Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιπατριαρχική πορεία

8Η ΜΑΡΤΗ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

Τετάρτη 8/03, 19:00, Αναγνωστήριο
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ

H 8 Μάρτη δεν αποτελεί μια επέτειο ή μια ακόμα ευκαιρία να θαυμαστεί και να γιορταστεί η ομορφιά και η χάρη του ''ωραίου φύλου'', όπως καθεστωτικά έχει οριστεί , αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στους γυναικείους ταξικούς αγώνες. Αγώνες που πρωταρχικά συναντώνται στις αρχές του 20ου αιώνα με τη μαζική ένταξη γυναικών στον χώρο της εργασίας υπό συνθήκες βαθιάς υποτίμησης και καταπίεσης. Πιο συγκεκριμένα ,στις 8 Μαρτίου του 1857 γυναίκες εργάτριες κλωστουφαντουργίας στη Νέα Υόρκη απεργούν και πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για καλύτερες και πιο βιώσιμες συνθήκες εγασίας. Αυτή η κίνηση αποτελεί την απαρχή των επικείμενων γυναικείων αγώνων που ξεσπούν στη συνέχεια ,όπως η ''εξέγερση των 20.000'' στις βιομηχανίες ένδυσης στη Νέα Υόρκη, ή η φωτιά της TriangleWaist με τις κλειδωμένες εργάτριες μέσα αλλά και στον ελλαδικό χώρο η πρώτη απεργία εργατριών στο εργοστάσιο Ρετσίνα στον Πειραιά τον Απρίλη του 1892. Αυτοί είναι οι αγώνες από τους οποίους οφείλουμε να εμπνεόμαστε και τους οποίους θα έπρεπε να κρατάμε στις συλλογικές μας μνήμες ,αποτρέποντας τη μέρα αυτή από το να υποπέσει στα δίχτυα εμπορευματοποίησης και απονοηματοδότησης που πλέκει ο καπιταλισμός.

Στο σήμερα είναι προφανής η όξυνση των περιστατικών έμφυλης βίας. Από τον επιβαλλόμενο εγκλεισμό της γυναίκας στο σπίτι εν μέσω της πανδημίας του covid 19, μέχρι τις πολλαπλές καταγγελίες κακοποίησεων και γυναικοκτονίες που βγαίνουν στην επιφάνεια, τα πρόσφατα περιστατικά όπως την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό από τον παιδοβιαστή και προαγωγό Μίχο, έναν ευκατάστατο νεοδημοκράτη, συνδεδεμένο στενά με τους μπάτσους .Ταυτόχρονα , βιάζεται ομαδικά η Γεωργία Μπίκα από γόνους μεγαλοαστικών οικογενειών αλλά και η 18χρονη από μπάτσους στο Α.Τ. Ομόνοιας ,ξεδιπλώνεται η συστηματική δράση κυκλωμάτων trafficking με την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη και κυκλοφορούν ελεύθεροι οι βιαστές Λιγνάδης και Φιλιππίδης. Και στις τέσσερις υποθέσεις οι δράστες-παιδιά του συστήματος εκμεταλλεύονται τη θέση τους και την εξουσία που αυτή τους παρέχει κι έτσι επιβάλλονται σε όποιο σώμα επιλέξουν, επαναπαυόμενοι πως οι πράξεις τους εν τέλει θα συγκαλυφθούν και θα ξεπλυθούν από την αστική δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε. Η έμφυλη βία και κακοποίηση δεν βλέπει σύνορα, αλλά αποτελεί κοινή πραγματικότητα για τις γυναίκες της τάξης μας σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. Έτσι δεν ξεχνάμε την 22χρονη Μαχσά Αμινί, η οποία στις 13/9 συνελήφθη και κακοποιήθηκε θανάσιμα από την ιρανική 'αστυνομία ηθικής'. Ο θάνατός της πυροδότησε εξέγερση στο Ιράν με αμέτρητες διαδηλώσεις και συγκρούσεις, στις οποίες η αστυνομία απάντησε με πυρομαχικά και χημικά δολοφονώντας δεκάδες ανθρώπους.

Τα περιστατικά αυτά δε είναι μεμονωμένα, αλλά αποτελούν εκφάνσεις του συστήματος της πατριαρχίας που προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε. Ένα σύστημα το οποίο συντηρείται και εργαλειοποιείται από τον καπιταλισμό, ένα μέσο επίτασης και εδραίωσης του ζυγού της καταπίεσης πάνω στις ζωές των γυναικών της εργατικής τάξης. Ως γυναίκες εργάτριες βιώνουμε διπλά την καταπίεση αυτή. Δε δεχόμαστε επίθεση και υποβάθμιση μόνο λόγω της ταξικής μας θέσης , αλλά και λόγω της ίδιας της γυναικείας μας φύσης. Κι αυτό γιατί εμείς είμαστε αυτές από τις οποίες εξαρτάται η κοινωνική αναπαραγωγή μέσα από την αμισθί εργασίας μας, η αναπαραγωγή του έθνους, αυτές οι οποίες οφείλουμε να λογοδοτούμε στο αφεντικό μας για τον ενδεχόμενο οικογενειακό μας προγραμματισμό τους ο οποίος και θα καθορίσει το πόσο «κοστίζουμε»/συμφέρουμε τελικά. Πόσο ''συμφέρουμε'' να υπάρχουμε και να δουλεύουμε ελαστικά και μαύρα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες σε έναν εργασιακό χώρο στον οποίο δεχόμαστε αλλεπάλληλες παρενοχλήσεις από εργοδότες οι οποίοι ποντάρουν στην οικονομική επισφάλεια των ημερών και στην θέση εξουσίας που κατέχουν για να μας διατηρούν σιωπηλές.

Η μέρα αυτή , λοιπόν, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ. Η πατριαρχία, πυλώνας του ευρύτερου κρατικοκαπιταλιστικού συστήματος από την μια καταδυναστεύει και εξουσιάζει τις ζωές μας ως γυναίκες, από την άλλη λειτουργεί διασπαστικά, δημιουργώντας επίπλαστους διαχωρισμούς εντός της τάξης στρέφοντας τη βία στο εσωτερικό της, αποκρύπτοντας τον πραγματικό υπαίτιο της εξαθλίωσης, της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων. Έτσι , λοιπόν, ως γυναίκες και εργαζόμενες οφείλουμε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε στον δρόμο τις ζωές μας έναντι στη συνολική επίθεση που αυτές δέχονται. Η μόνη λύση είναι οι πολλαπλοί αγώνες να συγκεραστούν , να αλληλοπροωθηθούν και να τροφοδοτήσουν τους ευρύτερους ταξικούς/κοινωνικούς αγώνες και τις αντιστάσεις με απώτερο σκοπό το γκρέμισμα του σάπιου συστήματος τους. Η 8η Μάρτη να αποτελέσει υπενθύμιση πως οι συλλογικοί κατακτήσεις επιτυγχάνονται με τον ανυποχώρητο αγώνα, με την οργάνωση των ίδιων των καταπιεσμένων. Οι γυναικείοι αγώνες για την χειραφέτηση και κάθε αγώνας στο δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση δεν ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά αποτελούν το πραγματικό επίδικο στο σήμερα. Εμπρός για την δική μας αντεπίθεση σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Για το τσάκισμα κράτους, κεφαλαίου, πατριαρχίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ , ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ , ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

Ομάδα Γυναικών Ενάντια στην Πατριαρχία- Αλεξανδρούπολη

πηγή : https://www.facebook.com/story.php?story_fbid…


8η ΜΑΡΤΗ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

[Άλεξ/πόλη]

Κάλεσμα σε πορεία Τετάρτη 8/3, 12:00, Δημαρχείο ενάντια στο κρατικοκαπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

Στις 19:00, Αναγνωστήριο στηρίζουμε το κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών ενάντια στην Πατριαρχία σε Αντιπατριαρχική πορεία

Από άκρη σε άκρη, να αγωνιστούμε ενάντια στο σύστημα - δολοφόνο, στο σύστημα της καταπίεσης, της εξαθλίωσης, της φτώχειας, των πολέμων, του θανάτου. Από άκρη σε άκρη οι φωνές των γυναικών της τάξης μας να ενωθούν με τις φωνές όλων των καταπιεσμένων, να γίνουν ένα ορμητικό ποτάμι οργής που θα συνταράξει τα θεμέλια της κυριαρχίας με την προοπτική να τα γκρεμίσει. Αύριο να βρεθούμε όλοι και όλες στο δρόμο, για όλους τους λόγους του κόσμου, για την χειραφέτηση, για την ελευθερία για την ζωή.

Κατάληψη παλιό Νεκροτομείο

πηγή : https://www.facebook.com/people/Κατάληψη-Παλι…