Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στις 14.00

Ανοιχτή Συνέλευση Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Τ.Ε.Ι. Αθήνας

από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Ανοιχτή Συνέλευση καθε Πέμπτη στις 14:00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Τ.Ε.Ι. Αθήνας

ακριβής τοποθεσία : απέναντι απο το κτήριο της ΣΕΤΠ

post image

Το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Τ.Ε.Ι. Αθήνας αποτελεί μία πολιτική κατάληψηαπό το 1987 στον κεντρικό διάδρομο (απέναντι από την είσοδο της ΣΓΤΚΣ, Κ8) του τέως Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Οι καταληψίες που το πλαισίωσαν ανά τις χρονικές περιόδους παράξανε πολιτικό λόγο και δράση στην βάση πάντα του αντικρατισμού, του αντικαπιταλισμού, του αντιφασισμού και του αντισεξισμού.

Το Α.Σ.Τ.Α είναι ανοιχτό σε οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να πολιτικοποιηθεί και να συλλογικοποιηθεί με όρους αντιιεραρχικότητας. Επιδιώκουμε μέσω της συνδιαμόρφωσης, οριζόντια, να παράξουμε έναν πολυμορφικό συλλογικό αγώνα τοσο εντός του ιδρύματος όσο και ευρύτερα. Μέσω των εβδομαδιαίων ανοιχτών συνελεύσεων που πραγματοποιούμε, ζυμωνόμαστε πολιτικά, ανταλλάσσουμε βιώματα και απόψεις και μαθαίνουμε να διεκδικούμε συλλογικά με βάση τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες. Στο στέκι λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη καθώς γίνονται και προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ με κύριο σκοπό την ανάδειξη του κοινωνικό-πολιτικού του χαρακτήρα.

Έχοντας πλήρη συνείδηση ότι ζούμε εντός του κρατικού - καπιταλιστικού - πατριαρχικού συστήματος εξουσίας, προσπαθούμε να αποδομούμε κριτικά τις βασικές αξίες του συστήματός και βάση του δικού μας αξιακού και ηθικού κώδικα να παρεμβαίνουμε. Ο αντικαπιταλιστικός αγώνας ειναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αντικρατικό αγώνα αφου το κράτος ειναι αυτο που προστατεύει και συντηρεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το σύστημα όπως εχει δομηθεί αναπόφευκτα δημιουργεί ταξικές ανισότητες στις οποίες τα κατώτερα στρώματα δέχονται τη βία είτε υλικά είτε πνευματικά (φτωχοποίηση της κοινωνικής βάσης, εμπορευματοποίηση της τέχνης, καθοδήγηση της σκέψης κτλ.).

Αν και κομμάτι του φοιτητικού σώματος θεωρούμε πως η φοιτητική ταυτότητα δε μας προσδιορίζει. Ο αγώνας που πραγματοποιούμε εντός των σχολών είναι πολυδιάστατος και αποτελεί μέρος του συνολικού αγώνα που δίνουμε σε όλους τους τομείς των ζωών μας. Στην οικογένεια, στις δουλειές και στο κοινωνικό πεδίο ευρύτερα μαχόμαστε ενάντια σε φασιστικά μορφώματα, αφεντικά, καριερίστες φοιτητές και οτιδήποτε προσπαθεί να επιβληθεί στα σώματα και στις ζωές μας. Πέρα από τη συνεχή υποβάθμιση των ζωών μας, με την επισφάλεια που επικρατεί στις δουλειές μας, τη μείωση των μισθών και την αύξηση του κόστους ζωής, καλούμαστε να αγωνιστούμε και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που πλήττει την τάξη μας. Από την είσοδο των ΟΠΠΙ στις σχολές, τη χρήση τουρνικέ και αναγνωριστικών ελέγχων,τη μείωση των εισακτέων και τη διαγραφή φοιτητών που υπερβαίνουν το όριο φοίτησης μέχρι και την ολική υποβάθμιση των δημοσίων ιδρυμάτων και παράλληλα την εξίσωση τους με τα ιδιωτικά. Η εκπαιδευτική αναδιάρθωση ως κομμάτι των ευρύτερων αναδιαρθώσεων που διαμορφώνουν τη νέα ελληνική πραγματικότητα εχει ως βασικό σκοπό τη δημιουργία πολιτικά αποστειρωμένων χώρων ,την εκμηδένιση κάθε κριτικής σκέψης και τη μετατροπή μας σε πειθαρχημένα όντα.

Δεν επιζητούμε τη διατήρηση της παρούσας εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλα αποζητούμε ένα πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί στη βάση της ελευθεριακής παιδείας εξυπηρετώντας τις ανάγκες της κοινωνίας και της φύσης και οχι τις ανάγκες της οικονομίας για παραγωγή εργατικού δυναμικού. Ένα πανεπιστήμιο που να προσφέρει τις δομές και τις υπηρεσίες του ελεύθερα σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου κοινωνικής ταυτότητας και οικονομικής ευχέρειας.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623833/