Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 στις 20.00

Αντιπολεμική Μικροφωνική Συγκέντρωση

Με αφορμή την επίσκεψη Μπλίνκεν, να αναζωπυρωθούν οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, θέτοντας ξανά στο δημόσιο πεδίο την αναγκαιότητα, πιο μεγάλη από ποτέ, να δομηθεί ένα πλατύ μαχητικό αντιπολεμικό μέτωπο που θα μπλοκάρει τις πολεμικούς σχεδιασμούς και την ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κάθε πολεμική εκστρατεία του άξονα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ, που θα σταθεί ανάχωμα στην στρατιωτικοποίηση, την μετατροπή του σε μια απέραντη νατοϊκή βάση.

Αντιπολεμική Συγκέντρωση Ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν Τρίτη 21/2, 20:00 στο Αναγνωστήριο (Καβύρη 6)

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Στις 21/2 πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο περιοδείας του που θα περιλαμβάνει χώρες όπως τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο. Η επίσκεψη του κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι αλλά έρχεται σε μία περίοδο έντονης πολεμικής προετοιμασίας των κρατών και με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ατζέντα της συνάντησης αυτής θα επισφραγίσει τη συνεργασία Ελλάδας/ΗΠΑ στα πλαίσια της ελληνοαμυντικής συμφωνίας που υπεγράφη πέρυσι τον Οκτώβριο και θα διασφαλίσει τα ενεργειακά συμφέροντα των συμμάχων στην ευρύτερη περιοχή. Προς την κατεύθυνση αυτή θα τεθεί το ζήτημα της διευθέτησης, για ένα χρονικό διάστημα, των αστικών ανταγωνισμών Ελλάδας/Τουρκίας, καθώς όπως αναφέρουν και υψηλόβαθμα στελέχη οι δύο χώρες αποτελούν πολύτιμους συμμάχους των ΗΠΑ, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην ανάσχεση του ρωσοκινεζικού άξονα.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κινήσεων που καταδεικνύουν έντονα την πολεμική προπαρασκευή του ελληνικού κράτους, με την ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση στο άρμα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και την ενεργή εμπλοκή του σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς. Με το ποσοστό του ΑΕΠ, που κατευθύνεται προς την αγορά πολεμικών εξοπλισμών και προγραμμάτων, να αυξάνεται διαρκώς και με τη χώρα να έχει μετατραπεί σε μία απέραντη νατοϊκή βάση, πέρασμα πολεμικών μηχανών και ΄΄μπαρουταποθήκη΄΄ των Βαλκανίων επιβεβαιώνονται οι πολεμοχαρείς βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης και των συμμάχων της. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει τη μετατροπή της Σούδας σε αποθήκη επικίνδυνων εκρηκτικών υλικών αμερικανικών συμφερόντων, τα οποία θα προωθηθούν προς το Βορρά αλλά και τη δημιουργία ενός νέου κέντρου ανεφοδιασμού πολεμικών μηχανών, στο Μαράθι και τη Σούδα, στα πλαίσια των συμφωνιών για τις βάσεις. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται και η βάση στο Στεφανοβίκειο με 150 ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού να στρατοπεδεύουν στη Θεσσαλία το επόμενο διάστημα με προγραμματισμένες πολεμικές ασκήσεις με την ελληνική αεροπορία. Πρόσφατα κατέφθασε στο λιμάνι του Πειραιά, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο ΄΄George W. Bush΄΄, επόμενο σταθμό του οποίου αποτελεί η Αλεξανδρούπολη. Η άφιξη του αεροπλανοφόρου σηματοδοτεί τη μετατροπή της Ελλάδα σε πολεμικό πέρασμα και ορμητήριο των ΗΠΑ, με εξέχοντα ρόλο να διαδραματίζουν οι βάσεις και τα λιμάνια. Συγκεκριμένα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο πρόκειται να εκμεταλλευτούν οι Αμερικανοί μέχρι τα τέλη του 2028, έχει αποτελέσει πέρασμα στρατιωτικών εξοπλισμών και πολεμοφοδίων και γεωστρατηγικός κόμβος υψίστης σημασίας για τις πολεμικές επιχειρήσεις σε Μ.Ανατολή.

Στους φιλοπολεμικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κράτους συμμετέχουν και τα δημόσια πανεπιστήμια, όπου η δημόσια δωρεάν παιδεία, η απλήρωτη δουλειά φοιτητών, μεταπτυχιακών και ερευνητών ξεπουλιέται για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίας και της ελληνικής αστικής τάξης. Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε η συνεργασία πέντε πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ( ΔΠΘ, ΑΠΘ, ΠΘ και Πατρών) με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για την παραγωγή του δεύτερου πιο σύνθετου μη επανδρωμένου αεροχήματος (drone), μετά τον ΄΄Αρχύτα΄΄΄, το πρώτο ελληνικό drone πολλαπλών χρήσεων που κατασκεύασε η ΕΑΒ με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αυτά τα πολεμικά προγράμματα, ακόμα ένα λιθαράκι στην προετοιμασία του ελληνικού κράτους, δείχνουν τη μιλιταριστική στροφή των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που θα παράξουν εκείνο το οπλοστάσιο που θα αξιοποιηθεί στο στίβο των διακρατικών ανταγωνισμών, των πολεμικών συρράξεων και θα αιματοκυλήσουν τους λαούς.

Όσο η πολεμική οχύρωση και η όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών για τα ενεργειακά περάσματα και το ξαναμοίρασμα της πίτας σοβεί, τόσο η κοινωνική βάση εξαθλιώνεται και φτωχοποείται. Μια συνολική επίθεση που βάζει στο στόχαστρο τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα της, τα βασικά κοινωνικά αγαθά, που χτυπά τις ανάγκες της για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, ρεύμα, θέρμανση και νοίκι, ενώ ετοιμάζεται να γίνει βορά στις αιμοσταγείς βλέψεις του ελληνικού αστικού μπλοκ και των συμμάχων του. Απέναντι σε όλα αυτά εμείς οφείλουμε να καταλάβουμε ότι ο εχθρός βρίσκεται μέσα στη χώρα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ. Με αφορμή την επίσκεψη Μπλίνκεν, να αναζωπυρωθούν οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, θέτοντας ξανά στο δημόσιο πεδίο την αναγκαιότητα, πιο μεγάλη από ποτέ, να δομηθεί ένα πλατύ μαχητικό αντιπολεμικό μέτωπο που θα μπλοκάρει τις πολεμικούς σχεδιασμούς και την ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κάθε πολεμική εκστρατεία του άξονα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ, που θα σταθεί ανάχωμα στην στρατιωτικοποίηση, την μετατροπή του σε μια απέραντη νατοϊκή βάση.

Μέσα από την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη, να αγωνιστούμε ενάντια στο αιματοκύλισμα των λαών, με κοινό τόπο πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε παρά μόνο να γκρεμίσουμε, και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το σύστημα της εξαθλίωσης και καταπίεσης, τον καπιταλισμό και το κράτος.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623696/