Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 11.00

17η πανελλαδική συνάντηση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης

20 χρόνια σε Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Σάββατο 11/03 και Κυριακή 12/03 17η πανελλαδική συνάντηση στον Κοινωνικό Χώρο για την Ελευθερία Respiro di Libertà (Ολυμπιάδος με Ιουλιανού) Respiro di Libertà Social Space for Freedom

Μέσα σε μία έκρυθμη συγκυρία, ειδικά μετά την τελευταία κρατική/καπιταλιστική δολοφονία 57+ ανθρώπων στις αμαξοστοιχίες, δημιουργείται η ανάγκη για περαιτέρω συλλογικοποίηση, ριζοσπαστικοποίηση και αλληλεπίδραση με τις κοινωνικές δυναμικές και κινήσεις που ενυπάρχουν στον δημόσιο χώρο. Η διασύνδεση των κινημάτων αυτών και η απάντηση του ανταγωνιστικού κινήματος αποτελούν από τα βασικά διακυβεύματα. Πως μπορούμε να παίξουμε τον ρόλο της πολλαπλασιαστικής δύναμης και σύνδεσης των κινημάτων; Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο κρίνεται κρίσιμο για το πολιτικό γίγνεσθαι και πράττειν.

Πως τοποθετούμαστε μέσα σε όλα αυτά; Ποιος είναι ο ρόλος μιας σύγχρονης αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας; Απολογίζουμε την 20ετη εμπειρία μας και χτίζουμε παράλληλα το περιεχόμενο των αντιστάσεων απέναντι στη θανατοπολιτική της Εξουσίας.

Μπροστά στην γενικευμένη απαξία της ζωής από κράτος και κεφάλαιο να δώσουμε τις απαντήσεις που αρμόζουν με αντιεξουσιαστικούς όρους γιατί αυτό που μένει είναι ένα: Να πάρουμε τις ζωές, που μας κλέβουν, στα χέρια μας. Αλλιώς οι ζωές μας δεν μετράνε.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση