το κέντρο δεν είναι μόνο ψώνια και δουλειά. Συνεχίζει να είναι ο τόπος που ζούμε, που συναντιόμαστε, που αράζουμε, που μοιραζόμαστε, που αγωνιζόμαστε. Και επειδή είμαστε και εμεις κομμάτι της ιστορίας αυτής της πόλης( οι επισφαλείς, οι μπας κλας, οι ρυπαροί, οι γνωστές-άγνωστες), θα διεκδικήσουμε χώρους στο κέντρο για να ανασαίνουμε, κόντρα στον οδοστρωτήρα της ανάπτυξης και στην κρατική βαρβαρότητα.

ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η MUNDO NUEVO

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

κάλεσμα : Φάμπρικα Υφανέτ


ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ: Η MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!

Το μεσημέρι της 16ης Μάρτη 2023, λίγο πριν τη λήξη της απεργιακής διαδήλωσης, 15 σύντροφοι και συντρόφισσες της κατάληψης Mundo Nuevo ανακαταλαμβάνουν το εκκενωμένο κτίριο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί διπλές λαμαρίνες, συναγερμός και κάμερες. Η ανακατάληψη της Mundo Nuevo απαντήθηκε με την άμεση και βίαιη επίθεση της αστυνομίας στον αλληλέγγυο κόσμο και την περιφρούρηση του κτιρίου. Οι ένστολοι δολοφόνοι του κράτους εκκένωσαν εκ νέου το κτίριο, συλλαμβάνοντας τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βρίσκονταν εντός του.

Η κατάληψη Mundo Nuevo είχε εκκενωθεί στις 28 Νοέμβρη 2022 από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες για μήνες στρατοπέδευαν έξω από το κτίριο, λειτουργώντας ως στρατός κατοχής στη γειτονιά της κατάληψης. Η εκκένωσή της αποτελεί κομμάτι της επίθεσης στις καταλήψεις. Ένας πάγιος και διακηρυγμένος στόχος του κράτους που ανήκει στη στρατηγική της αντιεξέγερσης, ειδικά μετά τον Δεκέμβρη του '08, στην απόπειρά του να ξεριζώσει τις εστίες του αυτοοργανωμένου συλλογικού αγώνα. Το χτύπημα των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, που ξεσπούν από τη βάση, όπως και η στοχοποίηση των καταλήψεων αποσκοπούν στην τρομοκράτηση και την πειθάρχηση των πληβειακών στρωμάτων της κοινωνίας, για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Έτσι και τώρα, σε μια περίοδο όπου η συσσωρευμένη κοινωνική οργή εκδηλώνεται σε όλη τη χώρα τόσο για τις κρατικες δολοφονίες στα Τέμπη όσο και ενάντια σε μια συνολικότερη συνθήκη ακραίας εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης της κοινωνικής βάσης, το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται με ακόμη πιο σφοδρούς όρους για να τρομοκρατήσει όσους και όσες αγωνίζονται και καταπνίξει τον κοινωνικό ξεσηκωμό που πλημμυρίζει τους δρόμους. Οι μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες, οι συνεχείς κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις πανεπιστημίων, καλλιτεχνικών σχολών και θεάτρων, η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητές/τριες, σπουδαστές/τριες και αλληλέγγυο κόσμο και η ανακατάληψη της Mundo Nuevo αποτελούν υλική έκφραση της αντίστασης και της αμφισβήτησης απέναντι σε ένα σύστημα εξουσίας που δολοφονεί στα σύνορα, στις ράγες των τρένων, στα αστυνομικά τμήματα και μπλόκα, που τρομοκρατεί και καταστέλει, που εξαθλιώνει και οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Οι καταλήψεις είναι σημεία αναφοράς του αναρχικού αγώνα, σημεία αντίστασης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αποτελούν υλική έκφραση του αγώνα και του οράματος για μια άλλη κοινωνία σε ευθεία αντιδιαστολή με το κρατικό, καπιταλιστικό, πατριαρχικό σύστημα εξουσίας. Είναι πεδία που τροφοδοτούν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, είναι οι δομές όπου εδαφικοποιούνται τα προτάγματά μας για μια άλλη κοινωνία, για έναν καινούριο κόσμο που κουβαλάμε στις καρδιές μας και ως τέτοιες οφείλουμε να τις υπερασπιστούμε. Απέναντι σε ένα παρηκμασμένο σύστημα που το μόνο που προσφέρει είναι εκμετάλλευση, υποταγή, καταστολή και θάνατο.

Απο το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37 εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους/ις συντρόφους/ισσες της κατάληψης Mundo Nuevo, που με επιμονή, συλλογικότητα, πείσμα και μαχητικότητα στέλνουν μήνυμα αντίστασης· πως ο πάνοπλος και οργανωμένος εχθρός όσο και να επιχειρεί να εξαφανίσει τα αποτυπώματα της συλλογικής και κοινωνικής αντίστασης βρίσκει απέναντί του τις αστείρευτες δυνάμεις των από τα κάτω, που δεν παραδίνονται αλλά μάχονται. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα συνεχίζουμε τον αγώνα για την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας και ελευθερίας.

Πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo: Σάββατο 1η Απρίλη, Καμάρα, 12.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΤΗΣ 16ης ΜΑΡΤΗ 2023 ΚΑΙ ΤΗΣ 28ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

10 - 100 - 1000αδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ - ΑΝΑΡΧΙΑ!

NO PASARAN!

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Μαρτίου 17h


---Μικροφωνική Συγκέντρωση: Τρίτη 28/3 - 12:00 Φιλίππου με Χαλκέων

---Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους/ις συλλφθέντες/είσσες της 16/3: Τετάρτη 29/3 - 9:00 - Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

---ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO: Σάββατο 1/4 - 12:00 - Καμάρα

Tα ξημερώματα της Δευτέρας 28/11 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo, όπου δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις και άτομα της ασφάλειας εισέβαλλαν στον κατειλημμένο χώρο. Κατά την διάρκεια της εκκένωσης συνελήφθησαν 4 άτομα που βρισκόντουσαν στον χώρο της κατάληψης, ενώ παράλληλα προσάχθηκαν 4 αλληλέγγυοι σύντροφοι και συντρόφισσες που επιχείρησαν να πλαισιώσουν την αντανακλαστική συγκέντρωση στα πέριξ της Mundo Nuevo. Εκ τότε, η περιοχή της ρωμαϊκής αγοράς έχει μετατραπεί σε μια αστυνομοκρατούμενη ζώνη, αποκλείοντας την κοινότητα αγώνα να προσεγγίσει την κατάληψη, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται καθημερινές εργασίες ανακατασκευής, προκειμένου ο χώρος να γίνει μη λειτουργικός για οποιαδήποτε μεταγενέστερη χρήση.

Την ημέρα εκείνη, το κράτος χτύπησε το σπίτι του Οργανωμένου Αναρχισμού στην Θεσσαλονίκη όπως καταστέλλει κάθε κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, και ιδιαίτερα των πιο προωθημένων κομματιών τους. Η καταστολή δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα πεδία. Χτυπάει και πλήττει κέντρα αγώνα από την MundoNuevo μέχρι το ΑΠΘ. Οι αλλεπάλληλες εκκενώσεις, με πιο χαρακτηριστικές εκείνη στο ''Στέκι του Βιολογικού'' και την επιχείρηση εκκένωσης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής υποδεικνύουν τις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού να θεμελιώσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής, ναρκοθετώντας πεδία αγώνα σε όλη την περιφέρεια και υψώνοντας λαμαρίνες μπροστά στα σημεία αναφοράς της κοινότητας αγώνα. Ο αποστειρωμένος πανεπιστημιακός χώρος που ευαγγελίζονται είναι τμήμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που τον βλέπουμε μέρα με τη μέρα να υλοποιείται και να πασχίζει να πάρει σάρκα και οστά. Σε κάθε κοινωνικό πεδίο (από το πανεπιστήμιο και την Μαλαματίνα μέχρι την Mundo Nuevo) που υπάρχει αγωνιστική συγκρότηση, μια ανυποχώρητη, ζωντανή και επικίνδυνη μάχη, ο φόβος του κράτους μεταφράζεται σε στρατοπέδευση μπάτσων και διαρκή καταστολή.

Έπειτα όμως από 4 περίπου μήνες, μέρα μεσημέρι της 16 Μαρτίου, κατά την διάρκεια της πορείας, πραγματοποιήθηκε η ανακατάληψη της Mundo Nuevo. Μια δυναμική κίνηση στα πλαίσια της γενικής απεργίας που κηρύχθηκε επ' αφορμής της κρατικής- καπιταλιστικής δολοφονίας στα Τέμπη. Έτσι, μέρος της πορείας, επέστρεψε στην κατάληψη όπου είχαν ήδη ανακαταλάβει σύντροφοι και συντρόφισσες. Έπειτα από μία ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις κατέστειλαν βίαια το συγκεντρωμένο πλήθος και έπειτα εκκένωσαν εκ νέου την κατάληψη ενώ πραγματοποιήθηκαν και 15 συλλήψεις. Η κίνηση αυτή, πραγματοποιήθηκε ως την απόληξη αλλά και την ανάδραση με τις μαζικές συγκεντρώσεις οργής χιλιάδων μετά το δολοφονικό έγκλημα στα Τέμπη. Μέσα από το έγκλημα αυτό αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η διαρκής υποτίμηση των ζωών της κοινωνικής βάσης από την κρατική εξουσία και το καπιταλιστικό σύστημα.

Οι καταλήψεις αποτελούν θεμελιώδη εργαλεία του αγώνα μας και μέσα αντίστασης ενάντια στον κόσμο των αφεντικών. Η Mundo Nuevo για 7 ολόκληρα χρόνια συνιστούσε πυρήνα πολιτικής ζύμωσης, θεμέλιο ελευθεριακής δράσης και κινητήριο μοχλό του αναρχικού αγώνα. Όλα αυτά τα χρόνια, η κατάληψη Mundo Nuevo, στάθηκε στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, όλων εκείνων που ταλανίζονται από την σύγχρονη νεοφιλελεύθερη αφήγηση. Η κατάληψη αναμφίβολα αποτελεί έναν εκκωφαντικό θόρυβο στα αυτιά των αστών, καθώς δεν έπαψε ποτέ να αντιμάχεται και να θέτει υπό αμφισβήτηση τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Η πολιτική κατεύθυνση της Mundo Nuevo ενάντια στον ιεραρχικό κορμό, ανέκαθεν συνιστούσε τραύμα στα πλάνα της κυβερνητικής στρατηγικής και της κρατικής ηγεμονίας, η οποία με την πρώτη ευκαιρία έσπευσε να το επουλώσει, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της τρομοκρατικής πολιτικής της.

Αναμφίβολα βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία αναφορικά με τις κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Είναι πλέον σαφείς οι δομικές αντιφάσεις του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας και εκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα, είναι ζήτημα του κινήματος η σύνδεση των επιμέρους αντιστάσεων και αγώνων με μόνο στόχο την συνολική αμφισβήτηση του σάπιου αυτού συστήματος και την κατάθεση συνολικών προτάσεων στο κοινωνικό σώμα για την αυριανή κοινωνία. Με βασικές αρχές, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, όπως εκφράζονται και εντός των καταλήψεων, είναι επιτακτική ανάγκη η υπεράσπιση και η ανάκτηση των εργαλείων και των κοινωνικών προσβάσεων που δημιουργούνται μέσω των καταλήψεων. Από το ΑΠΘ, μέχρι την Μundo Nuevo, να βρεθούμε ξανά και ξανά στον δρόμο για την υπεράσπιση των κεκτημένων αγώνα, για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

10 100 1000άδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΗΨΗΣ

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΗ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta


-ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

-12:00, ΚΑΜΑΡΑ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO

H Mundo Nuevo θα μείνει κατάληψη!

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, η κατάληψη Mundo Nuevo εκκενώνεται. Πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στον κατειλημμένο χώρο, πραγματοποιώντας συλλήψεις ατόμων και φροντίζουν να απαθανατίσουν ό,τι θα μπορούσε να βρει περίοπτη θέση στη μαρκίζα των φίλιων μέσων, ώστε να προκύψει η πρώτη ύλη για την ύφανση της κρατικής προπαγάνδας. Ανάλογο το σκηνικό και κατά την ανακατάληψη της Mundo Nuevo, στις 16/03 ημέρα γενικής απεργίας, όταν και δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν τυφλά εναντίον καταληψιών και αλληλέγγυων που στήριζαν την δράση του ανοίγματος του κλειστού --εδω και 3,5 μήνες -- κτηρίου ξανά στους ανθρώπους του και στην κοινωνία.

Φυσικά, αν η επιλογή της εκκένωσης ή η χρονική συγκυρία που έλαβε χώρα μας εξέπλητταν, θα κάναμε λόγο για παροιμειώδη αφέλεια. Όταν η ακρίβεια (είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια) και ο κίνδυνος του αποκλεισμού από βασικές παροχές (υγεία, παιδεία, κοινά αγαθά) επελαύνουν σε μία όλο και αυξανόμενη λίστα τομέων της ζωής, η εξουσία, πιστή στην τακτική δημιουργίας ενός εμπεδωμένα καταπιεστικού παραδείγματος πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, τον δημόσιο βίο και την κοινωνική αναπαραγωγή, επέλεξε -και επιλέγει- τον δρόμο της επιβολής.

Από τη βιαιότητα στις τελευταίες απεργίες επ' αφορμή του κρατικού και καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη έως τη δολοφονία του Ρομά Κώστα Φραγκούλη για 20€ βενζίνη• από τις δολοφονικές επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ών στα ελληνικά σύνορα έως την ευθεία επίθεση στον κόσμο του αγώνα και τις δομές του κινήματος, ο ζήλος της καταστολής σε περίοδο έντονων κοινωνικών εντάσεων και όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων έρχεται ως μία διαχρονικά επιλεγόμενη από την εξουσία τακτική επαναφοράς των κεντρικών της αφηγήσεων στο προσκήνιο, με σκοπό τον έλεγχο και τον καθορισμό του δημόσιου λόγου και διαλόγου.

Ο άνθρωπος ως θεμελίωση της συλλογικής πραγματικότητας και οι ανάγκες του ως θεμέλιος λίθος της δημιουργικής φαντασίας, βάλλονται ευθέως. Σκοπός, η ολοκληρωτική εμπέδωση του φόβου από ένα σύστημα-δυνάστη και η εξάρμωση του κοινωνικού από τα πεδία των κοινών κατακτήσεων και της αντίστασης απέναντι στον παραλογισμό της εξουσίας. Μία ώθηση, με άλλα λόγια, προς ένα βασίλειο ιδιώτευσης και ατομικισμού, όπου το συλλογικό θα έχει χάσει τις ρίζες του και, τελικά, το νόημά του.

Μπρος σε ένα μέλλον για 'μας, χωρίς εμάς, επιλέγουμε να αγωνιστούμε για μία ζωή πέρα από το καπιταλιστικό παράδειγμα, ενάντια στο δίκιο του ισχυρού, τις ορέξεις της 'ιδιωτικής πρωτουβουλίας', τη συμπίεση των ζωών μας «γιατί δε βγαίνουν οι οικονομικοί δείκτες».

Μέσα από τους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις, αποπειρόμαστε να ζήσουμε μία ζωή συλλογική, ισότιμη και συμπεριληπτική. Να στήσουμε τις δικές μας πολιτισμικές απαντήσεις απέναντι στον τεμαχισμό και τη φτωχοποίηση που ρημάζουν όλο και περισσότερες ζωές. Να συνδεθούμε με τα κοινωνικά και ταξικά κινήματα που αγωνίζονται και αγωνιιούν για έναν κόσμο λιγότερο βάρβαρο. Να (ανα)καταλάβουμε πεδία του δημοσίου βίου και να δημιουργήσουμε χώρο και χρόνο πέρα από τις καπιταλιστικές ονειρώξεις που συμπιέζουν στιγμές, σχέσεις, ανθρώπους. Απέναντι σε ένα σύστημα γατζωμένο από τις σάρκες των πολλών, που καταπιέζει και εκμεταλλεύεται. Τις μάχες μας θα τις δώσουμε μαζί - και αυτό είναι κάτι που ούτε παραδίδεται ούτε εκκενώνεται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Συμμετοχή στην πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης

Σάββατο 1 Απριλίου 2023, 18:00, Καμάρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ της ανακατάληψης της Mundo Nuevo

κάλεσμα : Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


Πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo

Τα ξημερώματα της 28/11/2022 μπάτσοι εισέβαλαν στην κατάληψη Mundo Nuevo στην Θεσσαλονίκη. Εκκένωσαν το κτίριο και συνέλαβαν 4 συντρόφους/ισσες που βρίσκονταν στο εντός του, ενώ έκαναν άλλες 3 προσαγωγές από την γύρω περιοχή, η οποία έμοιαζε κατεχόμενη από μπάτσους που την είχαν αποκλείσει. Άμεσα κόσμος ανταποκρίθηκε και πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Εδώ και 4 μήνες το μέρος που στέγασε ιδέες, σχέσεις, ελπίδες, αγώνες και αγωνίες είναι κατεχόμενο από τις δυνάμεις καταστολής. Θωρακισμένο με λαμαρίνες παραμένει νεκρό, προσμένοντας την "αξιοποίηση" του από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Όπως η κατάληψη Terra Incognita λίγο πιο πάνω, τα χαλάσματα του στεκιού στο Βιολογικό και όλα τα μέρη που, μέσα από την υπόσχεση του εξευγενισμού, η κυριαρχία ανέδειξε το πιο σάπιο πρόσωπο της. Το μίσος της εξουσίας για την ζωή είναι τέτοιο που μπορεί να χωρέσει μόνο σε καταναλωτικά μαυσωλεία ή ερείπια.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε καθημερινά την ένταση της καταστολής απέναντι στα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια. Τα αδιέξοδα των καπιταλιστών δεν τους αφήνουν κανένα περιθώριο παροχών για να εξευμενίσουν την οργή των καταπιεσμένων αυτής της κοινωνίας. Κράτος και κεφάλαιο επιτίθενται ώστε να συντρίψουν τις αντιστάσεις και να αποτρέψουν την συνάντηση των αγώνων και την επανάληψη γεγονότων όπως της τετραετίας 2008-2012.

Η εισβολή στη Mundo Nuevo είναι συνέχεια των επιχειρήσεων εκκένωσης των κατειλημμένων προσφυγικών στην Αθήνα και της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, απαγορεύσεων πορειών και επιθέσεων μπάτσων σε αυτές, καθώς και της στρατοπέδευσης δυνάμεων κατοχής στα Εξάρχεια με αφορμή την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία. Οι συνεχείς προσλήψεις μπάτσων και η συνεχής αγορά καινούριων εξοπλισμών για αυτούς είναι το μοναδικό έξοδο που το κράτος κάνει με περισσή χαρά, πέρα από τις απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων για να τρώνε μίζες οι ημέτεροι.

Την ώρα που δημόσια υγεία και εκπαίδευση ξεχαρβαλώνονται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ιδιωτών, λεφτά περισσεύουν, όχι για την έρευνα, την αναβάθμιση εγκαταστάσεων ή για προσλήψεις προσωπικού σε νοσοκομεία και πανεπιστήμια, αλλά για την δημιουργία νέων αστυνομικών σωμάτων που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη διάλυση αυτών. Η γνώση, η υγεία, ακόμα και η ίδια η ζωή από δικαιώματα μετατρέπονται σε προνόμια για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα για να τα εξασφαλίσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο οι δομές αγώνα γίνονται πιο πολύτιμες από ποτέ και η υπεράσπιση τους αποτελεί καθήκον. Δεν είναι ζήτημα επιλογής, είναι ζήτημα ανάγκης. Η επέλαση των δυνάμεων της αγοράς επιδιώκει να περάσει πάνω από τα ερείπια της εργατικής τάξης, του κόσμου του αγώνα και εν τέλη του ίδιου του πλανήτη. Κάθε βήμα πίσω είναι βήμα προς τον γκρεμό.

Στις 16/3/2023, μέρα γενικής απεργίας, καταληψίες τις Mudo Nuevo χάρισαν ώρες ελευθερίας στο κτίριο, επανακαταλαμβάνοντας το. Αλληλέγγυος κόσμος από την απεργιακή πορεία έσπευσε να πλαισιώσει την κίνηση αυτή συγκεντρωνόμενος στο σημείο. Καταληψίες και αλληλέγγυοι δέχθηκαν την επίθεση από τους μπάτσους με γκλοπ και χημικά. Μετά από νέα αστυνομική επιχείρηση η η κατάληψη εκκενώθηκε εκ νέου, ενώ 15 σύντροφοι/ισες συνελήφθησαν.

Η Αλληλεγγύη μας τόσο στην κατάληψη όσο και στους/ις συλληφθέντες/ίσσες είναι δεδομένη και αμέριστη.

Στηρίζουμε την πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo

Σάββατο 1 Απρίλη 12:00 καμάρα

Να ενώσουμε τις αντιστάσεις - Να γίνουμε επίθεση

κάλεσμα : Αναρχική ομάδα Πυρανθός


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Στις 16 Μαρτη, εν μέσω των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, η Mundo Nuevo, στη Θεσσαλονίκη, ανακαταλαμβάνεται. Η κατάληψη είχε εκκενωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας της 28ης Νοέμβρη, μετά από 7 χρόνια ζωής και αγώνα. Σύντροφοι και συντρόφισσες, λοιπόν, εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων εσπάσαν την τρομοκρατία και ανακατέλαβαν το κτήριο που φυλασσόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάμερες και συναγερμούς. Λίγο μετά την ανακατάληψη, και ενώ ήδη πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί σε αλληλεγγύη, μετά το τέλος της διαδήλωσης η αστυνομία προχώρησε σε επέμβαση στον χώρο, συλλαμβάνοντας όσες και όσους ήταν μέσα, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών στη γειτονια του κέντρου της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα, χιλιάδες κόσμου βγαίξει ξανά και ξανά στον δρόμο για να διαδηλώσει ενάντια στην κρατική δολοφονία στα Τεμπη. Είναι καταφανές πλέον, για τη μεγαλη κοινωνική πλειοψηφεία ότι κράτος και κεφάλαιο δεν υπολογίζουν, όπως και ποτέ δεν υπολόγιζαν την ανθρώπινη ζωή σε όλα τα επίπεδα. Ο κατακερματισμός της δημόσιας υγείας κατά την διάρκεια της πανδημίας, η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, οι ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημοσίων πεδίων, η επίθεση στους δημόσιους χώρους, οι δολοφονίες των Ρομα Φραγκούλη και Σαμπάνη, οι επαναπροωθήσεις και οι πνιγμοί μεταναστών στα σύνορα και στα νερά του Αιγαίου και η άγρια καταστολή των αγωνιζομένων στο δρόμο είναι μερικά παραδείγματα της δολοφονικής διαχείρισης κράτους και κεφαλαίου στις ζωές των από τα κάτω. Αποτελεί μονόδρομος, για όλους εμάς τους καταπιεσμένους να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω εξαθλίωση και τον κατακερματισμό των ζώων μας, να ενδυναμώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις των καιρών μας με καταλήψεις, συγκρούσεις, απεργίες.

Ήδη μετράμε δέκα μέρες μαζικών και μαχητικών διαδηλώσεων που χιλιάδες άνθρωποι με σύνθημα: το κράτος δολοφονεί, υπερασπίζονται τη ζωή και αγωνίζονται έμπρακτα για να ανατραπεί η προδιαγεγραμμένη τύχη που θέλουν οι καταπιεστές μας να έχουμε. Εν μεσω αυτών των μεγαλειώδων κινητοποιήσεων και ενώ η κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ,από φοιτητές και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, μέτρα ήδη εφτά μέρες ενάντια στους αποκλεισμούς και την τρομοκρατία που θέλει να σπείρει το κράτος ενάντια στους αγωνιζόμενους η ανακατάληψη της Mundo Nuevo έρχεται να δηλώσει αυτό που ακούγεται εδώ και τόσες μέρες. Δεν τους φοβόμαστε, δεν είναι ανίκητοι. Ως αναρχικοί αγωνιστές θα βάζουμε συνεχώς αναχώματα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Το κράτος και το κεφάλαιο το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι τρομοκρατία, εξαθλίωση και θάνατο. Αγώνας για ζωή και ελευθερία για την κοινωνική επανάσταση μέχρι την αταξική κοινωνία.

Πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 15 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΣΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

κάλεσμα : αναρχικό - αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μαρτίου 01h


Κάλεσμα στήριξης στη διαδήλωση υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

Ξημερώματα της 28/11 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo, κατά την οποία, οι μπάτσοι συνέλαβαν 4 άτομα τα οποία ήταν στο κτίριο και πραγματοποίησαν προσαγωγές αλληλέγγυων που έφταναν στο σημείο. Η επιχείρηση εκκένωσης διεξήχθη από δυνάμεις των ΜΑΤ,ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και δεκάδων ασφαλιτών. Αντίστοιχα στις 16/3, οι μπάτσοι απάντησαν με ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα και 15 συλλήψεις κατά την απόπειρα επανακατάληψης του κτιρίου από δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες.

Η εκκένωση αυτή αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο της εντεινόμενης επίθεσης σε δομές του κινήματος με πιο πρόσφατες τις εκκενώσεις της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη, του στεκιού στο Βιολογικό, της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα αλλά και της τρομοκρατικής εισβολής στα κατειλλημένα προσφυγικά στη Λ. Αλεξάνδρας.

Μία στοχευμένη και με "ειδικό βάρος" επίθεση, που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης κρατικής και καπιταλιστικής στρατηγικής, που θέλει να περιορίσει και να καταστείλει τους κοινωνικούς αγώνες, τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τις λαϊκές διεκδικήσεις, τα μέσα πάλης και αντίστασης.

Γιατί όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω μίας ευρείας, σε βάθος και έκταση, καπιταλιστικής κρίσης, η οποία συνεπάγεται το τσάκισμα των όρων ζωής της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και των καταπιεσμένων-αόρατων αυτού του κόσμου.

Είναι λοιπόν μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που η εργατική τάξη καλείται να δουλεύει υπό απάνθρωπες συνθήκες, ανασφάλιστα, με ελαστικά ωράρια ή με μαύρη εργασία για ψίχουλα, που καλείται «να πληρώσει τα σπασμένα», που καλείται να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και τις αυξημένες τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης, λογαριασμούς και ενοίκια, την περιορισμένη πρόσβαση σε δημόσιες δομές παιδείας, υγείας, πρόνοιας. Και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι νέες και οι νέοι, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι άνεργες και οι άνεργοι, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές, ερχόμενοι πρόσωπο με πρόσωπο με απανωτούς νόμους που περιορίζουν τα δικαιώματα, τις ελευθερίες τους και τα εισοδήματά τους, καλούνται να παλέψουν και να αγωνιστούν ακόμα και για τα πιο στοιχειώδη προαπαιτούμενα της επιβίωσής τους.

Υπάρχει μία κοινή πολιτική γραμμή που συνδέει το καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, το διαλυμένο ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τους ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία, την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική νομοθεσία των τελευταίων κυβερνήσεων, την αναβάθμιση του τρομονόμου και τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, το νομοθετικό αβαντάρισμα της λεηλασίας του περιβάλλοντος με τις εκκενώσεις των καταλήψεων και την στοχοποίηση αγωνιστών και αγωνιστριών.

Και μιας και όλα αυτά συμβαίνουν στη γειτονιά μας ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι.

"Απελευθέρωση του κτιρίου από τους καταληψίες και απόδοσή του στην κοινωνία" είχε αναφέρει περιχαρής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την εκκένωση της Mundo Nuevo, θέλοντας να μετατρέψει το ψέμα σε αλήθεια.

Οι καταλήψεις, τα κοινωνικά στέκια και οι πολιτικοί χώροι είναι χώροι οργάνωσης της εργατικής τάξης και των φτωχωτερων κοινωνικών στρωματων, είναι χώροι κοινωνικής αλληλεγγύης και ταξικής αλληλοβοηθειας, είναι χώροι αντίστασης ενάντια στις βλέψεις της αστικής τάξης για τις λαϊκές γειτονιές και τον "εξευγενισμο" τους που σημαίνει αστεγια, υψηλά ενοίκια, εξωσεις για τους εργαζόμενους και τους ανέργους από την μία και κρατικές μίζες και πλούτη για τα λίγα αδηφάγα αφεντικά της τουριστικής βιομηχανίας και του κατασκευαστικου κεφαλαίου από την άλλη.

Στη γειτονιά αυτή λοιπόν πρόβλημα δεν υπήρξε με την κατάληψη Mundo Nuevo ή παλιότερα με την κατάληψη Terra Incognitta, με τα κοινωνικά στέκια της νεολαίας ή με τους χώρους πολιτικών οργανώσεων.

Πρόβλημα για τους κατοίκους της γειτονιάς αποτελούν τα rbnb και τα υψηλά ενοίκια, οι συνεχείς και πολιτικά στοχευμένες περιπολίες των μπάτσων, τα νταλαβέρια και τα στραβά μάτια που κάνουν στο εμπόριο ναρκωτικών, οι άθλιες συνθήκες ζωής για τους χρήστες ουσιών για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πρόνοια και κανένας σχεδιασμός φροντίδας. Πρόβλημα αποτελεί η αστεγία που αναγκάζει ανθρώπους να ψάχνουν κάποια εσοχή της Φιλίππου, της Ιουνστιανού, της Γκαρμπολά, της Ολύμπου, της Μπαλταδώρου, της Ίωνος Δραγούμη για να ανταπεξέλθουν στο κρύο, η ακρίβεια που οδηγεί γείτονές μας να ψάχνουν στα σκουπίδια, τα ερημωμένα και παρατημένα κτίρια που θα μπορούσαν να στεγάσουν τόσους ανθρώπους και ανάγκες.

Πρόβλημα στη γειτονιά αποτελεί η εμπορική μπίζνα του Δήμου που γεμίζει την πλατεία Δικαστηρίων, έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στο κέντρο της πόλης, με περίπτερα εταιρειών, η στρατοπέδευση νέων μόνιμων αστυνομικών δυνάμεων και οχημάτων πάνω στην πλατεία για να φυλάν το εμπορικό τους πανηγύρι, η μαζική κοπή δέντρων εντός και εκτός της προεκλογικής και κακοσχεδιασμένης παιδικής χαράς, η νέα μορφή της οποίας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε χωρίς να ρωτηθεί κανένας και καμία που μένει στην περιοχή.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι καταλήψεις και οι πολιτικοί χώροι μπορούν και πρέπει να αποτελούν σημεία συνάντησης τόσο της γειτονιάς, όσο και σημεία συνάντησης ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών σχηματισμών, εδαφικοποιώντας και εκφράζοντας την αναγκαιότητα της οργάνωσης της προλεταριακής και λαϊκής αλληλεγγύης, της προλεταριακής και λαϊκής αντίστασης.

Πάνε αρκετά χρόνια που τα χημικά και τα γκλοπ της αστυνομίας σταμάτησαν να αφορούν αποκλειστικά τους αναρχικούς και τις καταλήψεις, τους κομμουνιστές και τις οργανώσεις τους και απλώνονται σε εκείνες και εκείνους που διεκδικούν τα αυτονόητα, την στέγαση, την περίθαλψη, την τροφή, την μόρφωση, το ρεύμα, τις φτηνές και ποιοτικές μεταφορές.

Απλώνονται ήδη στα σημεία τα οποία ήταν προορισμένα να φτάσουν:

Στους ανθρώπους που διαμαρτύρονται επειδή διώχνονται από τα σπίτια τους από τις τράπεζες, στους ανθρώπους που ζητούν πληρωμένες υπερωρίες και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που διεκδικούν δημόσια παιδεία, που απεργούν όπως συμβαίνει στη Μαλαματίνα εδώ και 4 μήνες, που διεκδικούν να μην μετατραπεί η πλατεία δικαστηρίων σε μία απέραντη έρημο χωρίς πράσινο, που παλεύουν για να μη ρημάξει ο τόπος τους όπως συμβαίνει στις Σκουριές, στα Άγραφα, στον Βόλο και αλλού, που διαδηλώνουν για να παύσουν οι κοινωνικές ανάγκες να είναι πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Η μάχη για την υπεράσπιση των καταλήψεων, στεγαστικών ή πολιτικών, είναι ένα από τα πεδία στα οποία η εργατική τάξη, η νεολαία, ο λαός καλούνται να πάρουν θέση, καθώς αφορά την ίδια μας τη δυνατότητα να αγωνιζόμαστε.

Στηρίζουμε τη διαδήλωση υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου στις 12.00 με σημείο συγκέντρωσης την Καμάρα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ:

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

κάλεσμα : Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/4

ΠΟΡΕΙΑ, ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 12:00

Οι καταλήψεις ήταν, είναι και θα είναι σημεία αντίστασης στη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η σημασία τους δεν έγκειται στα ντουβάρια αλλά στους ανθρώπους που τις απαρτίζουν, οι οποίοι δρουν συλλογικά και ακηδεμόνευτα δίνοντας νόημα στον χώρο και στις γειτονιές τους. Αποτελούν υλική έκφραση του αγώνα και του οράματος για μια άλλη κοινωνία. Μέσα σ' αυτές στεγάζονται οι ιδεολογίες μας, η ζωή και η ελευθερία μας.

Το ξημέρωμα της Δευτέρας, 28/11 αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στη κατάληψη Mundo Nuevo, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μία καταληψη που αποτελούσε σημείο αναφοράς για το αναρχικό κίνημα 7 χρόνια. Η γειτονιά κλείνει και γεμίζει μπάτσους, η κατάληψη εκκενώνεται και συλλαμβάνονται 4 άτομα. Η Κατάληψη Mundo Nuevo από τις πρώτες μέρες που δημιουργήθηκε ήταν ένα κατειλημμένο έδαφος αγώνα που στέγαζε την συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο, το κινηματικό βιβλιοπωλείο Ενδοχώρα, γυμναστήριο, εκδηλώσεις τόσο πολιτικές όσο και πολιτιστικές, συλλογικές κουζίνες, απεργιακά καφενεία, εργαστήρι μουσικής, ομάδες φωτογραφίας και προβολών, πολιτικά καφενεία ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βια, μαθητικές και φοιτητικές αναρχικές συνελεύσεις, αναρχικά συνέδρια, παιδικά παιχνίδια, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ βιβλίου και ντοκιμαντέρ και εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης (το τελευταίο για τους απεργούς της Μαλαματίνας το βράδυ πριν την εκκένωσή της).

Ύστερα από τέσσερεις μήνες η κατάληψη Mundo Nuevo ανακαταλαμβάνεται, στα πλαίσια της γενικής απεργίας που είχε καλεστεί 16 Μαρτίου, με χιλιάδες κόσμου στο δρόμο. Σε ένα κλίμα που όλες τις προηγούμενες μέρες κόσμος διαδηλώνει ενάντια στο κρατικοκαπιταλιστικό δυστύχημα στα Τέμπη, γεμάτος οργή και αγανάκτηση. Κομμάτι της πορείας αυτής επιστρέφει στη συμβολή Φιλίππου με Σιατίστης, όπου ήδη σύντροφοι και συντρόφισσες έχουν μπει στη κατάληψη. Μετά από μία ώρα καταφθάνουν αστυνομικές δυνάμεις στη γειτονιά, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το σκληρό πρόσωπο της καταστολής. Με χημικά και ξύλο απομακρύνουν τους διαδηλωτές και εκκενώνουν ξανά τη Mundo Nuevo, πραγματοποιώντας 15 συλλήψεις. Παρ' όλα αυτά, ακόμη και για 2 ώρες φάνηκε ξανά πως το κράτος βάζει στο στόχαστρο πάντοτε τον κόσμο που αγωνίζεται, που εξεγείρεται, τον κόσμο από τα κάτω. Ταυτόχρονα αποδείχθηκε πως ο αγώνας ενάντια σε ό,τι έχει ως γνώμονα τον θάνατο, θα είναι πάντοτε δίκαιος, γιατί είναι αγώνας για ζωή.

Οι κατειλημμένοι χώροι είναι χώροι αλληλεγγύης προς τα καταπιεσμένα κοινωνικοταξικά στρώματα όπου το καθένα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ενάντια στην συστημική καταστολή. Οι χώροι αυτοί είναι μια προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινότητας στην οποία δεν υπάρχουν ταξικοί, έμφυλοι, κοινωνικοί διαχωρισμοί, όπου η οργάνωση δεν γίνεται από τους λίγους και δεν ισχύουν οι θεσμοθετημένες λογικές κράτους και καπιταλισμού για την λήψη αποφάσεων. Όπως φανταζόμαστε τις σχολές μας και όπως θέλουμε την κοινωνία μας.

Σήμερα 30/3 εκκενώθηκε και η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που τελεί υπό κατάληψη 18 μέρες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταπατούν το άσυλο και συλλαμβάνουν 10 αγωνιστές, σπουδαστές/τριες, φοιτητές/τριες. Όλο αυτό το διάστημα οι μπάτσοι στέκονται έξω από τη κατειλημμένη πρυτανεία διώχνοντας αλληλέγγυο κόσμο είτε μοιράζοντας προσαγωγές, είτε χτυπώντας τους. Παρά το κατασταλτικό σχέδιο αποκλεισμού όμως, οι συγκεντρώσεις, και εκδηλώσεις δεν σταματούσαν, φέρνοντας πλήθος κόσμου να στηρίξει τη κατάληψη. Να σημειωθεί ότι αυτή η κατάληψη αποτέλεσε κομμάτι του αγώνα σπουδαστών/τριών, καλλιτεχνών ενάντια στο Π.Δ. 85, μαζί με των φοιτητών/τριών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, βάζοντας ταυτόχρονα στην ατζέντα τον αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας ενάντια στην καπιταλιστική και κρατική δολοφονία των Τεμπών.

Αυτού του είδους οι κρατικές κινήσεις είναι μέρος ενός κύματος καταστολής που έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίες από μέρους του κράτους, αφού προσπαθεί να δείξει ένα πρόσωπο "τάξης και ασφάλειας" για να κρύψει την πραγματικότητα η οποία είναι ότι το μόνο που έχει καταφέρει είναι η συνεχής φτωχοποιηση των κατώτερων κοινωνικών και ταξικών στρωμάτων. Η επίθεση στις καταλήψεις αποτελεί πάγιο και διακηρυγμένο στόχο του κράτους και ανήκει στη στρατηγική της αντιεξέγερσης.

Τίποτα όμως δε τελειώνει και τίποτα δε μένει αναπάντητο. Στεκόμαστε αλληλεγγύοι/ες με τους/ις συντρόφους/ισσες της Κατάληψης Mundo Nuevo, και σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Δεν υποχωρούμε ούτε παραδινόμαστε. Αντιθέτως θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας με καταλήψεις, πορείες, απεργίες, συγκρούσεις μαζικές ενάντια στο σάπιο αυτό εξουσιαστικό σύστημα, διεκδικώντας τα αυτονόητα: ρεύμα, υγεία, τροφή, νερό, στέγη, ασφαλές μεταφορές, παιδεία, πολιτισμό, αξιοπρέπεια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΚΠΑ

ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

10, 100 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η MUNDO NUEVO ΔΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας


ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ!

-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO: Σάββατο 1 Απρίλη - 12:00 - Καμάρα

- Αλληλεγγύη στους/ις συλληφθέντες/είσες της κατάληψης της Πρυτανείας ΕΚΠΑ που εκκενώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Ενάντια στη θανατοπολιτικη κράτους και αφεντικών η οργή συνεχίζει να βαδίζει μέτρο το μέτρο με βήματα σίγουρα και αποφασιστικά. Με το τέλος της απεργιακής πορείας της 16/3 η κατάληψη Mundo Nuevo ανακαταληφθηκε και ξαναπέρασε στα χέρια της κοινωνίας, του κινήματος.Μετά από κάποια ώρα ακολούθησε σφοδρή επίθεση των ένστολων δολοφόνων στον συγκεντρωμένο κόσμο έξω από την κατάληψη και στη συνέχεια μπάτσοι εισέβαλαν στην κατάληψη συλλαμβάνοντας 15 συντρόφισσες και συντροφους. Ο αγώνας δεν τελειώνει, συνεχίζεται, τώρα σήμερα αύριο και για πάντα, για τη ζωή, τη λευτεριά, την αξιοπρέπεια.

10 - 100 - 1000άδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής


ΑΝ.ΟΜΑ (ΑΝτιφασιστική ΟΜΑδα) Θεσσαλονίκης

πηγή : https://twitter.com/anoma_thess


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 28/11/2022 αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη. Προχώρησαν σε συλλήψεις 4 συντρόφων/συντροφισσών και σε ακόμη 3 προσαγωγές, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη αντανακλαστική συγκέντρωση, που επιχείρησε να προσεγγίσει το σημείο της κατάληψης, συναντώντας ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Η εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo συνέβη σε μια περίοδο κατά την οποία το κράτος αποπειράθηκε να επανεκκινήσει τις επιθέσεις κατά των κατειλημμένων χώρων αγώνα, καθώς μέσα σε λίγες μόνο μέρες εκκενώθηκε η κατάληψη Ντουγρού στη Λάρισα και έγινε επιχείρηση εκκένωσης της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών στην Αθήνα. Εν όψει των επικείμενων εκλογών, αλλά και σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα ζητήματα της ακρίβειας και της εντεινόμενης ταξικής υποτίμησης των καταπιεσμένων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε ξανά κατά του εσωτερικού εχθρού, κατά των αναρχικών, προκειμένου να συσπειρώσει το συντηρητικό και ακροδεξιό της ακροατήριο. Η εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo αποτέλεσε μεταξύ άλλων κρατική απάντηση στην μαζική διαδήλωση και τις συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου και ένα προειδοποιητικό μήνυμα εν όψει 6ης Δεκέμβρη. Όπως αποδείχτηκε, το κράτος έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του, μιας και οι συγκρούσεις στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη ήταν πολλαπλάσιας έντασης και έκτασης.

Η επίθεση κατά των καταλήψεων αποτελεί επίθεση κατά του κόσμου του αγώνα συλλήβδην. Οι εκκενώσεις καταλήψεων αποτελούν κομμάτι του κρατικού σχεδιασμού να τσακίσει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Γι' αυτό, υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις, καθώς αποτελούν κέντρα αγώνα που στεγάζουν πολιτικές και πολιτιστικές διαδικασίες και εκδηλώσεις με όρους αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και άμεσης δράσης.

Το κράτος αυταπατάται, αν νομίζει ότι με τις εκκενώσεις καταλήψεων μπορεί να αναστείλει τη δράση των αναρχικών. Οι καταλήψεις, άλλωστε, δεν αποτελούν απλώς τα κτήρια αυτά καθ' εαυτά. Είναι ένα μέσο αγώνα που υπηρετεί τον σκοπό της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης. Οι καταλήψεις πρώτα και κύρια είναι οι καταληψίες, οι αγωνιστές και οι συλλογικότητες που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια σε κράτος, φασίστες και κεφάλαιο.

Σε συνέχεια των μαζικών διαδηλώσεων που ακολούθησαν τόσο της αρχικής εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo, όσο και της αστυνομικής επιχείρησης μετά την ανακατάληψης της κατά την γενική απεργία στις 16/3, δηλώνουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης και καλούμε στην πορεία υπεράσπισής της.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει, για να βάλουμε ανάχωμα στη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου. Να οργανωθούμε σε συλλογικές μορφές και δομές αγώνα, σε πολιτικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία και πρωτοβουλίες, φοιτητικά σχήματα και συνελεύσεις γειτονιάς. Από τα κάτω να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, να λάβουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και την οργανωτική ανασυγκρότηση του αναρχική κινήματος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/04,

12:00 ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
blog: libertasalonica.wordpress.com
mail: lib_exthess@hoextmail.coexm


ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

Τον Νοέμβριο του '22 έρχεται για άλλη μια φορά στα αυτιά μας η είδηση της εκκένωσης άλλης μιας κατάληψης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Mundo Nuevo αποτελούσε ενεργό κέντρο αγώνα με προβολές, συζητήσεις, εκδηλώσεις για όλα τα ζητήματα που μας πλήττουν, μπαρ για δικαστικά έξοδα, λάιβ , συνελεύσεις, μαζεματα ειδών πρώτης ανάγκης και άλλα πολλά.

Μετά από 4 μήνες, την ημέρα της γενικής απεργίας και στα πλαίσια τις κρατικής δολοφονίας στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε ανακατάληψη της Mundo Nuevo. Έπειτα από μια ώρα και αφού αλληλέγγυος κόσμος προσέγγισε την κατάληψη, μεγάλος όγκος αστυνομικών δυνάμεων έσπασε τον μαζεμένο κόσμο με χρήση χημικών και κρότου λάμψης και πραγματοποίησε εκκένωση της κατάληψης και 15 συλλήψεις. Οι καταλήψεις αποτελούν βασικά εργαλεία του αγώνα, μέσα στο σάπιο κόσμο των αφεντικών που ζούμε. Συνδέοντας τα ταξικά χαρακτηριστικά της γενικής απεργίας, ανοίγει τον δρόμο σε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας ,να μην γονατίσει και να μην σταματήσει να αγωνίζεται.

Το κράτος επέλεξε για άλλη μια φορά να χτυπήσει ότι αντιστέκεται, ότι φωνάζει στο άδικο , ότι έρχεται αντιμέτωπο με το βρώμικο πρόσωπο του συστήματος. Από την εκκένωση του βιολογικού μέχρι της Mundo Nuevo, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η απαντήσεις μας θα είναι στους δρόμους του αγώνα με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και συγκρούσεις μέχρι να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει.

10-100 χιλιάδες καταλήψεις , ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής


Στηρίζουμε την πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Η αλληλεγγύη είναι η εγγύηση της ύπαρξης μας απέναντι στην γενικευμένη επίθεση που δέχονται η από τα κάτω. Είναι ευθύνη συνολικά του κόσμου της αντίστασης να υπερασπιστούμε τις δομές του αγώνα μακριά από λογικές επιλεκτικής αλληλεγγύης αλλά και με δέσμευση φυσικής παρουσίας όποτε αυτό απαιτείται. Η ανακατάληψη της Mundo Nuevo την ημέρα της γενικής απεργίας της 16ης Μάρτη ήταν ένα καίριο χτύπημα στην καταστολή και μια υπενθύμιση πως οι περίοδοι γενικευμένου αναβρασμού είναι ευκαιρίες για αντεπίθεση. Κάθε ανακατάληψη κάθε μαχητική υπεράσπιση κάθε διαδικασία για την άμυνα και την περιφρούρηση των απελευθερωμένων χώρων και των δομών του αγώνα, κάθε κίνηση αλληλεγγύης με αυτούς που βάλλονται είναι ένα βήμα για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση έξω από το κράτος και τον καπιταλισμό.

Στηρίζουμε την πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo

Η επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη Mundo Nuevo στις 28/11 είναι επίθεση που αφορά συνολικά τον κόσμο του αγώνα και δεν είναι αποκομμένη από τις κατασταλτικές επιχειρήσεις τόσο στις υπόλοιπες δομές του αγώνα όσο και στα κεκτημένα των καταπεσμένων τάξεων. Η επίθεση στις καταλήψεις είναι στρατηγικής σημασίας για το κράτος για πάνω από μια δεκαετία. Όπως γράφαμε σε προηγούμενο κείμενο μας σε αλληλεγγύη με την κατάληψη Ντουγρού:

(...Από το 2012, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εξαγγείλει αυτόν τον πόλεμο ενάντια στις "εστίες ανομίας", όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει κατά την κατασταλτική επίθεση ενάντια στην κατάληψη Villa Amalias. Στο σύνολό του αποτέλεσε την απάντηση από την πλευρά του κράτους στην δυναμική που συγκροτούσαν τα κινήματα κοινωνικής αντίστασης, πανελλαδικά, από το 2008 - 2012, και οι οποίες μέσω του έμπρακτου παραδείγματος, των αγωνιστικών συλλογικοποιήσεων και διαδικασιών, καθώς και δομών κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης, υιοθετούνταν από όλο και ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια. Έκτοτε, εντός αυτής της δεκαετίας αυτός ο πόλεμος εξελίσσεται σε μια στρατηγική εναντίον του εσωτερικού εχθρού, άλλοτε σε χαμηλή ένταση και άλλοτε σε ένα διαρκές σφυροκόπημα, αναλόγως των ειδικών πολιτικών καταστολής από την μεριά του κράτους, αλλά την ίδια στιγμή, αναλόγως της ετοιμότητας και του βαθμού οργάνωσης των κινηματικών αντιστάσεων

Η περίοδος που διανύουμε, περίοδος έντονων διακρατικών ανακατατάξεων και πολύπλοκων συστημικών κρίσεων, χαρακτηρίζεται από την ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου εναντίον των λαών. Όπως σε κάθε κρίσιμη τέτοια περίοδο στην ιστορία, από τους πρώτους που βάλλονται είναι τα οργανωμένα συλλογικά σώματα του κόσμου της αντίστασης. Στην Ελλάδα του τέλους του 20ού και της αρχής του 21ου αιώνα, αυτές οι οργανωμένες δυνάμεις με πρόταση για ένα μέλλον χωρίς κράτος και καπιταλισμό, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, χωρίς οι κοινωνικές σχέσεις να φιλτράρονται από τους νόμους της αγοράς, είναι η Αναρχία· ο κόσμος της αντιεξουσίας και της αυτοοργάνωσης...)

Οι καταλήψεις είναι απελευθερωμένα εδάφη από την κυριαρχία του κράτους και του καπιταλισμού, είναι ορμητήρια και δομές αγώνα, είναι εκκολαπτήρια νέων αγωνιστριών και αγωνιστών και πρέπει να τις υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

Οι καταλήψεις των καλλιτεχνικών σχολών και θεάτρων ενάντια στη συνολική υποβάθμιση του κλάδου τους και των εργασιακών και σπουδαστικών τους αναγκών έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι οι καταλήψεις είναι το μέσο αγώνα και άσκησης πίεσης του κόσμου της εργασίας και της εκπαίδευσης απέναντι στο κράτος και τα αφεντικά. Η επί 18 μέρες κατειλημμένη Πρυτανεία από σπουδαστές/ριες φοιτητές/ριες αποτέλεσε ένα ακόμα σημείο αναφοράς του αγώνα των καλλιτεχνών αλλά και ανάχωμα στην καταστολή των διαδηλώσεων ενάντια στις κρατικές δολοφονίες στα Τέμπη. Η περικύκλωση της κατειλημμένης Πρυτανείας και ο αποκλεισμός αυτής από τις δυνάμεις καταστολής έδειξε σαφέστατα ότι το κράτος τρέμει την πλαισίωση τέτοιων εγχειρημάτων ως προς τις δυναμικές που δύναται να φέρουν.

Η αλληλεγγύη είναι η εγγύηση της ύπαρξης μας απέναντι στην γενικευμένη επίθεση που δέχονται η από τα κάτω. Είναι ευθύνη συνολικά του κόσμου της αντίστασης να υπερασπιστούμε τις δομές του αγώνα μακριά από λογικές επιλεκτικής αλληλεγγύης αλλά και με δέσμευση φυσικής παρουσίας όποτε αυτό απαιτείται.

Η ανακατάληψη της Mundo Nuevo την ημέρα της γενικής απεργίας της 16ης Μάρτη ήταν ένα καίριο χτύπημα στην καταστολή και μια υπενθύμιση πως οι περίοδοι γενικευμένου αναβρασμού είναι ευκαιρίες για αντεπίθεση.

Κάθε ανακατάληψη κάθε μαχητική υπεράσπιση κάθε διαδικασία για την άμυνα και την περιφρούρηση των απελευθερωμένων χώρων και των δομών του αγώνα, κάθε κίνηση αλληλεγγύης με αυτούς που βάλλονται είναι ένα βήμα για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση έξω από το κράτος και τον καπιταλισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ MUNDO NUEVO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1624595/


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO Σάββατο 1 Απρίλη - 12:00 - Καμάρα

Ύστερα από το τέλος της απεργιακής πορείας 16/03 πραγματοποιήθηκε επανακαταλήψη της Mundo Nuevo, η οποία χτυπήθηκε μετά από μια ώρα από τους ένστολους δολοφόνους τους κράτους με σφοδρή καταστολή, χημικά και συλλήψεις.

Η Mundo Nuevo για 7 χρόνια αποτέλεσε πυρήνα πολιτικής ζύμωσης, μια δομή αγώνα που για καιρό στάθηκε στο πλάι όλων των καταπιασμένων αυτού του κόσμου. Ύψωσε αντιστάσεις και δεν έπαψε να συνιστά τροχοπέδη για τα μεγαλεπήβολα πλάνα της κρατικής ηγεμονίας και της σύγχρονης νεοφιλελεύθερης αφήγησης.

Οι καταλήψεις, ως κέντρα πολιτικής συσπείρωσης, αποτελούν κινητήριο μοχλό του αγώνα μας ενάντια στον ιεραρχικό κορμό του σήμερα. Η μια ώρα που διήρκησε η επανακατάληψη της Mundo Nuevo, ήταν μία ώρα ανάσας έξω από τον κλοιό της κρατικό-καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ήταν μια ηχηρή απάντηση στα αυτιά όλων όσων εξουσιάζουν τις ζωές μας, ότι ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση είναι ανυποχώρητος και δεν παύει να βρίσκει καρπούς ακόμα και στα συντρίμμια των αστών.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
10, 100, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Πρωτοβουλία Χημικού ΑΠΘ