Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στις 16.00

Ανάγνωση Μπ. Μπρεχτ με ζωντανή μουσική

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η επιτροπή κατοίκων και φίλων της πλατείας Βικτωρία, οργανώνει πολιτιστική εκδήλωση την Κυριακή στις 20 Νοέμβρη , στο πεζοδρόμιο της πλατείας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:

14.30 Ανταλλαγή και χάρισμα βιβλίων

16.00 η θεατρική ομάδα «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» θα διαβάσει ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρεχτ με ζωντανή μουσική.

Εισαγωγή: Μαίρη Αδαμοπούλου

Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά

Φλάουτο και ακορντεόν: Γιούλα Ντούσικου.

Παίζουν: Παύλος Εμμανουηλίδης, Μαρία Μαυροματάκη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Βασίλης Χατζηδημητράκης.

17.00 η ομάδα M i n u s [ t w o ] Θα παρουσιάσει θέατρο δρόμου, το έργο του William Shakespear «Ο Άμλετ αυτοκτόνησε»

Σύλληψη, Δραματουργική Σύνθεση, Σκηνοθεσία: Στέλλα Μαρή, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά. Η αρχική επιλογή κειμένων έγινε από τη Στέλλα Μαρή και εμπλουτίστηκε στη συνέχεια με προτάσεις του Ανδρέα Ανδρεάδη και της Χαράς Κονταξάκη.

Παίζουν {αλφαβητικά}: Ανδρέας Ανδρεάδης, Κατερίνα Γκατζόγια, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή, Αγγελική Μπίνη, Στέφανος Σπετσιέρης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναβάθμιση της περιοχής μας και οι καλύτερες σχέσεις μεταξύ μας, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Γιαυτό :

Τα ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που θ' ακουστούν έχουν επίκαιρο πολιτικό περιεχόμενο και οι ηθοποιοί θα τα ερμηνεύσουν τονίζοντας τις καταστάσεις που ο ίδιος ο Μπρεχτ ήθελε να υπογραμμίσει. Τα ποιήματα του Μπρεχτ είναι μια απόδειξη πως τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα επαναλαμβάνονται. Τότε η άνοδος του ναζισμού σήμερα ο οικονομικός πόλεμος της κρίσης του Καπιταλισμού . Έτσι κι εμείς ακολουθούμε τη φράση του Μπρεχτ:

<<Αυτός που δεν ξέρει είναι αφελής, αυτός που ξέρει και σιωπά είναι συνένοχος>>.

Η παράσταση του θεάτρου του δρόμου με τους «Έξι διαφορετικούς Άμλετ επί σκηνής» παρουσιάζει Έξι άτομα σε κρίση-προσωπική, κοινωνική, οικονομική, εθνική. Ο άνθρωπος της εποχής μας; Ο Έλληνας του σήμερα; Η έκκληση είναι προς όλους μας,, για να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι σε προκλήσεις, στοιχήματα, δυσκολίες της εποχής μας , η οποία φαίνεται να αγγίζει τα όρια του ιστορικού και να αναμένονται υπερβάσεις . Με συγκίνηση βλέπουμε τον «Άμλετ» μας, να συνεχίζει το ταξίδι του πλέον και σε άλλες γωνιές της προδομένης χώρας . Το αίτημα, το ίδιο. Με συνείδηση της πραγματικότητας, αγωνιζόμαστε και ενωμένοι διεκδικούμε ...

Θα χαρούμε με την παρουσία σου.

Πρωτοβουλία κατοίκων και φίλων της πλατείας Βικτωρίας.

πηγή : email received on 19 Νοέμβριος 15h