Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 18.30

Κάλεσμα σε κουβέντα για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας γυναικών για την 8η Μάρτη

Κάλεσμα σε κουβέντα για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας γυναικών για την 8η Μάρτη

Πέμπτη 23 Φλεβάρη στις 18:30 ΑΣΟΕΕ

Η 8η Μάρτη σηματοδοτεί μια ημέρα τιμής, μνήμης και αγώνα για το γυναικείο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Ημέρα τιμής των πεσόντων γυναικών της εργατικής τάξης στον αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, την καταπάτηση των δημοκρατικών - λαϊκών ελευθεριών και την γυναικεία ανισοτιμία.

Ημέρα μνήμης των νικηφόρων αγώνων των εργαζόμενων γυναικών, γυναικών που πρωτοστάτησαν στους αγώνες για οικονομική και κοινωνική ισοτιμία αλλά και στις ένοπλες επαναστάσεις όπου γης. Γυναίκες του λαού που στάθηκαν ακλόνητες μπροστά στα μεγάλα καθήκοντα που θέτει η πάλη για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ημέρα αγώνα για τα επίδικα της εποχής μας. Μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία, τρομοκρατία της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Μιας εποχής όπου το σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση με τη φασιστικοποίηση να εντείνεται, το αστικό κράτος να μετατρέπεται σε «χωροφύλακα» και ο λαός σε «εχθρό» για να διατηρηθεί η ηγεμονία του αστικού πολιτικού συστήματος πάνω στις πλατιές μάζες.

Οι γυναίκες του λαού και της εργατικής τάξης σε αυτή τη συνθήκη εξαθλιώνονται διπλά, στο σπίτι και στην εργασία. Όντας κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για το νοικοκυριό, στη βάση της ατομικής ιδιοκτησίας που χαρακτηρίζει τον πυρήνα του άθλιου καπιταλιστικού συστήματος, από τη μια μεριά υποδουλώνονται στην «οικιακή σκλαβιά», σε συνθήκες όξυνσης της ανεργίας και της φτώχειας. Από την άλλη, συχνά είναι αναγκασμένες να κάνουν δύο ή και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα ενώ ταυτόχρονα οι παροχές/επιδόματα για τις εργαζόμενες μητέρες είναι μηδαμινά. Επιπλέον, μέσα στη σαπίλα που χαρακτηρίζει την εποχή μας, πολλές φτωχές γυναίκες αλλά και τα παιδιά τους εξαναγκάζονται στην πορνεία, όντας έτσι εκμεταλλευόμενες σεξουαλικά πουλώντας το σώμα τους για να ζήσουν οι ίδιες και η οικογένειά τους. Όσο οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις τόσο καταπιέζονται πρώτα απ' όλους οι γυναίκες του λαού, της εργατικής τάξης και τα παιδιά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνονται τα περιστατικά βιασμών, γυναικοκτονιών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο εργασίας, παιδοβιασμών και εκμετάλλευσης των πιο καταπιεσμένων κομματιών της εργατικής τάξης.

Οφείλουμε να αντισταθούμε μαχητικά, οργανωμένα και δυναμικά σε αυτή τη λαίλαπα που κατακαίει την καθημερινότητα της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας και ακόμα περισσότερων των γυναικών και των παιδιών τους. Η οργάνωση και αντίσταση των εργαζόμενων γυναικών του λαού πρέπει να πλατύνει γιατί χωρίς την πραγματική συμμετοχή των γυναικών του λαού δεν μπορεί να ανατραπεί το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό που μας κατατρώει.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα πρέπει να βγει ξανά στο προσκήνιο, να συγκροτήσει τους όρους για τη ισότιμη και πλατιά συμμετοχή των φτωχών εργαζόμενων γυναικών, των γυναικών του λαού σε όλα με μέτωπα πάλης του ταξικού-λαϊκού κινήματος, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει την ανισοτιμία των γυναικών, που αναπαράγει την πατριαρχία σαν κυρίαρχη αστική ιδεολογία, που κουρελιάζει την δυνατότητα επιβίωσης της εργατικής τάξης και του λαού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε εργαζόμενες γυναίκες, αγωνίστριες, συντρόφισσες, φίλες να συναντηθούν μαζί μας, να συμμετέχουν στην ανοιχτή κουβέντα και από κοινού να συγκροτήσουμε Πρωτοβουλία Γυναικών για την 8η Μάρτη. Μια πρωτοβουλία που θα βάζει ανοιχτά το γυναικείο ζήτημα από ταξική σκοπιά αναδεικνύοντας όλα τα παραπάνω ζητήματα, κρατώντας πάντα στο νου μας ότι οι γυναίκες του λαού, ιστορικά, σμιλέψαν την λευτεριά και την ισοτιμία τους οργανωμένες και αυτοτελώς σε γυναικείες οργανώσεις-επιτροπές που όμως βρίσκονταν πάντα και απαραίτητα συνδεδεμένες με την συνολική πάλη απέναντι στο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης που γεννά τη γυναικεία ανισοτιμία.

Ανοιχτή Κουβέντα: Πέμπτη 23 Φλεβάρη στις 18:30 ΑΣΟΕΕ

ΚΑΤΩ Η ΔΙΠΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΜΙΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ-ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…